Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A Biblia valóban közvetlenül...

A Biblia valóban közvetlenül Istentől származik? Miből gondolod?

Figyelt kérdés

Nos.

1.adott egy tekercsgyűjtemény, amely kb. 40 (44) ember, több évezred alatt keletkezett írásait tartalmazza!

2. Ezt a gyűjteményt a kanonizáció során a az egyházatyák isteni ihletettségűvé nyilvánították (az I. niceai zsinattól- a III. Karthágói zsinatig bezárólag). Itt jegyezném meg, hogy az egyházatyák, a zsinat résztvevői mind egytől- egyig hús- vér EMBEREK voltak.:)

3.Majd ezt követően 1869-ben!!!(tehát az egész bibliai sztori után több, mint 1800 esztendővel) az I. Vatikáni zsinat résztvevői (szintén egytől egyig hús-vér emberek) kinyilvánították, hogy: "a szentírás könyvei azért szentek és azért kánoniak, mert a Szentlélek sugallta őket, így Isten a szerzőjük, s Isten műveként kerültek az egyház kezére és őrződtek meg az egyházban."

Ha valaki abban hisz, hogy a Biblia egy az egyben Istentől származik, az mindössze annyit tesz, hogy elfogadja ennek a néhány tucat embernek az Istenről, individuális sugallatra megalkotott képét. Persze a világméretű manipulációs gépezet segítségével (ami az emberek Isten utáni vágyát igyekszik meglovagolni) nem nehéz sok millió embert találni, akik hasonlóképpen hajlanak elfogadni ezt az emberi dogmát!

Valójában hol került bele Isten a Bibliába??

2010. jan. 13. 12:01
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/85 anonim ***** válasza:
62%
A biblia számomra nem isten szava..létezik isten,csak nem úgy viselkedik,mint az emberek itt a földön!És nem találhatunk benne logikát a mi fejletlen tudásunkkal.Tehát számomra kizárt,hogy ez a tucat erkölcskönyv isten szava lenne..szerintem az akkori ember legjobb erkölcsi nézeteit tartalmazza,különben miért lenne benne annyi ölés és pusztítás?Méltó ez egy civilizált emberhez?Így kéne cselekedni???Mert akkor megyek a kovácshoz kardért,és levágok pár fejet,akik nem értenek egyet velem..Nem ez isten szava!Ha egyáltalán szóhoz tud jutni azok után,amit a nevében csináltak...Szegény isten..mennyi vér tapad a bibliához..
2010. jan. 13. 15:10
 22/85 anonim ***** válasza:
49%
ja és örülhettek,hogy isten nem olyan,mint amilyen a bibliában le van írva,(emberi tulajdonságokkal felruházott)mert akkor itt már olyan folytogatás lett volna,és csak úgy csapkodta volna a kedves egyházat a földhöz azokért amit tettek,na meg az inkvizíciót,minden gonosz embert elevenen tépett volna szétt..úgyhogy még szerencsétek van,hogy isten nem olyan mint az ember..
2010. jan. 13. 15:14
 23/85 anonim ***** válasza:
53%
És hallottam egy lélekvándorlásról szóló részről,amit szintén kikanonizáltak belőle!Az vajon miért nincs benne???Mert azt Jézus mondta,és nem egyezik az ember szavával??(jó,nem akartam senkit megbántani!!Remélem nem haragusztok bibliások,csak egy vélemény..)
2010. jan. 13. 15:16
 24/85 anonim ***** válasza:
48%
Szeretem ha valakinek van humora! Mivel már fentebb írtam, hogy ateista szülők gyermekeként 27 évig voltam ateista, nekem eszembe se jut ezekbe a csapdákba belelépni, mint az előttem szóló, aki egyébként testvérem Krisztusban, és tudom, hogy igaza van, de nem ez az út visz az üdvösségre, mert aki a hitet és a Bibliát hülyeségnek tartja, az nem fél a kárhozattól. Én 17 évesen öngyilkos akartam lenni, mert semmi értelmét nem láttam az életemnek, de a haláltól nem féltem, leáll a biokémiai reakció, megszűnik a tudatom, és kész. Én a meghalás előtti szenvedéstől féltem, illetve attól, hogy nem halok meg csak nyomorék vagy ilyen leszek, viszont én e nélkűl és épp elég nyomorultul éreztem magam akkor.
2010. jan. 13. 15:23
 25/85 anonim ***** válasza:
én vagyok az előtted szóló.én tudom mi a rossz,és félek,hogyx rosszat teszek,és ezt minnél inkább szeretném elkerülni a saját fejlődésem végett!Mert "az univerzum összes lénye tdja mi a jó!"Csak néhányan itt a földön nem tudják.Én,még ha nem is tartom isten szavának,mint minden erkölcsös ember,én is a biblia szerint élek valamennyire,mert elítélem az ölést,öngyilkosságot,erőszakot,önzőséget,és a velejáró összes gonoszt!Ezt mintha belémépítették volna,és a biblia nékül is tudtam..Úgy érzem,hogy a legjobb formámat kell itt adnom a földön,gondolom ezzel te is így vagy,tehát ugyanúgy nem teszek olyan dolgokat,amivel ártok másnak,és az életnek..és tény,hogy nem félek a kárhozattól,mert úgy érzem nincs okom rá,mivel próbálok a legjobb úton haladni,és csomó csomó szeretetet adni.Isten ezt biztosan értékeli a te hited szerint is.Az én hitem szerint meg mindegy milyen a vallásod,mert ha megpróbálod kihozni magadból a legjobb embert,akármelyik vallás istene az igaz isten,becsülni fogja a jótetteket!Ez a legfontosabb!(szerintem.)
2010. jan. 13. 15:35
 26/85 anonim ***** válasza:
64%

15.26 én vagyok a humoros...

Amit leírtál az nekem is megvolt... nagyon gáz dolog. És igen, a hit ilyenkor komoly segítség. Én hittem abban, hogy ki tudom magam húzni a mocsárból. Hittem a holnapban, bár sírva tudtam volna fakadni, olyan nehezemre esett sokszor... Felkelni sem volt erőm nagyon sokáig. Igyekeztem úgy felfogni, hogy sokkal összetettebbek vagyunk mi annál, mint hogy értelmetlen legyen ez a szenvedés, és céltalan... Próbáltam megfejteni miért történt, mi történt... Ez egy jelzés, a tudatalattim (másnak talán Isten) tudatni akarja velem, hogy rossz úton járok! Igyekeztem észrevenni a hibákat amiket elkövettem, nyitottá váltam mindenre, és meghallgattam másokat is. Elolvastam mindent ami a kezembe akadt, a Bibliát is. Végül kialakult a saját hitem, ami abban áll, hogy HISZEM értelmet kell adnunk az életünknek. Értelmet kell adni a holnapnak, és nem várni a csodát. Tenni kell érte. Tanulni, mindenkit meghallgatni, nyitottnak lenni mindenre. Ha Osamát elfogják, és azt mondja pl. hogy milyen finom kecskés kuszkuszt evett a hegyekben amíg bújkált, és nincs is annál jobb, meg fogom kóstolni, nem ugatom le, csak azért, mert ő Osama. Hülye példa, de talán érhető mit akarok ezzel mondani :)

Szóval a saját hitem abban alapul, hogy megpróbálom azt csinálni, abból élni amit szeretek. Nem megbántani másokat, szeretni azokat akik szeretnek, és nem gyűlölni azokat akik ártani akarnak.

Élni és élni hagyni, meglátni a szépet a világban, törekedni a lelkibékére és a harmóniára. Sok helyen láttam a világban, hogy rengeteg mélyen vallásos ember frusztrált... tényleg. Érdekes dolgok ezek...

2010. jan. 13. 15:42
 27/85 anonim ***** válasza:

15.35-ös Figyu csak egy mondat! Ne ítélj, hogy ne ítéltess meg :) Én vagyok az Osamás kecskefaló, szóval nem ájtatoskodok :D Ha van ilyen szó...

De ez nagy igazság! Ne ítélj el senkit és semmit... Nem kell egyetértened, de ítélni nem szabad. Az beszűkíti a látásodat... Tényleg.

2010. jan. 13. 15:44
 28/85 anonim ***** válasza:
Humorosnak Peti 27.39-et találtam 14.44-kor. Azt gondolom, elindultál egy úton, eljutottál valameddig, de még nem vagy a végén. Ha valaki csak egy évvel a megtérésem előtt azt mondja, én rendszeresen fogok imádkozni, Bibliát olvasni, gyülekezetbe járni, hát a hasamat fogva röhögtem volna rajta! 17 évesen addig jutottam, élni nem érdemes, meghalni nem érdemes, az életnek nincs semmi értelme, és ki nem szarja le, hogy nem vagyok boldog. Bocs az előbbi nem egészen a Biblia nyelve.
2010. jan. 13. 16:05
 29/85 anonim ***** válasza:
A kérdés feltevőtől is bocs, mert jól eldumálgatunk itt, hogy miért hiszem a Bibliát Isten szavának, már fentebb leírtam, mert olyan hatással van az életemre, ami mással nem magyarázható. Azt hogy a Biblia isten szava nem bizonyítható, mert előbb azt kellene bizonyítani, hogy van Isten, de ez sem bizonyítható. Így csak remélni tudom, hogy reggelente nem magamba beszélek. De ha nincs akkor ki hallgat meg, és ki válaszol?
2010. jan. 13. 16:14
 30/85 A kérdező kommentje:

…ismerek egy kis srácot, akinek meghalt az ikertestvére. Olyan 3- év körül voltak, amikor történt. Valamennyire sejtette, hogy nem találkozhat vele többé (ha pontosan nyilván nem is értette mi az a halál). Egy ideig nagyon letargikus volt, aztán később megteremtett magának egy képzeletbeli testvért. Szinte minden idejét „vele töltötte”, elég ijesztő volt néha látni, hogy úgy beszél vele, mintha tényleg ott lenne. A szülei elvitték gyerekpszichológushoz is, meg mindenfélét csináltak, hogy a gyerek ne csinálja ezt a játékot. De ő így tudta könnyebben feldolgozni a testvére elvesztését. ….aztán született egy kistestvére, aki egy idő után „hozzánőtt”, partnere lett. Most úgy néz ki, hogy szép lassan „lejön” a képzeletbeli testvérről.

Valami ilyesmi- szerintem- a vallásos hit: bizonyos emberek könnyebben birkóznak meg az élet nehézségeivel, ha egy képzeletbeli történetet valóságosnak fogadnak el, és megtalálják benne azokat a válaszokat, amelyeket máshol nem találnak (mert MÉG(!!!) nincsenek valódi válaszok, talán egyszer lesznek). Illetve könnyebb nekik az élet igazságtalanságain úgy túllépni, ha elhiszik, hogy egyszer lesz igazságszolgáltatás. Erre sokakban megvan az igény, és sajnos ezt néhányan kihasználják a saját anyagi gyarapodásukra. De mivel a „jutalom” a halál után következik, így akiket átvernek, azok nem nagyon tudnak reklamálni.

Nincs ezzel semmi gond, akinek könnyebb elviselni a létét a hit segítségével, szíve joga.

De kérem tisztelettel, a kereszténységen kívül is ugyanúgy létezik tisztesség, becsület(esség), erkölcsösség…stb., mint ahogy azon belül aljasság, és bűn. Tessék szíves az ilyen „széles út- keskeny út” típusú demagógiákat a helyükön kezelni (mondjuk a kultúra szemétdombján).

Kösz mindenkinek a válaszokat, megy a "hasznos".

2010. jan. 13. 16:58
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!