Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ateisták, mit gondoltok a...

Ateisták, mit gondoltok a vallásosak folyamatosan ismétlődő érveiről?

Figyelt kérdés
Nagyon felbosszant, hogy nem tudok velük egy épkézláb vitát lezavarni... Olvastam itt a gyakorin olyat, akiszerint BŰN megnézni olyan filmet, amibem "varázslat, természetfelettiség, ördögi dolgok vannak" (Csillagok között?). Nagyon idegesítő. Én a magam részéről gyakorlati ateista vagyok, tényleg nem tudom megcáfolni a Teremtő létét, szubjektíven hiszek is benne. Ez hit, nem tudás. Sajnos... De ez nem jelenti azt, hogy bármelyik felekezethet tartoznék. Volt már részem pár aranyköpésben... na szóval, szetintetek miért nem vitatkoznak (helyesen) ?

2015. ápr. 3. 07:52
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/83 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy nincsenek érveik. Alá nem tudják támasztani tényekkel(!!!), és amikor elkezdik cáfolni a tudomány eredményeit igen hamar kiderül, hogy az általános iskolás biosz/fizika sem tiszta már.

Amiket érvként felhoznak egyáltalán nem érvek, többnyire óvodás színvonalú félinformációk egymásra hajigálva.

2015. ápr. 3. 10:34
 22/83 A kérdező kommentje:
Ott a pont.
2015. ápr. 3. 10:39
 23/83 anonim ***** válasza:
100%

"nem hajlandó elfogadni,hogy a semmi is valami." 15

Pedig nem. A semmi NEM valami.

Ez egy törési kulcspont a keleti és nyugati metafizikák között.

2015. ápr. 3. 10:49
 24/83 anonim ***** válasza:
58%
17-es! Az a baj veletek, materialistákkal, hogy csak és kizárólag anyagban, anyagi szinten és anyagi elmével tudtok gondolkodni! Ha jártasabb lennél a kvantumfizikában, akkor nem kérdőjeleznéd meg a tudatos teremtő energia létezését!
2015. ápr. 3. 11:24
 25/83 anonim ***** válasza:
41%
24-es vagyok! Kiegészítésként: Ez nem hitbéli vallásosság, hanem ez tudomány!
2015. ápr. 3. 11:27
 26/83 anonim ***** válasza:
0%

3 félév fizikám volt, erősen kvantumfizikával.

És pont, hogy atesta lettem de teljesen.

Pl. a sötét energia és a még nem ismert törvényszerűségek tipikusan kizárják a teremtő létezését. Ugyanis egyértelműen bizonyítják, hogy matematikailag is levezethetőek olyan összefüggések amelyekre jelenleg még nincsen műszerünk. A kvantumfizika nagyon sok "rendellenességét" évekkel, évtizedekkel előre matematikailag levezettek (Higgs bozon tipikus esete) ami totálisan egyértelművé teszi, hogy k. semmiféle rejtélyes természet feletti nincsen akár látod akár nem! És a tudomány teljes diadala a teremtő felett az, hogy tények és levezetések sokaságán át egészen egyszerűen előre lehet jelezni új dolgok létezését. Tömören: senki nem megdöbbenve állt a Higgs bozon felfedezésekor és néztek össze, hogy ez az isten gyerek de powerfull és durván tolja, hanem k. előre leírták a létezését már akkor, amikor még senkinek lila dunsztja sem volt arról, hogyan is kéne nekiállni keresni.

A hologram elmélet (matematikailag bizonyított) totálisan kizárja a teremtő létezését, lévén a kvázi: menny és pokol, vagy ha úgy tetszik túlvilág matematikai leírása. Ha úgy tetszik (és ez a hívők fülének jobban cseng) matematikailag bizonyított a túlvilág léte. Az más kérdés, hogy innentől a téridő felületén az információként létezik és tisztán természet tudományos információ mese nélkül. Szóval pont a kvantumfizika volt nagyon rossz példa a teremtő mellett, mert jelenleg úgy áll a dolog, hogy isten nagyon durván vesztésre áll.

2015. ápr. 3. 11:33
 27/83 anonim ***** válasza:

#14:

Információs megközelítéssel (mármint hogy minden ami van, elsősorban információt jelent a számunkra) az energia is az anyag verziója, vagy fordítva is igaz: az anyag (ami konkrét) az energia alternatív verziója. Ami annyit tesz, hogy átalakíthatóak egymásba. Mi akkor itt a lényegi különbség? Melyik az elsődleges? Tyúk és tojás probléma ez is.

2015. ápr. 3. 11:53
 28/83 anonim ***** válasza:
31%
26-os! Teljesen tévedésben vagy! Pontosan a kvantumfizika számításai szerint létezik olyan magas rezgésű energia, ami, már feltételezi a tudatosság létezését! Járd körbe újra a témát!
2015. ápr. 3. 11:58
 29/83 anonim ***** válasza:
14-es! Egyetértek veled!
2015. ápr. 3. 11:59
 30/83 anonim ***** válasza:

bocs, én hawking-ra hallgatok inkább és ő egyértelműen nem igazán ezt mondja :D

2015. ápr. 3. 12:02
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!