Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kedves vallásosak, ti hogy...

Kedves vallásosak, ti hogy tudtok megélni?

Figyelt kérdés

Én ateista vagyok és még nekem is nehéz, pedig én logikusan gondolkodom és értek egyhez és máshoz.

Egyszer volt egy jehovista munkatársam, na ő 3 hét után felmondott, mert halálba szekálták őt a melóhelyünkön a fura világképe miatt és már volt, hogy majdnem sírva fakadt szegény.

Ennek ellenére, ti áhítatos fejjel vigyorogtok és meg vagytok róla győződve továbbra is, hogy a világ nektek lett teremtve, a csillagok és a szivárványok azért vannak az égen, hogy nektek örömet okozzanak, minden szép és minden csodálatos, Isten szeret titeket, stb.

Hogy tudtok ilyenek lenni? Hogy nem haltok éhen vagy valami? Mivel foglalkoztok, honnan van pénzetek?

2014. nov. 13. 13:09
1 2 3 4
 31/35 A kérdező kommentje:

"Kérdező: mondj nekem olyan érvet, ami kizárja Isten létezését! Amíg ilyet nem tudsz, addig nincs hogod lehülyézni azt, aki hisz Istenben."

Mondjuk menj ki néha szabadba és nézz körül.

Vagy csak gondolj bele, hogy milyen kegyetlen világban élünk, ami tele van szenvedéssel.

Szerinted a ti jóakaratú, kedves, mosolygós, szakállas bácsitok ilyen világot teremtett és tartana fenn a mai napig is, ha létezne?

2014. nov. 13. 23:21
 32/35 anonim ***** válasza:

szakállas bácsitok

Most akkor a naivitásodat is feltárod nekünk?

Nállad az a probléma, hogy fel se tudod fogni, hogyan müködik az Istenben való hit.

2014. nov. 14. 00:04
 33/35 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdezö

már tényleg kétségeim vannak kommentjeid alapján, hogy tényleg jársz-e Te már munkába, vagy még az alapiskola padjában ülsz?

Tudod valahogy nem stimmel a munkatársaid buta embertelen viselkedése sem. Ez inkább az oviban létezik, vagy az alapiskola elsö, második osztályában.

Már csak az állami törvények szerint sem. Nem engedheti meg a munkaadó, hogy valakit üldözzennek vallása, nemzetisége miatt.

A szakállas bácsi is igazán gyermekszöveg.

Ha Te nem hiszel az Istenben, az a Te dolgod. De hidd el azért míg sem okosabb, sem boldogabb, sem szerencsésebb, és föleg elégedettebb nem vagy és nem leszel. Különben is ezt nyíltan vallja rólad kérdésed, és kommentjeid is.

2014. nov. 14. 07:27
 34/35 openyoureye ***** válasza:
100%

Kérdező.

- Bár én nem vagyok vallásos (se nem ateista) mégis rá szeretnék világítani néhány hiányosságra a kérdésed illetően. A vallásosság és a pénzkereseti lehetőség sehogyan sem köthető össze. Képzeld el úgy az egészet, hogy a vallásos a vallást, mint hobbi tevékenységet űzi. Mi köze a hobbinak az életben való helytálláshoz?

Az emberek nagytöbbségének ugyan úgy van munkahelye, mint neked, talán rosszabb, talán jobb, de ez nem attól, függ miben hisz. Szerinted az ateista realista, a vallásos pedig álmodozó, de had mutassam meg egy példával, hogy egyik szemléletmód sem viszi előrébb az egyiket a másiktól:

Egy ateista, leginkább materialista nézeteket vall és csak azt hiszi el amit láthat, érezhet, tapinthat stb. Ha beül egy autóba, jobb esetben tudja, hogy miként működik(bár a mai világban ez nem jelent túl sokat) és hogyan megy. Tegyük fel egy vallásos nem tudja, de a működtetéséhez ugyan úgy ért. Egyikük sem fog jobban vezetni, csak mert megvan a technikai tudása a működéséről vagy hisz Istenben. Mindkettőre ugyan azok a szabályok vonatkoznak, tehát ebből látható, hogy a világnézetük semmiben sem befolyásolja azt, hogy tud e vezetni, avagy sem. Ugyan így van bármely más munkával a világon. Bárki, világnézettől függetlenül elsajátíthatja azok csínját bínját és, hogy ezeket megértse nem kell ateistává lennie. Sőt, bizonyos szakterületeken a földhözragadt materialista nézetekkel még hátrányba is kerülhet. Pl ahol művészettel, kreativitással, érzelmekkel dolgoznak az emberek.

"Ennek ellenére, ti áhítatos fejjel vigyorogtok és meg vagytok róla győződve továbbra is, hogy a világ nektek lett teremtve"

- A gúnyos jelzőktől eltekintve az ateisták pedig meg vannak győződve arról, hogy ők és a tudásuk(ami persze nem saját, mert a tudósoktól nyúlták) a világ közepe, de pont tegnap gondolkodtam el valamin: A majmok bolygólyának második részét nézve felötlött, hogy ha az ember elveszíti eszközeit akkor igazából egy senki lesz és olyan behozhatatlan hátrányt szenved, mely jócskán visszaveti őt a táplálékláncban. Könnyű préda lesz, szinte bármely állatnak és igencsak meg kell szenvednie, hogy legalább életben maradhasson. Csupán az intelligencia kevés volt ahhoz, hogy kiemelkedjünk az álllatvilágból akkor és ugyan úgy most is. Ha nincs áram, nincsenek fegyvereink, élelmünk és ruhánk, napok múlva már hűlt helyünk sem lenne. Erre jó példa a korábban említett film, mennyire kiszolgáltatott helyzetben lennénk a kütyüink nélkül. Ettől függetlenül mindenki higyjen abban amiben akar.

2014. nov. 14. 08:47
 35/35 anonim ***** válasza:
Kérdező: Miért van valami a semmi helyett? Erre adj választ!
2014. nov. 14. 10:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!