Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kedves Jehova Tanúi, nem...

Kedves Jehova Tanúi, nem értem én ezt. Ti hogy képzelitek el a földi örök életet? Nekem pár részletben olyan fura ez. Kérdések lent.

Figyelt kérdés

Isten már biztos elképzelte, hogy hogyan is fog ez működni a végítélet után, de mivel nem vagyok vele beszélőviszonyban, ezért titeket kérdezlek:

Nem tudom, hány milliárd ember született a Földön eddig, de a feltámadás után el fogunk férni?

Az öregek újra fiatalok lesznek? Ha nem, akkor biztos boldogak lesznek, ha újból a reumájukra kell állandóan panaszkodniuk? Ha igen, akkor hogy fognak kinézni a családi kapcsolatok, ha mindenki 20-30 éves lesz? A saját ükapánk is majdnem egykorú lesz velünk?

Akik fiatal gyerekként haltak meg, azok örökké gyerekek maradnak? Ha igen, akkor soha nem tapasztalhatják meg a felnőtt kor örömeit? Ha nem, akkor 20 évesen születnek újjá?

Ugye az abortusz tiltva van, mert a magzat is egy emberi lény. A sok-sok elhalt magzat, mint emberi lény is újra fog születni? Gondolom igen, de akkor hogyan fognak részt venni az örök életben?

Akiket gyilkosok öltek meg, azok és családjaik hogy tudnak majd bosszú nélkül együtt élni a megtért gyilkosokkal, főleg ha családon belül történt?

Hogy lehet egyáltalán örök boldogságban élni? A valódi élettel együtt jár a szenvedés is, mert csak azokkal együtt tudjuk értékelni, hogy mi a jó. Ha megmaradnak az érzelmeink ezen széles skálája, akkor ugyanúgy lesz viszálykodás, bűn és hasonlók, mint eddig. Ha nem lesz ennyi érzelem bennünk, csak a jó, az nem olyan, mintha zombik lennénk? Egyszerűen mintha elvesztenénk a lelki szuveneritásunkat. Nem túl idillikus ez? Biztos jó ez?

2012. dec. 29. 22:15
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/86 A kérdező kommentje:

Tzolko, sajnos kivételes tehetségem van olyan kérdéseket feltenni, melyekben a célzások közel sem tükrözik a valódi véleményem.

Úgy érzem, egy olyan gondolatmenetet gondolsz az enyémnek, ami nagyon távol áll a világképemtől. Ezt azért gondolom, mert fogalmam sincs, miről beszélsz. :)

Gonosz erők alatt mit értesz ( ez nekem olyan megfoghatatlan, ezoterikus)?

Milyen harcról beszélsz a jó és gonosz között?

2012. dec. 31. 02:47
 22/86 anonim ***** válasza:
92%

Nem tudom mi ez a sértődés. Amit a tanú írt az hülyeség. Még akkor is, ha eltekintek attól, hogy ateista vagyok.

De most komolyan, ha azt mondja, hogy az új Földön majd Isten dob nekünk mannát az égből, oszt abból élünk, egy rossz szavam nem lenne.

De inkább egy féltudományos blablát nyomatott a termésátlagokról. Miközben a jelenlegi termésátlagokat gépesített mezőgazdasággal, vegyszerekkel meg a harmadik világ rabszolgamunkájával érjük el. Ez lesz a paradicsomban is bakker?

Meg egyrészt az első paradicsomban még nem köllöt dolgozni, az Édenkertben ettek a fákról gyümit (csak néha rossz fáról). Az Édenkert kettes verziójában meg tonnaszámra termeljük majd a gabonát, vagy mi? Az jó sok meló. Vagy Isten csépel helyettünk?

Na most komolyan, ha elgogadnám mondjuk, hogy a Biblia igaz, ez még akkor is csak bohóckodás, amit a tanú összehordott. Meg ez az iszonyú fantáziatlanság, hogy ezek búzát akarnak a paradicsomban is enni, apám...

2012. dec. 31. 04:24
 23/86 anonim ***** válasza:
6%

" Miközben a jelenlegi

termésátlagokat gépesített mezőgazdasággal,

vegyszerekkel meg a harmadik világ

rabszolgamunkájával érjük el. Ez lesz a

paradicsomban is bakker?" Nem, ha egy kicsit figyelmesebb vagy rájössz hogy nem ez lesz, isten mindent visszaállít az eredeti kerékvágásba. És mint tudjuk istennek nem ez volt a szándéka a földel, ha érdekel nézd meg Mózes 1-2-ében. könyvében. A föld vissza lesz állítva eredeti termőképességére. Szerintem mielőtt belekötöl ebbe előbb olvassál róla többet hogy megtudd mibe is kell belekötni.

2012. dec. 31. 06:49
 24/86 anonim ***** válasza:
42%

Kedves kérdező! Elnézést, komolyan gondoltam, hogy azt írod, ami érdekel. Persze most már világos, hogy ez nem is igazi kérdés, csak amolyan feladom a labdát, amit leüthet a barátom típusú, ha jól értem.

A gonosz erőkön olyan általános dolgokat értek, sátán, meg hogy minden rosszabb lesz, amit mondogatnak egyesek, met amiket tűzbe vetnek a végítéletkor, ha hagyják magukat.

Én ugyan azt veszem észre, hogy minden jobb lesz, a baj csak az, hogy nem eléggé.

A termésátlagok is csak javulnak, a középkorhoz képest többszöröse, az ókorhoz meg nem is mérhető.

Persze belátom, hogy a faeke hatékonyabb lehet, ha Isten támogat, hibridek sem kellenek, meg növénynemesítés, mert Ő megoldja.

Az őskori leletek ugyan azt bizonyítják, hogy rendkívül rövid ideig éltek az emberek, rossz fogakkal, mindenféle betegségtől terhelten.

A 600 éves életkor jó, ha holdévben érthető, de hát akkor amúgy is zavaros volt az időszámítás, ez akár tévedés is lehet, egy hónapot évnek véve, a pátriarkák korában.

Az eddigi magyarázatokból magam is úgy vélem, elképzeléseitek nem kiforrottak, túl sok a bizonytalanság, nem vonzóak az alternatívák.

A társadalmi szerkezetről szó sem esik, ki dolgozik, ki irányít, ki szórakoztat.

Az, hogy minden jó lesz, így kérdéses és nem belátható.

Ez különben is igény és szokás kérdése is, ami az egyik ember számára tökéletes, attól a másik borzadva menekül.

Az eddigiek számomra egyáltalán nem vonzóak, még szerencse, hogy nem kell örökké kínlódnom egy ilyen furcsa világban...

2012. dec. 31. 07:25
 25/86 anonim ***** válasza:
0%

Ahogy végiggondoltam a dolgot, amiről beszélünk, nem értelmes, hiszen az emberiség nyilván kipusztul és a további létezés valamilyen szellemforma lét lenne, amihez meglehet táplálék sem kell. ( végítélet után)

ilyesmiről van szó, nemde?

2012. dec. 31. 07:53
 26/86 anonim ***** válasza:
9%

tzolkonak meg arra van tehetsége, hogy olyan mélyen félremagyarázza a Bibliát, ahogy még egy fogyatékosnak sem sikerülne. Ha az életedbe fektetnél annyi energiát, amennyit abba fektetsz, hogy sületlenségeket találj ki, akkor nem lenne arra szükséged, hogy a Gyk-n köpködj a hívőkre.

Olyan dolgokat írsz mindig, amiről még egy gyerek is tudja, hogy hülyeség és csak azokat tudod velük megvezetni, akik ugyanúgy tudatlanok a Biblia és hit ismeretében, mint te.

A búzáról meg annyit, hogy én hihetetlen jól sütök és főzök, legtöbbször búzából. Gondolom más is. Nem értem mi a baj vele. Vagy csak megint egy téma, amibe olyan szól bele, aki a konyha közelében sem szokott járni.

2012. dec. 31. 08:19
 27/86 anonim ***** válasza:
7%

"Az eddigi magyarázatokból magam is úgy vélem,

elképzeléseitek nem kiforrottak, túl sok a

bizonytalanság, nem vonzóak az alternatívák.

A társadalmi szerkezetről szó sem esik, ki

dolgozik, ki irányít, ki szórakoztat." Ha ez annyira érdekel nézd meg a bibliában, részletesen le van írva milyen is lesz az életünk ott. Azzal nem lesz gond hogy ki dolgozik ki nem, mindenki saját magára fog dolgozni, ha azt egyáltalá munkának lehet nevezni ami akkor lesz, mivel a min mondtam termőképessége a földnek vissza lesz adva. Társadalmi rangok sem lesznek, ilyenekre ugyan mi szükség lenne? Nem tudom te hogy vagy vele de nekem nagyon is tetszene egy ilyenfajta örök élet.

2012. dec. 31. 10:15
 28/86 anonim ***** válasza:
7%

Kedves kérdező!

"Maga nyitott téma maradt, hogy szenvedés nélkül értékelni tudjuk, hogy mi a jó.

Gondoljon mindenki mélyen bele az emberi pszichébe. Biztos értékelni tudnánk, hogy mi a jó, ha nem ismernénk, hogy mi a rossz? Most könnyű azt mondani, hogy persze, de ha nincs viszonyítási alap, akkor a boldogság elveszti értékét. Egy nagyon gazdag is elveszti annak az örömét, hogy milyen jó egy többfogásos vacsora az asztalon, mert neki az megszokott, mint az idealizált életben az örök boldogság. Viszont egy etióp, aki minden nap megtapasztalja az éhséget, az tudja, hogy milyen érték akár egy kiadós étel az asztalon. Akárcsak az, aki tudja, hogy milyen a nélkülözés, és utána a vágyak beteljesülése."

Ezzel a gondolatmenettel csak az a baj, hogy nem veszed figyelembe azt, hogy mi is a valódi "boldogság". Ha abból indulsz ki, hogy a "boldogság" az, ha minél többet birtokolsz, akkor elméletben igaz lenne, de az igazi öröm és a tartós boldogság nem a birtoklásból fakad, hanem sokkal inkább az adásból, főleg magadból, az idődből, a szeretetedből való ADÁSBÓL. Jézus nem véletlenül mondta, hogy "jobb adni, mint kapni"!!!

Valójában az IGAZI(!) öröm és megelégedettség csakis Jehova tudatos és őszinte szolgálatából fakadhat, semmi sem ér fel ezzel boldogságban. Így vagyunk, megteremtve. Ez azt jelenti, hogy megismerjük, megértjük és őszintén értékelve elfogadjuk a törvényeit és alapelveit és aszerint cselekszünk az életben. Ez akkor is tartósan igazi megelégedettséghez vezet, ha sokan körülöttünk nem értékelik ezt.

"Biztos értékelni tudnánk, hogy mi a jó, ha nem ismernénk, hogy mi a rossz?"

Nos, ezek szerint csak akkor tudunk örülni a jónak, ha megtapasztaljuk a rosszat, vagy folyamatosan látjuk magunk mellett a szenvedést, a halált??? Tehát, ha nem törjük el a lábunkat, nem is tudunk örülni annak, hogy épek vagyunk??

"Most könnyű azt mondani, hogy persze, de ha nincs viszonyítási alap, akkor a boldogság elveszti értékét."

Csakhogy MINDEN EMBER BOLDOG AKAR LENNI - ismered a Harangozó Teri aranyos számát? Mert ez a természetes állapot, melyet a mércének tartunk. Senki, egyetlen egészséges szellemű ember sem akar boldogtalan és szomorú lenni, hanem inkább élvezni akarja az életet. De igazán élvezni az életet csak úgy lehet, ha ÉRTÉKELED is azt, ha tudod, mi is valójában az Élet, kitől van és miért van.

Amennyiben ezen kérdésekre rossz választ adsz magadnak, mint pl. a materialisták, akkor az élet számodra sohasem lesz annyira nagyszerű és értékes, mint lehetne! Akkor az Élet valódi, TARTÓS boldogságot és örömet nem fog jelenteni, mert végső soron minden hiábavalóságnak fog tűnni!!

"Egy nagyon gazdag is elveszti annak az örömét, hogy milyen jó egy többfogásos vacsora az asztalon, mert neki az megszokott, mint az idealizált életben az örök boldogság."

ÖNMAGÁBAN sem a nyomorban, sem a nagy gazdagságban nincs igazi öröm és megelégedettség. Az öröm és boldogság nem elsősorban és kizáróan a külső dolgokban keresendő, hanem sokkal inkább a BELSŐ SZELLEMI beállítottságunkban. Ahogy a szegénység sok hátrányos következménnyel jár, de mégis lehet mosolygósan és "megelégedve" élni azt, úgy az anyagiakban gazdag életmód (minden kiváltsága ellenére) sem garancia sokszor a megelégedettségre és boldogságra, sőt!

2012. dec. 31. 12:31
 29/86 anonim ***** válasza:
5%

Kedves 3-s válaszoló:

"Na ez fájt. Fizikailag fájt.

És mindezt a Toronto Star cikkére alapozva. A Watch Tower szerkesztői nem strapálják túl magukat."

Mi fáj, gyere mesélj... :))

Azt ne mond, hogy ha a Tanúk önmagukra hivatkoznak, mint inkább a szakemberekre, akik kiszámolták az adatokat, akkor neked hihetőbb lenne??? Nem magánemberek véleményét idézték ebben az esetben sem, hanem azokét, akikre a magazin hivatkozott.

--------

Kedves tzolko!

"Ha békét akarsz, készülj a háborúra, mondták már a rómaiak is."

És amit ők megmondtak, az tuti, igaz? Ennek a szellemnek köszönhetőek a mai állapotok is! Ma egy koalíciós háborút, senki sem nyerhetne meg, ha bután "győzelemnek" nevezzük is pl. a 2-ik vh.-t.

"A gonosz erők eddig is uralták a világot (szerinted), miből gondolod, hogy harc nélkül bárgyú birka módjára el lehet vele bánni."

A Biblia szerint is sokszor a gonosz "jóval győzhető meg", de amelyik nem, végső soron nem a mi harcunk lesz ennek az utolsónak csatának a megvívása, hanem Istené. Ő eltörli a gonoszt a föld színéről.

"Csak a naív jóhiszemű hívő ábrándozhat ilyesmiről, aki végtelen egyszerűségében képzelődik és reménykedik."

Sok száz bibliai prófécia teljesedett már be, már csak néhány van hátra. Messze nem hiszékenység benne hinni, mert aki alaposan(!) kutatja az igazságot, megtalálja. De ehhez nem szabad megelégedni az elénk tárt, előregyártott válaszokkal, mert azok gyakran félrevezetnek.

2012. dec. 31. 13:36
 30/86 anonim ***** válasza:
0%

Kedves 22-s válaszoló!

"Miközben a jelenlegi termésátlagokat gépesített mezőgazdasággal, vegyszerekkel meg a harmadik világ rabszolgamunkájával érjük el."

Idézném a kettes Tanú válaszoló RACIONÁLIS érvelését:

"A szárazföld területe jelenleg közel 150 000 000 négyzetkilométer. Még ha a felét más célra fordítanák is, akkor is személyenként majdnem 0,4 hektár jutna, amelyen több mint elegendő élelmiszert lehetne megtermelni. A jelenlegi élelmiszerhiányok oka nem az, hogy a föld nem tud elegendő táplálékot nyújtani, hanem a politikai hatalmak vetélkedése és az önző kereskedelem. "

Ezt kiegészíteném azzal, hogy igen nagyvonalú becslés alapján a földön valaha élt emberek száma 20 000 000 000. A Biblia szerint, ezek nem mindannyian fognak feltámadni. De még ha feltételeznénk is, hogy mindannyian feltámadnak, akkor is lenne elég hely számukra. A miértre adott választ a tesó a második válaszában, amit itt idéztem.

Fejenként(!!) 0,4 hektár jutna, ha a föld FELÉT másra fordítanánk is. Ez fejenként 4000 m2! Akkor egy 4-5 tagú családnak több hektár jutna, melyen bőségesen elegendő terményt tudna termeszteni magának, olyan körülmények között, hogy közben nem teszik tönkre a földet a kemizálással és a felelőtlen, hosszútávú érdekeket figyelmen kívül hagyó, kizsákmányoló agrárgazdálkodással. A fő problémáink ezen önző szellemből adódnak!

Mit nem lehet ezen érteni??? Nem csak Jehova Tanúi vagy a Biblia véleménye az, hogy a jelenlegi népesség TÖBBSZÖRÖSÉT eltudná tartani a föld, ha békében és nem nemzeti gőgben élnének!!! Márpedig a Biblia szerint az ilyen szellemű emberek nem fogják örökké mérgezni az embertársaik szellemét.

És nem csak Jehova Tanúi, vagy a vallásos hívők véleménye az, hogy ebben a szellemben NEM jósolható hosszútávú jövő az emberiségnek!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=NiovjUAfB2g&feature=related

Ennek mindkét része fontos, de főleg a második részét nézzétek meg, ott van fent a bal oldalon.

2012. dec. 31. 14:00
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!