Ateisták! Válaszolnátok pár kérdésemre?
Hívő vagyok és nehezem tudom elképzelni milyen ateistának lenni, de tiszteletben tartom az ateisták nézetét.
1. Ti éneklitek a Himnuszt?
Természetesen magyarok vagytok, de még is csak egy ima ahhoz, akiben ti nem hisztek/nem fogadjátok el a létezését.
2. [Akinek nem inge, ne vegye magára!] Miért van az, hogy a hívő embereket bolondnak hiszitek, megalázzátok őket? Számtalanszor találkoztam hasonlókkal, mint: Isten? Az valami pokémon?
Ha egy embernek van egy képzeletbeli barátja az őrült, de ha többnek akkor az már vallás.
és társaik. Számomra és társaimra ezek nagyon sértőek, hisz mi hiszünk Istenben. Nem tudom megérteni miért jó ez annak, aki csinálja.
3. Mikor és miért döntöttetek úgy, hogy ateisták lesztek? És ugye tudjátok, hogy az ateizmus is egy vallás?
1. A himnusz nem ima. Az atesita nem azért énekli, mert az istenedhez fohászkodik, hanem mert ez Magyarország himnusza, és tiszteli az országát.
3. Nem, az ateizmus nem vallás.
Ima mert Istenhez szól, hogy segítse az országot.
Vallás, mert abban hisztek, hogy minden a véletlen műve és nem egy feljebb való "Istené".
És még elfelejtettem még a kérdések közé írni: Ti hogy ünneplitek a karácsonyt? Végül is az még nem olyan mint a húsvét, hogy népi hagyomány is fűződik hozzá.
Azért ezt annyira nem kell szigorúan venni :D
1. A himnuszt nem azért énekli valaki mert hisz istenben, bár ezt már leírták előttem
2. A legtöbb hívő az inkább szegény, és azért imádkozik hogy jobb sorsa legyen, de úgyse változik semmi.A gazdagoknak meg mindene megvan nyilván ott kevesebb a hívő, és ők lenézik azt aki "hinni akar" hogy jobb legyen neki
3. Ezen jót röhögtem soha nem döntöttem el hogy az leszek, csak ilyen családban nőttem fel:D nem egy templomba járós család vagyunk, de nem is hülyézzük le ha valaki hisz. Persze mikor szorul a hurok, vagy valami fontos dolog van akkor kicsúszik egy "istenem most segíts" mondat
Éneklem.
Nem hiszek bolondnak senkit, megalázni végképp nem alázok meg senkit, akármit vall.
Nem döntöttem el soha, egészen egyszerűen én nem a keresztény Istenben hiszek, hanem a saját nézeteimben, azokat vallom. Szóval, valójában talán nem pontos az, ha ateistának mondom magamat.
Nem éneklem a Himnuszt.
Azért hiszünk bolondnak titeket, mert azok vagytok.
Nem én döntöttem úgy, hogy ateista leszek, ez csak úgy jött. A vallás iránti ellenérzésem valahogy akkoriban kezdetett kibontakozni, amikor nagyanyám folyamatosan magával akart ráncigálni vasárnap a hideg, kántáló öregasszonyokkal teli templomba, mert majd elsőáldozó leszek és én nem akartam menni. Kb. akkoriban kezdhettem el megutálni a vallásokat.
1. Csak halkan, mert iszonyú hamis hangom van. És nem Isten miatt éneklem hanem a hazám iránti tiszteletből.
2. Tiszteletben tartom mások hitét, és amíg nem akarja erőszakosan rámerőltetni azt, én nem szólok egy rossz szót se a dologról.
3. Nem valássos családban nevelkedtem és azóta se látom okát hogy megtérjek, a saját elveimet és a józan észt követem. Az ateizmus pedig a vallások elutasítása - ebből adódóan nehezen lehet vallásnak nevezni. Főleg hogy a vallás „szellemi lény(ek)be vetett hit”.
Nem vagyok ateista, hanem agnoszticista, de lehet, hogy az ő válaszuk is érdekel.
1. Nem éneklem a himnuszt, de ellentétben az előző válaszolókkal, akik azt mondták, hogy nem éneklik, én nem azt agnoszticizmusomból adódóan nem éneklem, hanem az internacionalizmusomból adódóan.
2. Én nem tartom bolondnak őket, egyszerűen befolyásolhatónak tartom őket. Egyébként a vallásosak miért nem tartják az ateistákat őrültnek? Szerintem igen, csak ezt sokszor nem veszik észre a vallásosak. Ami pedig azt illeti, szerintem a vallásosak sokkal több sértő dolgot csinálnak. Például, amikor Istennek köszönnek valamit, amit egy embernek is megköszönhetnének.
Persze, hogy rosszul tudtad.
Ti vallásosak elég sok mindent rosszul tudtok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!