Ateisták, mit gondoltok a vallásosak folyamatosan ismétlődő érveiről?
Aha, persze.
Te jobban tudod? Akkor egy komplett tudományos világ várja a TE számításaidat :))))
Utána. Esetleg, elvitázhattok a világegyetemről...
Mennyi zöldséget össze bírtok hordani szegény kvantumfizikáról és energiáról. Legalább a Wikipédiát olvassátok már el.
Az energia és az anyag nem alternatívák, hanem egymástól elválaszthatatlan fogalmak. Az energia az anyag tulajdonsága. Az anyagnak van energiája. Ami átalakul energiává, az nem az anyag, hanem a tömeg... mert van nyugalmi tömeg nélküli anyag, bizony. Például fotonok.
A kvantumfizikának semmi köze nincs semmiféle energiák rezgéséhez (értelmetlen szókapcsolat). Semmiféle valláshoz, ezotériához. Csak a bolond szélhámosok keverik bele a halandzsájukba, hogy jobban hangozzon. Ugyanúgy az anyagi világot írja le, és ugyan úgy a materialista nézetekbe illeszkedő módon, mint a newtoni fizika vagy az einsteini relativitás elméletek.
Köszönöm Ozmium.
Menten gondoltam, csak vallásosnak lehet ekkora az arca a semmire :D
Aztaaaaaaaaaa mekkora tudományos tény és érv a mátrix című film. Hogy erre hogy nem gondoltam????
(ezt ugye te sem írtad le komoly arccal?)
"A vallásosak nem gondolkodnak, hanem hisznek. Nem érveik vannak, hanem érzéseik. Ezért aztán gondolatokkal és érvekkel nem igazán lehet hatni rájuk."
-->Te most a fundamentalista emberekről beszélsz, egy normális hívőnek nincs baja a gondolkodással. Lásd, Ferenc pápa is elfogadta az evolúciót és az ősrobbanást. Ezt a döntést pedig biztos át kellett gondolni. De ha már gondolkodás: Az ateisták sem gondolkodnak mind, eddigi tapasztalataim szerint a többséget az élet habzsolásán kívül más nem igen érdekli. Legalábbis, ha megállítanék 10 ateistát az utcán, szerintem 7 biztos nem tudna válaszolni arra, hogy mi az a kvantummechanika.
"Olyan jó, hogy a saját táborunk szakad részekre és ugrik egymásnak... ez a mi bajunk, ezért HISZNEK az emberek inkább egy papnak, mint nekünk... a keresztények legalább együtt, közösen szivatnak minket porrá, és tesznek nevetségessé, a vitáikat elnapolják, mert az inkvizíció előbbrevaló... Bocsi, én tényleg nem ezt akartam, hogy így egymásnak úszítsam a saját táborunkat."
-->Kérdező:
Az ateista tábor már az ókorban is szét volt szakadva, ugyanis az ateizmus nem feltétlenül jelentette a transzendens tagadását. A rómaiak a keresztényeket is ateizmussal vádoltak, mert elutasították a görög-római isteneket. De ha a közelmúltba nézünk, akkor is találunk érdekességeket. A Nagy Francia forradalom idején - kb 200 éve - például erősen kezdték el tagadni Isten létezését, ugyanakkor bevezették az "ész vallását" (így, szó szerint ahogy mondom, még liturgia is volt az ateisták között). Manapság pedig etimológiai értelemben egy ezós is ateista, ha elutasítja Isten létezését, ugyanakkor az ezoterikus dolgokban hisz.
Nem tudom, hogy a pap kérdés hogy jött ide, de azt tudom, hogy nem igazán vagy tisztában a kereszténységgel. Papok a Katolikus Egyházban vannak, annál felvilágosultabb keresztény egyházat pedig nehezen találni. Az Egyháznak nincs ellenére sem az ősrobbanás, sem pedig az evolúció elfogadása, az írásmagyarázatában a Bibliára pedig a történetkritikai bevezetés-tudomány alkalmazza. Ha tehát te a "papoknak" hívést úgy értelmezted, hogy elutasítanak mindenféle tudományt, akkor tévedsz, azok a fanatikus vallásos emberek.
Még valami: én nem hiszek sem a papoknak, sem pedig az ateistáknak, ugyanis egyikükkel sem értek teljesen egyet. Én saját magam alakítom ki a világképemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!