Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kedves Jehova Tanúi, ezt meg...

Kedves Jehova Tanúi, ezt meg tudnátok kielégítően magyarázni?

Figyelt kérdés

Annyit beszéltek a szeretetről, annyira központi téma ez a dialógusaitokban, hogy az ártatlan szemlélő azt hinné, hogy ti magatok vagytok a megtestesült szeretet.

Azonban a gyakorlatban ez miként nyilvánul meg? Mert az rendben van - vagy nem -, hogy magatokat nagyon szeretitek, hiszen kiválasztottnak tartjátok magatokat, a világtól és másoktól elkülönülőnek..

De,..A Szeretet, mint olyan sokféle módon nyilvánul meg, szintjei vannak, horizontjai, ti pedig a szeretet értelmezését és megértését nagyon szűkre szabjátok. Hiszen már szervezetileg felosztjàtok az emberiséget, akik a csapatba vannak és akik nem. Emellett a szeretet megnyilvánulása csak bizonyos emberekre és helyzetekre vonatkozik, pedig a szeretetnek nem lekorlátozása, hanem kiterjesztése a szeretet.

Aki kilép a szervezetből, annak már nem is köszöntök, akár a saját családtagjaitokról is legyen szó,

Nem tartotok fenn semmilyen segélyszervezetet, volumenét tekintve elenyésző az a segítség, amit katasztrófa sújtotta területeken végeztek, de ezeket az eseteket viszont kiemelitek a kiadványaitokban...

Aki elutasít benneteket, azokat kellemetlen helyzetbe hozzátok a folyamatos Armageddon rémisztgetéssel, ami többezer éve élt emberek delíriumos rémálmaiban jelent csak meg..

A Szeretet nevében nem akartok szembesülni a Szervezet eddigi tévedéseivel, vezetők bírósági elmarasztalásaival...

Lehetne sorolni, de megvárnám a kreatív hozzászólók érveit is.. Szóval, számomra a szeretet egy érzés kiterjesztése, amit gyakorolni kell feltétel nélkül, attól az, ami, de nálatok csak egyfajta irányított látszatszeretet van, ami csak magatokra korlátozódik és csak azokra, akik folyamatosan részt vesznek a Szervezet működésében..

Ti, hogy látjátok a szeretet gyakorlati megvalósulását?

2015. febr. 28. 15:20
1 2 3
 11/27 sandor76 ***** válasza:
65%

Nem.Mert nem is akarod megerteni.

Ha valaki megszeretne erteni,az nem igy all hozza.

2015. márc. 1. 19:59
 12/27 anonim ***** válasza:
65%

Kérdező, azt állítod tájékozódtál, de még mindig nem válaszoltad meg az előző kommentemben feltett kérdéseket. Nem derült ki, hogy honnan szedted az adatokat, milyen forrásból, csak tettél egy (mondjuk nem csak egy) elfogultságtól csöpögő megállapítást, idézem újra:

"volumenét tekintve elenyésző az a segítség, amit katasztrófa sújtotta területeken végeztek"

Micsoda semmitmondó kritika ez tőled! Honnan is veszed te ezt? Mihez képest elenyésző a mi segíségnyújtásunk ilyen helyzetekben? Na kérlek szépen támaszd ezt az állításod alá valamivel!

Szóval haj rá! A többi kérdéseddel meg nincs értelme foglalkozni, aki a Bibliát meséskönyvnek tartja, annak én nem látom értelmét Isten szavával érvelni. A kiközösítéseknek is meg van a bibliai alapja, megnyugodhatsz, ami nem mellesleg nagyon is jogos eljárás azokkal szemben, akik dúrván áthágják a Bibliában írtakat.

Vidiripi!

Hát persze, nyílván melldöngetés, hogy össze van szedve egy kiadványban, hogy milyen segítségnyújtások történtek egy évben. Oké, szerintem meg ennek is megvan a haszna, így legalább van írásos nyoma és így be tudtam linkelni ateista barátunknak, aki viszont semmilyen forrást nem tudott még eddig előbányászni, csak a cseppet sem elfogultságtól mentes szubjektív véleményét erőlteti. úgyhogy én ennek örülök, hogy így össze van írva. De persze te veheted melldöngetésnek...

" "Mert a keresztényeknek nem is segélyszervezetek fentartása lett parancsba adva, hanem a jó hír hírdetése."

Hát nem csak ez lett parancsba adva a keresztényeknek! Hanem:

Máté 28:20 Mindannak megtartására tanítsátok őket, amit én parancsoltam nektek. Íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig."

Ez jogos, mert félreérthetően fogalmaztam. Viszont ha megfigyeled, nem írtam olyant, hogy csakis a jó hír hírdetése lett parancsba adva a Keresztényeknek.

# 10

"A szegényeknek és a betegeknek is úgy próbálnak meg segíteni, hogy adnak egy Őrtornyot, és kész. Jelmondatuk: Ne halat adj, hanem tanítsd meg őket halászni. Jézus többször is megvendégelte a hallgatóságát, és nem tanácsokat adott arról, hogy menjenek el dolgozni."

Erre a választ az első hozzászóló testvér már leírta, meg mellé még másodikként én is, olvass figyelmesebben!

2015. márc. 1. 21:37
 13/27 anonim ***** válasza:
84%

Vidiripi

Első válaszoló!

"A "Tévedésekről" annyit, mint ahog már emlitettem, a tanitvánoknak is voltak téves várakozásaik, De Jézus nem oszlotta fel a gyülekezetet, vagy nem mondta, hogy a tévedésük miatt nem fogadja el őket hamis keresztények Ők."

Eddig nem olvastam a kommentedet.

De most kíváncsi lettem. Milyen téves várakozásaik voltak a tanítványoknak?

"Armageddont nem a Tanúk találták ki, Benne van a Bibliádban, ennélfogva ha ez rémisztgetés, akkor Isten rémisztget ezzel, mi csak tolmácsoljuk, ahogy Jónás is elvitte Ninivének az itélet üzenetet hogy változzanak meg."

S mond csak ez lenne a jó hír az evangélium? Hogy Armageddonról beszéltek az embereknek?

A tanítványok erről beszéltek erre kaptak utasítást Jézustól?

István35!

"Hát persze, nyílván melldöngetés, hogy össze van szedve egy kiadványban, hogy milyen segítségnyújtások történtek egy évben."

Nos talán kissé erősen fogalmaztam az lehetséges! De nem egy kiadványban, hanem egy honlapon amit milliók látogatnak és bárki megnézhet. S vannak nyomtatott kiadványok is amelyek ezzel foglalkoznak szintén millió emberhez eljutva.

"Oké, szerintem meg ennek is megvan a haszna, így legalább van írásos nyoma és így be tudtam linkelni ateista barátunknak, aki viszont semmilyen forrást nem tudott még eddig előbányászni, csak a cseppet sem elfogultságtól mentes szubjektív véleményét erőlteti. úgyhogy én ennek örülök, hogy így össze van írva."

István! Ennyire nem lehetsz naiv? Nagyon is jól tudtad még a válasz írása előtt hogy ebben a kérdésben provokáció is van.

A tanúk sokszor kihangsúlyozzák hogy ők ott vannak a katasztrófák helyszínei az elsők között. Oké legyen úgy.

De azt magyarázd meg nekem hogy miért kell ezt kihangsúlyozni és gyakran felhozni?

Na nézzük csak mit is írt az egyik testvéred.

"Volt hogy tiz emberből egy ment vissza megköszönni Jézusnak hogy meggyógitotta. Micsoda hálás dolog...."

Vajon Jézus nem tudta hogy így lesz? Erősen kétlem. De még is meggyógyította mindet aki segítséget kért. De nem ez a lényeg hanem a lényeg az hogy volt egy aki vissza ment és ez a lényeg. Mert annak az egynek a szívében megindult valami. Kellett hozzá egy kis idő de még is lett belőle valami. S mennyben nagyon az öröm az 1 miatt mint a 99 miatt. Ugye tudod miről van szó?

Meg van a maga haszna? Mi a haszna? Mit segít elő? Hogy betudd linkelni egy ateistának?

Máté 6:2 olvasd el mit ír ez az ige! Elmagyarázza hogy mi a haszna a dolognak.

Persze azt gondolsz amit akarsz.

"Viszont ha megfigyeled, nem írtam olyant, hogy csakis a jó hír hírdetése lett parancsba adva a Keresztényeknek."

Na és? De had kérdezzek vissza. Hol van az megírva hogy csak a felkentek vehetik magukhoz az emlékjegyeket?

Filoszmen!

"Aki elutasít benneteket, azokat kellemetlen helyzetbe hozzátok a folyamatos Armageddon rémisztgetéssel, ami többezer éve élt emberek delíriumos rémálmaiban jelent csak meg.."

Az a delíriumos álom már ha álom volt tényleg. Érdekes módon a hidegháború alatt is megjelent sőt napjainkban újra egyre többet hallani egy atomháború esélyéről.

Meglehet hogy ők is delíriumosak? :))))))

Világok pusztítója!

Oppenheimer is delíriumos volt? Nem hinném!

2015. márc. 1. 23:27
 14/27 anonim ***** válasza:
65%

" S mond csak ez lenne a jó hír az evangélium? Hogy Armageddonról beszéltek az embereknek? A tanítványok erről beszéltek erre kaptak utasítást Jézustól?"

Az evangéliumhoz nagyon is hozzátartozik Armageddon, vagyis a végítélet napja, tehát igen, ez is a jó hír része. Persze már akinek jó hír az, hogy a földön élő összes ember meg lesz egy napon igazságosan ítélve...

"A tanúk sokszor kihangsúlyozzák hogy ők ott vannak a katasztrófák helyszínei az elsők között. Oké legyen úgy. De azt magyarázd meg nekem hogy miért kell ezt kihangsúlyozni és gyakran felhozni?"

Én nem érzem ezt a nagy kihangsúlyozást, jó biztos vannak bizonyos kiadványok, amik ezzel is foglalkoznak, de én nem tapasztalom, hogy gyakran lenne ez a téma felhozva.

" Meg van a maga haszna? Mi a haszna? Mit segít elő? Hogy betudd linkelni egy ateistának?"

Ne gondolkozz ennyire szűken, a haszna a tájékozódás, éngem pl. nagyon is érdekel, hogy hol és mit segítettek a tanúk és szerintem más embereket is.

"Na és? De had kérdezzek vissza. Hol van az megírva hogy csak a felkentek vehetik magukhoz az emlékjegyeket?"

Na hát, neked mindig van valamilyen kérdésed, amivel szeretnél "megfogni" minket... Egyszer igazán utána járhatnál az ilyen jellegű kérdéseidnek magadtól is.

Jézus az Úrvacsorán az Apostolokkal kötött szerződést, tehát azokkal, akik királyként fognak uralkodni vele ezer évig a mennyben, ők részei a 144 ezer felkentnek, tehát ebből csak ők fogyaszthatnak.

2015. márc. 2. 17:44
 15/27 anonim ***** válasza:
46%

Vidiripi

"Én nem érzem ezt a nagy kihangsúlyozást, jó biztos vannak bizonyos kiadványok, amik ezzel is foglalkoznak, de én nem tapasztalom, hogy gyakran lenne ez a téma felhozva."

Pici kiigazítást tennék. Azt írtam hogy: "A tanúk sokszor kihangsúlyozzák..."

Tehát nem a kiadványok hanem a tanúk.

"Ne gondolkozz ennyire szűken, a haszna a tájékozódás, éngem pl. nagyon is érdekel, hogy hol és mit segítettek a tanúk és szerintem más embereket is."

Én úgy érzem hogy ennek a szükségletnek a bejelentések alkalmával eleget lehetne tenni és persze még a kongresszusokon is elhangozhatna.

"Na hát, neked mindig van valamilyen kérdésed, amivel szeretnél "megfogni" minket... Egyszer igazán utána járhatnál az ilyen jellegű kérdéseidnek magadtól is."

Ez itt a gyakori kérdések weboldal. Itt már így megy hogy mindig kérdezz valaki. Tudod aszem ez még akkor ragadt rám amikor tanulmányoztam. Meg Királyság terembe jártam. Sokat kérdezgettek. :))

"Jézus az Úrvacsorán az Apostolokkal kötött szerződést, tehát azokkal, akik királyként fognak uralkodni vele ezer évig a mennyben, ők részei a 144 ezer felkentnek, tehát ebből csak ők fogyaszthatnak."

De hol az egyértelmű utasítás? Az igei rész.

"Az evangéliumhoz nagyon is hozzátartozik Armageddon, vagyis a végítélet napja, tehát igen, ez is a jó hír része. Persze már akinek jó hír az, hogy a földön élő összes ember meg lesz egy napon igazságosan ítélve..."

Hol van együtt említve a jó hír és Armageddon? (Biblia)

2015. márc. 2. 23:14
 16/27 anonim ***** válasza:
84%
Ha már it tartunk a szeretetnél,kedves Tanuk,épp a tegnap járt nálam egy volt osztálytárs aki szintén Tanú.Panaszkodott,hogy amióta a gyerekei felnőttek és kiléptek a gyülekezetből a "testvérek" folyton zaklatják,hogy nem szabad szóba állnia a gyerekeivel.Már ki van készülve idegileg,mert minden héten valamilyen zaklatásnak ki van téve,még nyilvános előadást is tartottak róla.Hát nem szánalmas?Hogy valaki ne álljon szóba a gyerekeivel,mert azok ki vannak közösitve?Vagyis kérték a kiközösitést 18 éves koruk után.Hol is van a szeretet?Na azért ismerjük be,hogy ilyent egy vallásba se lehet tapasztalni.Komolyan,nem hittem volna el,ha ezt nem egy Tanu mondta volna
2015. márc. 3. 13:34
 17/27 anonim ***** válasza:
15%

"Ez itt a gyakori kérdések weboldal. Itt már így megy hogy mindig kérdezz valaki. Tudod aszem ez még akkor ragadt rám amikor tanulmányoztam.

És miért mindig a tanúkat szúrod ki magadnak ilyen jellegű kérdésekkel? Ez az, amit nem értek... Egyébként az őszinte kérdésekkel nincs is baj, ha azok valóban őszinték és nem csak a szervezetünket akarod támadni velük...

"De hol az egyértelmű utasítás? Az igei rész."

„Ez a pohár jelenti a véremen alapuló új szövetséget” ( 1Korintusz 11:25 ).

Mint ahogy mondtam, Jézus ott azon személyekkel kötött szövetséget, akik társuralkodói lesznek. De tessék:

[link]

Itt részletesen ki van fejtve ez a téma is, ennél én sem tudom jobban elmagyarázni.

"Hol van együtt említve a jó hír és Armageddon?"

Mit értesz "jó hír" alatt? Nekem a jó hír az egész evangélium tanítása, maga az "evangélium" szó is örömhírt jelent. Ettől függetlenül természetesen ezt fel lehet különböző témákra bontani, hiszen szó van itt sokmindenről.

# 16.

Igen, Jehova tanúi a Biblia tanítása szerint járnak el minden téren, így itt is (1Kor 5:11 ).

"Na azért ismerjük be, hogy ilyent egy vallásba se lehet tapasztalni."

Bizony ez így van, beismerem! A tanúknál tapasztalható a legnagyobb szigor a bibliai alapelvek követését illetően, de hogy a Teremtő is olyan megvetéssel nézi ezt, mint ti, arra azért ne vegyetek mérget!

2015. márc. 3. 21:55
 18/27 anonim ***** válasza:
84%

Vidiripi

"És miért mindig a tanúkat szúrod ki magadnak ilyen jellegű kérdésekkel? Ez az, amit nem értek... Egyébként az őszinte kérdésekkel nincs is baj, ha azok valóban őszinték és nem csak a szervezetünket akarod támadni velük..."

Ez most komoly? István mióta írogatunk egymásnak ennél a kérdésnél? Miért a tanúk? Nem a tanúk. Hanem csak tanú, személy szerint te, István! Ugyan is én veled beszélgetek és nem a tanúkkal. Hacsak nem vagy pszichésen beteg és nem EGY embernek érzed magadat testben és lélekben.

Visszakérdezek! A tanúk és köztük te is, miért hiszik állandóan azt hogy ha feljön egy ilyen jellegű kérdés akkor az támadás a szervezet ellen? Miért ez a gondolat jön fel? Vagy miért nem lehet ezt figyelmen kívül hagyni miért kell foglalkozni vele? Válaszol az illető tanú a kérdésre anélkül hogy szóvá tenné hogy nem a "támadás" a kérdés. Miért nem lehet ezeket a gondolatok elhagyni és nem figyelembe venni még akkor is ha tényleges támadás és provokáció?

Vagy ott egy másik lehetőség. Egyáltalán nem válaszol a kérdésre. Hiszen ahogy írod is őszinteség. Na már most azért lehet érezni néhány komment után hogy a kérdés valóban őszinte vagy csak ténylegesen a támadás a cél. Szerintem a tapasztalataimra építve. De te sem 1 hete kezdtél el itt írogatni. Neked is van tapasztalatod.

De ha már szervezet és támadás! Csak címszavakban.

Világvége dátumok, 1975, ENSZ, piramis, tanúkő, Beth Sarim, óraszámok, stb. Amennyiben tényleg szántszándékkal támadni akarom a szervezetet akkor ilyesmi témát/témákat hoznék fel.

"„Ez a pohár jelenti a véremen alapuló új szövetséget” ( 1Korintusz 11:25 )."

Szövegkörnyezet! Ugyan is egy kicsivel később ezt írja: 1Korintusz 11:27 Azért aki méltatlanul eszi e kenyeret, vagy iszik az Úr poharából, vétkezik az Úr teste és vére ellen.

Kiemelem! "Azért aki..." Nem azt írja hogy amelyik apostol vagy 12 tanítvány vagy felkent!

"Kik fogyaszthatnak az emlékjegyekből?"

Megnéztem a linkelt oldalt és ezt a részt. De egyetlen ige sincs megemlítve ami egyértelművé tenné a dolgot. Avagy tiltaná.

"Nekem a jó hír az egész evangélium tanítása, maga az "evangélium" szó is örömhírt jelent. Ettől függetlenül természetesen ezt fel lehet különböző témákra bontani, hiszen szó van itt sokmindenről."

Szép megfogalmazás! De ezzel kapcsolatban igét még sem tudtál idézni.

2015. márc. 3. 23:23
 19/27 anonim ***** válasza:
84%
Milyen jó neked István,hogy mindent pozitivan tudsz értelmezni
2015. márc. 4. 11:46
 20/27 anonim ***** válasza:
15%

"Ez most komoly? István mióta írogatunk egymásnak ennél a kérdésnél? Miért a tanúk? Nem a tanúk. Hanem csak tanú, személy szerint te, István! Ugyan is én veled beszélgetek és nem a tanúkkal."

Jó, mert általában csak én válaszolok neked, rajtam kívül pedig még Vankó szokta ezt megtenni. A kérdésemre pedig megválaszolatlan maradt, de mindegy is...

"Visszakérdezek! A tanúk és köztük te is, miért hiszik állandóan azt hogy ha feljön egy ilyen jellegű kérdés akkor az támadás a szervezet ellen? Miért ez a gondolat jön fel?"

Ó hát erre egyszerű a válasz: ezt szoktuk meg.

" De ha már szervezet és támadás! Csak címszavakban. Világvége dátumok, 1975, ENSZ, piramis, tanúkő, Beth Sarim, óraszámok, stb. Amennyiben tényleg szántszándékkal támadni akarom a szervezetet akkor ilyesmi témát/témákat hoznék fel."

És meg is tetted már, nem is kevésszer!

"Szövegkörnyezet! Ugyan is egy kicsivel később ezt írja: 1Korintusz 11:27 Azért aki méltatlanul eszi e kenyeret, vagy iszik az Úr poharából, vétkezik az Úr teste és vére ellen."

"Kiemelem! "Azért aki..." Nem azt írja hogy amelyik apostol vagy 12 tanítvány vagy felkent!"

Mert aki méltatlanul eszik vagy iszik, az értelemszerűen nem is felkent, így világos a megfogalmazás.

"Megnéztem a linkelt oldalt és ezt a részt. De egyetlen ige sincs megemlítve ami egyértelművé tenné a dolgot. Avagy tiltaná."

Az ki van zárva! Szépen le van vezetve igerészekkel alátámasztva, hogy az új szövetség, amit Isten köt a szellemi Izraellel, hogyan kapcsolódik az Úr vacsorához, vagyis ahhoz a szövetséghez, amit Krisztus köt a felkentekkel. Most csak a verseket idézem:

2 Korintusz 1:21

"Aki pedig garantálja, hogy ti is, és mi is Krisztushoz tartozunk, és aki felkent bennünket, Isten az."

Lukács 22:29

29 "és szövetséget kötök veletek, mint ahogy az én Atyám szövetséget kötött velem, egy királyságra,

30 hogy egyetek és igyatok az én asztalomnál a királyságomban, és trónokon üljetek, hogy ítéljétek Izrael tizenkét törzsét."

„Ez a pohár jelenti a véremen alapuló új szövetséget” (1Korintusz 11:25 ).

„És új éneket énekelnek: »Méltó vagy rá, hogy elvedd a tekercset, és felnyisd a pecsétjeit, mert levágattál, s véreddel embereket vettél meg az Istennek minden törzsből, nyelvből, népből és nemzetből az Istennek

10 és királysággá és papokká tetted őket a mi Istenünknek, és királyokként fognak uralkodni a föld felett.” ( Jelenések 5:9-10 )

Teljesen egyértelmű, hogy a szövetség a 144 ezer felkenttel lett kötve, és nem minde Kereszténnyel. Szerintem ez kavarhat meg téged:

(János 6:53-54) "Így aztán Jézus ezt mondta nekik: „Bizony, bizony mondom nektek, ha nem eszitek az Emberfiának testét, és nem isszátok a vérét, nincsen életetek önmagatokban. 54 Aki a testemmel táplálkozik, és a véremet issza, annak örök élete van, és én feltámasztom őt az utolsó napon;"

Csakhogy amikor Jézus a János 6:53. vers szavait idézte, az Úrvacsora bevezetése még messze volt, csak több mint 1 év múlva került rá sor. Jézus szavainak elhangzásakor a jelenlevőknek eszükbe sem jutott, hogy az évenkénti ünneplésben használatos, Krisztus hústestét és vérét szemléltető szó szerinti jelképeket értsék ezen. Jézus a János 6. fejezetében arról beszél és főleg arról érvel, hogy a manna hasonlít hústestéhez. Tehát szemmel láthatóan ez egy jelentős különbség. A hústeste (és ő kiegészítette vérével is) annyival kiválóbb, mint a szó szerinti manna, mert hústeste a világ életéért adatik oda, hogy így lehetővé váljon az örök élet elnyerése (János 6:48–51).

A János 5:26-ban mondott szavai és a János 6. fejezetében elhangzott fejtegetései között körülbelül egy év eltérés volt; sőt, még egy újabb év telik el az Úrvacsora bevezetéséig, így tehát ez a verse kiterjedtebben is alakalmazható, vagyis vonatkoztatható egyrészt azokra, akik az új szövetségbe felvétettek a mennyei életre, másrészt azokra is, akik előtt a paradicsomi földön való vég nélküli élet kilátása nyílik meg.

2015. márc. 4. 19:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!