Kedves Jehova Tanúi, nem értem én ezt. Ti hogy képzelitek el a földi örök életet? Nekem pár részletben olyan fura ez. Kérdések lent.
Isten már biztos elképzelte, hogy hogyan is fog ez működni a végítélet után, de mivel nem vagyok vele beszélőviszonyban, ezért titeket kérdezlek:
Nem tudom, hány milliárd ember született a Földön eddig, de a feltámadás után el fogunk férni?
Az öregek újra fiatalok lesznek? Ha nem, akkor biztos boldogak lesznek, ha újból a reumájukra kell állandóan panaszkodniuk? Ha igen, akkor hogy fognak kinézni a családi kapcsolatok, ha mindenki 20-30 éves lesz? A saját ükapánk is majdnem egykorú lesz velünk?
Akik fiatal gyerekként haltak meg, azok örökké gyerekek maradnak? Ha igen, akkor soha nem tapasztalhatják meg a felnőtt kor örömeit? Ha nem, akkor 20 évesen születnek újjá?
Ugye az abortusz tiltva van, mert a magzat is egy emberi lény. A sok-sok elhalt magzat, mint emberi lény is újra fog születni? Gondolom igen, de akkor hogyan fognak részt venni az örök életben?
Akiket gyilkosok öltek meg, azok és családjaik hogy tudnak majd bosszú nélkül együtt élni a megtért gyilkosokkal, főleg ha családon belül történt?
Hogy lehet egyáltalán örök boldogságban élni? A valódi élettel együtt jár a szenvedés is, mert csak azokkal együtt tudjuk értékelni, hogy mi a jó. Ha megmaradnak az érzelmeink ezen széles skálája, akkor ugyanúgy lesz viszálykodás, bűn és hasonlók, mint eddig. Ha nem lesz ennyi érzelem bennünk, csak a jó, az nem olyan, mintha zombik lennénk? Egyszerűen mintha elvesztenénk a lelki szuveneritásunkat. Nem túl idillikus ez? Biztos jó ez?
Vidiripi
Nekem inkább az a hiteles hogy volt olyan hogy annyira alacsony volt a felvásárlási ár hogy a gazdák eltüzelték a búzát kukoricát. A tejet kiöntötték. S még lehetne sorolni. Érdekes módon akkor is voltak éhezők.
Vagy az hogy van hogy itt Magyarországon megtermelik mondjuk a tejet. S amit behoznak külföldről az még is olcsóbb.
Az is tény hogy sokszor küldenek élelmiszer szállítmányokat Afrikába de mégsem jut el az éhezőkhöz. Miért is?
Élelmiszerből van elég napjainkban is csak az elosztással van baj.
Valamitől félni kell ha félnek fegyverkeznek de a fegyverkezés nagyon sokba kerül. Mert hát a profit az kell az a valami ha extra nagy profitot szakít a cég. s a profitot mindig növelni kell hiszen ez a fejlődés vagy mi a szösz. Teszi mindezt úgy hogy közben kizsákmányolja a Földet és a dolgozó embert is kizsákmányolja.
Nekem tetszett, ahogy a Tanú leírta.
Amiket a Bibliából idézett, azok is igazak és amit a mai élelmiszermennyiségről, az is.
Én köszönöm, hogy olvashattam.
Nagyon szívesen.
Tiszetelettel:
Katy Weaver
"Nekem tetszett, ahogy a Tanú leírta.
Amiket a Bibliából idézett, azok is igazak és amit
a mai élelmiszermennyiségről, az is.
Én köszönöm, hogy olvashattam." Ahoz képest bőven akadtak olyan bunkók akik lepontozták. Ezt a kérdést nemrég feltettem valahol hogy miért pontoztak le, az volt rá a válasz hogy badarságokat beszélek, most is ez az oka, vagy csak inkább az ürügye ami mögé szívesen bújnak ha valaki kérdőre vonja őket?
"Én nem pontoztam le. Se fel. A pontozást
gyerekesnek tartom." Akinek nem inge ne vegye magára, annak csak örülök hogy te nem ilyen vagy, de mint lá hatod sokan vannak akik gyerekesek, még az előző kommentemet is lepontozták, hát akkor most itt van mégegy, egyetek. :)
Jaj, hagyjátok már azt a hülye lepontozást.
Ne foglalkozzatok vele.
Nem attól függ, hogy hasznos-e a válaszod vagy sem, hogy xy embereknek egy szűk köre mit gondol róla egy adott pillanatban (ha egyáltalán gondol valamit)
Ti is leszoktatok pontozni másokat, ha nem tetszik amit írnak.
Bár igazat adok neked, hisz a válasz hasznos volt, mert a kérdésre irányult. Tehát tisztességesebb lett volna a lepontozás mellé valami cáfolatot is írni.
Persze lehet régen valaki már megcáfolta az állításokat és lusta volt mégegyszer vagy nem volt ideje rá újra. Nem tudhatom.
De tanúként neked tudnod kellene, hogy milyen emberek élnek a világon. Ez még a legjobb eset, ha csak lepontoznak és nem vágnak beléd egy kést, ha van véleményed.
Lassan néha már úgy érzem, hogy belőlem is egy érzéketlen hideg valami lesz szépen lassan, mert a másik választásom még rosszabb lenne. Legalábbis meg kell küzdeni az embernek sok dologért....
Örülök, hogy egy tanú ennyi munkát fektetett a kérdésem megválaszolásába, én félig-meddig hasznosnak találtam, bár ha a lepontozást vesszük, akkor tényleg elég elvakultan megy (háhá, engem most nem bír senki lepontozni :)).
Sokan azt a pontozási nézetet vallják, hogy aki velük ellentétesen gondolkodik, annak nem tartják helyesnek a válaszát, viszont elfelejtik azt, hogy a viszonyítás értéke maga a kérdésre vonatkozik. Tehát ha valaki a kérdésre válaszol, akkor azt helyesnek kell megítélni. Olyanok kaptak közel 100%-ot, akiknek közük nem volt a kérdés megválaszolásához, de a többség véleményét hangoztatták. Itt a GYK-n így megy, nem kell ezen fennakadni, az értelmesebbek úgyis tudják, hogy mi a hasznos. Mindezt nézetektől függetlenül.
Katy Weaver, több morális kérdést figyelmen kívül hagytál, de jó betekintést nyújtottál a nézeteitekbe, ezért köszönöm a tevékenységed.
Maga nyitott téma maradt, hogy szenvedés nélkül értékelni tudjuk, hogy mi a jó.
Gondoljon mindenki mélyen bele az emberi pszichébe. Biztos értékelni tudnánk, hogy mi a jó, ha nem ismernénk, hogy mi a rossz? Most könnyű azt mondani, hogy persze, de ha nincs viszonyítási alap, akkor a boldogság elveszti értékét. Egy nagyon gazdag is elveszti annak az örömét, hogy milyen jó egy többfogásos vacsora az asztalon, mert neki az megszokott, mint az idealizált életben az örök boldogság. Viszont egy etióp, aki minden nap megtapasztalja az éhséget, az tudja, hogy milyen érték akár egy kiadós étel az asztalon. Akárcsak az, aki tudja, hogy milyen a nélkülözés, és utána a vágyak beteljesülése.
"Nekem inkább az a hiteles hogy volt olyan hogy annyira alacsony volt a felvásárlási ár hogy a gazdák eltüzelték a búzát kukoricát. A tejet kiöntötték. S még lehetne sorolni. Érdekes módon akkor is voltak éhezők.
Vagy az hogy van hogy itt Magyarországon megtermelik mondjuk a tejet. S amit behoznak külföldről az még is olcsóbb. "
Ahol jobb a klíma és a talaj minősége, valamint a technológia, ott nagyon olcsón tudnak termelni és ez megszabja az árat. Európa nem híres arról, hogy a mezőgazdaság kifizetődő. A sivatagban is termelhetsz bármit, csak sokba kerül.
"Az is tény hogy sokszor küldenek élelmiszer szállítmányokat Afrikába de mégsem jut el az éhezőkhöz. Miért is? "
Nem tudom, mire gondolsz. Ellopják? Vagy talán úgy gondolod egyszerű az elosztás? Néhány teherautó élelem hamar elfogy, kevés ember kap belőle.
"Élelmiszerből van elég napjainkban is csak az elosztással van baj."
Azért nincs olyan sok. Az elosztás jobb lenne, ha mindenki vállalna egy családot, mondjuk egy kínait, vagy afrikait, vagy cigányt és etetné őket?
"Valamitől félni kell ha félnek fegyverkeznek de a fegyverkezés nagyon sokba kerül. Mert hát a profit az kell az a valami ha extra nagy profitot szakít a cég. s a profitot mindig növelni kell hiszen ez a fejlődés vagy mi a szösz. Teszi mindezt úgy hogy közben kizsákmányolja a Földet és a dolgozó embert is kizsákmányolja."
Ez mind igaz, de nem ilyen egyszerű. Ha békét akarsz, készülj a háborúra, mondták már a rómaiak is. A tőkés nemcsak kizsákmányol, de munkát is ad. Haszon nélkül a tevékenység nem gazdaságos, a cég tönkremegy. A haszon a tulajdonost illeti, nélküle nem üzemeltetné a gyárat. A gazdaságosság érdekében hajlamos a túlkapásra, de kordában lehet tartani, ha működik a demokrácia, ahol fény derül a visszásságokra. Nem mondom, hogy minden rendben, (nem vagyok gazdag én sem) szükséges a kritika, a sajtószabadság.
Meg aztán: - tudsz jobbat? Mondjuk a kommunizmust? -
A kérdezővel egyetértek. Isten jelenléte kérdéses az utóbbi 2000 évben, még a vallás szerint is, eljövetele sem várható. Ha mégis hiszel ebben, beláthatod, hogy aligha éred meg, mert meglehet, hogy egymillió év múlva kerül rá sor, de ha a közeljövőben lenne is, akkor sem élnéd meg, ha a körülmények olyanok, ahogy jósolod. A gonosz erők eddig is uralták a világot (szerinted), miből gondolod, hogy harc nélkül bárgyú birka módjára el lehet vele bánni. Csak a naív jóhiszemű hívő ábrándozhat ilyesmiről, aki végtelen egyszerűségében képzelődik és reménykedik. Figyelembe vehetnéd az eddigieket, ahol a gonosz győz a jó felett (szerinted) és ez az utolsó napon sem lehetne másképp.
Természetesen én nem hiszek ebben az egészben, ateista vagyok, csak megpróbáltam felhívni a figyelmed más aspektusra is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!