Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hogyan tudnám anyámat agyilag...

Hogyan tudnám anyámat agyilag visszarázni a normálba? (Jehova)

Figyelt kérdés

4. éve Jehova tanúja. Mekkora pofonok repdestek amikor meglógtunk hittan óráról vagy épp nem mentünk a templomba! Katolikusként nevelt fel, áldoznunk és bérmálnunk kellett. Még ministránsnak is beadott. 4 éve kibirhatatlan! Az összes szentképet de még az antik szobrok is kukában végezték mert a Jehovák tiltják! Karácsonyt, születésnapot, húsvétot semmit nem ünnepel. Az egész család ellene van, de ezt ő nem veszi észre! Nem lehet vele váltani 1 mondtatot de még telefonba se, hogy ne kezdjen téríteni. Bibliát tanulmányoz és tanul, ez oké, de ha megkérdem hogy van már egyből nyomja! 9 és fél éves fiamnak apokalipszisről, öregségről és halálról beszél ami lelkileg megsinyli. Már 3 éve nem látogattam meg emiatt, inkább néha felhívom telefonon. Folyamatosan küldözgeti nekem ezeket a traktátusokat, könyveket, lemezeket stb.. de az unokájának a karácsony, születésnap stb.. el van felejtve mert a Jehovák tiltják. Már én veszek neki ajándékot, hogy a mama küldi neked karira! Mit kéne még tennünk? Mi az ami elfelejtetné vele ezt? hogy újra a régi legyen és újra a családja legyen az első? Sikerült megmentenem egy közel 70 éves szentképet a kidobástól de úgy, hogy tudta nélkül el kellett hoznom, azóta átkozódik és szitkozodik, mert én bálványimádó vagyok és ez bűn! Azt nem venné figyelembe, hogy dédnagyanyámtól örökölte. Nem lehet vele beszélni, mert akkor én vagyok neki a sátán!

Fogalmam sincs hogyan kaphatnánk vissza anyánkat.

2012. dec. 22. 10:40
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
9%

Pontosan...

Nem a hitehagyottak által kreált vádaskodásokat kell megvizsgálni, hanem azt amit valójában képviselünk.

messziről jött ember pedig azt mond amit akar, és hallgassál meg minket is akik évtizedek óta hűségesen kitartunk a teremtő mellett, és soha nem bántottunk senkit.

Egyes volt testvéreink nem tudtak megállni a hitükben, elhagyták a teremtőt, és rágalmazással próbálják a körülöttük élő embereket ellenünk uszítani.

Nézd csak meg azt az oldalt.

Miről szól?

Arról, hogy miként kell szeretetben egymás mellett élni, vagy arról, hogyan utánozzuk Krisztust a felebaráti szeretetben?

NEM NEM

az oldal önmagáért beszél.

Kimondottan Jehova Tanúi ellen indított hadjárat folyik ezen az oldalon, és nem a szeretetre buzdít, vagy hogy miként kell krisztusi életet élni.

És utána nézd meg a hivatalos honlapunkat.

Itt biblia jellegű kiadványokat találhatsz, képek vannak arról, miként folyik a prédikáló tevékenység 236 országban, és nem arról, hogyan kell ilyen vagy olyan embereket megalázni a hitük miatt.

2012. dec. 25. 01:41
 22/49 anonim ***** válasza:
87%

Kérdező!

Nem minden arany ami fénylik, óvakodni kell a hamisságoktól, mert kelepcébe csalnak.

Itt az előttem szóló, szeretetről beszél, ami nem az emberek szeretetéről szólnak, hanem az ő istenükről Jehováról. A bibliára hivatkozva teszik amit tesznek.

Az ő királyuk Abaddon, vagyis a vesztő, pusztító, amibe Jézust helyettesítik be. Egyébként egy tanú vallomása szerint, az istenük(jehova) parancsára még a szomszéd gy..is meg ö .

Ha beírod a keresőbe, vallások,

"Ha isten parancsolná, megölnéd a szomszéd gyerekét?

33% hasznos v.

11.29 o8:48"

Ha ezt a választ komolyan veszem, a karácsony tényleg egy kis ünnep.

Szeretettel nyerd meg az anyukádat, hogy jöjjön ki onnan amíg nem késő.

2012. dec. 25. 09:31
 23/49 anonim ***** válasza:
6%

Ó te kis biblia versekbe kötözködő... aki nem ismered az írásokat, és minket nevezel annak, hogy ki ragadunk verseket.Olvasd már el a következő biblia verseket, és rá fogsz jönni, hogy kinek a kezében van a mélység kulcsa,és arra is hogy miért?

(Jelenések 9:11) 11 Egy király van felettük, a mélység angyala. A neve héberül Abaddon, görögül pedig az Apollüón nevet viseli.

(Jelenések 9:1) . . ., és neki adták a mélység vermének kulcsát.

(Jelenések 20:1) 20 Majd láttam egy angyalt lejönni az égből a mélység kulcsával és egy nagy lánccal a kezében.

(Jelenések 20:2) 2 És megfogta a sárkányt, az őskígyót, aki az Ördög és Sátán, és ezer évre megkötözte.

Szerinted ki az aki a mélység kulcsát használja, és ki ellen.

az egész biblia összhangban egymással, ebből láthatod, hogy miért hívják a mélység angyalának.

Mert oda fogja megkötözve Sátánt ezer évre vetni.

akkor miről beszélsz.

A másik pedig amit említettél, kiragadtál megint a válaszokból egy mondatot.

azzal kapcsolatban, hogy megölné e a szomszéd gyermekét egy tanú ha a Teremtő ezt parancsba adná?

Te mit tennél?

Ott leírták, hogy a teremtő nem kér ilyet, és olvastam egy nem Tanú válaszát is, hogy ha az Isten kérné jó okkal kérné, és akkor meg kell tennie, mert az Isten felette áll mindennek.

Vegyük csak azokat az Izraelitákat akik más népek leigázására kaptak parancsot Istentől.

A teremtő ok nélkül nem kér ilyet, ezt elfelejtetted hozzá tenni.

De úgy állítod be a választ mint valami kegyetlen ember lenne, de akkor az Istent is kiáltsd ki annak, mert Ő kérte.

Jó lenne ha befejeznéd ezt a szavakkal mondatokkal való mocskolódást. Most ünneplitek azt az ünnepet amit szavakban nem gyakorolsz, és tettekben sem. Mi nem ünneplünk de békében vagyunk még is egymással,

Evvel az erővel mi is gyalázkodhatnánk, hogy

hazugságon alapuló dátum alapján ünnepelnek az emberek és ebe belevonják a Megváltót.

S ezt normálisnak tartják.

Ám a hazugság nem keresztényi erény, még is keresztényinek titulálják, azt ami csalással lett az ami...

2012. dec. 25. 16:28
 24/49 anonim ***** válasza:
A Kereszténység mindig nagyon erőszakos vallás volt. Nem is hiszek benne, szerintem a Dalai Láma a szent ember.
2012. dec. 28. 01:12
 25/49 anonim ***** válasza:
90%

23-es!

"Ott leírták, hogy a teremtő nem kér ilyet"

És még te nevezel hazugoknak másokat. Még, hogy nem kér ilyet! Bár részben igazad van, a teremtő nem kér ilyet, viszont a Jehova nevű démonotok igen! Bizonyos esetekben még a saját gyermekeiteket is feláldozzátok a hamis istenetek oltárán!

Ha nem tudod miről beszélek, gondolkozz egy kicsit!

2012. dec. 28. 11:48
 26/49 anonim ***** válasza:
82%

Elvonatkoztatva a Jehova tanúitól, vagy bármely más felekezettől, az embereknek toleránsaknak kéne lenniük egymás vallása iránt. A mi családunk tagjai sem mind ugyanazon felekezethez tartoznak, sőt, van egy ateista is. Mégis mindenki kijön egymással. Tiszteletben tartjuk mindazt, ami a másiknak fontos. Ez olyan, mint hogy ha tudod, hogy az akármilyen rokonod antialkoholista, nem kínálod meg szántszándékkal pezsgővel.

A másik tiszteletben tartása a társadalmi egymás mellett élés egyik alappillére. Ettől még lehet vallási kérdésekről beszélgetni. Én egy csomó ismerősömmel nagyon normálisan, sőt vidám hangulatban el tudok beszélgetni vallásról. Abból, hogy két ember más felekezethez tartozik, nem kéne következnie annak, hogy az egyik a másik torkának ugrik. Sőt. Szeres felebarátodat, mint tenmagadat, és nincs ott a lábjegyzet, hogy kivéve, ha más hiten van, mert akkor köpködd le. Akkor is szeresd és tiszteld, mint tenmagadat. Ha még egy feje nő, akkor is.

Tudom, hogy ezzel nem adtam választ a kérdésedre, de ez a vélemény kikívánkozott belőlem. Ha nem hallgat a szép szóra, akkor szerintem az az egyetlen mód, ha kitartóan imádkozol és böjtölsz azért, hogy megenyhüljön, lehessen vele beszélni, megértőbb legyen. Én ezt tudom tanácsolni.

2012. dec. 28. 13:42
 27/49 anonim ***** válasza:
0%

A 25-s válaszoló szíves figyelmébe:

[link]

2012. dec. 29. 03:27
 28/49 anonim ***** válasza:

Akkor erre a nyilatkozatra mi szükség, kedves barátom???

"Én, ..., ezzel az előzetes nyilatkozattal határozott óhajomat akarom kifejezni. Az itt megadott kérésem szilárd döntésemet tükrözi. Kérem, hogy semmilyen körülmények között ne adjanak vérátömlesztést (teljes vért, vörösvértesteket, fehérvérsejteket, vérlemezkéket vagy vérplazmát)

MÉG AKKOR SEM, HA AZ ORVOSOK AZT SZÜKSÉGESNEK LÁTJÁK AZ ÉLETEM VAGY AZ EGÉSZSÉGEM MEGÓVÁSA ÉRDEKÉBEN.

Viszont elfogadok vért nem tartalmazó térfogatpótlókat (úgymint dextránt, só- illetve Ringer-laktát oldatokat, Gelifundol vagy Hydroxyetilkeményítő) és egyéb vér nélküli gyógykezelést. Ez a törvényes direktíva azon jogom gyakorlását képezi, hogy elfogadjak vagy visszautasítsak orvosi kezelést mélyen gyökerező értékítéletem és meggyőződésem szerint. Jehova Tanúja vagyok, és ezt a direktívát a bibliai parancs iránti engedelmességből adom, amely így szól: „Tartózkodjatok a vértől" (Cselekedetek 15:28, 29). Ez a megingathatatlan vallásos álláspontom X év óta. XX éves vagyok. Azt is tudom, hogy a vérátömlesztés különféle veszélyekkel jár. Ezért elhatároztam, hogy elkerülöm az ilyen veszélyeket és inkább vállalok minden olyan kockázatot, amely úgy tűnik, velejárója annak, hogy az alternatív, vér nélküli gyógykezelést választottam.

FELMENTEM AZ ORVOSOKAT, ANESZTEZIOLÓGUSOKAT, KÓRHÁZAKAT ÉS AZOK SZEMÉLYZETÉT MINDEN FELELŐSSÉG ALÓL, AMELY SZAKAVATOTT KEZELÉSÜK ELLENÉRE A VÉR ELUTASÍTÁSÁBÓL EREDŐ KÁROSODÁSOMMAL KAPCSOLATOS.

Felhatalmazom a túloldalon megnevezett személyt (személyeket), hogy gondoskodjon arról: jelen döntésemet tartsák be, és válaszoljon (válaszoljanak) minden olyan kérdésre, amely a vér részemről történő teljes elutasításával kapcsolatos."

És azt miért nem mondod el, hogy bizonyos esetekben (pl. erős vérzéseknél) nincs a vérátömlesztésnek más alternatívája?

2012. dec. 29. 10:45
 29/49 anonim ***** válasza:
0%

Ezek a vastagon szedett részek jogilag megfogalmazott felmentő szövegek, nem tudományos állásfoglalás arra, miszerint a vér-nélküli kezelés káros(abb), vagy életveszélyes(ebb). Ezt egyébként sokkal több, mint 100.000 orvos támogatja, és vallja, hogy lényegesen jobb egészségügyi ellátásban részesülnek azok (sok nem Tanú is), akik nem fogadnak el vért!

Erős vérzéseknél, vagy nagyfokú vérveszteségnél is kiválóan működnek az alternatív kezelési módok. Természetesen mindennek van egy határa. Ha olyan nagy a baj, hogy a vérzést nem tudják (időben) elállítani, vagy életveszélyesen nagy a vérveszteség, akkor a vértrafó is igen kétséges hatásfokú. De itt nem csupán a pillanatnyi kezelést kell látni, hanem a hosszútávú negatív hatásait is, melyben a vértrafó minden kétséget kizáróan jelentősen elmarad az alternatív kezeléstípusoktól.

Soha, senki sem tudja megmondani, hogy ha az alternatív kezelés ellenére is meghal a beteg, akkor a trafóval nem halt volna meg. Egyetlen orvos sem adna garanciát senkinek erre, ha mégoly erőszakosan is kényszeríti a páciensre a vért. Ezen állítások sokkal inkább hangulatkeltő okoskodások, mintsem valós tények.

Sajnos sok orvos nehezen változtat a tanult kezelési módszerén, nem ismeri a lehetőségeket, hanem elhamarkodottan kijelenti, hogy ha nem kap vért, meg fog halni. Rendszeresen előfordul, hogy ez a jóslata NEM LESZ IGAZ!! A képzetlenség nem mentség.

Fontos:

[link]

Már csak az a kérdés, hogy akik ezen hírt lepontozzák, azok valójában mit bizonyítanak ezzel??? Szerintem éppen ők az életellenesek, pont ők nem örülnek az ezen a téren mutatkozó pozitív hatásoknak, hiszen LEPONTOZZÁK AZT, HOGY KEVESEBB A KOMPLIKÁCIÓ, GYORSABB A FELGYÓGYULÁS, ÉS KISEBB A HALÁLOZÁS azoknál, akik vér-nélküli kezelést választanak!!!! És ez nagyon szomorú..

2012. dec. 29. 11:33
 30/49 anonim ***** válasza:
Ezt csak akkor tudják általában megvalósítani, ha előre meg van beszélve egy orvossal, aki vállalja így a műtétet. És ha életbevágó, gyorsan kell életet menteni, és nincs kéznél a ti orvosotok, vagy balesetkor, talán a gatyájába fognak kotorászni, hátha egy jt a sérült?
2012. dec. 29. 14:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!