Hogyan tudnám anyámat agyilag visszarázni a normálba? (Jehova)
4. éve Jehova tanúja. Mekkora pofonok repdestek amikor meglógtunk hittan óráról vagy épp nem mentünk a templomba! Katolikusként nevelt fel, áldoznunk és bérmálnunk kellett. Még ministránsnak is beadott. 4 éve kibirhatatlan! Az összes szentképet de még az antik szobrok is kukában végezték mert a Jehovák tiltják! Karácsonyt, születésnapot, húsvétot semmit nem ünnepel. Az egész család ellene van, de ezt ő nem veszi észre! Nem lehet vele váltani 1 mondtatot de még telefonba se, hogy ne kezdjen téríteni. Bibliát tanulmányoz és tanul, ez oké, de ha megkérdem hogy van már egyből nyomja! 9 és fél éves fiamnak apokalipszisről, öregségről és halálról beszél ami lelkileg megsinyli. Már 3 éve nem látogattam meg emiatt, inkább néha felhívom telefonon. Folyamatosan küldözgeti nekem ezeket a traktátusokat, könyveket, lemezeket stb.. de az unokájának a karácsony, születésnap stb.. el van felejtve mert a Jehovák tiltják. Már én veszek neki ajándékot, hogy a mama küldi neked karira! Mit kéne még tennünk? Mi az ami elfelejtetné vele ezt? hogy újra a régi legyen és újra a családja legyen az első? Sikerült megmentenem egy közel 70 éves szentképet a kidobástól de úgy, hogy tudta nélkül el kellett hoznom, azóta átkozódik és szitkozodik, mert én bálványimádó vagyok és ez bűn! Azt nem venné figyelembe, hogy dédnagyanyámtól örökölte. Nem lehet vele beszélni, mert akkor én vagyok neki a sátán!
Fogalmam sincs hogyan kaphatnánk vissza anyánkat.
Fanatikusnak hiába mond bárki bármit, egyből kifordítja és azt érzi, hogy a többiek ármánykodnak ellene, amikor a "normális" életbe szeretné valaki visszatéríteni.
Jót tenni vele nem tudsz mert ahogy ő próbál téríteni téged jó szándékból, akaratod ellenére, ugyanúgy jönne le neki is fordított esetben.
Azt elmondhatod neki, hogy a viselkedése miatt már nem szívesen találkozol vele, és úgy érzed, hogy az "új hite" még a családjánál is fontosabb lett a számára.
Józan belátásra lenne szüksége, kicsit több tudatosságra a saját életével kapcsolatban, amit más nem adhat meg neki.
Talán, ha kiszakadna valami miatt a társaságból egy időre.
Már megpróbáltunk mindent, igen akkor azt mondja, hogy mindenki ellene van. Mondta nekünk, hogy a Jehovák már felvilágosították, hogy a családja ellene lesz a dolognak. És ő már erre felkészült, felvilágosították!
Igen, sajnos van oka arra, amiért ezt választotta. Súlyos agyműtéte volt, de agyilag nincs semmi baja! Hogy beteg és panaszkodik mindenkinek ezt kihasználva protezsálták be a Jehovák közé. Hiába mondom neki, hogy engem nem érdekel ez a bálványimádásos dolog, amióta az eszemet tudom ez a kép (a többivel is amik sajnos már nincsenek meg) a falon volt mint családi erekje. Inkább adta volna el vagy ajándékozta volna el valakinek! Senkit nem kérdezett meg, hogy héj kell e neked akkor vidd! És amikor felhívom telefonon és épp az egyik Jehova társa veszi fel a telefont (amire én nagyon mérges tudok lenni) és megkérdezi tőlem, hogy MIT AKARSZ TŐLE?! (* akkor szoktam anyázni)
Édes anyád a vallásba menekült.
Csak a szeretet, vagy a fájdalom mentheti meg őt.
Kedves Kérdező! Nos ha igaz amit ide leírtál akkor nagyon nem jó ez így.
Magam is Jehova Tanúja vagyok, és a családomban senki sem az csak Én egyedül.
De ennek ellenére tiszteletben tartjuk egymást, s jól lehet nem tartjuk azokat az ünnepeket amik a világban megszokottak de nem hanyagolhatjuk el a családtagjainkat, ez nem lehet kifogás...
Sőt, példamutatással kell szolgálni egy kereszténynek...
Bár a tanúk valóban nem tartanak meg a világban szokás ünnepeket, de ettől függetlenül nem hanyagolhatják el a családtagjaikat.
MI úgy szoktuk, hogy az év bár mely más napján lepjük meg a szeretteinket, hogy ne érezzék, hogy sosem kapnak semmit tőlünk, mert mi Jehova Tanúi vagyunk.
Így egy évben többször is ajándékozunk, de nem naphoz kötjük ezeket, hanem mert szeretjük a családunkat és bármikor vehetek és adhatok ajándékot.
És az valóban meglepetés, mert váratlanul történik.
Azt megint nem helyeslem, hogy Sátánnak nevezi a család tagokat ezt nem teheti!!!!!!!!!!Meg vagyok döbbenve, mert az ilyen fajta viselkedés, nem keresztényi.
Az Édesanyád valójában és ha tényleg ilyeneket tesz szégyent hoz a többi Tanúra akik nem mondták, hogy így kell viselkedni.
A teremtő Isten nem tetszését fogja kiváltani ha nem változtat, mert a Tanúk, hangsúlyozom, valóban tartózkodnak a világban zajló ünnepektől de ez nem ad okot arra, hogy a családját elhanyagolja, vagy becsmérelje.
Súlyosabb esetben még ki is közösíthető is az egyén, mert avvel nem hogy a testvéreit teszi ki az emberek sértegetésének, hanem a Teremtő nevére is szégyent hoz.
No várjál csak.
Csak a tények abból amit elmondtál:
- 3 éve az ajtót sem nyitod az édesanyádra akinek komoly agyműtéte volt.
- a saját tulajdonában lévő tárgyakkal azt kezdett amit akart és te ezen felháborodtál
- amikor felhívod és valaki ott van és segít neki - te nem mész oda 3 éve- akkor anyázni kezdesz?
Persze most én sarkosítok, de jól mutatja milyen az ha csak az egyik oldal véleményét lehet meghallgatni és a másikat nem.
Hogyan tudnád...?
Emlékezz rá, hogy a gyermeke vagy.
Látogasd meg, beszélgess vele -ha nem érdekel akkor is hallgasd meg, ő is ezt tette veled amikor gyerek voltál.
Ne beszélj róla, vele úgy mintha bolond volna.
Azt a szeretettet amit neked kellet volna adni, megkapja a tanúktól, fordítsd meg.
Add meg a neki járó szeretettet és akkor lehet, hogy figyelni fog rád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!