Vajh miért csak azon emberkék tagadják az evolúciót, akiknek fingjuk sincs az egészről?
Szinte állandó kérdés itt a kategóriában, hogy "miért hisznek olyan sokan az evolúcióban?". Már ez a megfogalmazás is sejteti persze, hogy az ürgének nem igazán értette meg, amit tanítottak neki az iskolában. De amikor idekeveri az ősrobbanást meg miegymást, akkor végképp kiderül, hogy nincsenek megfelelő ismeretei az evolúcióval kapcsolatban, ellenben kritizálja, mert azt hiszi, hogy ez valami "ateista hókuszpók", ami az ő kis vallása ellen van.
És vajh miért a tudatlan réteg képezi a hívők nagy átlagát?
Sok esetben a vallás és a politika szorosan, elválaszthatatlanul összefűződik, lásd a katolicizmus másfélezer éves múltját, lásd az iráni sariát, lásd az ókori görögöket, rómaiakat, és még biztosan van sok példa rá.
A vallás egy irányzat, amely tömegeket képes mozgósítani, uralni. A politika pedig - ha ésszerűnek vagy előnyösnek tartja a saját szempontjaiból - meglovagolja a vallás hullámait, és előnyt, hatalmat próbál kovácsolni abból.
# 60-nak:
kétkulacsos lennék? Meglehet, de csak azért, mert ezzel próbálatam kompenzálni azt, amit ti csináltok, vagyis hogy a vallást okolják minden háborúskodásért, vérengzésért. Tehát igenis vannak más ideológiák is, amiért ölni képesek az emberek, ha nem a vallás miatt, akkor keresnek más ürügyet.
"de a darwinizmust végképp nem értem, mit keres a vérengzők között szerinted, ez egy tudományos megfigyelés, semmi köze a háborúkhoz."
A szociáldarwinizmus konkrétan fajelméletet jelent, legalábbis úgy tudom, gondolom így már világos mire értettem.
"A pap nem a bűnözőt uszítja, hanem a híveit, hogy a más vallásút üsse agyon, szúrja le, belezze ki, vesse máglyára és még a csecsszopót is paskolja sziklához."
Igen, valóban voltak ilyen papok, én ezt egy szóval sem tagadtam, viszont nagyon általánosítol, ez ugyanis már akkor sem volt igaz minden papra.
Tom Benko:
"a kommunizmus meg inkább vallás, mint politikai irányzat."
Ja, hát akkor mitől is vallás egy vállás? Ezt jó lett volna már az elején tisztázni, mert a komminizmusnak aztán marha sok köze van Isten imádatához, ponthogy a(z Istenben) hívőket próbálták a legjobban kicsinálni. De persze ha így vesszük, minden ideológia vallásnak tekinthető, a kommunizmus, a meterializmus vagy a fajelméletet is.
Sejtelmem sincs, mi az a 'szocialdarwinizmus'.
Valami borzalmak halmozása lehet a számodra, az ördögi Darwin, meg még szoci is, ez a gonoszságok csúcsa lehet. Ami a fajelméletet illeti, arról sem tehet Darwin. egyszerűen félreértették és egy rossz irányba tovább próbálták fejleszteni az elméletét, de nem tudományos talajra támaszkodva, hanem inkább a misztikus blődségekre, amolyan vallásszerűen, és ebben elsősorban hittek emberek, mármint abban, hogy vannak alsóbb és felsőbbrendű emberek és a vallás minden fogását, propagandáját, trükkjét bevetették ennek érdekében. A tudományhoz viszont semmi köze, sőt, az eddigi valóban tudományos vizsgálatok inkább cáfolják, mint megerősítik, vagyis ostobaság az egész, vallásos emberek ostoba próbálkozása, hogy a darwinizmust kicsavarják, más nem tenné ezt ezen a hívők számára megszokott módon. Kicsit hasonlít a kreacionizmushoz, ami ugye vallásos emberek próbálkozása, hogy tudományosnak tűnő érveléssel támogassanak blődségeket.
Sztálin és Hitler is az ellenségeiket üldözték, amikor hatalomra kerültek, azonnal leszámoltak azokkal, akik hatalomra juttatták őket. Sztálin és klikkje így elsősorban a kommunistákat üldözték, aztán meg mindenki mást, akik útban voltak nekik, a vallásosak egyáltalán nem az első helyen voltak náluk.
Az meg, hogy nem mindig és nem minden pap uszít, nem jelent semmit, mert éppen elegen voltak, vannak és lesznek akik megteszik.
"Sejtelmem sincs, mi az a 'szocialdarwinizmus' Valami borzalmak halmozása lehet a számodra, az ördögi Darwin, meg még szoci is, ez a gonoszságok csúcsa lehet."
Ha nincs fogalmad róla, miért nem nézel utána? Tessék egy online kislexukon:
"Charles Robert Darwin korszakalkotó természettudományi tanainak önkényes kiterjesztése a társ.-ra a XIX. sz. végén. A szociáldarwinizmus elmélete szerint a természetes kiválasztódás és a létért való kűzdelem napjainkban is érvényes az emberi társadalornban, ill. - más felfogás szerint - mivel már nem érvényesül, megnőtt a "nem teljes értékűek száma", s ez minden társ. baj forrása. A szociáldarwinizmus nemcsak , de kártékony is és tendenciájában közel áll a fajelmélethez."
(Forr.: [link]
Így hát ezt követően alaposan elbeszélsz mellettem, te csavarod ki az én írásomat, ugyanis én pontosan azt értettem ezen fogalom alatt, amit kell!
"A szociáldarwinizmus nemcsak , de kártékony is"
Bocsánat, egy szó kimaradt:
A szociáldarwinizmus nemcsak elmélet, de kártékony is
Mi közünk van nekünk ehhez, meg ahhoz, hogy hasonlít a fajelmélethez, mikor ez a kreacionizmus egyik fajtája?
Saját magad ellen hozol érveket.
Ez nem mellébeszélés, mert nincs közünk a te szociáldarwinizmusodhoz.
Ez ugyanis egy baromság, akárki is találta ki. A darwinizmus nem mond ilyesmit. Azért van közelebb a valláshoz, mert ott léteznek hasonlók, a kiválasztott nép fogalma, aztán azok, akik üdvözülnek, vagyis vannak értékes és értéktelen népek a vallás szerint is.
Ez most egyébként olyan, mintha valaki kitalálna egy marhaságot, mondjuk hogy Jézus homokos volt, vagyis biszex, mert mindenkit szeretett, erre én a szemedre hánynám ezt az elméletet, holott te nem is tehetsz róla, mert semmi közöd hozzá.
Így hát a szociáldarwinizmust ródd fel azoknak, akik kitalálták vagy hisznek benne, de ne abajgass vele más embereket, akik nevetnek rajta, nem veszik komolyan.
Az mindegy, hogy te kreós vagy e, de ez az elmélet úgy viszonyul az eredetihez, ahogy a kreósok szokták levezetni a baromságaikat, csak ezt jegyeztem meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!