Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nem vagyok vallásos, de erre...

Nem vagyok vallásos, de erre válaszolnátok?

Figyelt kérdés

Egyáltalán nem vagyok vallásos, de nem azért jöttem ide, hogy kritizáljam a hívő embereket. Egyszerűen kíváncsiságból, mert a múltkor egy barátommal beszélgettünk, és felmerült a téma. Gondoltam, megkérdezem a vallásos válaszolóktól.

Szóval a kérdés: ha valaki nem vallásos, nem jár soha templomba, nem imádkozik, nem tartja be a böjtöt stb., de ezeket leszámítva úgy él, mint egy jó keresztény, tehát nem hazudik, nem bánt senkit, tisztességes, stb... Az attól még kerülhet a mennyországba (ha esetleg létezne), ha, hogy soha nem imádkozott, és nem járt templomba? Vagy az ilyenek hova kerülnek? :D Esetleg a mennyország/pokol csak azokra vonatkozik, akik hívők?

Köszi!

2012. júl. 17. 09:19
 1/7 anonim ***** válasza:
72%

Én sem vagyok az, de borítékolom neked, hogy erre többnyire felekezettől függően négyféle választ fogsz kapni:

1. Igen

2. Nem

3. Senki sem kerül a mennyországba, az ítéletnap után a földön születnek újjá az arra érdemesek,

3/a akik közt te nem leszel ott.

3/b téged is beleértve.

4. Valami témához nem kapcsolódó.

2012. júl. 17. 09:28
 2/7 Antimod ***** válasza:
21%

Nem az számít, miben hiszel, hanem az, hogyan élsz! A karma mindenkire vonatkozik, és mindent megjegyez. Nem vagyok buddhista, mielőtt ezt gondolná valaki, azért hívom karmának, mert így mindenki érti, miről van szó.

Túlvilág létezik, és ennek különböző szintjei vannak. Nem azért kerül valaki ide vagy oda, mert hitt vagy nem, hanem a cselekedei révén saját magának létrehozott lelki tartalmak alapján. Ez nem jutalom és büntetés, ez állapot, ami nem tart örökké. Csak az élet és a tudat örök, minden más folyamatosan változik.

2012. júl. 17. 09:39
 3/7 Andizsuzsi ***** válasza:
62%

Az, aki abszolut nem hívő, mi a fészkes fenének kérdez ilyet? Meghalsz, eltemetnek, eggyé válsz az édes anyafölddel, és megszűnsz létezni örökre.

Abban a pillanatban, hogy úgy gondolod, hogy valaminek mégiscsak kell lennie a halál után, már hívő vagy. Akkor keresd meg a hozzád legközelebb álló vallást, és megkapod a választ a kérdésedre.

Egyébként az, aki nem vallásos, soha nem imádkozik, az nem él úgy, mint egy jó keresztény. Az általad felsoroltak alapvető emberi erények vallási hovatartozás és nemtartozás nélkül.

2012. júl. 17. 09:58
 4/7 anonim ***** válasza:
57%

Kedves Kérdező.

Nos olvastam az eddigi válaszokat.

A biblia tanítása szerint, ahogyan előttem szóló felebarátom írta, nincs abban az értelemben pokol hogy ott sütögessenek.

Viszont Jézus tett egy kijelentést, ami miatt nem lehet ebben a kérdésben semleges.

(Máté 12:30) 30 Aki nincs az én oldalamon, ellenem van, és aki nem gyűjt velem, szétszór.

Nos ezek kemény szavak, de Jézus sosem árult zsákba macskát.

Mindig mindent elmondott, és minden alkalommal figyelmeztette és figyelmezteti az embereket, hogy jól tudjanak dönteni.

Épp most láttam egy filmet Jeruzsálem i.sz.66-70, terjedő filmet.

Jézus több mint 30. évvel előtte, figyelmeztette a tanítványait, hogy ha látják a Római seregeket Jeruzsálem körül, menjenek a hegyekbe, mert elfog pusztulni.

Akik megszívlelték ezt ,hátra hagyva az addigi"kényelmes" életüket szót fogadtak. 8. napjuk volt helyesen dönteni.

akik nem figyeltek, akár milyen "jó" emberek is voltak, sajnos nem élték túl a pusztítást, 1. millió zsidó veszett oda.

Különben erről olvashatsz az l.századi történész Josefus Flávius beszámolóiban, iszonyú dolgok történtek akkor.

Persze ezt nem ijesztgetésnek szánom, csak mindig jó Jézusra figyelni, és követni az utasításait, az életünk függ tőle.

Tisztelettel.

2012. júl. 17. 10:15
 5/7 anonim ***** válasza:

Szia :)

Voltak már hasonló kérdések, és születtek nagyon jó, részletes válaszok.

Ajánlom szíves figyelmedbe az alábbi kérdésben a 11. választ; ill. érdemes végigolvasni a 80 és a 79 %-os válaszolók közötti beszélgetést / vitát is:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..

Itt pedig a 13. válasz nagyon jó szerintem:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..

Üdv. :)

2012. júl. 17. 10:39
 6/7 Hazardteam ***** válasza:

Ha nem térsz meg, nem születsz újjá, akkor halálopdkor abba az állapotba "fagysz bele" (mint mágneses tér a vasércbe) amibe beleszülettél és amiben éltél, tehát "állandósul". Isten előtt tettekkel, jócselekedetekkel, néni átsegítésével az úttesten és vallási törvények betartásával sem lehet megigazulni. ("Megigazulni" azt jelenti tisztává lenni) Ahhoz, hogy Isten jelenlétében élhess halálod után, szükséges, hogy Istennel járj a földi életedben. Ha nem teszed, nem tudsz a világon semmit Istenről, mert mondjuk egy busmann vagy a sivatagban és egész életedben a legnagyobb bűn az, hogy kiraboltál egy struccfészket, akkor Isten biztos nem fog pokolra ítélni. Isten az olyan embereket, akiknek nincs tudomásuk Őróla, vagy nincs releváns lehetőségük megtérni és újjászületni, a lelkiismeretük törvénye alapján fogja megítélni. De, mivel te se busmann nem vagy és Istenről is hallottál, továbbá: van lehetőséged őt keresni és nem is kell összetörnöd magad, vagy túl messzire menni, hogy megtaláld, ha szívből keresed.. szóval részedről ez egy hazárdjáték kb.

Egyébként nem Isten "ítél el" hanem az állapotod, hogy halott vagy. Tudom, hogy nem érted, én sem értettem, de ez van. Amikor meghalsz, a saját állapotod végléegesül lényegében és utána már nem tudsz rajta változtatni, ez a gáz. Nem az számít, hány macskát segítettél le a háztetőről, vagy hányszor nem gázoltál bele mások lelkivilágába, holott megtehetted volna "mint a többiek". Hanem az állapotod, amibe beleszülettél. És csak Isten adhat új életet, az Ő életét neked. Ja és hitből, nem cselekedetekből. Ugyanis minden ember túl loser ahhoz, hogy mindenféle vallási törvények és szokások betartásával kihúzza magát a trutyiból saját hajánál fogva, mint Münchausen báró. Isten viszont megteszi egy pillanat alatt:)

2012. júl. 17. 21:26
 7/7 hyper89 ***** válasza:

4 és és ha elolvasod a nagy bibliát Jézus azt mondta kövess ... magyarul legy jó ember ennyi nem az hogy szeress nem azt hogy imádj stb ... azt mondja én vagyok a fény az út világosság majd ti vagytok a fény út világosság :D

És vannak oylan emberek akik életükben nem tudnak így hinni nem tudjak ezeket felfogni se aemmmi meg más helyre születtek benazulottek más vallás stb stb ... akkor nekik KO ? :) valamilyen szinten akar nevezzük életnek karma isten vallások akármi akar anyád apad mind1 a jó embereegre nevel ennyi ... :) ez mint csak politika ki hova tudja rángatni az EMEBRT bele .... egyszóval szánalmas szar !

2020. máj. 3. 18:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!