A Biblia valóban közvetlenül Istentől származik? Miből gondolod?
Nos.
1.adott egy tekercsgyűjtemény, amely kb. 40 (44) ember, több évezred alatt keletkezett írásait tartalmazza!
2. Ezt a gyűjteményt a kanonizáció során a az egyházatyák isteni ihletettségűvé nyilvánították (az I. niceai zsinattól- a III. Karthágói zsinatig bezárólag). Itt jegyezném meg, hogy az egyházatyák, a zsinat résztvevői mind egytől- egyig hús- vér EMBEREK voltak.:)
3.Majd ezt követően 1869-ben!!!(tehát az egész bibliai sztori után több, mint 1800 esztendővel) az I. Vatikáni zsinat résztvevői (szintén egytől egyig hús-vér emberek) kinyilvánították, hogy: "a szentírás könyvei azért szentek és azért kánoniak, mert a Szentlélek sugallta őket, így Isten a szerzőjük, s Isten műveként kerültek az egyház kezére és őrződtek meg az egyházban."
Ha valaki abban hisz, hogy a Biblia egy az egyben Istentől származik, az mindössze annyit tesz, hogy elfogadja ennek a néhány tucat embernek az Istenről, individuális sugallatra megalkotott képét. Persze a világméretű manipulációs gépezet segítségével (ami az emberek Isten utáni vágyát igyekszik meglovagolni) nem nehéz sok millió embert találni, akik hasonlóképpen hajlanak elfogadni ezt az emberi dogmát!
Valójában hol került bele Isten a Bibliába??
"Sokmindent nem tud így vizsgálni, és elég kínos kérdések elől kell kitérnie, amik nem magyarázhatók sehogyan sem a jelenlegi tudományos ismereteinkkel. "
Tegyél fel nekem egy ilyen kínos kérdést, kérlek szépen.
"Nagyon műveletlen vagyok, légyszi világosíts fel, mi okozza a gravitációt? Miért vonzza egymást két tömeg? Mi gerjeszti ezt? Honnan jön hozzá az energia? "
Nem kell én neked magyarázzak, írd be google-be, vagy Wikipédián keress rá. Számítógép előtt ülsz, használd.
"Na látod, te is csak megtapasztalod a gravitációt."
Mindenki egyformán megtapasztalja a gravitációt, ez benne a szuper.
"Istent is megtapasztaljuk számtalan formában"
Na itt a gond, Istent csak a hívők tapasztalják meg, de ők sem tudják épeszű ember módjára leírni, hogy hogyan. Továbbá amiért a szomszéd ufót látott az orosz fronton, attól még nem biztos, hogy az úgy is volt.
"Az egy belső tapasztalás, lelkileg éled át."
Ismerek olyat, aki már megtapasztalta Elvis-t is, néhány zöld cigi után, de ha nem baj, azért nem hiszem el neki, hogy Elvis él.
"A fény is egy példa erre, hogy konkrétan nem is tudjuk mi az:"
TE nem tudod mi az, de segíthetsz magadon, alkalmazd a gravitációval kapcsolatos tanácsomat, hogy végre te is megtudd.
"attól függ, hogy honnan vizsgáljuk, lehet hullám vagy részecske is. Kábé olyan lehet, mint amikor ketten néznek valamit, és az egyik ember azt mondja rá, hogy téglalap, a másik meg azt, hogy kör. "
És neked ez hol probléma? A víz lehet szilárd és gáz halmazállapotú is. Neked ez ellentmondásos? Nekem nem.
"Isten is ilyen: valószínűleg azt hiszed, hogy a hívők valami megkattant marhák, akik valami ősz szakállas bácsit vízionálnak."
Na most fején találtad a szöget, de nem csak hiszem, hanem tudom.
Már feltettem a kínos kérdéseket, csak észre sem vetted, mert neked nem kínosak. Megelégszel azzal, hogy gugli, ennyit tudunk, okosak vagyunk.
Mások nem elégszenek meg. Sőt, egyre inkább azok az emberek nem elégszenek meg, akik a reáltudományaink határait feszegetik: csillagászok, kvantumfizikusok. Egyre csak arra a következtetésre kell jutniuk, hogy a világ valamivel több, mint amit jelenleg modellezünk belőle. Érdekes módon azok, akik azt állítják, hogy felfogták, mi az az Isten, kevésbé elégedetlenek. Nekik valahogy tisztább minden. Persze, neked meggyőződésed, hogy egy szakállas bácsival beszélgetnek, neked ennyit elég is tudni róluk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!