Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Vajh miért csak azon emberkék...

Vajh miért csak azon emberkék tagadják az evolúciót, akiknek fingjuk sincs az egészről?

Figyelt kérdés

Szinte állandó kérdés itt a kategóriában, hogy "miért hisznek olyan sokan az evolúcióban?". Már ez a megfogalmazás is sejteti persze, hogy az ürgének nem igazán értette meg, amit tanítottak neki az iskolában. De amikor idekeveri az ősrobbanást meg miegymást, akkor végképp kiderül, hogy nincsenek megfelelő ismeretei az evolúcióval kapcsolatban, ellenben kritizálja, mert azt hiszi, hogy ez valami "ateista hókuszpók", ami az ő kis vallása ellen van.

És vajh miért a tudatlan réteg képezi a hívők nagy átlagát?

2014. nov. 30. 09:23
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/75 A kérdező kommentje:

Kedves 46%-os!

Belőled leginkább a vallási egoizmus (létező fogalom) beszél. Csupán a számodra tetsző nézetet fogadod el, mi szerint mi a "legmagasabb szintű lény" kiválasztott gyermekei volnánk. Nem mondom, a PR-ja ennek a nézetnek sokkal jobb, hisz azt mondja, hogy mi pontosan megtervezett, okkal létrehozott lények vagyunk, nagyon fontos szereppel a világban.

2014. nov. 30. 10:04
 12/75 anonim ***** válasza:
2%
Há persze:DD
2014. nov. 30. 10:05
 13/75 A kérdező kommentje:
De a tények ettől még tények maradnak.
2014. nov. 30. 10:05
 14/75 anonim ***** válasza:
0%

Az első válaszoló vagyok:

Miért is nem megy a szövegértés nekem?

Feltettél egy kérdést, alul kifejtetted. Végül egy utalással zártál. Én csak válaszoltam erre a "rágalomra", miszerint nem a nagy átlag gondolkodása az, amiről te beszélsz. Igen, sokan tagadják.

Valaki ebben hisz, valaki abban. Engem személy szerint nem zavar, ha valaki hülyeséget magyaráz bele az evolúcióba vagy a vallásba. Ő dolga, döntse el, neki mi tetszik.

2014. nov. 30. 11:04
 15/75 anonim ***** válasza:
97%

Az ember még mindig nem a ma élő majmokból fejlődött ki.

Ahogy a csirke sem a pulykából fejlődött ki.

2014. nov. 30. 11:32
 16/75 anonim ***** válasza:
79%

> Szinte állandó kérdés itt a kategóriában, hogy "miért hisznek olyan sokan az evolúcióban?".

Gondolom mivel minden vallás magát tartja az igazság egyetlen kútfőjének, minden mást démonizálni vagy lealacsonyítani próbál és ilyenkor nem szempont hogy a valóságot mondják. :D Sőt, aki előadja a hívőknek hogy az adott dolog mennyire hülyeség, ugyanúgy nem tud róla semmit mint a hívők maguk.

> És vajh miért a tudatlan réteg képezi a hívők nagy átlagát?

Mindenki szeretné érteni a világot és mindenki megtalálja a saját értelmi színvonalának megfelelő választ.

2014. nov. 30. 12:09
 17/75 anonim ***** válasza:
35%
Az én szememben minden vallásos ember gyáva. Gyávák feltenni az élet nagy kérdéseit, és ehelyett rávágják hogy "Isten akarta, " Benne van a Bibliában". Aki nem tud semmit a fizikáról, a tudományokról annak biztos könnyebb lehet azt mondani hogy fent ül egy nagy ember aki egyszer csak úgy döntött hogy megteremti a világot. Én inkább hiszek a sokkal logikusabb tudományos válaszoknak.
2014. nov. 30. 12:15
 18/75 sadam87 ***** válasza:
81%

Biológia szakot végeztem, biológiát (és alkalomadtán kémiát tanítok), elfogadom és tanítom is az evolúciót, azt hiszem, tudok valamennyit a fizikáról is, a tudományokról is, nem szoktam semmire rávágni, hogy ez Isten akarata, és az élet nagy kérdésein is elgondolkozom időnként (bár nem tudom, ezek alatt pontosan mit értesz). És vallásos vagyok. Úgyhogy köszönöm úgy az első válaszoló, a tudományt elfogadó vallásos emberek (és vannak ilyenek bőven) és a magam nevében is, hogy így ismeretlenül legyáváztlál (és nem kimondva lehülyéztél).

Neked is hasonló jókat!

2014. nov. 30. 14:08
 19/75 anonim válasza:
6%

Az evolúció csak egy elmélet, olyan, mint a millió másik. Vannak bizonyítható elemei, de sok helyen sántít.

Ugyanígy, a Biblia csak egy szent könyv, minden vallásnak van egy és semmivel sem hitelesebb azoknál.

Szóval egyik félnek sincs igaza.

2014. nov. 30. 14:34
 20/75 anonim ***** válasza:
94%

A százszor is felvetett kérdés egy izgalmas részt érintett, legalább is számomra roppant érdekes dolgot.

Addig ugyanis rendben van a dolog, hogy valaki behunyja a szemét és konzekvensen hisz egy ókori eszmében, annak minden velejárójával, a meseszerű Bibliában leírt történtek szerint.

Illetve nincs rendben, hanem csak érthető, mert ugye vagy-vagy alapon konzekvensen tagadja a tudomány eredményeit, hiszen ha az számos ponton cáfolja a bibliai téziseket, akkor muszáj megragadni az ősrégi elképzeléseknél, főleg ha a modern gondolatokból nem sokat ért valaki.

Azonban nekem komolyan fúrja az oldalam, miképpen tudja a pápa is összeegyeztetni a tudományt és a vallást, meg a sadamhoz hasonló, kétségtelenül értelmes és intelligens emberek, akiknek látniuk kell, hogy a vallás tanai ellentmondók, a Biblia számos ponton cáfolható, az érvelés helytelen, Isten léte nem valószínű.

Talán szelektálnak, hogy mit hisznek el a Bibliából, vagy a Koránból, vagy más tanokból?

Ez megdőlt, az nem lehetséges, tehát hunyjuk be a szemünket, és ruházzuk fel 'képletes' értelemmel, de ez, meg amaz viszont igaz, hiszen a mégiscsak szent Könyv írja!(?)

Hogyhogy nem mennek végig az úton, miért nem tudják levonni a következtetést? Hol térülnek mégis el, hol veszik el a racionális gondolkodás?

Egyáltalán nem bántásként írom ezeket, hanem engem tényleg érdekel és lehetséges, hogy talán most felismerhetünk valamit, ami a háttérben munkál.

Sadam felháborodottan utasítja vissza a gyávaság vádját és én hiszek is neki, de ha nem az megsemmisülés iránti félelem, vagy az örök élet utáni vágy a motivációja, akkor mi? Talán az emberekben való hitnek egy érdekes megnyilvánulása? Hiszen a szeretet, amely teljesen általános, valami ilyesmit feltételez, de akkor szerintem ez is távolít inkább a vallásoktól, mert az igazi emberszeretőknek nincs szükségük isteni parancsra ehhez, a humanizmus Isten nélkül is emberbarát.

Hogyan férhet meg két ellentétes irányú gondolat egy értelmes ember fejében?

2014. nov. 30. 17:44
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!