Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kedves Jehova Tanúi, nem...

Kedves Jehova Tanúi, nem értem én ezt. Ti hogy képzelitek el a földi örök életet? Nekem pár részletben olyan fura ez. Kérdések lent.

Figyelt kérdés

Isten már biztos elképzelte, hogy hogyan is fog ez működni a végítélet után, de mivel nem vagyok vele beszélőviszonyban, ezért titeket kérdezlek:

Nem tudom, hány milliárd ember született a Földön eddig, de a feltámadás után el fogunk férni?

Az öregek újra fiatalok lesznek? Ha nem, akkor biztos boldogak lesznek, ha újból a reumájukra kell állandóan panaszkodniuk? Ha igen, akkor hogy fognak kinézni a családi kapcsolatok, ha mindenki 20-30 éves lesz? A saját ükapánk is majdnem egykorú lesz velünk?

Akik fiatal gyerekként haltak meg, azok örökké gyerekek maradnak? Ha igen, akkor soha nem tapasztalhatják meg a felnőtt kor örömeit? Ha nem, akkor 20 évesen születnek újjá?

Ugye az abortusz tiltva van, mert a magzat is egy emberi lény. A sok-sok elhalt magzat, mint emberi lény is újra fog születni? Gondolom igen, de akkor hogyan fognak részt venni az örök életben?

Akiket gyilkosok öltek meg, azok és családjaik hogy tudnak majd bosszú nélkül együtt élni a megtért gyilkosokkal, főleg ha családon belül történt?

Hogy lehet egyáltalán örök boldogságban élni? A valódi élettel együtt jár a szenvedés is, mert csak azokkal együtt tudjuk értékelni, hogy mi a jó. Ha megmaradnak az érzelmeink ezen széles skálája, akkor ugyanúgy lesz viszálykodás, bűn és hasonlók, mint eddig. Ha nem lesz ennyi érzelem bennünk, csak a jó, az nem olyan, mintha zombik lennénk? Egyszerűen mintha elvesztenénk a lelki szuveneritásunkat. Nem túl idillikus ez? Biztos jó ez?

2012. dec. 29. 22:15
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/86 anonim ***** válasza:
5%

"Meg ez az

iszonyú fantáziatlanság, hogy ezek búzát

akarnak a paradicsomban is enni, apám..." Ahogy most visszanéztem a válaszokat ezen úgy elröhögtem magam. Igen mi a paradicsomban is learassuk a búzát, zsákokba gyüjtjük oszt maj ha éhesekleszünk úgy berágjuk szárazon, majd egy pohár hidegvízzel leöblítjük és már nemis vagyunk éhesek. :):) Amúgy, komolyrafordítva a szót, ugye tudod hogy a cukrászdakban fellelhető legfinomabb sütemények elengedhetetlen kelléke a BÚZAliszt? Sőt napjaink egyik leghasznosabb ételalapanyaga, gondolj csak bele, milyenek lennének a tészták búza nélkül, vagy az Olasz pidzák? Na ezt sem hittem volna hogy valakinek ezt el kellesz magyaráznom. :)

2012. dec. 31. 14:04
 32/86 anonim ***** válasza:
92%

Kedves válaszom válasza!

Nem köpködte, nagyon udvariasan kérdeztem.

2012. dec. 31. 15:31
 33/86 anonim ***** válasza:
94%

Bakker István35 te aztán nagyon okos vagy, hogy tudod, a péksötemények búzalisztből vannak, gratulálok jehovista barátom. A 35 valószínűleg az IQ hányadosodat jelzi. Ti hiszitek el, hogy a Biblia igaz, nem? Olvastad a Teremtés könyvét? Ádám és Éva az Édenkertben szerinted termeltek bármit is? Akkor miről dumáltok? A földművelés büntetés volt a sztoriban az engedetlenségért ("arcod verejtékével eszed a kenyeret" - ugye). Még azt a könyvet sem olvastátok el, amire az elcseszett életeteket építettétek.

Meg honnan tudjátok mi lesz azon az új Földön, ha a Biblia nem ír róla semmit. Hasatokra csaptok és kitaláltok valamit, és az onnantól az az igazság? Meg kanadai és amerikai színes-szagos magazinokból vett idézetekkel bizonyítjátok a semmit? Én azt hittem a keresztények a Bibliára építenek nem a Toronto Stars cikkeire, de ezek szerint tévedtem.

Válaszomválaszanak meg csak annyit, hogy pont te nem olvastad el a Bibliát, mert én ateistaként elolvastam, és amit a tanú írt, na az nem volt benne, azt ők találták ki. Szánalmas...

A többi ostobaságra meg már nincs is kedvem reagálni.

2012. dec. 31. 15:36
 34/86 anonim ***** válasza:
93%
Bírom, hogy a Watch Tower marhaságai mind9ig egyértelműek és megkérdőjelezhetetlenül igazak számotokra, de amikor azt mondom, hogy "búzát enni", akkor abból ti nem tudtok következtetni arra, hogy ezt búzaliszből készült termékek formájában gondoltam, öregem... A Jehova tanúinál belépési tilalom van értelmes emberek számára?
2012. dec. 31. 15:49
 35/86 anonim ***** válasza:
6%

"Meg honnan tudjátok mi lesz azon az új Földön,

ha a Biblia nem ír róla semmit. Hasatokra csaptok

és kitaláltok valamit, és az onnantól az az

igazság?" Onnan kedves barátom hogy ezzel kezdődik a bibli, és ugyanazt a paradicsomi létet foglya visszallítani Jehova mint ami akkor volt.

2012. dec. 31. 16:38
 36/86 anonim ***** válasza:
0%

"Válaszomválaszanak meg csak annyit, hogy pont

te nem olvastad el a Bibliát, mert én ateistaként

elolvastam, és amit a tanú írt, na az nem volt

benne, azt ők találták ki. Szánalmas... A többi ostobaságra meg már nincs is kedvem

reagálni." Honnan tudod hogy nem olvasta a bibliát, mert itt egyedül rajtad látszik hogy nem olvastad, ugyanis ha olvas olvastad volna már rég nem szomorítanál minket a hülyeségeddel.

2012. dec. 31. 16:42
 37/86 anonim ***** válasza:
20%

1."Nem tudom, hány milliárd ember született a Földön eddig, de a feltámadás után el fogunk férni?"

Isten nem fog minden egyes embert feltámasztani, de egyébként pedig simán elférnénk. Pl Banglades (ami másfélszer akkora, mint Magyarország) népessége 160 millió fő. Tehát, ha egyforma területre is viszonyítanánk, akkor is több mint 10x annyi. És ott van még Szibéria, ahol elég ritka a népsűrűség.

2 "Az öregek újra fiatalok lesznek? Ha nem, akkor biztos boldogak lesznek, ha újból a reumájukra kell állandóan panaszkodniuk? Ha igen, akkor hogy fognak kinézni a családi kapcsolatok, ha mindenki 20-30 éves lesz? A saját ükapánk is majdnem egykorú lesz velünk? "

Jób könyvében ezt olvashatjuk: "Legyen üdébb a teste, mint ifjúkorában; térjen vissza fiatalos erejének napjaihoz", illetve az Ézsaiás 65:22 "Nem úgy építenek, hogy más lakjon ott, nem úgy ültetnek, hogy más egye azt. Mert mint a fának napjai, olyanok lesznek népem napjai, és kezük munkáját teljesen javukra fordítják választottaim", valamint az Ézsaiás 33:24 "Egyetlen lakos sem mondja majd: „Beteg vagyok.” A népnek, mely a földön lakozik, megbocsáttatott a vétke."

Jelenések 21:4 "És letöröl minden könnyet a szemükről, és nem lesz többé halál, sem kesergés, sem kiáltás, sem fájdalom nem lesz többé. A korábbi dolgok elmúltak.”

Ezek az Írásszövegek azt mutatják, hogy az ember sohasem lesz beteg, illetve nem lesz oka panaszra, sohasem fog meghalni. Tehát elképzelhetetlen, hogy öregek legyenek. Mindenki meg fog fiatalodni. Ebben szerintem örömüket fogják lelni mindannyian, mivel senki sem szeret öreg lenni, mindenki arra vágyik, hogy fiatal legyen.

3. "Akik fiatal gyerekként haltak meg, azok örökké gyerekek maradnak? Ha igen, akkor soha nem tapasztalhatják meg a felnőtt kor örömeit? Ha nem, akkor 20 évesen születnek újjá?"

Természetesen nem maradnak örökké gyerekek, hiszen az embernek fel kell nőni. Jézus tökéletes emberként jött le a földre, és bár itt született, nem maradt gyermek, hanem felnőtt.

4. "Ugye az abortusz tiltva van, mert a magzat is egy emberi lény. A sok-sok elhalt magzat, mint emberi lény is újra fog születni? Gondolom igen, de akkor hogyan fognak részt venni az örök életben?"

Erre a kérdésre egyszerűen az a válasz, hogy nem tudjuk. A Biblia sehol nem beszél közvetlenül arról, hogy mi lesz a vetélés következtében elveszített embriókkal és magzatokkal vagy a halva született gyermekekkel. Mindazonáltal Isten Szavában olvashatunk olyan alapelvekről, melyek érintik ezt a kérdést, és vigaszt meríthetünk belőlük. Mózes könyvéből kitűnik, hogy Isten előtt ugyanolyan értékes egy magzat élete, mint egy felnőtt emberé. Isten, aki képes volt megteremteni az egész világegyetemet, biztosan meg fogja oldani ezt is.

5. "Akiket gyilkosok öltek meg, azok és családjaik hogy tudnak majd bosszú nélkül együtt élni a megtért gyilkosokkal, főleg ha családon belül történt?"

Akik gyilkosok, illetve rendkívül rossz emberek voltak, azoknak nincs feltámadás. Tehát nekik nem kell megbocsátani. Ha pedig megbánták tettüket és feltámadnak, akkor tökéletes emberek lévén meg tud bocsátani neki az, akit megölt, vagy a sértett családja. Erre van példa a mi időnkben is, pedig tökéletlenek vagyunk.

6. "Hogy lehet egyáltalán örök boldogságban élni? A valódi élettel együtt jár a szenvedés is, mert csak azokkal együtt tudjuk értékelni, hogy mi a jó. Ha megmaradnak az érzelmeink ezen széles skálája, akkor ugyanúgy lesz viszálykodás, bűn és hasonlók, mint eddig. Ha nem lesz ennyi érzelem bennünk, csak a jó, az nem olyan, mintha zombik lennénk? Egyszerűen mintha elvesztenénk a lelki szuveneritásunkat. Nem túl idillikus ez? Biztos jó ez?"

Biztos jó, mert senki sem akar szenvedni, senki sem akarja, hogy gyötrelmes világban éljen. Mindenki a boldogságot hajszolja, ki így, ki úgy. Ha már megtapasztaltuk a rosszat, akkor nem fogunk vágyakozni utána, mikor ott leszünk, ahol minden jó és mindenki boldog. Aki meg ott születik sosem fog szenvedni, ez szerintem kiváltság. A boldogság olyan körülményeken múlik, mint a jó egészség, az életcél és a másokkal ápolt kellemes kapcsolat. Egy bibliai példabeszéd ezt így fogalmazza meg: „Jobb a paréjnak étele, a hol szeretet van, mint a hízlalt ökör, a hol van gyűlölség” (Példabeszédek 15:17).

A Biblia azt tanítja, hogy Isten az égben tartózkodik több millió szellemteremtménnyel együtt, akiket angyaloknak hívnak (Máté 18:10; Jelenések 5:11). Ezeket Isten szellemfiaiként írják le (Jób 38:4, 7). Az emberekhez hasonlóan az angyalok is erkölcsileg szabad egyének, nem pedig robotok. Ebből következik tehát, hogy ők is választani tudnak, hogy a jót vagy a rosszat tegyék. Dönthetnek úgy az angyalok, hogy a rosszat teszik? Sokakat talán meglepetésként ér, amikor megtudják, hogy több ezer évvel ezelőtt tekintélyes számú angyal tette ezt meg, tulajdonképpen vétkezett Isten ellen, fellázadt ellene, legelső közülük Sátán! (Júdás 6).

Tehát akkor is dönthet valaki úgy, hogy rosszat tesz, nem lesz senki sem robot vagy zombi. De, ahogy más angyalok kezdetektől hűségesek, úgy nekünk is sikerülhet, hiszen ugyanúgy tökéletesek leszünk és közvetlenebb kapcsolatot ápolhatunk majd Istennel.

2012. dec. 31. 16:48
 38/86 anonim ***** válasza:
7%

"amikor azt mondom, hogy "búzát

enni", akkor abból ti nem tudtok következtetni

arra, hogy ezt búzaliszből készült termékek

formájában gondoltam," Tehát lássuk jó látom e a helyzetet, te nem elégednél meg a búzalisztből készült termékekel, pedig vantaki szereti ezeket pl. én is, ezért ezt meglovagolva itt vered a melled hogy ez így nem lesz jó, és így nem jó az édenkert. Csakhmgy a búza csak egy alternatíva volt, senki sem mondta hogy azt kellesz valakinek is ennie, ezt a következtetést egyedül te vontad le.

2012. dec. 31. 16:49
 39/86 anonim ***** válasza:
8%
Illetve a 3. kérdésedhez, még annyit, hogy Jézus is feltámasztott gyereket, és ő is felnőtt, nem maradt gyermek.
2012. dec. 31. 16:55
 40/86 anonim ***** válasza:
17%

"Ezek az Írásszövegek azt mutatják, hogy az ember sohasem lesz beteg, illetve nem lesz oka panaszra, sohasem fog meghalni."

Ez is?

„Azután megmutatta nekem az élet vizének folyóját, amely ragyogó, mint a kristály, és az Isten és a Bárány trónusából ered. A város főutcájának közepén, a folyó két ága között van az élet fája, mely tizenkétszer hoz termést, minden egyes hónapban megadja termését, és a fa levelei a népek gyógyítására szolgálnak. "

Jelenések Könyve 22,1-5

2012. dec. 31. 16:59
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!