Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ateisták! Válaszolnátok pár...

Ateisták! Válaszolnátok pár kérdésemre?

Figyelt kérdés

Hívő vagyok és nehezem tudom elképzelni milyen ateistának lenni, de tiszteletben tartom az ateisták nézetét.

1. Ti éneklitek a Himnuszt?

Természetesen magyarok vagytok, de még is csak egy ima ahhoz, akiben ti nem hisztek/nem fogadjátok el a létezését.

2. [Akinek nem inge, ne vegye magára!] Miért van az, hogy a hívő embereket bolondnak hiszitek, megalázzátok őket? Számtalanszor találkoztam hasonlókkal, mint: Isten? Az valami pokémon?

Ha egy embernek van egy képzeletbeli barátja az őrült, de ha többnek akkor az már vallás.

és társaik. Számomra és társaimra ezek nagyon sértőek, hisz mi hiszünk Istenben. Nem tudom megérteni miért jó ez annak, aki csinálja.

3. Mikor és miért döntöttetek úgy, hogy ateisták lesztek? És ugye tudjátok, hogy az ateizmus is egy vallás?

2015. jún. 17. 20:37
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:
81%

1. Igen; a Himnusz nem a szemelyes hitrol tett tanubizonysag.

2. Intelligenciatol fugg az, hogy valaki elfogadja (vagy legalabbis toleralja) a masik ember vilagnezetet, vagy sem. Kevesbe intelligens emberek pedig minden csoportban talalhatoak. Szamos vallasos is van, aki masokat alaz (foleg mas felekezethez tartozokat - tanuk, hitgyulisek, katolikusok). Persze nemcsak a vallas ilyen megoszto; pl. a Vegetarianizmus temakorben olyan vadnyugat van, ami mellett a Vallas kispalya.

3. Ez nem dontes vagy elhatarozas kerdese. Nem ugy van, hogy pattintasz az ujjaddal, es egyszercsak hivo vagy ateista leszel.

2015. jún. 19. 11:55
 32/54 anonim ***** válasza:
26%

"szerinted például azon a német gépen mikor tudni lehetett hogy az Alpokba csapodnak elkerülhetetlenül szerinted hány ateista volt az utolsó percekben?egy sem mert nyilván ec-pec alapon de választottak egy vallást."

Nem vagy semmi. De hát ha te ott ültél azon a gépen és még bele is láttál az emberek fejébe, miért nem segítettél a hatóságoknak kibogozni az ügyet? Vagy még jobb: miért nem állítottad le a másodpilótát, amikor tudtad, hogy mire készül? Hiszen te gondolatolvasó vagy bammegg!!!

2015. jún. 19. 12:00
 33/54 anonim ***** válasza:
78%

1. Nem éneklem. Habár az én országom himnuszában nem szerepel Isten, se semmilyen vallás. De nem szoktam énekelgetni a magyart sem.

2. Mert részben ez az igazság. A vallásos emberek többsége tényleg bolond. De szerintem ugyanúgy akad a nem vallásosak között is.

Szerintem a vallásos emberek beképzeltek.

3. Semmikor. Nem döntöm el, jön magától. Nem vallás.

2015. jún. 19. 12:04
 34/54 anonim ***** válasza:
64%

Megjegyezném a 2. ponttal kapcsolatban, hogy a hívők sokkal durvábban megalázó dolgokat mondanak rendszeresen ateistáknak. Jó példa ez a repülős lezuhanás. Hát a büdös k**va anyját annak, aki ezt merészeli mondani. Komolyan, ha ezt valaki a szemembe mondaná, akkor úgy pofán vágnám, hogy kiessenek a fogai. HOGY MERÉSZELITEK?!

És ilyeneket mondanak hívők élőben TV-ben. Ha valaki ezt megfordítaná, és nyíltan kérdezgetni kezdene haldokló hívőket, hogy rájöttek-e már hogy mekkora hülyék voltak, hogy egy mesére pazarolták az életüket, akkor szerintem börtönbe is csuknák őket. De hogy egy végső stádiumos rákos betegtől ilyeneket merészeltek kérdezni (pl Hitchens), vagy épp egy repülő szerencsétlenség utasairól ilyeneket feltételeztek (lásd itt is), az csak természetes.

De persze mi vagyunk a bunkók, mert mesekönyvnek nevezünk egy könyvet, ami konkrétan mesék gyűjteménye.

2015. jún. 19. 12:33
 35/54 anonim ***** válasza:
65%

1. Csak ünnepségeken, mikor muszáj.

2. Nem alázok én meg senkit, és semmi bajom nincs velük, ameddig nem jönnek térítgetni és idegesíteni a vallásukkal.Tény, hogy bolondok, de én is bolond vagyok, sőt mindenki, csak mindenki más miatt.

3. Egy ideig hívő voltam, de azután elkezdtem biológiát tanulni, és rájöttem, hogy mind csak biológiai robotok vagyunk, minden cselekedetünk, mondatunk levezethető biokémiai folyamatokra. A személyiségünk sem más, mint pszichológia, a genetika és a környezet függvénye. Nem létezik jó, meg rossz, minden viszonyítás kérdése. Állatok vagyunk mi is, ösztönök irányítanak minket is.

Még a szeretet is megmagyarázható, a jó cselekedetek etológiával.Azért szeretünk egy embert, mert olyan ingereket vált ki belőlünk, hogy előnypéldány azért tesziös ha vele vagyunk. Segít, vagy csak szórakoztat a társasága. De mindenképp előnyös.

A jó cselekedet megint szimpla etológia. Egy adott példány túlélési ösztönből teszi, és altruizmusból, hogy hasznos tagjának érezze magát a populációnak.

A bűntudat pedig szintén ösztönös reakció, hiszen ha egy példány rosszat tett, azáltal megkárosította a populációt/közösséget, és megalázkodik, hogy visszafogadják. Persze a pszichológia miatt már több inger kiválthatja ezt a reakciót, nemcsak az, ami ténylegesen egy ember kárára ment.

Szóval ezért. Nincs lélek sem, amennyiben a lélek fogalmát egyenlővé nem tesszük az elmével. Csakhogy az idegrendszer is egy bonyolult, de levezethető gépezet.

2015. jún. 19. 17:30
 36/54 anonim ***** válasza:
64%
* Azért szeretünk egy embert, mert olyan ingereket vált ki belőlünk, hogy előnyös ha vele vagyunk.
2015. jún. 19. 17:32
 37/54 ceri ***** válasza:
0%
Ha így határozod meg magad, hogy állat és biorobot vagy, akkor én azt nem kérdőjelezem meg. Viszont más nevében nem vagy illetékes nyilatkozni.
2015. jún. 19. 19:34
 38/54 anonim ***** válasza:
71%
Pedig mindenki az. Mélyedjetek bele a biokémiába, és belátjátok. Nekem sem tetszik, kicsit sem, ugyanis kiábrándító, és egy csomó dolog elveszti emiatt a varázsát. Kapcsolatok, az élet szépségei. Én nem rossz indulatból írtam, egyszerűen csak így van. Aki nem látja ezt, az csak nem gondol bele eléggé.
2015. jún. 19. 20:02
 39/54 anonim ***** válasza:
57%
De hogyha nem értetek egyet, nyugodtan meg lehet érvekkel cáfolni, nem sértődöm meg.
2015. jún. 19. 20:03
 40/54 anonim ***** válasza:
Kedves 30-as, akkor írd le te a különbséget.
2015. jún. 19. 22:47
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!