Kedves vallásosak, ti hogy tudtok megélni?
Én ateista vagyok és még nekem is nehéz, pedig én logikusan gondolkodom és értek egyhez és máshoz.
Egyszer volt egy jehovista munkatársam, na ő 3 hét után felmondott, mert halálba szekálták őt a melóhelyünkön a fura világképe miatt és már volt, hogy majdnem sírva fakadt szegény.
Ennek ellenére, ti áhítatos fejjel vigyorogtok és meg vagytok róla győződve továbbra is, hogy a világ nektek lett teremtve, a csillagok és a szivárványok azért vannak az égen, hogy nektek örömet okozzanak, minden szép és minden csodálatos, Isten szeret titeket, stb.
Hogy tudtok ilyenek lenni? Hogy nem haltok éhen vagy valami? Mivel foglalkoztok, honnan van pénzetek?
Mivel álomvilágban élnek, saját kis valóságban, így nem érzékelik annyira a gondokat sem.
Ha istenhez beszél, istenben hiszel vallásos vagy. Ha Napóleonhoz beszélnél, őrült vagy.
Pedig a kettő pontosan ugyanaz.
De olyan szinten vagytok naivitásban és értelemben, mint egy 8 éves kisgyerek.
Így mégis hogyan tudjátok elvégezni a mindennapi teendőiteket?
Beszélő-égő csipkebokrok, Ádám és Éva, bárányfelhőkön hárfázó angyalkák, vérré változó folyó, kettéváló tengerek és kézrátétellel gyógyuló vakok és feltámadó halottak és egyéb, különféle mesék.
Ezek így szerinted értelmesek? Józan észre vallanak?
"Mivel álomvilágban élnek, saját kis valóságban, így nem érzékelik annyira a gondokat sem."
De nem élhetnek a saját kis valóságukban, mert élni ebben a világban kell. Itt kell enniük, itt kell inniuk, itt kell dolgozniuk, hogy pénzük legyen, kínlódni a többi emberrel, akik folyton gáncsolgatnak. Pláne egy olyan holdkórost, aki olyan, mint egy gyerek, mert lényegében egy mesevilágban él. Azokat szeretik a leginkább szívatni.
Egyszerűen nem bírom felfogni, hogy megy nekik a kegyetlen élet az mafla, vigyorgó világfelfogásukkal.
"Már meg ne haragudj, de szerintem neked lövésed sincs arról, hogy mit jelent az, ha valaki vallásos..."
Már hogy ne lenne lövésem. Nem csak a volt munkatársam vallásos, vannak még a családban is hitgyülisek és egy erősen katolikus keresztény. A hitgyülisek elég vészesek, velük nem tartjuk a kapcsolatot (elhívtak az esküvőre, de nem engedte be, mert mi nem vagyunk hitesek), a katolikus még elmegy (édesanyám keresztanyja, 83 éves), de ő meg fideszmániás és amikor belekezd, hogy Orbán Viktort az Istenke küldte, hogy vigyázzon ránk, akkor a hideg kiráz tőle.
Kicsit degradálod a vallásos embereket, nem?
"Beszélő-égő csipkebokrok...."
Te tényleg azt hiszed, hogy az ezekbe vetett SZÓ SZERINTI hit a vallás???
Vallásos vagyok, és más vallások iránt is érdeklődöm, akkor is, ha nem értek egyet velük, figyelemreméltónak találom őket és TISZTELETBEN TARTOM mások világnézetét (ha nem akarják rám erőltetni...)
Ettől függetlenül egyáltalán nem vagyok naiv (bár élvezem a szivárványt és a csillagos eget:)), itt a Földön sem hagyom magam átverni. Lehet, hónapokig dolgoznék a szomszédos íróasztalnál, akkor sem jönnél rá, hogy vallásos vagyok... végülis ez magánügy, a legtöbb vallásos embernek nincs a "homlokára írva" (nem szó szerint értettem...)
Ezen már én is gondolkoztam, hogy ezek, hogy maradnak életben? :D
Meglepődnél mennyi elmebeteg él a társadalomban, most nem túlzok. Konkrétan skizofrén, téveszmékkel küzdő elmeháborodottak.
Minőségi életet nem tudnak élni, dolgoznak, eljárnak a kis szektájukba és kész.
Nehogy azt hidd, hogy ezek boldog, egész emberek.
Egyesek teljesen elszakadnak a valóságtól és molnár f árpádként végzik, de a többség csak idősebb korára megy annyira tönkre, hogy már nem tudja titkolni a betegségét.
"Kicsit degradálod a vallásos embereket, nem?"
Természetesen de. Ha ismernék egy embert, aki abban hisz, hogy faragott tökfejű madárijesztők kergetik vagy maga a hétfejű sárkány, akkor őt is degradálnám.
"Beszélő-égő csipkebokrok...."
Te tényleg azt hiszed, hogy az ezekbe vetett SZÓ SZERINTI hit a vallás???"
Igen. Ez van leírva a Bibliában, nem? Meg most azt akarod mondani, hogy a keresztények igazából nem is hisznek benne, hogy Isten így jelent meg és szólt Mózeshez? Eddig senki nem kérdőjelezte meg a keresztény ismerőseim közül és amikor hittanra jártam gyerekkoromban, ott is úgy volt előadva, hogy ez így igaz. Vagy ha te nem hiszel benne, akkor hogy vagy keresztény?
"Vallásos vagyok, és más vallások iránt is érdeklődöm, akkor is, ha nem értek egyet velük, figyelemreméltónak találom őket és TISZTELETBEN TARTOM mások világnézetét (ha nem akarják rám erőltetni...)"
De ennyi erővel Andersen meséit is ide lehetne sorolni. Vagy azok nem vallási célból lettek írva, így biztos nem is léteznek?
"Ettől függetlenül egyáltalán nem vagyok naiv (bár élvezem a szivárványt és a csillagos eget:))"
Nem azt mondtam, hogy az a baj, hogy élvezed a szépségüket, mert én is élvezem. De a vallásos emberek konkrétan abban hisznek, hogy azok csak azért vannak, mert Isten tette oda őket kimondottan nekik, mert szereti őket, blabla.
"itt a Földön sem hagyom magam átverni. Lehet, hónapokig dolgoznék a szomszédos íróasztalnál, akkor sem jönnél rá, hogy vallásos vagyok... végülis ez magánügy, a legtöbb vallásos embernek nincs a "homlokára írva" (nem szó szerint értettem...)"
Erre nem tudok mit írni. Valószínűleg csak felszínesen vagy vallásos és hobbiból csinálod a dolgot, körülbelül úgy, mint akik érdeklődnek a Gyűrűk Ura, a görög vagy a viking mitológia iránt és élvezik olvasgatni a velük kapcsolatos meséket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!