Miért nem hordhatok kipát a Hit Gyülekezetében?
Nem értem, hogy miről beszélsz.Nem kell ismernem egyik vallást sem ahhoz, hogy észrevegyem, mi a probléma és megoldást keressek rá.Erre mondom, hogy a probléma lényege a közösség és a Kérdező elveinek az összeférhetetlenségében van.Ezt teljesen felesleges vallási oldalról megközelíteni, elég egyszerűen a lehetőségeket figyelembe venni, ami kimerül abban, hogy valaminek mennie kell.Vagy a kérdezőnek a közösségből, vagy az elveknek, hogy a Kérdező nyugodtan maradhasson.
Ő pedig döntött, és ehhez elég azt átgondolni, amit fentebb írtam.
Nekem nem világos a kérdező hite: vagy a törvény vagy Jézus, a kettő nem megy együtt, ráadásul olyat írni, hogy rá az Újszövetség nem vonatkozik, mikor az éppen hogy felszabadít.... :(
Kérdező, te a szokások rabja vagy inkább, nem? Ha megtértél, márpedig ebben biztos vagyok, akkor nem mondhatod, hogy mindezt Jézusért teszed, hisz ő ennek az ellenkezőjét tanítja. A kipa is ennek a szimbóluma.
De én tudok egy sokkal jobb megoldást: kérdezd meg Istent és kérj bölcsességet ebben az ügyben, ne ránk hallgass, hanem csak rá.
T kérdező !
Ha belépsz valamilyen közösségbe, akkor el kell fogadnod annak írott és íratlan szabályait. Ez így van pl lövész klubban is (vagy akármilyenben). Miért erőlteted be magad 1 olyan közösségbe amelynek nem fogadod el a normáit?
Ami a "szeretetnek álcázott neofasizmust" illeti, abban egyetértek.
Hitler árja fajról, ti pedig kiválasztottakról beszéltek -a lényeg ugyanaz.
Kicsit az az érzésem, hogy bár megismerted Jézust és megtértél hozzá, maradt benned félelem, hogy Isten elutasít, ha nem követed a régi vallásod előírásait is.
Én nem érzem problémának, hogy követed a hagyományokat, amíg az általad cselekedett dolgokban nincs olyan, ami ellentétes Jézus tanításával. Eddig én a leírásodban nem találtam olyat, ami ellentétes lenne, de nem ismerem annyira a zsidó vallást, hogy ezt teljes mértékben meg tudjam ítélni.
Két gondoltam járt a fejemben a soraidat olvasva.
Az egyik, hogy valóban érdemes lenne több keresztény egyházat megismerned, ha Jézus hív (márpedig hív, ez látszik), meg fogod találni az ő válaszát a kérdéseidre.
A másik gondolatom, hogy tudtommal vannak közösségek, ahol Jézushoz megtért zsidók gyakorolják a hitüket. Talán először egy ilyen közösséget lenne érdemes megkeresni.
Egy biztos. Jézushoz megtértként, ha visszatérsz a zsinagógába (és más közösséget nem keresel), az sem helyes, mivel ott ugye Jézust nem fogadják el megváltónak, ahogy te viszont igen.
Kívánom, hogy az Úr mutassa meg neked a te utadat!
(És én nem vagyok hitgyülis :) )
Kedves Kérdező!
Ajánlom figyelmedbe a következő könyvet: A rabbi a pápa és a sátán. A történet egyik főszereplője a római főrabbi.
Olvasd el. Utána sok minden világosabb lesz. Van olyan egyház, amelyet Jézus alapított, és vannak olyanok, amiket emberek. Te döntesz.
Szeretettel és imával érted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!