A hívők mivel magyarázzák az egyértelműen Noé bárkája ellen szóló érveket?
Noé bárkáján minden állatfajból két egyed volt. Ez azt jelentené, hogyha csak a szárazföldön élő lényeket vesszük, és figyelmen kívül hagyjuk az óceánban megtalálható élőlényeket, akkor is 10.000.000+ állatot kellett volna felzsúfolnia. (Igaz ebből sok a rovar, de azoknak sem elhanyagolható az összsúlyuk.) Mindez egy, a Titanic-nál kisebb hajón?
Hogy kezelik a hívők a tényeket? Amik nem tetszenek nekik, azoknál befogják a fülüket, vagy mi?
Vidiripi
Eyadema!
"Ha nem vitt magával minden állatból 2-2 pédányt...."
Te akarod minden áron azt kihozni a dologból hogy nem vitt.
Én meg azt mondom hogy nem minden állatból vitt 2-2 példányt. De te szűklátókörüen gondolkodsz és csak az jut eszedbe hogy akkor nem vitt vagy csak 1 párat vitt az adott állatból. Az eszedbe se jutott hogy több is lehet?
Pedig van amiből többet vitt. Na de mind1!
Mondtam neked hogy olvasd el a történetet. Amiben az szerepel hogy minden állatból vigyen a bárkára. De nincs felsorolva az összes állat.
"A tengerpartoktól távoli népek mondái, pl. éppen a magyar mondakincs egyáltalán nem tartalmaz özönvízre való utalásokat."
Megnézted te azokat a népeket amiket írtam hogy hol is élnek? Na de mind1 még magát a történetet sem olvastad el a Bibliában. Szóval felesleges az egész párbeszéd. Minden jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!