Hogyan tudnám anyámat agyilag visszarázni a normálba? (Jehova)
4. éve Jehova tanúja. Mekkora pofonok repdestek amikor meglógtunk hittan óráról vagy épp nem mentünk a templomba! Katolikusként nevelt fel, áldoznunk és bérmálnunk kellett. Még ministránsnak is beadott. 4 éve kibirhatatlan! Az összes szentképet de még az antik szobrok is kukában végezték mert a Jehovák tiltják! Karácsonyt, születésnapot, húsvétot semmit nem ünnepel. Az egész család ellene van, de ezt ő nem veszi észre! Nem lehet vele váltani 1 mondtatot de még telefonba se, hogy ne kezdjen téríteni. Bibliát tanulmányoz és tanul, ez oké, de ha megkérdem hogy van már egyből nyomja! 9 és fél éves fiamnak apokalipszisről, öregségről és halálról beszél ami lelkileg megsinyli. Már 3 éve nem látogattam meg emiatt, inkább néha felhívom telefonon. Folyamatosan küldözgeti nekem ezeket a traktátusokat, könyveket, lemezeket stb.. de az unokájának a karácsony, születésnap stb.. el van felejtve mert a Jehovák tiltják. Már én veszek neki ajándékot, hogy a mama küldi neked karira! Mit kéne még tennünk? Mi az ami elfelejtetné vele ezt? hogy újra a régi legyen és újra a családja legyen az első? Sikerült megmentenem egy közel 70 éves szentképet a kidobástól de úgy, hogy tudta nélkül el kellett hoznom, azóta átkozódik és szitkozodik, mert én bálványimádó vagyok és ez bűn! Azt nem venné figyelembe, hogy dédnagyanyámtól örökölte. Nem lehet vele beszélni, mert akkor én vagyok neki a sátán!
Fogalmam sincs hogyan kaphatnánk vissza anyánkat.
Nem a vallás a "veszélyes", hanem a hazugság!!! Ez pedig nem kötődik konkrét világnézethez.
Ebben a történetben pedig sok minden van, csak tolerancia és megértés hiányzik, meg persze az igazság szeretete.
Kérdező! Miért gúnyolódsz Jehova Tanúin és édesanyádon? Miért fogalmazol így: "Jehovák tiltják!", mikor pontosan tudod, hogy NINCSENEK "Jehovák"??? És persze nem Jehova Tanúi fognak neked (vagy bárki másnak) megtiltani bármit, hanem te (vagy bárki más) fogja azt saját maga felismerni a Biblia igazsága alapján. Te azt hiszed, hogy ezzel tiszteletre vagy sajnálatra méltó vagy?
"Nem lehet vele váltani 1 mondtatot de még telefonba se, hogy ne kezdjen téríteni. "
Jehova Tanúi NEM "TÉRÍTENEK", te nem ismered a viselkedésünk miértjét, csak egyoldalúan vádaskodsz! Már önmagában ez is elítélendő, mivel gyalázol a hátuk mögött egy egész világszervezetet (általánosítasz) A MÁSIK OLDAL KIZÁRÁSÁVAL!!!
Azt mondja a Példabeszédek 18:17, hogy "Igaza van annak, a ki első a perben; mígnem eljő az ő peresfele, és megvizsgálja őt."
"Bibliát tanulmányoz és tanul, ez oké, de ha megkérdem hogy van már egyből nyomja! 9 és fél éves fiamnak apokalipszisről, öregségről és halálról beszél ami lelkileg megsinyli."
Ez érzelmi manipuláció a részedről. Abban azért biztos vagyok, hogy ha hazugságban nő fel, azt sokkal jobban megfogja sínyleni. A mi gyermekeink is ebben a hitben nőnek fel, már sokkal fiatalabb kortól, mégsem "sínylik" meg.
"Már én veszek neki ajándékot, hogy a mama küldi neked karira!"
Tehát hazudsz a saját gyerekednek, csakhogy a te intoleranciádat és gyűlöletedet ültesd a szívébe, minthogy elmondanád neki az igazságot és toleránsan kezelnéd a dolgokat? Ha az igazságot hallja a gyereked, nem fogja "megsínyleni", ebben biztos lehetsz!!! Hogy édesanyád "nem toleráns" veletek? Akar-e téged erőszakkal rákényszeríteni a hitére? NEM! Ebben egész biztos vagyok. De mint egy szerető édesanya, mindent megszeretne tenni annak érdekében, hogy észhez térj és ne utasítsd el őt VAK ELŐÍTÉLETBŐL, csak azért, mert annyian próbálják őket lejáratni.
Lehet, hogy nem viselkedik ez miatt mintaszerűen, de senki sem tökéletes, te sem. De én azt vallom, hogy ha engem az égő házamban csak két nagy pofonnal tudnak felébreszteni, hogy ne égjek bent, nem a pofon adójára haragudnék meg, vagy te igen???
"Mi az ami elfelejtetné vele ezt?"
MIT? Tudod, hogy mit támadsz??? Egészen biztosan nem! Majd akkor beszélj, ha megismerted az eredeti forrásból, ha alaposan utánanéztél a kérdéseknek.
"hogy újra a régi legyen és újra a családja legyen az első?"
Mert akinek a családja az első és (gyakran) nem az igazság, az már jó helyen van Jézus szerint, vagy téged nem érdekel Jézus tanítása?
A 3-as válaszoló jó tanácsa:
"Azt elmondhatod neki, hogy a viselkedése miatt már nem szívesen találkozol vele, és úgy érzed, hogy az "új hite" még a családjánál is fontosabb lett a számára."
Ha tényleg fontosabb lenne neki az "új hite", soha a tájára sem menne egyetlen Tanú sem a családjának, de ez egy rágalom a Tanúkra nézve és a jelen példában sem ez a helyzet, ne magyarázzuk már a történetbe az ellenkezőjét. Nem a Tanún múlik, ha a családja elutasítja.
Szia!
Olvasgasd ezt a blogot:
Itt elég sok anyag van fent, ami segíthet felnyitni a szemét.
Sok sikert!
Kedves Előttem szóló, miért azt a blogot linkeled be ami hazugságokat terjeszt rólunk Jehova Tanúiról.
A hivatalos honlapunk jw.org. azt nézd meg!!!!! Ég és föld a kettő.
Szégyelld el magad te rossz indulatú ember látszik, hogy nem féled a teremtőt.
Csatlakozom a testvéreimhez.
Én írtam azt, hogy magam is egyedül vagyok a családban mint Tanú.
S nem tartanak agy betegnek tiszteletben tartjuk egymást.
amit ide leírtak a rágalmazók, azok valóban csak azokat emelték ki, amik az Ő sajnáltatásukra hajtja a vizet.
Ha Jehova Tanúi annyira gonosz ellenszenves emberek lennének, akkor már régesrég felfigyeltek volna erre azok akiknek hatás körük a rendet fenntartani.
S betiltották volna az imádatukat.
a földön 236 országban a tanúk több mint 7. millió 600 ezren vannak és soha egy cikket sem olvastál arról, hogy bármi ember ellenes felforgató tevékenységet végeznének.
a tanúk között vannak tekintélyes orvosok jogászok magas iskolázott emberek, de vannak takarítónők, és egyéb az emberek közt is ismert mindenféle dolgozók, akik békében élnek egymás ellen.
néha néha egy egy ember be jön ide mocskolódni a problémájukkal, de meg kellene hallgatni a vádlottat is.
a bíróságon is meghallgatják a két felet és megnézik a bizonyítékokat.
Itt azok az emberek nyilatkoznak egymásnak akik minden ok nélkül gyűlölködnek több mint 7 millió ember ellen, pedig a prédikáló tevékenység végzésén kívül semmilyen kárt nem tesznek senkiben és segítségére vannak egymásnak és az embertársainak is.
Nem is találok szavakat kedves ember társaim, ...
Persze a kérdező is bőszen ünnepli a karácsonyát, közben pedig a kérdésével egyoldalúan beállítva a dolgokat, vádolja azokat, akikről semmit sem tud közelebbről.
Miért is kérdezte itt ezt a kedves kérdező? Mert tudta, hogy azt mondhat anyjára és a hitére, amit akar, és még támogatása is lesz, hiszen a legtöbb embernek ennyit jelent a karácsony és a keresztény szellem!!!
"Kedves Előttem szóló, miért azt a blogot linkeled be"
Azért, mert a kérdező kérdésére próbáltam válaszolni. Ezt időnként megpróbálhatnátok ti is :)
Szerintem pedig IDŐNKÉNT ti is megpróbálhatnátok a hivatalos oldalunkon tájékozódni!!!
jw.org
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!