Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ateisták, válaszolnátok?

Ateisták, válaszolnátok?

Figyelt kérdés

Üdv!

Két kérdésem lenne azokhoz, akik nem hisznek Istenben.

1. Ha meghal az egyik családtagotok, aki szintén ateista, őt milyen módon temetitek el?

2. Miért zavar titeket, az hogy, a hívők mennyit adományoznak, egyrészt az nem a ti pénzetek másrészt pedig akik adták azt a pénzt, saját forrásból és nem várják vissza.

2012. aug. 18. 17:40
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
96%

1. Pap nélkül is befogad a föld minden halottat.

2. Engem speciel nem zavar, mindenki arra költi a pénzét, amire akarja, csak ne zaklasson azzal, hogy fizessek én is.

2012. aug. 18. 17:52
 2/12 anonim ***** válasza:
90%

1. Ha nem volt valami különleges kívánsága legolcsóbb megoldás.

2. Nem az adományozás zavar. Hanem az,hogy beadják a pénzt valahova és fogalmuk nincs hova megy (még rosszabb,hogy néha nem is érdekli). Az esetek többségébe vadiúj kocsit vesz belőle a pap bácsi. De ha Istennek ez számít hát hajrá.

De ennek mi köze az ateizmushoz? Biztos van olyan hívőnek akinek a rokona ateista de tiszteletbe tartaná hitét és nem hívna papot. És természetesen nem minden keresztény adományozik vannak akik egyház nélküliek.

2012. aug. 18. 18:08
 3/12 anonim ***** válasza:
96%

1. A családom hagyományból katolikus, így valószínűleg papos temetés lenne. (Azért mondom, hogy hagyományból, mert gyakorlatilag nem az, nem járunk misére, nem érdekel az egész, de meg vagyunk bérmálva.)

2. Nem zavar.

2012. aug. 18. 18:21
 4/12 anonim ***** válasza:
84%

Ahogy szeretné, pap nélkül, temetőben, kereszt nélkül, fejfával.

Nem zavar egyáltalán. Az viszont nagyon-nagyon zavar, hogy az én befizetett adómból egyházakra is költenek. A hívek adakozása a legcsekélyebb mértékben sem zavar, sőt, soha egy szót sem emeltem ellene - viszont amikor az én pénzemet adják oda, na az viszont zavar :) A saját pénzét mindenki arra költi, amire akarja.

2012. aug. 18. 18:35
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Polgári temetést rendeznénk: az is van olyan szép és megható, mint egy egyházi. Egy szintén ateista ismerősömet is így temették, amelyen részt vettem.

Ha jó helyre megy az adomány, akkor nem zavar.

Bár, egy mostanában olvasott hír kissé kiakasztott: India egy részén aszály van és a papok több millió forint értékű pénzért esőimákat küldtek a Fentieknek. Azt a pénzt bizony inkább a rengeteg szegény emberre kellett volna költeni!

2012. aug. 18. 19:24
 6/12 anonim ***** válasza:
3%

"2. Nem az adományozás zavar. Hanem az,hogy beadják a pénzt valahova és fogalmuk nincs hova megy (még rosszabb,hogy néha nem is érdekli). Az esetek többségébe vadiúj kocsit vesz belőle a pap bácsi. De ha Istennek ez számít hát hajrá."

Így működik az apeh is. Akkor minek fizeted? Hogy vadiúj kocsit vegyenek maguknak?:D Látom eszes kiscsávó vagy:)

2012. aug. 18. 20:31
 7/12 anonim ***** válasza:
93%
Faterom is, öregapám is otthon van urnában. Nem zavar.
2012. aug. 18. 20:34
 8/12 anonim ***** válasza:
74%

Miért nem hisztek a koboldokban? Hmmm... és ha írok róla egy könyvet akkor hinni fogtok?

Adományozzon mindenki annak akinek akar.Én is szoktam ruhát,kaját.

2012. aug. 18. 20:36
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

1. Sima temetés, pap/lelkész nélkül, valaki mond beszédet vagy hamvasztás, attól függ, hogy hogyan akarta az elhunyt.

2. Nem igazán érdekel, de ha már így rákérdeztél költhetnék értelmesebb dolgokra is. Az egyház már így is gazdag.

2012. aug. 18. 21:33
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

1. Édesapám 3 hónapja halt meg. Hamvasztás után polgári búcsúztatót tartottunk. A szöveget a hivatásos szakember állította össze, a verseket és a zeneszámokat én és a húgom választottuk. A hamvakat édesapám kérésére az erdőben szórtuk szét.

2.Engem nem zavar, hogy a hívők mennyit adományoznak. Mindenki annak adományoz, akinek akar.

2012. aug. 18. 23:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!