Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kedves Jehova Tanúi, ezt meg...

Kedves Jehova Tanúi, ezt meg tudnátok kielégítően magyarázni?

Figyelt kérdés

Annyit beszéltek a szeretetről, annyira központi téma ez a dialógusaitokban, hogy az ártatlan szemlélő azt hinné, hogy ti magatok vagytok a megtestesült szeretet.

Azonban a gyakorlatban ez miként nyilvánul meg? Mert az rendben van - vagy nem -, hogy magatokat nagyon szeretitek, hiszen kiválasztottnak tartjátok magatokat, a világtól és másoktól elkülönülőnek..

De,..A Szeretet, mint olyan sokféle módon nyilvánul meg, szintjei vannak, horizontjai, ti pedig a szeretet értelmezését és megértését nagyon szűkre szabjátok. Hiszen már szervezetileg felosztjàtok az emberiséget, akik a csapatba vannak és akik nem. Emellett a szeretet megnyilvánulása csak bizonyos emberekre és helyzetekre vonatkozik, pedig a szeretetnek nem lekorlátozása, hanem kiterjesztése a szeretet.

Aki kilép a szervezetből, annak már nem is köszöntök, akár a saját családtagjaitokról is legyen szó,

Nem tartotok fenn semmilyen segélyszervezetet, volumenét tekintve elenyésző az a segítség, amit katasztrófa sújtotta területeken végeztek, de ezeket az eseteket viszont kiemelitek a kiadványaitokban...

Aki elutasít benneteket, azokat kellemetlen helyzetbe hozzátok a folyamatos Armageddon rémisztgetéssel, ami többezer éve élt emberek delíriumos rémálmaiban jelent csak meg..

A Szeretet nevében nem akartok szembesülni a Szervezet eddigi tévedéseivel, vezetők bírósági elmarasztalásaival...

Lehetne sorolni, de megvárnám a kreatív hozzászólók érveit is.. Szóval, számomra a szeretet egy érzés kiterjesztése, amit gyakorolni kell feltétel nélkül, attól az, ami, de nálatok csak egyfajta irányított látszatszeretet van, ami csak magatokra korlátozódik és csak azokra, akik folyamatosan részt vesznek a Szervezet működésében..

Ti, hogy látjátok a szeretet gyakorlati megvalósulását?

2015. febr. 28. 15:20
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
23%

szia Filoszmen barátom

"magunkat szeretjük"

Ha csak magunkat szeretnénk akkor bizony a szabad időnket nem áldoznánk olyan emberekre akik gúnyolódnak, becsmérelnek minket,

A katasztrófa súlytotta területeken rendszeresen ott vannak a Testvérek, és bár nem segély szervezet vagyunk, de segitséget nyújtunk azoknak akik bajban vannak,

Igen előszőr a Testvéreinknek azután a többi embereknek is segitségére vagyunk.

Jézus nem tanitotta hogy segély szervezet a keresztény élet és azoknak gyakorlói,hanem egy imádati forma, ami első sorban szellemi segitséget nyújt, ahogy Jézus is tette, hogy segitsen az embereknek a gondolkodásban változtatni, és az életüket összhangba hozni Isten szándékával, alapelveivel

Az igaz hogy kétszer megvendégelte a tömeget, de evvel nem a karitativ segitség nyújtás hangsúlozása miatt tette, mert akkor folyamatosan osztogathatta volna az ételt, és sokan az élelem miatt mentek oda,

Mit gondolsz hányan követték Jézust azok közül akik élelemért mentek Jézushoz.hányan lettek keresztények?

Volt hogy tiz emberből egy ment vissza megköszönni Jézusnak hogy meggyógitotta. Micsoda hálás dolog....

az egész világra kiterjedően végezzük ezt a munkát, mert ezzel is kimutatjuk az emberek iránt érzett szeretetünket, Nincs személy válogatás, minden embernek fajtól, hovatartozástól anyagi háttértől függetlenül hallania kell a változásról hogy időben tudjon dönteni.

Aki pedig elhagyja Isten népét, azoknak nem mi hanem a Teremtő hozta ezt a döntést, ennél fogva ha gondolod szembe szállhatsz ezzel, Mi nem tesszük,

A "Tévedésekről" annyit, mint ahog már emlitettem, a tanitvánoknak is voltak téves várakozásaik, De Jézus nem oszlotta fel a gyülekezetet, vagy nem mondta, hogy a tévedésük miatt nem fogadja el őket hamis keresztények Ők.

mert amikor megértettek dolgokat akkor javitottak rajta változtattak, hogy összhangban haladjanak Isten szándékával

ilyenek voltak pl a körülmetélenlenség kérdése, szombat nap megtartása, stb, és amikor a szellem rendszeresen felvilágositotta őket akkor változtattak és levélben elküldték más gyülekezetnek is hogy haladjanak előre szellemileg, ne ragadjanak le, mint manapság látható, hogy egy megszokott rossz tanitást úgy hagynak...

Armageddont nem a Tanúk találták ki, Benne van a Bibliádban, ennélfogva ha ez rémisztgetés, akkor Isten rémisztget ezzel, mi csak tolmácsoljuk, ahogy Jónás is elvitte Ninivének az itélet üzenetet hogy változzanak meg.

Ez mindenkinek szól nem csak azoknak akik elhagyják a szervezetet, és azt se felejtsd el, hogy sokan felnagyitják az ellenünk hozott vádakat, hogy legen jókora Bűnt tulajdonitani a Tanúk életének

Személ szerint 25, éve vagyok Tanú, és egyszer magam is "elestem"

Igen voltam kiközösitve, soha de soha nem vádoltam sem Istenemet sem a Testvéreimet, hogy gonosz emberek ők, tudtam, mert tanultam hogy ami jár az jár.

Sőt amikor kint voltam is megvédtem mind Jehovát, mind a Testvéreimet ha váddal találkoztam, a Büntetést jogosan kaptam nincs miért haragudni,

Egy gyermek azért kap büntetést, mert a szülő szereti, és ezzel megtanitja arra, hogy gondolja át, ne tegyen rosszat

Tanultam a leckéből, változtattam, és élvezem Istenem jó kegyelmét, és szerető Testvéreim társaságát,

Hidd el nekünk is fáj amikor egy Testvérünk elesik, de visszavárjuk, ám a büntetést megkapja mindenki aki hibázik,

Ha nem lenne akkor olan lenne a keresztén élete Isten népének, mint akik nem Keresztének, mert nincs megfelelő feddés, ennél fogva nem is érzi tettének súlyát, ezért van az hogy a világban élő "keresztének" nem tudnak és nem is akarnak ezen változtatni, pedig komoly dolog, Istent nem lehet megcsúfolni.

Te ha szereted a gyermekedet, és szükséges fegyelmezed,

mert ha nem akkor a szabadjára engedett gyermek szégyent hoz a szüleire, és ez Isten esetében is Igy van.

Mennyi ember tettei miatt szidják a Teremtőt, mert nem ugy élnek ahogy mondják....Igy szégyent hoznak égi Atyjukra....

2015. febr. 28. 19:07
 2/27 anonim ***** válasza:
23%

(Példabeszédek 13:24) 24 Aki visszatartja vesszejét, gyűlöli a fiát, de aki szereti, az megkeresi fegyelmezéssel.

(Példabeszédek 29:15) 15 A vessző és a feddés ad bölcsességet, a szabadjára engedett fiú azonban megszégyeníti anyját.

(Példabeszédek 23:13) 13 Ne tagadd meg a fiútól a fegyelmezést. Ha megvered vesszővel, nem fog meghalni.

2015. febr. 28. 19:12
 3/27 anonim ***** válasza:
34%

"Nem tartotok fenn semmilyen segélyszervezetet"

Mert a keresztényeknek nem is segélyszervezetek fentartása lett parancsba adva, hanem a jó hír hírdetése. Ezenkívül azt is tudjuk, hogy a világ problémáit nem lehet így megoldani, ez majd csak Krisztus uralma idején fog megoldódni.

"volumenét tekintve elenyésző az a segítség, amit katasztrófa sújtotta területeken végeztek"

Micsoda semmitmondó kritika ez tőled! Honnan is veszed te ezt? Mihez képest elenyésző a mi segíségnyújtásunk ilyen helyzetekben? Na kérlek szépen támaszd ezt az állításod alá valamivel!

Tessék, itt fel van tételesen sorolva, hogy milyen segítségnyújtó lépéseket tettünk katasztrófák idején csupán 1 év alatt (és nem csak hittestvéreink felé): [link]

Az az érzésem, hogy te csak azért írtad ki ezt a kérdést, hogy ezzel is belénk rúgj egyet jót, de nemigazán tájékozódtál te egyébként semmiről.

2015. febr. 28. 19:51
 4/27 A kérdező kommentje:

De tájékozódom.. Adventisták, Russell, az ellene folyt bírósági per, csodabúza, világvége előrejelzések, Rutherford, Knorr, Jézus láthatatlan alászállása, világvége időpontokhoz való téves datálása, az Őrtorony egymásnak ellentmondó állításai..

Láthatod kedves , hogy képben vagyok, kritikai oldalról mindenképp. De pl hol van Bibliában, hogy Királyság Termeket kell építeni? Templom, Királyság Terem.. név lényegtelen, hiszen ugyanaz zajlik, csak más elnevezéssel.. Egyébként csodálom, a Fordítói Bizottság a 20 év alatt a sok melléfordítás mellett, hogy hogy ezt nem írták bele?

Egyébként nemcsak a Tanúk térnek ki a hitükből, hanem a Vének is, főleg az 1975 - ös legutóbbi világvége előrejelzés téves volta miatt.. De ez nem érdekes, sokkal inkább az, nálatok szeretet miért differenciálódik? Ha valaki kilép, meg sem ismeritek, holott azelőtt telibe mosolyogtátok egymást. Mire fel ez a nagyképű álszenteskedés?

2015. febr. 28. 21:53
 5/27 anonim ***** válasza:
68%
leirtam de csak szitsd a tüzet ,,,,
2015. febr. 28. 22:08
 6/27 anonim ***** válasza:
84%
"ha valaki kilép,meg se ismeritek,holott azelőtt telibe mosolyogtátok egymást".Maximálisan egyetértek.Ennyit a szeretetükről,a "szeretet nevében"
2015. márc. 1. 11:50
 7/27 anonim ***** válasza:
19%
bizony, sokszor a büntetéshez kell a legnagyobb szeretet. a biblia azt írja, hogy akit szeret az Isten, azt meg is feddi. nos, a szeretet Isten szelleme gyümölcsének a legfontosabb része, amit KAPHATUNK. ergo, magunktól nem terem meg bennünk. a biblia szerint arról fogják felismerni az emberek Jézus tanítványait, hogy szeretet van köztük. EMIATT ezt nem lehet leírni itt és most. el kell menni egy olyan eseményre, ahol sok tanú van. és vagy látod ezt, vagy nem látod. ezt nem lehet érvekkel megmagyarázni, ezt tapasztalni kell.
2015. márc. 1. 12:03
 8/27 A kérdező kommentje:
Bocs, de ennél nagyobb blődséget ritkán olvasni, miközben csöpög elfogultságtól. A szeretet érzése még az állatvilág egyedeire is jellemző, de nem mindegyikre, de ez az embereknél is így van, meg a J. T. - nál is. Bármilyen összetartó közösség tiszteli a közösség , azért összetartóak, ugyanígy a családok, ti ettől egy fokkal sem vagytok , vagy többek, akármit hisztek magatokról. Sőt, elárulok egy titkot, a szeretet érzése ott is működik, ahova semmilyen vallás nem nyomult be, sőt, a vallás mentes szeretet szeretet igazi formája, hiszen itt az érzés önmagáért van, nem pedig azért, hogy egy meselény tetszését elnyerjük. Ha pedig egy J. T. abban a téveszmében ringatja magát, hogy az ő szeretete többet ér, akkor nem érti meg életet.
2015. márc. 1. 13:40
 9/27 anonim ***** válasza:
91%

Vidiripi

Filoszmen!

"Nem tartotok fenn semmilyen segélyszervezetet, volumenét tekintve elenyésző az a segítség, amit katasztrófa sújtotta területeken végeztek, de ezeket az eseteket viszont kiemelitek a kiadványaitokban..."

Még ha elenyésző is az a segítség megítélésed szerint. Akkor is akiken segítenek legyen az 1 vagy 2 ember mindegy, akkor is annak az 1-2 embernek legalább segítenek és nem mennek el mellettük.

Viszont az hogy ezek az esetek ennyire ki vannak hangsúlyozva de főleg az hogy ott vannak az ELSŐK között a segítség nyújtásban ennek a kihangsúlyozása olyan propaganda szerűen hat. Döngessük a mellünket mert segítettünk mi meg tesszük ha más nem is. De az már nincs megírva hogy kik vannak még ott rajtuk kívül. Azok is megírhatnák hogy ők is ott voltak az elsők között. De sokszor csak azok tudják ezt akiknek segítettek hogy bizony mások is voltak ott.

De ez nem befolyásolja azt a tényt hogy ha csak néhány emberen is de a tanúk is segítettek.

Viszont ez a kiírom meg több milliós példányszámban megjelentettem egy nyilvános folyóiratban ez olyan visszás. Hogy miért?

Máté 6:4 hogy a te adakozásod titkon legyen. És a te Atyád látja, amit titkon tettél, és megfizet neked nyiltan.

István35!

"Mert a keresztényeknek nem is segélyszervezetek fentartása lett parancsba adva, hanem a jó hír hírdetése."

Hát nem csak ez lett parancsba adva a keresztényeknek!

Hanem:

Máté 28:20 Mindannak megtartására tanítsátok őket, amit én parancsoltam nektek. Íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig.

S még valami:

(Jakab 1:27) Istenünk és Atyánk álláspontja szerint a tiszta és beszennyezetlen imádati forma ez: gondot viselni az árvákra és az özvegyekre nyomorúságukban, és szennyfolt nélkül megtartani magunkat a világtól.

Tiszta IMÁDATI FORMA!

Ezenkívül: (1Timóteusz 5:8) Bizonyos, hogy ha valaki nem gondoskodik az övéiről, és kiváltképp a háznépének tagjairól, a hitet megtagadta, és rosszabb a hitetlennél.

Szeretném felhívni a figyelme hogy nincs külön megadva hogy ez férfira vagy nőre vonatkozna. Mert megesik hogy nő lesz a családfő. Főleg a mai világban.

Ezzel kapcsolatban felmerül még egy kérdés. Vajon inkább az óraszámokkal foglalkozzon jobban egy szülő vagy a gyermekkel/gyermekeivel? Legyen inkább kevesebb óraszám de a gyerek/gyermekek szükségletei ki legyenek elégítve. S nagyon fontos nem csak fizikai hanem szellemi szükségletei is vannak egy gyereknek.

Mindenki olyan következtetést von le az olvasottakból amilyet akar. S szerintem mindenki elgondolkodhat az igéken még akkor is ha nem hívő ember!

2015. márc. 1. 16:47
 10/27 anonim ***** válasza:
72%

A szegényeknek és a betegeknek is úgy próbálnak meg segíteni, hogy adnak egy Őrtornyot, és kész. Jelmondatuk: Ne halat adj, hanem tanítsd meg őket halászni.

Jézus többször is megvendégelte a hallgatóságát, és nem tanácsokat adott arról, hogy menjenek el dolgozni.

2015. márc. 1. 18:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!