Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kedves vallásosak, ti hogy...

Kedves vallásosak, ti hogy tudtok megélni?

Figyelt kérdés

Én ateista vagyok és még nekem is nehéz, pedig én logikusan gondolkodom és értek egyhez és máshoz.

Egyszer volt egy jehovista munkatársam, na ő 3 hét után felmondott, mert halálba szekálták őt a melóhelyünkön a fura világképe miatt és már volt, hogy majdnem sírva fakadt szegény.

Ennek ellenére, ti áhítatos fejjel vigyorogtok és meg vagytok róla győződve továbbra is, hogy a világ nektek lett teremtve, a csillagok és a szivárványok azért vannak az égen, hogy nektek örömet okozzanak, minden szép és minden csodálatos, Isten szeret titeket, stb.

Hogy tudtok ilyenek lenni? Hogy nem haltok éhen vagy valami? Mivel foglalkoztok, honnan van pénzetek?

2014. nov. 13. 13:09
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
100%

A felhozott példád is hibás. Szerintem nem amilyatt bocsájtottákk el a volt munkatársad, mert életképtel, hanem sokkal inkább a bunkó kollégái miatt mondott fel.

Amúgy a kérdésedről a Bencés szerzetesrend fő irányelve jutott eszembe:) :

"Ora et labora!" ("Imádkozz és dolgozz!")

2014. nov. 13. 16:24
 22/35 anonim ***** válasza:

Szia.

Ahogy valaki irta is mi is dolgozunk család gyerekek...Stb

A keresztényeknek soha nem volt egyszerű életük, de erre Jézus figyelmeztette is azokat akik Isten szerinti őnátadásban akarnak élni azoknak nehezebb lesz, de azt is hozzá tette, hogy ha kitartannak akkor a legszükésebbek amik az élethez kell meg lesz nekik, igy nincs miért aggodni

Annyira nem élünk álom világban és mi is érzékeljük a világban zajló siralmas eseményeket.Ám a figyelmünket nem engedjük elterelődni, egyebek mellett a biblia irja hogy az utolsó napokban nehezen elviselhető válságos idők lesznek, igy nem is csodálkozunk ezen felvagyunk készülve, sajnos lesz rosszabb is

igy mivel ezeket mi tudjuk, nem akarunk ebbe a világba úgy beilleszkedni mivel átmeneti ez a rendszer, Jézus királysága hamarosan felváltja az emberi uralmakat. érdekes sokan imádkoznak Isten országáért, királyságáért de nem hiszik el, csak mormolják.

:D)

2014. nov. 13. 16:50
 23/35 anonim ***** válasza:
94%

Kedves válaszoló

Isten minket sem tart burokban hogy miért arra most nem térek ki mert annak is meg van az oka,

A szavában az is irva van, hogy előre nem látható véletlen szerű események is történhetnek, amit a keresztények is elszenvednek,

De lesz feltámadás, ha minket burokban tartana és ezt látnák a kivül állók akkor mindenki érdekből ide jönne.

Már pedig Istent nem érdekből szolgáljuk és szeretjük, és tudjuk miért vannak ezek

Sajnálom, hogy nem érted

2014. nov. 13. 17:08
 24/35 Manka68 ***** válasza:
100%

Szia!

Bár a kérdést nem nekem címezted, igyekszem legjobb tudásom szerint válaszolni.

A megélhetés és a vallásosság jelenleg két különböző dolog. A te munkahelyed lehet különleges, hogy ez a kérdés egyáltalán felmerült benned. A legtöbb helyen ugyanis nem foglalkoznak a másik világnézetével, mert semmi közük hozzá. Ha mégis felmerül a téma, nagyon vigyáznak, hogy ne sértsék meg a másikat.

És persze nem csak munkahelyen, hanem a magánéletben is.

Mondom ezt ateistaként. :-)

2014. nov. 13. 17:23
 25/35 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező: mondj nekem olyan érvet, ami kizárja Isten létezését! Amíg ilyet nem tudsz, addig nincs hogod lehülyézni azt, aki hisz Istenben.

Én nyíltan bevallom: azért vagyok vallásos, mert keresztény családba születtem, és nekem ez hozzátartozik az életemhez. Sőt, annak ellenére, hogy vallásos vagyok, reál tudományokból mindig jeles voltam (matematika, fizika, majd tovább az egyetemre, ahol most végzős MSc-s vagyok). Sokat tanultam tudományokról, és mindig érdeklődtem a fizika világa iránt. Eddig egyetlen egy fizikai tétel sem cáfolta Isten létét. És nem is lehet cáfolni, legalábbis addig nem, amíg a tudomány nem tud egy kérdést megválaszolni: Miért van valami a semmi helyett? Honnan tudod, hogy a nagy bummot nem Isten okozta?

2014. nov. 13. 17:38
 26/35 anonim ***** válasza:
en meg azt nem ertem kedves kerdezo hogy nem halsz te ehen?ha ennyi eszed van.ezt kerdezted Hogy nem haltok éhen vagy valami?a valami alatt mit kell erteni?hogy nem ut agyon egy villanyoszlop?vagy hogy nem ugrunk a vonat ele?azt kerdezed a baratodtol ha megsem fullatt meg hogy hogy nem haltal meg vagy valami?ott a valami alatt mit kell erteni?a toba capa vagy ilyesmi?en nem tudom hova tartozom,de egybe bisztos vagyok ilyen mint te nem szeretnek lenni,a kozep utat valasztom.ilyen gyulolkodo nem szeretnek lenni,de elvakult vallasos se aki csak azt latja amit elebe tesznek
2014. nov. 13. 17:45
 27/35 anonim ***** válasza:
tudod kedves kerdezo vannak itt naladnal sokkal inteligensebb vallasos emberek.ez nem arra megy hogy ki miben hisz.ha te nem hiszed amit ir a legregebbi konyv,attol nem vagy okosabb azoknal akik elhiszik.akar honnan nezed a Biblia jol felepitett szovegtanilag,nem mond ellent(es ahol igen ott kiderul hogy miert,gondolok itt Mozes,majd az Ujszovetsegben leirtakra)ebbe most ne menjunk bele,lenyeg hogy onnan rosszat senki nem tanul,ellentetben toled akibol arad a gyulolet,es a megvetes.Na de menjunk tovabb,sok embert ismerek aki napi szinten olvassa es ha elhiszed ha nem sokkal nagyobb a szokincsuk.en nem olvasom napi szinten,de majd mostantol fogom,felek nehogy olyan legyek mint te.
2014. nov. 13. 18:00
 28/35 anonim ***** válasza:
50%

Kérdezö, most mond meg de öszintén

Tényleg olyan okos vagy mint ahogyan azt itt állítod?

Te aki ateista vagy, ez még nem garantálja hogy logikusan gondolkodol, azt hiszem abban az esetben ezt a nem logikus kérdést nem tetted volna fel.

És mond nem gonosz kegyetlen bestiák voltak azok akik a kolegádat majd halálba szekálták?

Ajánlanám neked, hogy menj el a királyságtermünkbe, ismerkedjél meg több tanúval, hogy egy kicsit jobban képben legyél.

Honnan van pénzünk? Mit gondolsz? Nekünk minden hétfön este repül arany tálcán a sült galamb :D esetleg a sült pulyka

2014. nov. 13. 18:20
 29/35 anonim ***** válasza:
92%

"még nekem is nehéz, pedig én logikusan gondolkodom"

Ilyen meggondolatlan modon felvetett kérdés után, megkérdöjelezhezö a logikus gondolodás.

2014. nov. 13. 18:37
 30/35 ceri ***** válasza:
Kérdező, te nagyon felületes vagy. Olyan hülyeségeket kérdezel és beszélsz, amiknek egymáshoz semmi köze, legfeljebb a te agyadba van köztük összefüggés. Persze materialistától nem kirívó ez a színvonaltalanság. Csakúgy mint a birka hívőktől.
2014. nov. 13. 19:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!