Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ateisták, mit gondoltok a...

Ateisták, mit gondoltok a vallásosak folyamatosan ismétlődő érveiről?

Figyelt kérdés
Nagyon felbosszant, hogy nem tudok velük egy épkézláb vitát lezavarni... Olvastam itt a gyakorin olyat, akiszerint BŰN megnézni olyan filmet, amibem "varázslat, természetfelettiség, ördögi dolgok vannak" (Csillagok között?). Nagyon idegesítő. Én a magam részéről gyakorlati ateista vagyok, tényleg nem tudom megcáfolni a Teremtő létét, szubjektíven hiszek is benne. Ez hit, nem tudás. Sajnos... De ez nem jelenti azt, hogy bármelyik felekezethet tartoznék. Volt már részem pár aranyköpésben... na szóval, szetintetek miért nem vitatkoznak (helyesen) ?

2015. ápr. 3. 07:52
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/83 anonim ***** válasza:

"A buta, tudatlan vak hit. Ez még csak kárt okozott, mert nincs mögötte valóságalap! Ez kívülről ered.

2. És van a valódi, ami a bensőből fakad, tapasztalati úton."

A 2. fajta hit az már majdnem tudás. Ahhoz, hogy TÉNYLEG használható legyen, már csak egy dolog hiányzik: az ellenőrzés.

Na, ez el szokott maradni.

2015. ápr. 3. 09:23
 12/83 anonim ***** válasza:
23%
Egy vallásossal ne haragból vitázz! Nyugodtan, és érveket hozz fel, amivel meggyőzhete. Minél erőszakosabb vagy a vallásosokkal, annál jobban ellenállnak a vitának, és nem hagyják magukat meggyőzni. Azt el kell fogadni a nem vallásosnak is, hogy van egy Felsőbbrendű Mester, aki teremtette az Univerzumot. Ez a Teremtő Mester nem a kaporszakállú öregember, aki a felhőkön csücsül, hanem egy energia. Ez az energia, mivel teremt, ezért Tudatos Energia. Nem vagyok vallásos, de hiszem, hogy ez létezik.
2015. ápr. 3. 09:25
 13/83 anonim ***** válasza:
10%
pont ez az, hogy ezt az energiát hiszik a vallásosok istennek.
2015. ápr. 3. 09:37
 14/83 anonim ***** válasza:
43%
Minden energia hordoz vagy tartalmaz valamiféle információt (ilyen elsősorban a saját minősége), de akár másféle vonatkozásút, másra utalót is (amit közvetít), ezért nevezhető információsnak. Az információs energia teremti meg, hozza létre magából aztán a létet, illetve konkrét létezőket, vagyis ami materiális-reális. Tehát az információs (= intelligens) energia (IE = Ige = Isten) áll és létezik mindenek előtt és mindig. Lásd: "és az Ige testté lőn, és mi köztünk lakozék..."
2015. ápr. 3. 10:01
 15/83 A kérdező kommentje:
Igen, de tudjátok, vannak az elvetemült bigottok. Uramatyám... mesélek egy sztorit: egyszer megpróbáltam az osztálytársam hitét az alapjaitól megingatni. Ott kezdtem, hogy: a világ végtelen, mert ha a végén mondjuk van egy fal, valami amögött is van. Erre ő: igen, a semmi. Mire én: jó, de a semmi is valami. Aztán kifulladt a "hadművetem", mert egyszerűen nem volt hajlandó elfogadni, hogy a semmi is valami. A tapasztalataim szerint a párbeszéd a két tábor között azért nem tud létrejönni, mert a vallásosak görcsösen ragaszkodnak dogmáikhoz. Egyszer egyébként megnyertem egy vitát. (!) Mi lett a vége: katolilus barátom szerint ő nyert. Hihetetlen, hogy ennyire ... valamint egyáltalán nem nyitottak.
2015. ápr. 3. 10:06
 16/83 anonim ***** válasza:
100%
de ha belegondolsz, te se vagy nyitott a hit felé... egyikőtök se különb.
2015. ápr. 3. 10:11
 17/83 anonim ***** válasza:
82%

"Azt el kell fogadni a nem vallásosnak is, hogy van egy Felsőbbrendű Mester, aki teremtette az Univerzumot."

Pontosan miért is kellene ezt elfogadni?

"Ez a Teremtő Mester nem a kaporszakállú öregember, aki a felhőkön csücsül, hanem egy energia. Ez az energia, mivel teremt, ezért Tudatos Energia."

Ebben a 2 mondatban csak 2 butaság van:

- egyrészt az univerzumot valószínűleg tényleg energia hozta létre - de nem teremtette.

Egy vízi erőműről sem mondjuk, hogy áramot "teremt" a víz helyzeti energiájából - itt csupán átalakul az energia.

Pont úgy, mint az univerzum keletkezésénél.

- másrészt ez az energia mitől is lenne tudatos?

A vízi erőmű is tudatos?

"Nem vagyok vallásos, de hiszem, hogy ez létezik."

Akkor hívő vagy.

2015. ápr. 3. 10:12
 18/83 anonim ***** válasza:

"te se vagy nyitott a hit felé..."

De más nyitottabb - és sajnos ő is ugyanezt tapasztalja.

Egy hívő nem tud minden kérdésben normálisan gondolkodni és nem fogadja el az összes bizonyítékot.

2015. ápr. 3. 10:14
 19/83 A kérdező kommentje:
15.-nek teljesen igaza van. Egyébként nem nekünk kell bizonyítani a biblia igazát. (Nekem a bibliában leírtakkal van a legnagyobb bajom). Jártam hittanra, és emlékszem, még ovis voltam, a lelkész meg azt a feladatot adta, hogy 6 képen ábrázoljuk a teremtést. Aztán jöttem én az ősrobbanást, az ősködöt, stb. Le is cs#sztek. Aztán még jópár történet. Mellesleg mi megismerjük a világot. Nem mondom, itt is rengeteg (hohó, de rengeteg ám) dogma van, és a tudomány kissé olyan, hogy 100 évente mindig megdől egy megdőlhetetlen elmélet, viszont nem nekünk kell bizonyítanunk egy könyv igazát, hanem nekik. És mivel erre normális módon nem hajlandóak, ezért nekünk kell megcáfolnunk.
2015. ápr. 3. 10:30
 20/83 A kérdező kommentje:
17, a 15. én vagyok, bocsi.
2015. ápr. 3. 10:30
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!