Kedves Jehova Tanúi, nem értem én ezt. Ti hogy képzelitek el a földi örök életet? Nekem pár részletben olyan fura ez. Kérdések lent.
Isten már biztos elképzelte, hogy hogyan is fog ez működni a végítélet után, de mivel nem vagyok vele beszélőviszonyban, ezért titeket kérdezlek:
Nem tudom, hány milliárd ember született a Földön eddig, de a feltámadás után el fogunk férni?
Az öregek újra fiatalok lesznek? Ha nem, akkor biztos boldogak lesznek, ha újból a reumájukra kell állandóan panaszkodniuk? Ha igen, akkor hogy fognak kinézni a családi kapcsolatok, ha mindenki 20-30 éves lesz? A saját ükapánk is majdnem egykorú lesz velünk?
Akik fiatal gyerekként haltak meg, azok örökké gyerekek maradnak? Ha igen, akkor soha nem tapasztalhatják meg a felnőtt kor örömeit? Ha nem, akkor 20 évesen születnek újjá?
Ugye az abortusz tiltva van, mert a magzat is egy emberi lény. A sok-sok elhalt magzat, mint emberi lény is újra fog születni? Gondolom igen, de akkor hogyan fognak részt venni az örök életben?
Akiket gyilkosok öltek meg, azok és családjaik hogy tudnak majd bosszú nélkül együtt élni a megtért gyilkosokkal, főleg ha családon belül történt?
Hogy lehet egyáltalán örök boldogságban élni? A valódi élettel együtt jár a szenvedés is, mert csak azokkal együtt tudjuk értékelni, hogy mi a jó. Ha megmaradnak az érzelmeink ezen széles skálája, akkor ugyanúgy lesz viszálykodás, bűn és hasonlók, mint eddig. Ha nem lesz ennyi érzelem bennünk, csak a jó, az nem olyan, mintha zombik lennénk? Egyszerűen mintha elvesztenénk a lelki szuveneritásunkat. Nem túl idillikus ez? Biztos jó ez?
"Onnan kedves barátom hogy ezzel kezdődik a bibli, és ugyanazt a paradicsomi létet foglya visszallítani Jehova mint ami akkor volt."
Istvan35, idézd már azt a részt a bibli-ből (te hívod így), ahol az édenkertben Ádám meg Éva termeli a búzátokat. Pofám leszakad, pont a lényegre nem válaszolsz. A földművelés az engedetlenségük büntetése:
"legyen a föld átkozott miattad, fáradsággal élj belőle egész életedben. Tövist és bogáncsot hajt neked, és a mező növényét eszed. Arcod verejtékével eszed a kenyeret, míg visszatérsz a földbe, mert abból vétettél."
-Ezt az átkot mondja nekik Isten, ez van benne feketén-fehéren. De mindegy, én vagyok a hülye, hogy nem beszámítható emberekkel vitatkozom, akik annak mondanak ellent, amit állítólag nagyon tisztelnek. Ti csak termeljétek az elképzelt világotokban az elképzelt búzátokat tovább.
Tisztelt 41-es.
1Mózes 2:15 "És vevé az Úr Isten az embert, és helyezteté őt az Éden kertjébe, hogy mívelje és őrizze azt."
Tehát ez az Bibliavers azt írja, hogy Ádámnak művelnie kellett a földet az Éden kertjében.
"Ez az Írásszöveg azt a folyamatot jelképezi, amikor az emberiség kigyógyul a bűn okozta minden betegségből — még a halálból is..."
Nem, ez az írás szöveg a szöges ellentétét mutatja az elméleteidnek.Aminek persze ha ellentmond az ige akkor az már képletes,ha megerősíti szó szerint értendő...micsoda mellébeszélés,vicc kategória amit csináltok...
Kedves 43.-as itt a héber szó inkább gondozást jelent, nem földművelést, ami egészen más. Én csak annyit állítok, hogy amit a második válaszoló tanú kifejt, az csak egy fikció, amit az Őrtoronytársulat talált ki, a Biblia nem ad részletes iránymutatást azzal kapcsolatban, hogy Isten miként fogja eltartani az embert a paradicsomban.
Én csak azt várom, hogy egy tanú végre böcsületesen elismerje, hogy ez csak az ő elképzelésük, semmi köze a Bibliához.
"Rendben, ahogy gondolod. Én nem a saját elképzeléseimet írom, én azt írom, amit a Biblia tanít"
De az pontosan a te elképzelésed,hogy ez allegória lenne a Biblia nem ezt tanítja,hanem amit olvashatunk a beidézett igében.
Valahogy így képzelem:
"Én csak azt várom, hogy egy tanú végre
böcsületesen elismerje, hogy ez csak az ő
elképzelésük, semmi köze a Bibliához." Ezt a szalmabáb érvelés amit csinálsz, ráadásul elég feltűnő, úgy hogy mikor akarod abbahagyni?? De azért a kedvedért elmondom mégegyszer mi a probléma. Mi csak azt állítottuk ami a bibliában van, bibliaversekkel alátámasztva, te viszont valamiféle "elképzelésünk"-et akarsz velünk elismertetni, nos hol is ez "elképzelésünk? Vagy mit is értel ezalatt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!