Ateisták! Válaszolnátok pár kérdésemre?
Hívő vagyok és nehezem tudom elképzelni milyen ateistának lenni, de tiszteletben tartom az ateisták nézetét.
1. Ti éneklitek a Himnuszt?
Természetesen magyarok vagytok, de még is csak egy ima ahhoz, akiben ti nem hisztek/nem fogadjátok el a létezését.
2. [Akinek nem inge, ne vegye magára!] Miért van az, hogy a hívő embereket bolondnak hiszitek, megalázzátok őket? Számtalanszor találkoztam hasonlókkal, mint: Isten? Az valami pokémon?
Ha egy embernek van egy képzeletbeli barátja az őrült, de ha többnek akkor az már vallás.
és társaik. Számomra és társaimra ezek nagyon sértőek, hisz mi hiszünk Istenben. Nem tudom megérteni miért jó ez annak, aki csinálja.
3. Mikor és miért döntöttetek úgy, hogy ateisták lesztek? És ugye tudjátok, hogy az ateizmus is egy vallás?
1.Nem,mert xar a hangom.
2.Nem alázom meg,nem nézem bolondnak,csak hüŁyének.
3.Így születtem és nem vettem fel feleslegesen egy bizonyítatlan tanrendszer lelki nyűgét.Nem is áll szándékomban a későbbiekben sem.
Lehet hogy vallás,de mégse járok szoknyás fiúkhoz,hogy beszámoljak a héten megesett perverzióimról gyónás címszó alatt.
Ceri!
Igazad van, most nem nézem meg, de nem lustaságból, csak rossz állapotban van a gépem, állandóan lefagy, és videók lejátszásakor ezt sűrűbben teszi. De ha megjavítják, megnézem, mert érdekel.
Az orvosos dologhoz annyit, hogy tudományosan bizonyított tény, hogy a pozitív gondolkodás elősegíti a gyógyulást, a szép bánásmód pedig a pozitív gondolkodást. De mint mindennek, ennek is van biológiai háttere. Tény, hogy rengeteg mikrobafaj él bennünk. Na most ezek a mikrobák haverok, mindaddig, ameddig a szervezetünket hasznosnak találják. Mihelyst nem, el kezdenek ellene fordulni. Biztos hallottál már olyanokról, hogy aki depressziós, legyengül az immunrendszere, vagy aki gyászol, szintén. Ez őmiattuk van. A mikrobák érzékelik, hogy valami nincs rendben a "gazdatesttel", valami nagyon negatív hatás érte a környezetből, innentől kezdve nincs értelme számukra egy kevésbé túlélőképes szervezetet támogatni.
Viszont a pozitív gondolkodás pont, az ellenkezőjét éri el. Tehát igen, a gondolkodás tényleg hatással van az életünkre.
Szóval így van, működik a szeretetteljes gyógymód. De egyébként engem sem kell úgy elképzelni, mint egy hidegfejű közönyös embert. Elég vidám, érzékeny lánynak ismernek, és bármily furcsa, engem is kötnek érzelmi szálak az állatokhoz, még ha le is tudom vezetni a "szeretetüket". Én is megsiratok egy haldokló, megmérgezett patkányt, hiányoznak a hörcsögeim, stb.
És persze, a biológia, orvostudomány valóban gyerekcipőben jár, de nem lesz ez mindig így, és igyekszem ezt én is elősegíteni a jövőben.
Én is agnosztikus vagyok
1. Miét is ne énekelném? kiváló müvészi alkotás a zene és a szöveg egyaránt és jól kifejezi a magyar mentalitást és bár nem vagyok egy nagy nacionalista sem de valást választhatunk hazát nem, ugyhogy nem lenne szép dacból nem énekelni
2.Toleráns embernek tartom magam és igyekszek nem lenézni senkit bár az boszant ha valaki tul hiszékeny és befolyásoható és nem próbál a dolgok mögé nézni és ismerjük el több ilyen ember van a valásosok közöt.
3.Anyám valásos apám ateista, a vitáikon nőtem fel persze anyám nagyobb befolyásal volt rám gyerekoromba elis járatot szépen hitanra ahol közölték ha nem hiszek istenben akkor pokolra jutok, na több se kelett egy 7-8 évesnek hogy szivesen járjon templomba ami megszokásá is vált teltek az évek és azon kaptam magam hogy 14-15 évesen megszokásból ülök vasárnaponként egy hülye misén nem mondom hogy nem ragadt rám az évek alat semi jó dolog a valásból de egyzserüen már mem tudtam komolyan venni az egészet és bármilyen méjre is ástam az agyamban nem találtam olyan emléket valamiféle ösztöről vagy vágyról ami a valás vagy isten felé tereltt volna a félelmen kivül. Ma már ugygondolom, hogy isten létezésén filózni max unalom üzönek jó ugysem bizonyitható mint ahogy az elenkezője sem ezét is hejtelen lenézni akkár egy valásost akkár egy ateistá.
1., Igen. éneklem. Tudtad, hogy Kölcsey idejében csak a nemeseket tekintették magyarnak? A jobbágyoknak nem írta a Himnuszt. "Őseinket felhozád Kárpát szent bércére". Akkoriban az volt magyar, aki vissza tudta magát vezetni a honfoglaló magyarokig, és nemes volt. Legalábbis az egyik nézet szerint. Ma meg már senki sem nemes. Most akkor senki ne énekelje a Himnuszt?
2., Nem ingem, így nem veszem magamra. Van vallásos barátom, nem cse-szegetem ezzel.
3., Nem döntöttem úgy, hanem mindig is így éreztem, már öt évesen ellenérzésem volt a Képes Gyermekbibliakor. És ha vallás, akkor mi van? Ezt rendszeres mondják a hívők, nem szállok vele vitába. Nekünk nem az elnevezéssel van bajunk, Istenben nem hiszünk, nem a hívésben. Ennyi erővel a Pál utcai fiúk is vallásosak voltak, mert HITTÉK, hogy legyőzik Áts Ferit. Felőlem az ateizmus lehet vallás, nem az a baj, hogy vallás. Hanem hogy nincs isten. Ha te vallásnak nevezed, anélkül, hogy istenben hinnénk, akkor legyen vallás. Kit zavar? Kb. annyit változtat a dolgon, mint mókusnak nevezni a cickányt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!