Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kedves Jehova Tanúi, nem...

Kedves Jehova Tanúi, nem értem én ezt. Ti hogy képzelitek el a földi örök életet? Nekem pár részletben olyan fura ez. Kérdések lent.

Figyelt kérdés

Isten már biztos elképzelte, hogy hogyan is fog ez működni a végítélet után, de mivel nem vagyok vele beszélőviszonyban, ezért titeket kérdezlek:

Nem tudom, hány milliárd ember született a Földön eddig, de a feltámadás után el fogunk férni?

Az öregek újra fiatalok lesznek? Ha nem, akkor biztos boldogak lesznek, ha újból a reumájukra kell állandóan panaszkodniuk? Ha igen, akkor hogy fognak kinézni a családi kapcsolatok, ha mindenki 20-30 éves lesz? A saját ükapánk is majdnem egykorú lesz velünk?

Akik fiatal gyerekként haltak meg, azok örökké gyerekek maradnak? Ha igen, akkor soha nem tapasztalhatják meg a felnőtt kor örömeit? Ha nem, akkor 20 évesen születnek újjá?

Ugye az abortusz tiltva van, mert a magzat is egy emberi lény. A sok-sok elhalt magzat, mint emberi lény is újra fog születni? Gondolom igen, de akkor hogyan fognak részt venni az örök életben?

Akiket gyilkosok öltek meg, azok és családjaik hogy tudnak majd bosszú nélkül együtt élni a megtért gyilkosokkal, főleg ha családon belül történt?

Hogy lehet egyáltalán örök boldogságban élni? A valódi élettel együtt jár a szenvedés is, mert csak azokkal együtt tudjuk értékelni, hogy mi a jó. Ha megmaradnak az érzelmeink ezen széles skálája, akkor ugyanúgy lesz viszálykodás, bűn és hasonlók, mint eddig. Ha nem lesz ennyi érzelem bennünk, csak a jó, az nem olyan, mintha zombik lennénk? Egyszerűen mintha elvesztenénk a lelki szuveneritásunkat. Nem túl idillikus ez? Biztos jó ez?

2012. dec. 29. 22:15
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 1/86 anonim ***** válasza:
83%
És miért kell iszonyú giccses képeken ábrázoni ezt az új paradicsomot a kiadványokban? A dzsungel közepén Armani öltönyben simogatják az oroszlánokat arcukra merevedett mosollyal fekete, ázsiai és fehér emberek. Ízlésficam a javából.
2012. dec. 29. 22:31
 2/86 anonim ***** válasza:
12%

Nos Kedves Kérdező, Igen Jehova elképzelte és meg is valósítja.

Bár mi is csak képzeljük, de hogy valójában hogy lesz arról csak annyit tudunk mondani, amit a teremtő is mondott, így nem mi találtuk ki.

A szárazföld területe jelenleg közel 150 000 000 négyzetkilométer. Még ha a felét más célra fordítanák is, akkor is személyenként majdnem 0,4 hektár jutna, amelyen több mint elegendő élelmiszert lehetne megtermelni. A jelenlegi élelmiszerhiányok oka nem az, hogy a föld nem tud elegendő táplálékot nyújtani, hanem a politikai hatalmak vetélkedése és az önző kereskedelem.

A Geo című folyóiratban egy cikk kifejti, hogy „a föld még sok milliárd embernek tudna helyet biztosítani”, és ezek az emberek emberhez méltó életet élhetnének rajta, ha életmódjukban és gondolkodásukban megfelelő változás jönne létre. De ennek elsősorban — mondja ő — a nacionalizmus áll az útjában. „Mindaddig, amíg a nemzeti önzéstől szenvedünk, illetve amíg ezt ápoljuk magunkban — és az Egyesült Nemzetek Szervezetének felépítése akaratlanul is ebben végzetes szerepet játszik —, földünk elvben meglévő igazi eltartó képességét aligha tudjuk kihasználni.”

Kétségtelen tehát, hogy a föld képes táplálni mindazt az embertömeget, akiket Isten a meghatározott időben az emberiség közös sírjából előhoz az életre (János 5:28, 29; Jelenések 20:12, 13). És ők nem olyan földre támadnak fel, amelyet önző nemzeti érdekek szaggatnak részekre, hanem olyan földre, ahol igazságosság és béke fog uralkodni, és ahol bőségesen jut majd mindenkinek elegendő táplálék (Zsoltárok 72:7, 8, 16).

Ez nemcsak elegendő földterületet biztosít az élelemtermelés számára, de azt is lehetővé teszi, hogy erdők, hegyek és egyéb szép látnivalók számára is maradjon hely anélkül, hogy a Paradicsomban túlnépesedés következne be. A Biblia arra is rámutat, hogy a ma élők közül nem mindenki lesz ott az Új Rendszerben. Igen, Jézus azt mondta: „Széles és tágas az út, amely a pusztulásba visz, és sokan járnak azon.” Azt is megjegyezte, hogy amikor eljön a világpusztulás, azok, akik nem cselekszik Jehova akaratát, „elmennek az örökké tartó levágásra” (Máté 7:13; 25:46)

27 De képes lesz a föld elegendő táplálékot adni annyi embernek? A tudósok azt állítják, hogy igen, még a jelenlegi körülmények között is. A Toronto Star egyik cikke megjegyezte: „Az Egyesült Nemzetek Élelem- és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) szerint már most is elegendő szemes termést aratnak világviszonylatban ahhoz, hogy mindenki napi 3000 kalória értéknek megfelelő táplálékhoz jusson, ami . . . mintegy 50 százalékkal haladja meg az elfogadható minimális táplálkozási szintet.”56 A jövőt illetően pedig a lap megmagyarázta, hogy még a jelenlegi körülmények között is, ez az élelem mennyiség a világ mai lakossága kétszeresének a szükségleteit is ki tudná elégíteni. De jusson eszünkbe az is, hogy Jehova irányítja majd népét, s az helyesen fogja felhasználni a föld termőképességét, mert a Zsoltárok 72:16 arról biztosít minket: „Bőven lesz gabona a földön; a hegyek csúcsán is túlcsordul a termés.”

2012. dec. 29. 22:37
 3/86 anonim ***** válasza:
96%

"A tudósok azt állítják"

Na ez fájt. Fizikailag fájt.

És mindezt a Toronto Star cikkére alapozva. A Watch Tower szerkesztői nem strapálják túl magukat.

2012. dec. 29. 22:50
 4/86 anonim ***** válasza:
12%

2. felvetésed... az öregek vissza fiatalodnak.

Amikor Jézus a földön volt, bemutatott ilyen gyógyításokat. Egy szempillantás alatt meggyógyította az elszáradt kezet és kart, megerősítette a megbénult végtagot, és visszaadta a vakok látását. A Jézus által meggyógyított testrészek nem lassanként álltak helyre (Lukács 6:8–10; János 5:5–9). Logikus, hogy a feltámasztottak is egészséges testtel fognak visszatérni. Ez így volt mindazoknál, akiknek feltámadásáról a Biblia beszámol (Lukács 8:54, 55). Lázár teste például már oszlásnak indult, de amikor a sírból kijött, minden része megújult (János 11:39–44). Isten az ókori időben népének, amelyet ismét hazájába kívánt vezetni, a következő ígéretet adta: „Egyetlen lakos sem mondja: ,Beteg vagyok.’ A nép, amely abban lakik, bocsánatot nyer bűneiért.” Az emberek képesek lesznek az élet normális kötelezettségeinek eleget tenni, még akkor is, ha még nem tökéletesek (Ésaiás 33:24).

3. kérdésed

(Márk 10:27) 27 Jézus egyenesen rájuk nézve ezt mondta: „Embereknél ez lehetetlen, de nem így Istennél, mert Istennél minden lehetséges. . .

a gyermekeiktől megfosztott anyák helyzete mégsem teljesen reménytelen. Jeremiás jövendölése, amelyből Máté idézett, így folytatódik: „Íme, ezt mondta Jehova: ,Tartsd vissza hangodat a sírástól és szemeidet a könnyektől, mert van jutalma a te tevékenységednek’, ez Jehova kijelentése, ,és ők egész biztos, hogy visszatérnek az ellenség földjéről.’” (Jer 31:15, 16)

Tudjuk, hogy az ellenségünk az a halál, amiről Pál írta:

"mint utolsó ellenség töröltetik el a halál..."

És gyermekként támadnak fel és felnőnek, de ne öregszenek meg, így nem maradnak örökké gyermekek,

Gondolj Ádám idejére, ha nem vétkeztek volna akkor attól még a gyermekeik felnőnek és azok gyermekei is felnőnek, de nem öregedtek volna meg és nem haltak volna meg és mára már be lenne népesítve a föld.

2012. dec. 29. 23:00
 5/86 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem mindegy milyen lesz. Úgy lesz jó, ahogy az Isten akarja. Ha Jehova tanúinak van igaza, akkor úgy lesz, ha nem nekik van igaza, akkor nem úgy lesz.

"valódi élettel együtt jár a szenvedés is, mert csak azokkal együtt tudjuk értékelni, hogy mi a jó"

Lehet, hogy te igen. Nekem nincs szükségem szenvedésre.

2012. dec. 29. 23:09
 6/86 anonim ***** válasza:
15%

4-s kérdés magzat

Az élet a fogantatással kezdődik. Az életének bármelyik szakaszában haljon is meg valaki, Jehova fel tudja támasztani, mert „Istennél minden lehetséges” (Márk 10:27). De a Biblia nem beszél közvetlenül arról, hogy fel fog-e támasztani Isten egy embriót vagy magzatot

Erre a kérdésre egyszerűen az a válasz, hogy nem tudjuk. A Biblia sehol nem beszél közvetlenül arról, hogy mi lesz a vetélés következtében elveszített embriókkal és magzatokkal vagy a halva született gyermekekkel. Mindazonáltal Isten Szavában olvashatunk olyan alapelvekről, melyek érintik ezt a kérdést, és vigaszt meríthetünk belőlük.

A témához kapcsolódóan vizsgáljunk meg két kérdést. Először is, hogy Jehova nézőpontja szerint mikor kezdődik az ember élete: a fogantatáskor vagy a születéskor? Másodszor, hogyan tekint Jehova a még meg nem született gyermekekre: úgy, mint önálló egyénekre vagy csupán a nő méhében lévő sejtek és szövetek halmazára? A bibliai alapelvek mindkét kérdésre egyértelmű választ adnak.

A mózesi törvény világosan feltárta, hogy az élet nem a születéskor kezdődik, hanem sokkal korábban. Honnan tudjuk ezt? Rámutatott arra, hogy egy magzat megölése halálbüntetést vonhatott maga után. Figyeld meg ezt a törvényt: „Lelket adj lélekért” (2Móz 21:22, 23). Tehát az anyaméhben lévő, még meg nem született gyermek él, vagyis élő léleknek számít. Ennek az örök érvényű igazságnak a megértése több millió kereszténynek segített abban, hogy elutasítsa az abortuszt, úgy tekintve arra, mint amely Isten ellen elkövetett súlyos bűn.

Tehát az biztos, hogy már a meg nem született gyermek is él, de milyen értéke van Jehova szemében egy ilyen életnek? A fent idézett törvény kimondta, hogy ha egy felnőtt egy meg nem született gyermek halálát okozza, meg kell halnia. Világos hát, hogy egy meg nem született gyermek életének nagy értéke van Isten szemében. Továbbá több bibliavers is azt tárja fel, hogy Jehova a még meg nem született magzatokra is úgy tekint, mint önálló egyénekre. Például Dávid király ihletés alatt ezt írta Jehováról: „te takargattál engem anyám méhében . . . Szemeid már mint embriót is láttak engem, és annak minden része be volt írva könyvedbe a napokat illetően, melyeken formáltattak” (Zsolt 139:13–16; Jób 31:14, 15).

Ezenkívül Jehova látja, hogy a még meg nem született magzatoknak sajátos tulajdonságaik vannak, és azt is látja, hogy milyen lehetőségek rejlenek bennük. Amikor Izsák felesége, Rebeka ikreket várt, Jehova kijelentett egy próféciát a Rebeka méhében tusakodó két fiúról. Ez azt sugallja, hogy Jehova már akkor látta, hogy a fiúk bizonyos tulajdonságai később sok más ember életére kihatással lesznek (1Móz 25:22, 23; Róma 9:10–13).

5-ös kérdésre.

Nos az Ézsaiás könyve és a jelenések könyve írja:

(Ézsaiás 65:17, 18) 17 Mert íme, új egeket és új földet teremtek, és a korábbi dolgok észbe sem jutnak, és fel sem ötlenek senkinek a szívében. .

Az új rendszerben nincs bosszú, mert mindenki megvigasztalódik hiszen vissza kapják az elvesztett szeretteiket.

ezenkívül emlékezzünk Jézus parancsára, nekünk akkora mértékben bocsájt meg, amennyire mi bocsájtottunk meg az ellenünk vétkezőknek.

2012. dec. 29. 23:15
 7/86 anonim ***** válasza:
93%
Hűű kérdező, rendesen megszivattad a tanút. Most amig az összes kérdésedre kikeresi és bemásolja a megfelelő választ a Watch Towerból lead néhány kilót...
2012. dec. 29. 23:23
 8/86 anonim ***** válasza:
15%

Az utolsó kérdésedre:

emlékezz vissza a teremtésre.

Ádámot és Évát tökéletesnek teremtette, és fájdalom szenvedés mentesen élhettek, és volt elegendő munkájuk, nem unatkoztak.

Szeretetben éltek és élhettek volna tovább mindig lett volna és lesz mit csinálni, fel fedezhették volna az élet rejtet szépségeit, amit ma is elmondhatunk, hiszen hányszor halljuk, hogy még mindig találnak felfedezetlen területeket, állatfajokat, stb-.

Azt pedig nem hiszem el, hogy muszáj megtapasztalni a szenvedést.ahogy az előbb olvastam valaki beírta, hogy neki nem kellene meg lenne nélküle.

Minden valamire való normális ember szerintem ugyan így vélekedik.A teremtőnek nem volt a tervében a szenvedés, a fájdalom, anélkül akarta, hogy éljenek az emberek.

Te meg az ellenkezőjét állítod, hogy szükséges. a teremtő nem így látja, és nem is akart ilyet. Hogy ez miért nem jó neked? azt nem tudom.

2012. dec. 29. 23:28
 9/86 anonim ***** válasza:
18%

Kedves 7-es.

Nekem ez nem teher, hanem öröm forrása, hogy megoszthatom egy ember társammal azt amit a teremtő ígért.

S már kész is vagyok, nem kellett nagyon keresgélni, mert magam is tudok saját gondolatokat írni, csak azokat kerestem ki amik alátámasztják a hitelességét egy válasznak.

s lehet egy újság cikk egy nyilatkozat, mindent nem lehet fejből megjegyezni.

S ezt vagy el lehet fogadni vagy nem.

Én részemről megtettem azt amire kértek, a többi nem az Én feladatom, hanem a kérdezőé, és a teremtőé.

2012. dec. 29. 23:34
 10/86 anonim ***** válasza:
7%

3-as válaszolónak.

Hogy miért nem kedveled a Torontó star újságot azt nem tudom, de azt észre vehetted, hogy nem csak abból az újságból van idézve.

Vannak más források is, de te tudod. Már hozzászoktam a kritikához.

ami az egyiknek nem tetszik az még a másiknak igen.

Ez az egyén dolga nem az enyém.Ő vagy elfogadja hitelesnek vagy nem.

2012. dec. 29. 23:37
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!