Kedves Tanúk, lehet tudni, hogy Jehova mire vár még?
Mindent elkövetett már az emberiség,a legszörnyűbb tetteket,ott volt a sötét középkor a rettenetes kínzásokkal,a földrészeket sújtó szegénységen,éhezésen,rengeteg háborún,mindenen keresztül mentünk már.Titeket üldöz a világ,amióta megvagytok(ezt ti állítjátok)de Jehova füle botját nem mozgatja.
Ezek alapján nektek még tényleg mindig hiteles Jehova eljövendő armagedonja?
Engem konkrétan nem igazán zavarnak.Max.jót mulatok rajtuk magamban.Persze hozzáteszem addig,amíg nem engem molesztálnak.De alapvetően mitől lennék erkölcsösebb ember ha elítélném őket? Nekem nem ártottak.Ha elítélem őket,jobb vagyok,mint ők?
De,amire igazából ki szerettem volna térni;Nem kell erkölcsösnek nevezni,vagy elfogadni,ha nem tetszik.Ez teljesen érthető egy heteroszexuális ember nézőpontjából.Én sem szándékozom beállni közéjük.
De ahogy látom,te szélsőségekben gondolkozol;MEGÖLNI azért,mert homoszexuális? Fel tudod fogni,hogy mi ezzel a probléma,és miért nem jön össze a felebaráti szeretettel?
Mint írtam, senkit sem kell megölni ezért. Ez csakis a zsidókra vonatkozó törvény volt, amit évezredekkel ezelőtt kaptak és a javukat szolgálták. Akkor még nem volt olyan, hogy homoszexuálisnak született valaki (ma sincs, csak ezt sulykolja a média), tehát egy előre megfontolt erkölcstelen tett volt, amit a környező istentelen népektől láttak, mint pl a feláldozásokat is. Tehát mindenképpen a javukra vált a törvény, még egészségügyi szempontokból is (nemi betegségek). És mint Isten választott népe, nekik TISZTÁNAK kellett lenniük. Hogy nézett volna ki, ha ők is erkölcstelenkednek? Megtették így is, hát még ha nem lett volna törvény!
Másrészről, már Jézus után, amikor már minden népből lehettek keresztények - ahogy korábban is írtam - ha valaki homoszexuális vagy biszexuális is volt, de hajlandó volt felhagyni vele (vonatkozott ez rablókra is, vagy bármilyen rosszra), akkor helyeselt állapotban lehetett Isten előtt, és keresztény lehetett. Tehát itt már nem volt szó ilyen büntetésről, hanem a továbbiakban kiderül, hogy egyszerűen nem lehetett tagja a keresztény gyülekezetnek, magyarán kiközösítették.
"Mint írtam, senkit sem kell megölni ezért. Ez csakis a zsidókra vonatkozó törvény volt, amit évezredekkel ezelőtt kaptak és a javukat szolgálták."
Teljesen mindegy,hogy melyik népre vonatkozó törvény volt,ha te ezt a szeretet nevében helyesnek találod,akkor beteges,torz gondolkodásod van.
"Akkor még nem volt olyan, hogy homoszexuálisnak született valaki (ma sincs, csak ezt sulykolja a média)"
Elhiszem,hogy igazolni szeretnéd álláspontod helyességét,de ezt nem tudhatod biztosra.Ha csak ezen múlt volna a dolog,akkor inkább minden homokos felhagyott volna életvitelével,hiszen valószínűleg egyik sem akart meghalni.
"Tehát mindenképpen a javukra vált a törvény, még egészségügyi szempontokból is (nemi betegségek)."
De azért Jehova megnyugtatta őket,valami ilyesmi beszéddel,ugye?
"Gyere,most meghalsz,de ne aggódj csak megelőzésképpen,hogy ne legyél nemi beteg...Jehova szeretet,de ti nem hisztek nekem,pedig éppen most bizonyítom,láthatod..."
"És mint Isten választott népe, nekik TISZTÁNAK kellett lenniük. Hogy nézett volna ki, ha ők is erkölcstelenkednek? Megtették így is, hát még ha nem lett volna törvény!"
Önmaga iróniája ez a szöveg.Tiszta lelkületű népnek nem lehet romlott lelkületű Istene.Jézus mondta,a rossz fa nem teremhet jó gyümölcsöt.Márpedig aki képes a homoszexualitást halállal büntetni,az messze nem tiszta lelkületű.Ezért is írtam neked korábban,hogy kevered a szerető Istent a Sátánnal.Ugyanúgy,ahogy a zsidók keverték.
"akkor beteges,torz gondolkodásod van. "
Szerintem meg az a torz gondolkodás, hogy manapság már ez elfogadható, sőt jó.
"Ha csak ezen múlt volna a dolog,akkor inkább minden homokos felhagyott volna életvitelével,hiszen valószínűleg egyik sem akart meghalni. "
Akkor miért voltak gyilkosok? Azok is halálbüntetést kaptak, még is gyilkoltak. Nekik is csak ezen múlott.
"Tiszta lelkületű népnek nem lehet romlott lelkületű Istene.Jézus mondta,a rossz fa nem teremhet jó gyümölcsöt."
Márpedig Jézus is ezt az Istent imádta, az Atyját. Hiszen az Ószövetséget olvasta, idézett belőle. És épp ez az: ha Isten népe között megtűrik az erkölcstelen, beteges viselkedést, akkor nem teremnek jó gyümölcsöt, tehát a nép a korhadt fához lett volna hasonlítható.
"Szerintem meg az a torz gondolkodás, hogy manapság már ez elfogadható, sőt jó."
Ezt most az én gondolkodásomra(is)érted,vagy általánosságban? Csak mert lehet,hogy félreértjük egymást.
"Akkor miért voltak gyilkosok? Azok is halálbüntetést kaptak, még is gyilkoltak. Nekik is csak ezen múlott."
A gyilkosok között sok a pszichopata "minden mindegy" felfogással.De ok,értem amit mondasz.Mondjuk ha belegondolok,a homokosok között is lehetett sok pszichopata:))
"Márpedig Jézus is ezt az Istent imádta, az Atyját. Hiszen az Ószövetséget olvasta, idézett belőle. "
Idézhetett belőle,ez nem azt jelenti,hogy mindennel egyetértett,csak azt,hogy idézett.És tudni kell,hogy az Ószövetségben két atya is van ám....Bizony,bárki utána nézhet.Az egyiket Jézus a sajátjának vallotta,a másikat az ördögtől valónak...Szóval Jézus tudott különbséget tenni,ez a lényeg.Ő tudta mi jön az ő atyjától,nem fogadott el feltételek nélkül egy olyan írást,amibe gyarló emberek IS belekontárkodtak.Jézus nem szolgálhatott két úrnak!
"És épp ez az: ha Isten népe között megtűrik az erkölcstelen, beteges viselkedést, akkor nem teremnek jó gyümölcsöt, tehát a nép a korhadt fához lett volna hasonlítható."
Az "Isten népe" kifejezést egyedül a zsidók vonatkoztatták magukra,és vonatkoztatják rájuk mindazon emberek,akiket sikeresen megtévesztettek.
Nem lehet Isten népe az,amely kiad egy "Ne ölj!" parancsot,majd miután rájön,hogy annyira primitív,hogy úgysem tudja betartani,alibit gyárt a megszegésére,és mindezt van pofája ugyanabban a könyvben leírni,és szent igazságként eladni a világnak.
Általánosságban.
"Idézhetett belőle,ez nem azt jelenti,hogy mindennel egyetértett,csak azt,hogy idézett.És tudni kell,hogy az Ószövetségben két atya is van ám....Bizony,bárki utána nézhet.Az egyiket Jézus a sajátjának vallotta,a másikat az ördögtől valónak...Szóval Jézus tudott különbséget tenni,ez a lényeg.Ő tudta mi jön az ő atyjától,nem fogadott el feltételek nélkül egy olyan írást,amibe gyarló emberek IS belekontárkodtak.Jézus nem szolgálhatott két úrnak! "
Jézus azt mondta Isten Szaváról, tehát az Ószövetségről is, hogy igazság ("a Te Szavad igazság"). Sehol nem mond olyat, hogy nem fogadná el az Atyját. Amire te gondolsz, azt ha jól emlékszem a farizeusokra mondta, akik kiforgatták a törvényt, hogy "ti a ti atyátoktól, az ördögtől vagytok". De a Mózesi törvényt soha nem mondta rossznak. Azt mondta, hogy nem eltörölni jött, hanem betölteni. Ha emberektől jövőnek tartottan volna, akkor nem mondhatott ilyet.
"Az "Isten népe" kifejezést egyedül a zsidók vonatkoztatták magukra,és vonatkoztatják rájuk mindazon emberek,akiket sikeresen megtévesztettek.
Nem lehet Isten népe az,amely kiad egy "Ne ölj!" parancsot,majd miután rájön,hogy annyira primitív,hogy úgysem tudja betartani,alibit gyárt a megszegésére,és mindezt van pofája ugyanabban a könyvben leírni,és szent igazságként eladni a világnak."
Jézus nem véletlenül született zsidónak és az egész Ószövetség egyik alap témája a messiás későbbi leszármazása, aki Ábrahámtól való volt (mint minden zsidó, hiszen Ábrahám unokája, Jákob másik neve Izrael volt). Tehát ha Jézus maga is elfogadta hogy abban az időben ez volt a választott nép, kik vagyunk mi, hogy kétségbe vonjuk? A másik dologhoz: akkor szerinted nem kellett volna megbüntetni senkit sem a gaztettekért? Hogy lett volna rend? Mert manapság is, ahol van halálbüntetés, szerintem jobban meggondolják, hogy elkövessenek-e valamit. És csak úgy nem köveztek meg senkit, csak ha kirívóan rosszat követett el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!