Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A tudománynak mire jó, hogy...

A tudománynak mire jó, hogy megcáfolja a bibliát?

Figyelt kérdés
Nem értem mi értelme van megkérdőjelezni több ezer éves tényeket, mindenféle őrült elmélettel, ami csak a képzelet szüleménye.

2014. nov. 26. 07:17
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/77 anonim ***** válasza:
13%

Tudományos területre vonatkozóan a Vissza a valósághoz csak tudományos szakemberekből áll. Olyan okosnak tüntetitek fel magatokat, miért nem álltok le nekik okoskodni?

Weboldaluk: [link]

Facebook oldaluk: [link]

2014. nov. 26. 11:21
 22/77 anonim ***** válasza:
77%

Blogokkal akarod cáfolni pl: a Cern eredményeit? :D

Vagy a genetika által alátámasztott evolúciót tényeket? :DDDD

Te ezt komolyan gondolod? :DDDDD Most ugye csak viccelsz? Wc papírra írt conteo cáfolja a hologramm elméletet, ami jelenleg a részecske fizika és matematika szerint nem fácolható? :D (jaaaaaaaaaah ehhez tudni kéne mi a hologram elmélet ugyi? Hawking -ot is kéne olvasni. Igaz az nehéz, főleg nincsen meg a általános iskolás fizika se!)

Elhiszem, hogy ezt a töménytelen sületlenséget te elhiszed, de k. ciki az a nagy helyzet...

2014. nov. 26. 11:24
 23/77 anonim ***** válasza:

Nem veszitek észre, hogy a háttérben a kérdező rázza a kis kukiját, mert teljesen felizgult az itt kialakult "vitától?"

"Vita", mert kevés kivételtől eltekintve egyik oldal szimpatizánsa sem tud megfelelően érvelni. Viszont itt-ott már képesek a személyeskedésig is alacsonyodni, hogy "érveiknek" érvényt szerezzenek.

[link]

2014. nov. 26. 11:26
 24/77 anonim ***** válasza:
15%

Azt, hogy számodra a válaszokbol mi derül ki, én teljes mértékben tiszteletben tartom.

A szövegkörnyezetből, ismereteim szerint igencsak kiderült hogy az alapja a legtöbb elutasításnak jelen estben is, az hogy elismerés nélkül marad valami aminek létezése történelmileg meghatározó. Valamint a kérdező kérdése önmagában nyilt utat ad meglátásomnak.

Mellesleg ott dobsz hátast, ahol csak jól esik.

Milyen más forrásokra gondolsz? Tessék..konkrétizálj! Én azt írtam hogy az ókorban ismeretlenek voltak a higéniai és a körforgásrol szóló mai tények. Ismereteim szerint nem tévedek. Nagy örömmel olvasnám ha mégis így lenne .

Nyilvánvalóan megtalálhatóak különböző népcsoportokban és vallásokban mindezek. Azonban az idő egy nagy mérföldkő a történelemben. A bibliánál ELŐBB semmi nem írt mindezekről és tudásom szerint nem rendelkezünk ellenkező bizonyítékokkal. Ez a lényeg barátom.

A Biblát ugye tudod hogy 16 évszázadon keresztül írták?? 40 különböző író egyetlen összefüggő könyve. Ez hatalmas dolog. Kérlek gondold át mielőtt bármivel összehasonlítani áll szándékodban.

Sajnállak ha elhiszed, hogy az evolúció tény. Mert nem az. Valójában a leglényegesebb pillérei hiányoznak.

Nem tartom értékelhetőnek azokat az elgondolásokat ,amik feltetételezéseken és bizonyítékok nélkül akarnak helytállni.

A tudomány a legcsodálatosabb hagszer az emberiség kezében. Rácsodálkozol..meghallod a zenét és megtanulsz játszani,fantasztikus. De a hagszer már ott volt barátom .

Minden tiszteletem a tudósoké .Azonban nem hiszek el mindent .Kellenek a bizonyítékok az átmenetek és minden részlet. Amik nem találhatóak.Legnagyobb bánatomra. A vállon veregetés nem árt, semmi problémám azzal ha ilyen módon kiegyensúlyozottabbnak érzed magad. Azonban van ismeretem az evolúció nézeteit illetően és mindezekkel összhagban állítom hogy bizonyítékok nélkül egyszerű feltételezés minden.

Számomra a történelmi jelentőségű könyvek magasan felette állnak a szavak gyermeki játszadozásának amit ált.tapasztalok.Íly módon a Biblia hitelességének megóvása, a tényekre való rávilágítás volt a cél.

Nem a hit, a vallásokban megtalálható eszmék cáfolása vagy védelme.

2014. nov. 26. 11:46
 25/77 anonim ***** válasza:
85%

"Sajnállak ha elhiszed, hogy az evolúció tény. Mert nem az. "

Mond már el,hogy mi az evolúció?!

2014. nov. 26. 11:57
 26/77 anonim ***** válasza:
84%
Az evolúció éppen k. az! XDDDDDD
2014. nov. 26. 11:58
 27/77 anonim ***** válasza:
86%
Minden tiszteletem a Bibliáé, de az első indiai civilizáció már a Bibliai könyvek előtt is ismerte például a higiéniát.
2014. nov. 26. 12:10
 28/77 anonim ***** válasza:
13%

Mutattam a munkacsoport elérhetőségér. Ha valójában, tényleg 15 éve tudós vagy, akkor nem félsz őket megkeresni és jóóóóóóóóól beolvasni, ahogy itt is szoktad tenni, mert hogy ők is egyetemet végzett tudósok, de akad köztük professzor is. Vagy ebben az esetben nem számít az iskolai végzettség és papír, csak ha rólad van szó?

Mi az evolúció? Melyik evolúció? Amelyiket a világ tanítja mindennemű tudományos lelet és bizonyíték nélkül, hogy lett egy Föld, azon egy óceán, abban egy kő, a kövön valahogy kifejlődött egy olyan izé, amiből lettek a halak, az emlősök és minden, amit látok ha körbenézek.

Ezt tanulják a gyerekek és ezt állítjátok ti is. Szép teljesítmény, pláne hogy nincs olyan lelet, ami mindezeket alátámasztaná. Csak gúnyolódni tudsz, te magát tudósnak kikiáltott valami, de amikor megmutatom kikhez fordulhatsz a nagy tudományoddal, akkor beváltasz sértegetésbe, ahelyett, hogy megmutatnád azokat a bizonyítékokat, amik alátámasztják az evolúció szánalmasan nevetséges meséjét. Muti. Fosszíliákat kérek, amik az átmenetet bizonyítják. Ha az állítólagos 65 millió éves dínó csontok fennmaradtak, akkor ez igazán nem nagy ügy a 3 millió évvel ezelőtt kialakult ember bizonyításának.

2014. nov. 26. 12:29
 29/77 anonim ***** válasza:
86%

Tényleg nem vagyok egy személyeskedő típus, de te olyan szinten vagy sötét, hogy az egészen elképesztő.

A legalapvetőbb ismeret anyagod sincsen meg ahhoz, hogy beleszólj ebbe az egészbe.

Tényleg a legalapvetőbb sem! Nagyon durva, ezt halál komolyan mondom.

2014. nov. 26. 12:35
 30/77 anonim ***** válasza:
2%

Kérdezö, a tudomány nem cáfolja a Bibliát, ezt az emberek teszik különféle okok miatt.

Sok emberrel beszélgetünk. Vannak köztük tanárok is.

A fiatalok sokszor példaképüknek tartják a pedagógusokat. Nem is akarom öket ledobni, vannak sokan nagyon jók közöttük.

De ha tudnának a tanátványaik, hogy milyen sokszor tanítják nekik pld. az evolúciót és közben maguk nem hisznek benne, de hát ez a foglalkozásuk, különben elveszítenínek az állásukat a fizeztésüket... így van.

2014. nov. 26. 12:36
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!