Ateisták! Válaszolnátok pár kérdésemre?
Hívő vagyok és nehezem tudom elképzelni milyen ateistának lenni, de tiszteletben tartom az ateisták nézetét.
1. Ti éneklitek a Himnuszt?
Természetesen magyarok vagytok, de még is csak egy ima ahhoz, akiben ti nem hisztek/nem fogadjátok el a létezését.
2. [Akinek nem inge, ne vegye magára!] Miért van az, hogy a hívő embereket bolondnak hiszitek, megalázzátok őket? Számtalanszor találkoztam hasonlókkal, mint: Isten? Az valami pokémon?
Ha egy embernek van egy képzeletbeli barátja az őrült, de ha többnek akkor az már vallás.
és társaik. Számomra és társaimra ezek nagyon sértőek, hisz mi hiszünk Istenben. Nem tudom megérteni miért jó ez annak, aki csinálja.
3. Mikor és miért döntöttetek úgy, hogy ateisták lesztek? És ugye tudjátok, hogy az ateizmus is egy vallás?
"ha valaki nagyon belemélyed pl az élővilág részébe az rendszeresen a fejéhez kap....hogy de hát minden annyira logikus ésszerű következetes egységet alkot hogy ez tök magától aligha alakult így ki...."
És ez hol bizonyíték arra, hogy a keresztényeknek igazuk van?
Mi van akkor, ha Odin, Allah vagy Visnu csinálta meg ilyenre, esetleg az egész Univerzumunk arról szól, hogy egy óriás álmodja az egészet és lényegében ő Isten?
Akkor hova kerül a drágalátos vallásotok, keresztyének?
Nahat kedve kerdezo, irigyellek
Mennyi ertelmes valaszt kaptal
Az en kerdeseimnel alltalaban a ketten harman elkezdenek veszekedni es vege a dalnak :)
De ha elkezdenek provokalni ne szallj be !
Sok sikert Isten alldjon
21 most akkor mit játszunk? tehát ha nem az ateistáknak áll a zászló a vallással szemben akkor átmegyünk a keresztény kontra többi vallás meccsére????
azt hogy mások minek nevezik az istenüket és milyen tulajdonsággal ruházzák fel az kvázi változatos....hogy ő a "Főnök" az egyezik....a kereszténységet Jézus megváltotta és tanúságot tett.....az egyébként megkínzott Jánoson kívül vértenúhalált haltak az apostolok hitükért....kicsit erős lenne azt gondolni, hogy csak azért vállalták a fájdalmas halált hogy az utókort megtévesszék és nem azért mert speciel tudták ők a tutit....
1. kötelezően elvárják úgyhogy ha muszáj éneklem, bár legtöbbször csak állok és hallgatom.
2. a hívőknek miért volt jó a boszorkányégetés, vagy a keresztes háború, vagy a nők elnyomása, vagy az abortusz betiltása?
mellesleg ez:
"Ha egy embernek van egy képzeletbeli barátja az őrült, de ha többnek akkor az már vallás. "
nem sértés hanem igazság. nézz körül, minden vallást el kéne hinni? akkor akik azt mondják hogy unikornisok és zöld manók léteznek, őket miért zárják elmegyogyóba?
abban hiszel amiben akarsz, amég a hited nem korlátoz másokat. na igen ám, de a legtöbb vallás igen is korlátoz, és sok ateista ezért próbálja drasztikusabb módszerrel a logika irányába lökdösni az embereket.
3. nem vallás az hogy nem hiszek semmiben amég matematikai szinten nem bizonyítják a létezését. vagy hogy nem engedelmeskedek magasabb rendű random lényeknek.
kb 13 évesen, mivel nem volt bizonyíték.
18-as válaszoló
ez:
"hiszen ha valaki nagyon belemélyed pl az élővilág részébe az rendszeresen a fejéhez kap....hogy de hát minden annyira logikus ésszerű következetes egységet alkot hogy ez tök magától aligha alakult így ki...."
tipikusan bölcsész érvelés. egy tudós nem fogad el ilyet.
Hűű Utolsó kommentem utáni válaszolók zömének köszönöm!:) Ezt a kérdést csak is azért írtam ki, mert nem akartam elhinni, hogy az ateisták mindegyike olyan, amilyennek megismertem őket (lenézőek). De megnyugtatott a tudat.
Köszönöm még egyszer :)
[Számomra a bizonyíték Isten létezésére maga a világ. Nem veszem a Bibliát konkrétan, hisz alig ismerem, de sok hasonlóság van. ]
1. Igen, természetesen. Ezt tanítják az iskolában, ez a szokás, úgyhogy gondolkodás nélkül éneklem a Himnuszt. Nem azért kell megtanulni, mert egyetértesz a mondanivalójával, hanem azért mert ez együtt jár a magyarsággal.
2. Én sosem aláztam meg egyetlen vallásost sem. Magamban persze azt gondolok, amit akarok, de hangosan nem szidom a vallást (vallásosok körében). Aki ezt teszi, valószínűleg még nem jött rá, hogy semmi értelme nincs.
3. A családom ateista, úgyhogy én már ebben a környezetben nőttem föl. Meg amúgy életem során semmi nem igazolta, hogy másképp kéne gondolkodnom, úgyhogy nem is nagyon kellett "döntenem".
Az ateizmus nem vallás, röviden azt jelenti; vallástalanság. Nem hiszünk Istenben, úgyhogy nem is lehet vallás, aminek az alapfeltétele az, hogy istenség köré épüljön.
1. Igen. Tegyél különbséget a kultúra és hit között. Lehet valaki ateista és iszlám kultúrájú, vagy hindu kultúrájú, vagy épp keresztény kultúrájú. Én kulturális hátterem szerint keresztény vagyok (hitem szerint nem), így ünneplem a karácsonyt, húsvétot, és éneklem a hagyományos dalokat. A himnusz is egy hagyományos keresztény kulturális környezetből származó dal, minden gond nélkül éneklem.
2. Ha valaki állami támogatásból tart fenn egy szektát, ahol azt tanítja a híveinek hogy az alakváltó gyíklények megszállták a politikai életet, te mennyire értékelnéd? Egy ilyen elveket valló párt jutna a parlamentbe, és egy ilyen őrültekből álló szekta akarná meghatározni az oktatásügyet vagy éppen a külpolitikát. Te nem kérdeznéd meg attól aki ezt az egészet támogatná, hogy "TE HÜLYE VAGY???". Én igen. A ti hitetek is ugyanilyen abszurd egy nem hívő számára. Mi csak következetes emberek vagyunk, akik minden hülyeségen meglepődnek. Ti is ugyanúgy meglepődtök minden hülyeségen, kivéve azt az egyet amiben hisztek. De azt aztán úgy véditek, hogy ti magatok is elismeritek, hogy soha nem fogjátok meggondolni magatokat, akármi történik.
3. Valamikor gimiben, kb tizedik környékén. Egy irodalom órán és utána a szünetben a determinizmusról beszéltünk. Akkor lettem determinista, és ezt összeegyeztethetetlennek találtam az istenhittel. Tudom, vannak akik össze tudják egyeztetni a két nézetet, de én nem. Előtte sem voltam erősen vallásos, ez volt az első dolog, ami élesen ellentmondott az istenbe vetett hitemnek, és el is hagytam egyből. Aztán később alaposabban megismertem az érveket mindkét oldalon, és hálát adtam magamnak hogy egy perccel sem maradtam tovább hívő.
Az ateizmus nem egy vallás. Nem köti össze az összes ateistát semmilyen hitvilág, és főleg nem köt össze minket semmilyen vallásgyakorlás, pl rituálék, templomba járás, stb. Nincsenek erkölcsi tanításaink, nincsenek természetfölötti tanításaink.
Az ateizmus egy vallás, ahogy nem bélyeget gyűjteni egy hobbi. :)
Nos, kedves kérdező, a 29. válaszoló tökéletes példa arra, amikor a vallásosak minősítik az ateizmust. Csak egy kis észrevétel volt, mielőtt nagyon elkezdenétek úgy érezni, hogy mindenképpen ti vagytok a sértett felek.
Szóval azért az éremnem mindenképpen két oldala van. Sok vallásos embernek megvan ám a nem túl kedves véleménye az ateistákról, és ezt bizony sokan nem is tudják a megfelelő stílusban kinyilvánítani. TISZTELET A KIVÉTELNEK!
Én ezt sosem értettem igazából, ezt a vélemény ráerőltetést másokra. Mindkét oldalról rettenetes hülyeség, és túllép egy határt, amit nagyon nem kellene. A vallás és az ateizmus tökéletesen megfér egymás mellett, csak hagyjuk egymást békén. Senkinek nem kell semmi miatt beszólni a többieknek, nem kell ráerőltetni a hitünket másokra. Higgyétek el, nem lenne semmiféle konfliktus, ha vallásilag független tudnánk maradni az olyan közösségekben, ahol vallásilag függetlennek illik maradni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!