Hogyan tudnám anyámat agyilag visszarázni a normálba? (Jehova)
4. éve Jehova tanúja. Mekkora pofonok repdestek amikor meglógtunk hittan óráról vagy épp nem mentünk a templomba! Katolikusként nevelt fel, áldoznunk és bérmálnunk kellett. Még ministránsnak is beadott. 4 éve kibirhatatlan! Az összes szentképet de még az antik szobrok is kukában végezték mert a Jehovák tiltják! Karácsonyt, születésnapot, húsvétot semmit nem ünnepel. Az egész család ellene van, de ezt ő nem veszi észre! Nem lehet vele váltani 1 mondtatot de még telefonba se, hogy ne kezdjen téríteni. Bibliát tanulmányoz és tanul, ez oké, de ha megkérdem hogy van már egyből nyomja! 9 és fél éves fiamnak apokalipszisről, öregségről és halálról beszél ami lelkileg megsinyli. Már 3 éve nem látogattam meg emiatt, inkább néha felhívom telefonon. Folyamatosan küldözgeti nekem ezeket a traktátusokat, könyveket, lemezeket stb.. de az unokájának a karácsony, születésnap stb.. el van felejtve mert a Jehovák tiltják. Már én veszek neki ajándékot, hogy a mama küldi neked karira! Mit kéne még tennünk? Mi az ami elfelejtetné vele ezt? hogy újra a régi legyen és újra a családja legyen az első? Sikerült megmentenem egy közel 70 éves szentképet a kidobástól de úgy, hogy tudta nélkül el kellett hoznom, azóta átkozódik és szitkozodik, mert én bálványimádó vagyok és ez bűn! Azt nem venné figyelembe, hogy dédnagyanyámtól örökölte. Nem lehet vele beszélni, mert akkor én vagyok neki a sátán!
Fogalmam sincs hogyan kaphatnánk vissza anyánkat.
"Elmondanám, hogy az igazságról ez a szám önmagában nem sokat árul el, mivel minden tudományos paradigmaváltás előtt csak kevesek véleménye volt az, mely később általános lett."
Ismét csak érdekes ezt egy olyan csoport tagjától, aki az utóbbi tudományos paradigmaváltások közül kb féltucatot élből elutasít.
"Márpedig az alternatív terápiákat alkalmazó orvosok száma folyamatosan növekszik."
Hallottál már a piacról? Ha nő a piac, ki is fogják szolgálni. Mellesleg én nem hallottam még jelentős emelkedésről és nincs nyoma jelentős támogatottságnak.
"Szerintem ez egy értelmetlen, össze sem illő hasonlat és ostoba érv!"
Nem érdekel, hogy szerinted mi ostoba. Szerintem a JT-k azok, gondolom ez meg téged nem érdekel.
"Nem egy fundamentalista filozófiai, vagy vallási véleményről van szó, hanem egyre nagyobb számban alkalmazott orvostudományi tényről. Ez akkor is így van, ha sokakkal együtt homokba dugod a fejed és nem vagy hajlandó előítéletmentesen megvizsgálni a tényeket."
Próbáltam, alig találni valamit a témáról. (Nehogy elkezdj nekem JT-s lapokat linkelni!)
"hogy éljek úgy ahogy más akarja..."
Szerinted Édesanyád azt akarja, hogy úgy élj, ahogy ő akarja? Kérdezd már meg tőle, hogy az-e a szándéka, hogy rád kényszerítsen valamit, amit nem érzel magadénak? Vajon mit válaszol?
Nem, ő úgy gondolja, hogy egyszer kihúzod a fejed a homokból, és szétnézel a világban, hogy vajon tényleg olyan fenemód biztonságos és megnyugtató-e minden, hogy "nyugodtan és békében éljetek a családjaitokkal", mintha minden szép és jó lenne???
Nem csak Jehova Tanúi mondják, hanem elismert szakemberek is, hogy a föld és a civilizációnk végveszélyben van - és nem csak a globális felmelegedés miatt, hanem számtalan látható és láthatatlan pusztító folyamat miatt is.
Persze a buta gúnyolódáson kívül észérved nincs ez ellen, de hogy is lehetne. Nem nézel utána alaposan! Felületes vagy életfontosságú dolgokban. Büszke katolikus, aki az írásod alapján azt is ürügynek hozza csak fel.
Mert így nevelt anyát? Lehet, hogy ezt a hibáját akarja helyrehozni!
Kedves 41-es válaszoló!
"Ismét csak érdekes ezt egy olyan csoport tagjától, aki az utóbbi tudományos paradigmaváltások közül kb féltucatot élből elutasít."
Ezzel persze nem mondtál semmit, csak vagdalózol! Jehova Tanúi minden BIZONYÍTOTT és bizonyítható tudományos igazságot elfogadnak!
""Márpedig az alternatív terápiákat alkalmazó orvosok száma folyamatosan növekszik."
Hallottál már a piacról? Ha nő a piac, ki is fogják szolgálni."
Nos, elmondanám, hogy ennek a területnek a megszületéséhez igazán kevés köze van a piacnak! Ennek elsősorban Jehova Tanúi vér-nélküli gyógyászatához van köze, mert mint az orvosok is elismerik, nekik köszönhetik e terület elterjedését és annak felismerését, hogy ez szinte minden szempontból jelentősen kedvezőbb eredménnyel elvégezhető, mint a trafó.
Tehát még egyszer: [link]
Itt pedig olyan magyar videók, melyeket olyan szakemberekkel készítettek:
http://www.youtube.com/user/Tvepadmin
7 rövid ismeretterjesztő film, melyben részletesen beszámolnak az alkalmazott kezelések egy részéről is, valamint arról, hogy mi az előnye az alternatív, vagyis vérmentes gyógyításnak.
""Nem egy fundamentalista filozófiai, vagy vallási véleményről van szó, hanem egyre nagyobb számban alkalmazott orvostudományi tényről. Ez akkor is így van, ha sokakkal együtt homokba dugod a fejed és nem vagy hajlandó előítéletmentesen megvizsgálni a tényeket."
Próbáltam, alig találni valamit a témáról. (Nehogy elkezdj nekem JT-s lapokat linkelni!)"
Akkor nem voltál elég alapos és figyelmes!!!!
Jehova Tanúi minden BIZONYÍTOTT és bizonyítható tudományos igazságot elfogadnak!
Öm... nem.
"Nos, elmondanám, hogy ennek a területnek a megszületéséhez igazán kevés köze van a piacnak!"
Érdekes, a legutolsó linkből nem így tűnik, tagdíjakért nyújtják a szolgáltatásaikat.
Az eljárás mechanikájáról viszont az sem ír sokat, csak reklámszöveg az egész. A videók alapján csak mint kiegészítő eljárás jó, a JT-s lap pedig hiteltelen.
""Nos, elmondanám, hogy ennek a területnek a megszületéséhez igazán kevés köze van a piacnak!"
Érdekes, a legutolsó linkből nem így tűnik, tagdíjakért nyújtják a szolgáltatásaikat.
A TEST-VÉR pénztár NEM Jehova Tanúi szervezésében jött létre! Ők is tagjai lehetnek (egyébként sokan nem!), de ebből ők nem profitálnak. Ebből elsősorban a tagok és a rászoruló betegek jutnak nagy előnyökhöz.
A videók SZAKMAI részére figyelj, a valódi okokra, előnyökre!
"Az eljárás mechanikájáról viszont az sem ír sokat, csak reklámszöveg az egész. A videók alapján csak mint kiegészítő eljárás jó"
A videók alapján teljes értékű alternatív eljárásról van szó!!! Ne beszélj mellé, ne akard már görcsösen megcáfolni azt, ami ideológiai alapon nem tetszik neked.
"a JT-s lap pedig hiteltelen."
És arra van-e HITELES válaszod, hogy MIÉRT?! Csak úgy kérdezem. Mert ezzel megint csak nem válaszoltál, csak mellé beszélsz!
"A cikk James Isbister klinikai professzorra hivatkozik, aki a Sydney-i Egyetem orvosi karán dolgozik."
Ez egy sor a cikkből. Pontosan utána lehet nézni a lapnak, mely közölte a cikket, a proffnak, akit idézett egy nem Tanú újságíró, stb. És nincsenek egyedül a véleményükkel. Mindenki hasonlóan nyilatkozik, aki gyakorolja a vér-nélküli orvoslást.
A válaszom igen, mert többször is mondta. Az, hogy ha nem érdekel a Jehova tanításai és az sem, hogy ők mit tesznek nem azt jelenti, hogy lenézem őket és bután gunyolódom! Csak egyszerűen nem érdekel! És amíg a biztonságot és a nyugalmat én és a párom teremtjük meg addig igen, nem kaptam én semmit se, se a Jehováktól se a Katolikusoktól sem! Nem jöttek oda, hogy te paraszt szükséged van-e valamire! Ja bocsi, jöttek adományért! Nem (mégegyszer leírom, hogy érhető legyen) NEM én választottam, hogy katolikusként neveljenek fel, nem gyakorlom és ez nem jelenti azt, hogy nem hiszek! És milyen hibáját? azt , hogy pofonokat kaptunk azért, mert nem mentünk teplomba? azért mert meglógtunk hittan óráról? Na mind1 kár az egész!
És amúgy is változik egyáltalán valami ha tudod az igazságot? egyáltalán nem, egyszemélyben megváltani a világot, hajrá. De a gyerekem "éhes" és nincs időm bibliát tanulmányozni!
Az, hogy nem érdekel és nem akarok "megtérni" és bibliát tanulmányozni minden nap nem azt jelenti, hogy gunyolódom vagy épp gond van a szellemi képességeimmel!
Míg az igazságot kutatva, idegeneket fogadva otthonba, tanulmányozni és "kutatni" addig a család szétesik darabokra!
Amíg mi dolgozók vagyunk és saját erőnkből építjük fel magunk "várát" addig elvárom és törekszem arra, hogy fennmaradjon és egybe maradjon a családom! Úgy ahogy a 3 másik testvérem is! Ha lenne időm, akkor se ülnék le és "tanulnék" idegenekkel! Ennyi!
Ehhez csak egy apró megjegyzésem volna kedves kérdező: a család sokkal nagyobb eséllyel esik darabokra, ha a világ szellemét vallod - ahogy most teszed. Bár ne így lenne, de amit vet az ember, azt aratja!
Sőt, ha engedjük Istennek, hogy Ő egységesítsen, SOHA nem esik szét a családunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!