Kedves Jehova Tanúi, nem értem én ezt. Ti hogy képzelitek el a földi örök életet? Nekem pár részletben olyan fura ez. Kérdések lent.
Isten már biztos elképzelte, hogy hogyan is fog ez működni a végítélet után, de mivel nem vagyok vele beszélőviszonyban, ezért titeket kérdezlek:
Nem tudom, hány milliárd ember született a Földön eddig, de a feltámadás után el fogunk férni?
Az öregek újra fiatalok lesznek? Ha nem, akkor biztos boldogak lesznek, ha újból a reumájukra kell állandóan panaszkodniuk? Ha igen, akkor hogy fognak kinézni a családi kapcsolatok, ha mindenki 20-30 éves lesz? A saját ükapánk is majdnem egykorú lesz velünk?
Akik fiatal gyerekként haltak meg, azok örökké gyerekek maradnak? Ha igen, akkor soha nem tapasztalhatják meg a felnőtt kor örömeit? Ha nem, akkor 20 évesen születnek újjá?
Ugye az abortusz tiltva van, mert a magzat is egy emberi lény. A sok-sok elhalt magzat, mint emberi lény is újra fog születni? Gondolom igen, de akkor hogyan fognak részt venni az örök életben?
Akiket gyilkosok öltek meg, azok és családjaik hogy tudnak majd bosszú nélkül együtt élni a megtért gyilkosokkal, főleg ha családon belül történt?
Hogy lehet egyáltalán örök boldogságban élni? A valódi élettel együtt jár a szenvedés is, mert csak azokkal együtt tudjuk értékelni, hogy mi a jó. Ha megmaradnak az érzelmeink ezen széles skálája, akkor ugyanúgy lesz viszálykodás, bűn és hasonlók, mint eddig. Ha nem lesz ennyi érzelem bennünk, csak a jó, az nem olyan, mintha zombik lennénk? Egyszerűen mintha elvesztenénk a lelki szuveneritásunkat. Nem túl idillikus ez? Biztos jó ez?
"Senki nem lesz bolond hogy ne egyen." És ha
mégsem fog enni? akkor mi lesz vele? beteg
eleve nem lehet, és eleve nem halhat meg. Vagy
ez bűn amiért meglakol. Ha
valaki nem eszik akár van betegség akár nincs meg fog halni, tehát igen lesz halál, ezt már ezerszer leírtuk. Amúgy énsem nagyon kívánok egy olyan emberrel vitatkozni, aki azért jön ide hogy kötekedjen.
"Szóval eddigi válaszaidból, mégis lesz halál."
Az ezer év, vagyis a Millennium alatt, mely az "ítéletnap", nem kell meghalnia senkinek, de ha annak a végén Sátán még egyszer egy rövid időre el lesz engedve, és sokan lesznek, akik fellázadnak, ÉRTELEMSZERŰEN még lesz halál (Sátán meg lesz láncolva az ezer év alatt, tehát a befolyása nélkül sokkal könnyebb lesz hűnek maradni istenhez mindenkinek, mivel CSAK Jehova igazsága lesz tanítva, ártó szellem nem lesz). Csak Sátán és követői végső megsemmisítése után mondhatjuk, ahogy a Biblia mondja, hogy a halál el lett törölve, mint "utolsó ellenség"!!!
# 78/83 « A szeretet nem érzelem?? »
Nem, a szeretet nem érzelem. A szeretet szellemi energia, Isten egyik arcvonása, jellemzője úgy mint a hatalom és a bölcsesség vagy a tudat.
Az összes kérdésre végtelenül egyszerű a válasz:
Mi volt Isten eredeti szándéka?
Az, hogy a földet szeretetben élő, Istenfélő, engedelmes emberek népesítsék be!
Megvan?
Na, pontosan ez fog megvalósulni!
Az, hogy sátán belerondított Isten szándékába, és félrevezetve, bűnbe vitte az első emberpárt, a Teremtőnek ezt az akaratát még véletlenül sem hiúsította meg!
Isten nem ember, hogy ha felmerül egy nehézség, elkeseredjen és feladja, amit meg szeretne valósítani!
Erre itt a bizonyíték!
Ézsaiás 55:10,11:
,,Mert ahogy a záporeső és a hó alászáll az egekből, és nem tér oda vissza, csak ha megitatja a földet, és termékennyé, gyümölcsözővé teszi azt,+ és magot ad a magvetőnek, és kenyeret annak, aki enni kíván,+ 11 úgy lesz az én beszédem is, amely elhagyja a számat.+ Nem tér vissza hozzám eredménytelenül,+ hanem mindenképpen véghezviszi azt, amiben kedvem lelem,+ és sikeres lesz abban, amiért elküldtem.+
Tehát azt ahol most vagyunk, úgy lehet legjobban szemléltetni, hogy Nyíregyházáról akarok autópályán Pestre eljutni, de amint haladok, Gödöllőnél történik egy brutális baleset, ami miatt az M3 forgalmát elterelik a környező településeken át vezető kerülőútra.
Hosszasan megtett plussz kilométerek után, jónak egyáltalán nem mondható útviszonyok közepette, de visszaterelik a forgalmat az autópályára, és én megérkezem a célállomáshoz!
Azzal kapcsolatban pedig, hogy milyen lesz az Új világ, Isten királysága alatt, megint végtelenül egyszerű a válasz!
Mi az ami a bűn elkövetésével elveszett?
Földi örök élet.
Csodálatos paradicsomi körülmények.
Istennel való közvetlen személyes kapcsolat.
Örök időkön át tartó szerelem, és csodálatos, harmonikus házasság.
Határtalan örömöt nyújtó munka.
Önzetlen, önfeláldozó, őszinte, szerető barátok, rokonok.
Vég nélküli VALÓS ismeretszerzés, a Teremtő megismerésével, a teremtésmű működésének igazi megértésével.
Stb. amit lehetne sorolni a végtelenségig.
Megvannak ezek?
Na pontosan ezeket fogja Isten visszaadni!
És ez olyan biztos mintha már meg is történt volna, hiszen Atyánk a legdrágább kincsét, a szeretett fiát adta értünk!
Hogy lefektesse az önmagára is kötelezőnek tartott igazságosság szerint, a jogi alapját, mindennek, és a bűneink megbocsátásának!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!