Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A tudománynak mire jó, hogy...

A tudománynak mire jó, hogy megcáfolja a bibliát?

Figyelt kérdés
Nem értem mi értelme van megkérdőjelezni több ezer éves tényeket, mindenféle őrült elmélettel, ami csak a képzelet szüleménye.

2014. nov. 26. 07:17
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/77 anonim ***** válasza:
100%

A gyk terjedelme nem igazán engedi meg, hogy két kommentben pótoljuk hosszú évek hiányosságait. Olvass!!!

2014. nov. 26. 15:55
 42/77 anonim ***** válasza:

Sejtettem ezt a választ :)

Bölcs tanácsoddal, ne légy szűkmarkú önmagaddal szemben sem.

2014. nov. 26. 16:01
 43/77 Shai-Hulud ***** válasza:
100%

"Mi fejlődött tovább? Az alapoktol indulj!Vagy onnan már nem megy?"

Kedves #40-es válaszoló!

Legalább olvasd el a két linket, amit adtam. Akkor nem lenne szükség arra, hogy feltedd ezt a kérdést.

(Na persze kellene a megértés SZÁNDÉKA is. Mert ha az nincs meg, akkor tökéletesen felesleges nem csak magyarázni, de egyáltalán beszélgetni is veled.)

2014. nov. 26. 16:34
 44/77 anonim ***** válasza:
100%

nyugodj te meg, most is képzem magamat.

2014. nov. 26. 16:48
 45/77 anonim ***** válasza:
100%

A kérdésre válaszolok, nem jó neki, mármint a tudománynak. Nem tehetünk arról, hogy évezredekkel ezelőtti nézeteket ma is szó szerint elhisznek egyesek. Nem tehet róla senki, hogy a Bibliában leírtak sok téren cáfolhatók.

Én igazán értékelem a pápát, hogy végre kimondta, a tudomány eredményeit el kell fogadni, de azért kicsit kíváncsi vagyok, mit is mond akkor ő a világ és az ember teremtéséről, a bűnbeesésről meg a hasonló históriákról?

Az itt kialakult vitához hozzáfűzném, hogy aki nem fogadja el az evolúciót, azzal elég felesleges sokat vitázni.

Ami a tisztálkodási szokásokat illeti, aligha hinném, hogy már az ősember nem ismerte volna fel, hogy vízben remekül meg lehet mosakodni, ezt még az állatok is tudják.

Ateista létemre viszont én kedvelem a Bibliát és szerintem nem árt az ilyesmit előírássá tenni. Sorkatona koromba volt egy bajtársunk, akiről tisztacsere alkalmával úgy kellett lecibálni a göncöt, igénytelen büdös disznó volt, pedig más dolga sem volt, csak leadni a koszosat és felvenni a tisztát, így szerintem nem az a lényege az ilyen parancsnak, hogy ismereteket, hanem inkább hogy szokást terjesszen, mert évezredek ide, vagy oda, még ma is szükség lehet arra, hogy előírják a tisztálkodást egyeseknek.

A valódi és a tudománnyal nem ellenkező magyarázatokat egyszerű szavakkal én mindig el tudtam magyarázni a gyermekeimnek, figyelembe véve, hogy mi az, amit meg tud érteni. Már egészen csöpp koruktól igen érdeklődőek voltak és vigyáztam, hogy soha nem rázzam le őket valami blődséggel, így akár az Isten is megtehette volna, ha valóban az ő sugallata lenne a Könyv.

Persze, ha nagyon hunyorít az ember és a képleteset is képletesen fogja fel, elmondható, hogy a föld pora értelmezhető olyan anyagoknak, amik az élő szervezet építőkövei, a bűnbeesés akár az állatvilágból való kiemelkedést is jelentheti, az értelemre, az öntudatra ébredést. Mennyivel jobb az állatoknak, kiknek nem kell a moralitással bajlódniuk, vagy akár a gyengeelméjűnek, mert igaz lehet a mondás, hogy boldogok a lelki szegények, hiszen semmi gondja nincs a világon, akinek az értelme csekély.

Ilyen értelemben én még azt is meg tudom érteni, hogy akadhat aki szívesen ragaszkodik az egyszerű magyarázathoz, bár az egészséges felnőttnek már képesnek kellene lennie bonyolultabb dolgok megértésére is, hiszen mégiscsak kinőtt a gyerekkorból és egy fejlettebb, bölcsebb tudattal még a halált és az elmúlást is el lehet és kell is fogadni, hiszen nincs mit tenni, ez az élet rendje, amivel szembe lehet nézni és meg lehet érteni.

2014. nov. 27. 00:42
 46/77 anonim ***** válasza:
35%

"Örülök, hogy nem tartozom már a világotokhoz. Olyat káromoltok, amit nem is ismertek. Olyanban hisztek, aminek semmi bizonyítéka, ellenben nekünk van kapcsolatunk Istennel, amit viszont kiröhögtök. Nagyon sajnállak benneteket, mert fogalmatok sincs mitől fosztjátok meg magatokat."

Én annak örülnék nagyon, ha a ti közelségetektől fosztanának meg és elhúznátok mondjuk egy szigetre élni.

2014. nov. 27. 07:17
 47/77 anonim ***** válasza:
8%

Sziasztok!

Az evolúciós elmélet atya Charles Darwin! Aki halála előtt visszavonta evolúciós téveszméit (hogy a fajok egymásból alakultak volna ki)! Sőőőt! Bocsánatot kért Istentől! Ugyanis a fajok eredetét Soha nem tudta bizonyítani!Ezen érdemes elgondolkodni!

2014. nov. 27. 09:19
 48/77 anonim ***** válasza:
79%

Már megint trollkodsz!

Darwin korában még nem volt genetika!!!!

A genetika a fajok egymásból való fejlődését már bizonyította!!! Szelektíven olvasol és nem gondolkodsz semennyit sem, csak tolod a sületlenséget!

De már volt róla szó, legalább olvass vissza mielőtt ilyen marhaságokat leírsz! (És még van egy raklap tudományág ami alátámasztja az evolúciót)

Az evolúció NEM elmélet, hanem TÉNY!

Végtelenül butának kell lenni, hogy valaki mást állítson!

2014. nov. 27. 09:28
 49/77 anonim ***** válasza:
0%
Én trollkodok? Ráadásul megint??? Nagyon mellé nyúltál barátom....ez az első hozzászólásom ebben a kérdésben! Amúgy meg egy ritka arrogáns bunkó lehetsz...tudod van akinek más a véleménye és más nézeteket vall. Elmondom neked a világon az emberek kb 70 %-a hivő ember (keresztény, muzulmán, buddhista stb..) Legalább egy kis tiszteletet ha kérhetnénk!!!
2014. nov. 27. 09:46
 50/77 anonim ***** válasza:
100%

TÉNYEKET hazudtok le!

Az evolúció nem hit kérdése!

Tisztelni csak azt lehet, aki képben van! Már bocs!

Arrogáns bunkó? Ám legyen. De nem hazudok le tényeket. :)

2014. nov. 27. 09:50
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!