Kedves vallásosak, ti hogy tudtok megélni?
Én ateista vagyok és még nekem is nehéz, pedig én logikusan gondolkodom és értek egyhez és máshoz.
Egyszer volt egy jehovista munkatársam, na ő 3 hét után felmondott, mert halálba szekálták őt a melóhelyünkön a fura világképe miatt és már volt, hogy majdnem sírva fakadt szegény.
Ennek ellenére, ti áhítatos fejjel vigyorogtok és meg vagytok róla győződve továbbra is, hogy a világ nektek lett teremtve, a csillagok és a szivárványok azért vannak az égen, hogy nektek örömet okozzanak, minden szép és minden csodálatos, Isten szeret titeket, stb.
Hogy tudtok ilyenek lenni? Hogy nem haltok éhen vagy valami? Mivel foglalkoztok, honnan van pénzetek?
Szerinted novák előd, vagy zagyva akárki normális? Az a törpe, aki a kisvárosban szerepelt, most meg turbomagyar?
Attól függ mikben hiszel, ha szerencséd van olyan téveszméid alakulnak ki, amik társadalmilag elfogadottak.
Orbán sem teljesen ép, tuti valami paranoid skizofréniája van, ilyenekkel Dunát lehetne, meg kellene is rekeszteni.
8-as vagyok: Szóval előre eldöntötted, hogy aki vallásos, az elvakult, élhetetlen hülye, aki meg normális (vagy annak látszik), az felszínes, de a legjobb esetben is a lelke mélyén ateista...
Nos, mint mondtam, én mindenki világnézetét igyekszem tiszteletben tartani:)
De azt azért ne te mondd meg, hogy miben hiszek és milyen mélyen, légyszíves!
Jajj, kedves kérdező, énrám Szent Antal vigyáz pénzügyekben, azért meg olyan jól a tőzsdézés, forexezés. Minden hónapban gyújtok egy nagy gyertyát neki hálából a templomban. A trendfordulókat mindig megálmodom, és sikerrel zárom a pozícióimat.
Szóval minden oké.
Fortuna nincs velem, lottón még sosem nyertem...
De olyan szinten vagytok naivitásban és értelemben, mint egy 8 éves kisgyerek.
Így mégis hogyan tudjátok elvégezni a mindennapi teendőiteket?
- Gondolkozz már el milyen sértö lenne számodra ez a kijelentés, egy hívötöl aki melletted ugyan azt a munkát elvégezi mint te? Mert egy fontos dolgot meg kellene jegyezned, a te szintedhez hasonlítva vannak nagyobb rangú képzetségüek a vallásos emberek között.
Fel raksz egy kérdést amire nyomban magad válaszolsz egoista megvetö módon, és választ még nem kapva már tiporod a kérdezöt.
Felfér ez neked?
Elég érdekes a kérdésed, először nem is értettem, hogyan hoztad össze a vallást és a megélhetést... az ugyanis nem vallásfüggő, hogy kinek milyen munkája van és mennyit keres. Így egy vallásos embernek semmivel sem nehezebb megélnie, mint egy nem vallásos embernek.
Hogy tudnak a hívők örülni? Jobb lenne, ha nem örülnének? Fel kell fedezni a világban mindazt, ami jó. Ha a jó dolgokra figyelsz elsősorban, akkor már mindjárt nem is olyan szörnyű ez a világ. A hívők gyakran pozitívabban tudnak hozzáállni a világ dolgaihoz, ami nagyon sokat jelent mindenféle szempontból.
hat ja,szeret,es de jo hogy szeret engem es meg sok mas embert.teged is csak te massal vagy elfoglava irigyled azt ami masnak bejott. penzt ,kitartast stb.
Hogy nem haltok éhen vagy valami?hogy irhatsz ilyent?hogyan kivanhatod mas emberek halalat azert mert masban hisznek?en is hittem a telapoban,megsem kivanta senki a halalom.elkeseredett egy ember lehetsz.penz kell?dolgozz erte,mas is azt teszi.a vallasos emberek imatkoznak,(mindennapi kenyerunket add meg....)es dolgoznak,munka nelkul senkinek nincs,nem viszik haza a perselyt a honuk alatt
Hát ez hihetetlen, hogy milyen vádakat kapok itt...
Én egy szóval sem mondtam, hogy haljatok éhen. Csak megkérdeztem, hogy nem haltok éhen ennyi ésszel. Ez nem azt jelenti, hogy azt akarom, hogy égen haljatok, te sügér.
Vagy ha van egy ismerősöd, akiről mindenki azt hiszi (még saját maga is), hogy nem tud úszni, ennek ellenére mégis úszni kezd, amikor belepottyan a tó közepén a vízbe és te megkérdezed tőle, hogy mégis hogy nem fulladtál meg, amikor nem tudsz úszni, akkor te azzal a halálát kívánod, vagy mi van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!