Kedves Jehova Tanúi, nem értem én ezt. Ti hogy képzelitek el a földi örök életet? Nekem pár részletben olyan fura ez. Kérdések lent.
Isten már biztos elképzelte, hogy hogyan is fog ez működni a végítélet után, de mivel nem vagyok vele beszélőviszonyban, ezért titeket kérdezlek:
Nem tudom, hány milliárd ember született a Földön eddig, de a feltámadás után el fogunk férni?
Az öregek újra fiatalok lesznek? Ha nem, akkor biztos boldogak lesznek, ha újból a reumájukra kell állandóan panaszkodniuk? Ha igen, akkor hogy fognak kinézni a családi kapcsolatok, ha mindenki 20-30 éves lesz? A saját ükapánk is majdnem egykorú lesz velünk?
Akik fiatal gyerekként haltak meg, azok örökké gyerekek maradnak? Ha igen, akkor soha nem tapasztalhatják meg a felnőtt kor örömeit? Ha nem, akkor 20 évesen születnek újjá?
Ugye az abortusz tiltva van, mert a magzat is egy emberi lény. A sok-sok elhalt magzat, mint emberi lény is újra fog születni? Gondolom igen, de akkor hogyan fognak részt venni az örök életben?
Akiket gyilkosok öltek meg, azok és családjaik hogy tudnak majd bosszú nélkül együtt élni a megtért gyilkosokkal, főleg ha családon belül történt?
Hogy lehet egyáltalán örök boldogságban élni? A valódi élettel együtt jár a szenvedés is, mert csak azokkal együtt tudjuk értékelni, hogy mi a jó. Ha megmaradnak az érzelmeink ezen széles skálája, akkor ugyanúgy lesz viszálykodás, bűn és hasonlók, mint eddig. Ha nem lesz ennyi érzelem bennünk, csak a jó, az nem olyan, mintha zombik lennénk? Egyszerűen mintha elvesztenénk a lelki szuveneritásunkat. Nem túl idillikus ez? Biztos jó ez?
2.-ik, " a föld képes táplálni mindezt az embertömeget, akiket isten a meghatározott időben az emberiség sírjából előhoz az életre."
"Bőven lesz gabona a földön, a hegyek csúcsán is túlcsordul a termés" (Zs. 72:16)
Válaszom, te sütni akarsz majd.
De mi a csudának, kinek? Éhség érzet az lesz? Minek? betegség nem lesz, halál nem lesz? tehát éhhalál sem. Minek akkor enni? Mi szükség élelemre, táplálékra egy tökéletes tesnek? ha nem eszik akkor mi lesz vele? Nem betegedhet me, nem halhat meg. Akkor? István mondja süteményeket eszünk búzából és pizzát. Csak úgy torkosságból? az bűn nem ? ☺
istván, mivel kezdődik a "bibli" ? Hát azzal is hogy Tohu vabohu tehom yahim Ellohim hamaim... Vagyis hogy a föld kietlen vala és puszta... Ez lesz az az állapot ami visszatér? Kösz. Ez már hihetőbb.
BSBB, "és veveé az Úr az embert és helyezé őt az Éden kertjébe, hogy mívelje és őrizze azt." A fene akar az örökévalóságig kapálni ☻. Akkor inkáb majd az őrzést vállalom ☻ , úgy sem fog senki lopni, mert nem lesz bűn, nem is lesz miért ha nem lesz éhség, gonoszok sem lesznek, vagy talán a vadálatokról nem gondoskodik az úr és azoktól kellesz őrizni? ☺
Vaĺaki idézte " a gyermekek felnőnek és azok gyermekei is"
Szóval a gyerekként feltámadottak felnőnek és nem lesz többé gyerek a földön, 20év és mindennki egyforma? vagy azok gyerekei, tehát szaporodni fognak továbbra is? Akkor kik iks lesznek azok akik az oroszlánokkal és kígyókal fognak játszani?
István kérdezi, "ki dolgozik, ki irányít, ki szórakoztat?"
Ha úgy lesz ahogy mondják a JT-k, akkor a földön élők fognak dolgozni, kapálni, szántani aratni, őrőlni, sütni, traktort gyártani (vagy faekét? ☻) , a kiválasztottak pedig, ama 144000 a menyből fogja igazgatni a földet (ez így van megírva!) tehát mégis csak lesz vezető réteg. Szórakoztatni? arról nem írnak semmit (ebben az iszlám jobb, azok legalább pikáns dolgokat ígérnek ☺ )
"Mi szükség
élelemre, táplálékra egy tökéletes tesnek? ha nem
eszik akkor mi lesz vele?" Hogy hogy mi szüksége? Miért most mi szüksége? Jézus egész életébe tökéletes ember volt, neki mi szüksége volt rá??
"Vagyis hogy a föld kietlen vala és puszta... Ez lesz
az az állapot ami visszatér? Kösz. Ez már hihetőbb." Hol olvasod a bibliában hogy ilyen kietlen pusztaságba fog minket isten teremteni? És ha sehol akkor neked miért ez a hihetőbb? "A fene akar az örökkévalóságig kapálni" Ezt megintcsak hol olvastad? A művelés meg az örökkévalóságig való kapálás neked ugyanazt jelenti? Azt hol olvasod hogy az édenkertben Ádámnak és Évának kapálni kellett? Miellőt ilyen következtetéseket levonsz előbb gondolkozz el rajta hogy van e valóságalapjuk.
"Jézus egész életébe tökéletes ember volt, neki mi szüksége volt rá??"
Ilyen óvodás érveket is rég hallottam.
Jézus egy bűnös földre,világba jött el,hozzánk hasonlóvá,emberré vált és szükségképpen viselte az emberi mivolt velejáróit.
"Jézus egy bűnös földre,világba jött el,hozzánk
hasonlóvá,emberré vált és szükségképpen viselte
az emberi mivolt velejáróit." Ez hazugság, Jézus tökéletes ember, fedhetelen ember volt, soha nem vállt hasonlóvá mint a tökéletlen emberek, ha ez így lett volna akkor hogyan váltott volna meg minket a bűneinktől?? Ezzel amúgy már nem csak nekünk mondtál ellent hanem a katolikus, remformátus stb. vallásoknak is. Úgyhogy mégsem volt olyan óvodás példa.
Vidiripi
István35!
Filippi 2:7 hanem megüresítette önmagát, szolgai formát vett fel, emberekhez hasonlóvá lett, és magatartásában is embernek bizonyult;
Kommentár nélkül.
" Filippi 2:7 hanem megüresítette önmagát, szolgai
formát vett fel, emberekhez hasonlóvá lett, és
magatartásában is embernek bizonyult" Igen mivel ember volt, de nem tökéletlen ember, ha megnézed az előző válaszomban is odaírtam a "tökéletlen" jelzőt. És én ezzel az egésszel azt írtam hogy ugyanilyen tökéletes emberek leszünk a paradicsomban mint ő, és hiába próbáltok kiforgatni, nagyonis jó példának hoztam fel arra hogy tökéletes ember révén neki is szüksége volt fizikai táplálékra, tehát nekünk is szükségünk lesz erre, csak ezt akivel eőző válaszaimban vitáztam nem akarja belátni.
(1Mózes 2:15) "Jehova Isten pedig fogta az embert, és az Éden kertjébe helyezte, hogy művelje és gondozza azt."
(1Mózes 1:28-29) "Isten ezután megáldotta őket, és ezt mondta nekik Isten: „Legyetek termékenyek, sokasodjatok, töltsétek be a földet és hajtsátok uralmatok alá; uralkodjatok a tenger halain, az egek repdeső teremtményein, és minden élő teremtményen, amely a földön mozog.”
Majd ezt mondta Isten: „Nézzétek, nektek adok minden maghozó növényt az egész föld színén, és minden fát, melyen magot rejtő gyümölcs van, hogy legyen nektek eledelül."
"Kedves 43.-as itt a héber szó inkább gondozást jelent, nem földművelést, ami egészen más."
Miről is van itt szó? Szaporítani, termeszteni, gondozni, ápolni,, - ez mind hozzátartozik az agrárgazdálkodás tudományához, vagy kedves 47-s válaszoló, szerinted nem????? Ostoba kötözködés ez a részedről, semmi értelem nincs benne. Ha egyszer learatták a gabonát, akkor nem kellett-e gondoskodniuk a következő termésről? Vagy azt gondolod, hogy a búza és egyéb kalászos, csak úgy magától kikel újra? Megfelelő keretek között, vagyis a paradicsomban a munkavégzés ÖRÖM volt, mint ahogy egy paradicsomi állapotú birtokot gondozni ma is az.
Nem önmagában a "munkavégzés" volt Isten büntetése számunkra, hanem az édeni állapotból való kiűzetés, az emberiség kegyvesztettsége, a külső körülmények áldatlan állapota. Munkát a paradicsom fenntartásában is végezniük kellett (sőt, ennek az egész földre való kiterjesztése is a tökéletes emberiség feladata lett volna!). Akkor sem működött másképpen a növénytermesztés genetikája, mint most. Ha meggondoljuk a készen kapott fákról, és más növényekről való szüretelés sem könnyű feladat.
Ma is létre lehet hozni jelentős idővel, energiával és kitartással paradicsomi környezetet, melyet onnantól már lényegesen egyszerűbben karban lehet tartani, de dolog akkor is van vele bőven - csakhogy ez kezdetben mind megvolt az első emberpárnak, és isteni áldás is volt rajta a maga tökéletességében. Később ez megszűnt, no ez volt a bünti!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!