Más is csalódott már a gyülekezetében vagy az oda járó emberek valamelyikében?
Én közel 20 év alatt 11 egyház hitközösségeiben töltöttem el hosszabb-rövidebb időt. Ebben voltak történelmi egyházak, újabb gyülekezetek és nem keresztény közösségek is.
Az álszentséget, képmutatást, erkölcstelenséget nagy mértékben tapasztaltam mindegyikben. De ezeknél sokkal rosszabb volt a közösség tagjainak egymással szembeni viselkedése. Az a bizonyos az arcodba belemosolyogok és kedves vagyok, a hátad mögött meg.... Rengeteg rosszindulatot és gyűlöletet láttam. És akkor még nem beszéltünk az adott valláson kívül állókról való megnyilvánulásokról.
Ez egy ilyen világ. Vagy naiv vagy és szemellenzőt hordasz vagy olyanná válsz, mint ők. A legegyszerűbb ha nem lépsz be ilyen közösségbe.
Hitesnek neveltek, hamar ott is hagytam :)
Ugyan ez volt ott is!
Szia!
Sajnos nekem is ez a tapasztalatom.
Eddig jártam és a programokon is segítettem, részt vettem:
- református
- neoprotestáns
- római katolikus
közösségekben.
Mára teljesen kiábrándultam.
Néha még elmegyek misére, de úgy gondolom, hogy nem feltétlenül kell konkrét közösséghez tartozni.
Én most már arra törekszem, hogy vallási felekezettől függetlenül alakítsak ki barátságokat egyházi rendezvényeken KÍVÜL.
Ez hasonló ahhoz, mint a vér szerinti családtagok:
hiába vagy annak a családnak a tagja, sajnos lehet, hogy nagyobb támogatást kapsz és adhatsz nem saját családod tagjának.
Jézus nem azt mondta, hogy legyetek XY közösség tagjai, hanem hogy egyek legyetek. Ez pedig szerintem felekezeten, és egyéb hovatartozásokon is átívelő parancs.
Ezt gyakorló római katolikusként mondom.
Nem a kereszténységgel van a baj, hanem az emberek által létrehozott szervezetekkel...
" Igen,azt ajánlom hogy kerüld el őket.Majd ha bejutsz egy olyan szektába mint,onnan nehéz szabadulni!"
Nem tudom, hogy kinek írtad ezt.
Gondolom a kérdezőnek, és a vele egyetértő válaszolóknak is.
Én éppen azt írtam, hogy mostanra beláttam, NINCS értelme közösséghez ragaszkodni, hanem egyszerűen barátkozni kell, megtartva Jézus tanításait...így ez kizárja azt is, hogy szektába keveredjen valaki (mivel nem konkrét közösséghez való tartozás a cél, sőt!)
Egy Római Katolikus
Nem azt mondtam, hogy közösség NÉLKÜL lehet keresztény életet élni.
De nem éppen kell egy templom falai közé zártra korlátozni azt. Egy embertömeg nem azért lesz közösség, mert egy helyre összejárnak...
Már pedig a legtöbb gyülekezetbe már csak "összejárnak". :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!