Kedves Tanúk, lehet tudni, hogy Jehova mire vár még?
Mindent elkövetett már az emberiség,a legszörnyűbb tetteket,ott volt a sötét középkor a rettenetes kínzásokkal,a földrészeket sújtó szegénységen,éhezésen,rengeteg háborún,mindenen keresztül mentünk már.Titeket üldöz a világ,amióta megvagytok(ezt ti állítjátok)de Jehova füle botját nem mozgatja.
Ezek alapján nektek még tényleg mindig hiteles Jehova eljövendő armagedonja?
Csak hogy más nem kap kritikákat, még ha meg is érdemelné. Mi meg mindenért.
"És ti érzitek magatokat üldözöttnek? Akkor mit mondjanak a világszerte diszkriminált homokosok,ők még Jehovához sem mehetnek vigaszra,mert még ő is megveti őket...:O "
És mit mondjanak a terroristák? Szegényeket senki sem szereti... Remélem érted az iróniát.
Egyébként, a homoszexuálisokat már nem szidja senki, sőt, ha azt mondja valaki, hogy pl a férfi-férfi közösülés erkölcstelen, akkor egyből össztűzt zudítanak rá, és lehordják mindenféle "homofób"nak. Manapság már ez a normális. Én nem ítélem el őket, mint embert, hanem a viselkedésüket, mert ami erkölcstelen, azt mondjuk ki, hogy az, nem kell szépíteni. Ennyi.
"Na szóval,azért én eltúlzottnak látom azt,hogy mindenki csak szid titeket itt is,ok nélkül.Vannak rosszindulatú emberek,de szerintem ti a szimpla kritikát is automatikusan "szidásnak" tartjátok."
Komolyan, erre megint csak azt tudom mondani, hogy nézd meg a kérdéseket. Már van, ami maga hazugságokat állít, de a legtöbb hemzseg a gúnyolódástól. Kritizálni lehet; én azt szoktam mondani, hogy nosza rajta, beszélgessünk a Biblia alapján, úgy bizonyítsuk meg, kinek a hitnézetei igazak, ha már egyszer vallási témákról beszélgetünk. Mondjuk azt már egyik kritizáló sem vállalja.
"És mit mondjanak a terroristák? Szegényeket senki sem szereti... Remélem érted az iróniát."
Értem,mondjuk ez azért más helyzet.Amúgy meg valakik őket is szeretik:)
"Egyébként, a homoszexuálisokat már nem szidja senki, sőt, ha azt mondja valaki, hogy pl a férfi-férfi közösülés erkölcstelen, akkor egyből össztűzt zudítanak rá, és lehordják mindenféle "homofób"nak. Manapság már ez a normális."
Na,ezt azért így nem hiszem el.
"Én nem ítélem el őket, mint embert, hanem a viselkedésüket, mert ami erkölcstelen, azt mondjuk ki, hogy az, nem kell szépíteni."
Akkor benned sokkal több szeretet van,mint Jehovában:) Ez érdekes,nem?
"Már van, ami maga hazugságokat állít, de a legtöbb hemzseg a gúnyolódástól. Kritizálni lehet; én azt szoktam mondani, hogy nosza rajta, beszélgessünk a Biblia alapján, úgy bizonyítsuk meg, kinek a hitnézetei igazak, ha már egyszer vallási témákról beszélgetünk. Mondjuk azt már egyik kritizáló sem vállalja."
Van hazugság is,ezt aláírom.Mondjuk jogos kritikákat is lehet látni azért rendesen,meg egy-két válasznál már az is kiderült,hogy az illető tanú nem egészen őszinte,meg a Bibliának is ellentmond.
"Akkor benned sokkal több szeretet van,mint Jehovában:) Ez érdekes,nem?"
Nem, a Biblia azt mondja, hogy Isten szeretet. Lényegében ha olvasod a Bibliát, abból kitűnik, hogy Isten megbocsát. Isten sem az embert gyűlöli, hanem gyűlöli a rosszat tehát a cselekedetet. Hiszen azt mondja az Írás, hogy nem leli kedvét a gonosznak halálában, hanem azt szeretné, hogy mindenki megbánásra jusson.
"Értem,mondjuk ez azért más helyzet.Amúgy meg valakik őket is szeretik:) "
Jó, igen. Bár szerintem nincs is olyan eszme, aminek ne lennének követői, akik szeretik. Meg tág fogalom végülis, hogy mit nevezünk terrorizmusnak, ez is attól függ, hogy melyik médiát nézzük, nézőpont kérdése, ahol valaki terroristának van bélyegezve, egy távoli országban hősnek van titulálva, ilyen a világ... De ebbe most ne menjünk bele.
"Na,ezt azért így nem hiszem el. "
Tapasztalatból mondom, volt egy olyan kérdés, hogy a Biblia szerint elfogadható-e a homoszexualitás. Linkeltem pár részt Isten Szavából, aminek egyértelmű az álláspontja. Ha érdekel milyen priviket kaptam bemásolhatom, csak előbb moderálni-cenzúrázni kellesz (persze azon kívül, hogy válaszolóktól is megkaptam, hog homofób vagyok). És csak a kérdésre válaszoltam, nem írtam semmi rosszat.
"Nem, a Biblia azt mondja, hogy Isten szeretet. Lényegében ha olvasod a Bibliát, abból kitűnik, hogy Isten megbocsát. Isten sem az embert gyűlöli, hanem gyűlöli a rosszat tehát a cselekedetet."
Hát öhmmm....Olvasom én,csak akkor te is azt mondd,ami bele van írva...lényegében...
"Ha valaki férfival hál úgy, ahogyan asszonnyal szoktak hálni, mivel utálatosságot követtek el mindketten, halállal lakoljanak, vérük rajtuk"(Móz.3/20)
Mi van akkor, ha már eljött ez az időpont? Mi van, ha a két világháború volt az armageddon, és most élünk Isten királyságában? A 144.000-et már elragadta maga mellé, és jelenleg éljük azt a kort, amelyet a végítélet utánra tervezett be Jehova?
Lehet, hogy már rég kánaán van, akkor aztán tényleg tökfölöslegesen várjátok még mindig az eljövetelét olyan nagy elánnal...
Kérdezö,
miért ez a gúnyos hangnem? Azt hittem normális egy kérdés, hogy valamire tényleg kíváncsi vagy.
Nekünk nem kötelességünk meggyözni az embereket. Vannak akik felismerik a Bibliai jövendöléseket, hasznukra válik, vannak akik gúnyolódnak.
Tudod hogy ezt is megjövendölte a Biblia? Hogy olyanok lesznek egyesek mint a süketek és vakok, nem fogják észrevenni a jövendölések teljesülését, gúnyolódani fognak. Tényleg meg van jövendölve. 2.Péter 3:4
Ezt tették Jézussal is.
Látod ez a szabad akarat. Ahhor a csoporthoz tartozhat mindenki, amilyekhez akar, Te is. :)
Mond TE most miért éppen a tanúkat szapulod? Unatkozol?
Kedves grkaty!
Melyik részt találod gúnyosnak,és miért? Mutass rá légy szíves.
"már rég Kánaán van"
Ez neked Kánaán?
S egyébként is A királyságban em lesznek politikai hatalmak országhatárok, és nem igy fog kinézni a föld
A "szelidek öröklik a földet éy gyönyörködnek a béke bőségében"
ez szerinted aktuális erre a világra?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!