A Biblia valóban közvetlenül Istentől származik? Miből gondolod?
Nos.
1.adott egy tekercsgyűjtemény, amely kb. 40 (44) ember, több évezred alatt keletkezett írásait tartalmazza!
2. Ezt a gyűjteményt a kanonizáció során a az egyházatyák isteni ihletettségűvé nyilvánították (az I. niceai zsinattól- a III. Karthágói zsinatig bezárólag). Itt jegyezném meg, hogy az egyházatyák, a zsinat résztvevői mind egytől- egyig hús- vér EMBEREK voltak.:)
3.Majd ezt követően 1869-ben!!!(tehát az egész bibliai sztori után több, mint 1800 esztendővel) az I. Vatikáni zsinat résztvevői (szintén egytől egyig hús-vér emberek) kinyilvánították, hogy: "a szentírás könyvei azért szentek és azért kánoniak, mert a Szentlélek sugallta őket, így Isten a szerzőjük, s Isten műveként kerültek az egyház kezére és őrződtek meg az egyházban."
Ha valaki abban hisz, hogy a Biblia egy az egyben Istentől származik, az mindössze annyit tesz, hogy elfogadja ennek a néhány tucat embernek az Istenről, individuális sugallatra megalkotott képét. Persze a világméretű manipulációs gépezet segítségével (ami az emberek Isten utáni vágyát igyekszik meglovagolni) nem nehéz sok millió embert találni, akik hasonlóképpen hajlanak elfogadni ezt az emberi dogmát!
Valójában hol került bele Isten a Bibliába??
15.26 én vagyok a humoros...
Amit leírtál az nekem is megvolt... nagyon gáz dolog. És igen, a hit ilyenkor komoly segítség. Én hittem abban, hogy ki tudom magam húzni a mocsárból. Hittem a holnapban, bár sírva tudtam volna fakadni, olyan nehezemre esett sokszor... Felkelni sem volt erőm nagyon sokáig. Igyekeztem úgy felfogni, hogy sokkal összetettebbek vagyunk mi annál, mint hogy értelmetlen legyen ez a szenvedés, és céltalan... Próbáltam megfejteni miért történt, mi történt... Ez egy jelzés, a tudatalattim (másnak talán Isten) tudatni akarja velem, hogy rossz úton járok! Igyekeztem észrevenni a hibákat amiket elkövettem, nyitottá váltam mindenre, és meghallgattam másokat is. Elolvastam mindent ami a kezembe akadt, a Bibliát is. Végül kialakult a saját hitem, ami abban áll, hogy HISZEM értelmet kell adnunk az életünknek. Értelmet kell adni a holnapnak, és nem várni a csodát. Tenni kell érte. Tanulni, mindenkit meghallgatni, nyitottnak lenni mindenre. Ha Osamát elfogják, és azt mondja pl. hogy milyen finom kecskés kuszkuszt evett a hegyekben amíg bújkált, és nincs is annál jobb, meg fogom kóstolni, nem ugatom le, csak azért, mert ő Osama. Hülye példa, de talán érhető mit akarok ezzel mondani :)
Szóval a saját hitem abban alapul, hogy megpróbálom azt csinálni, abból élni amit szeretek. Nem megbántani másokat, szeretni azokat akik szeretnek, és nem gyűlölni azokat akik ártani akarnak.
Élni és élni hagyni, meglátni a szépet a világban, törekedni a lelkibékére és a harmóniára. Sok helyen láttam a világban, hogy rengeteg mélyen vallásos ember frusztrált... tényleg. Érdekes dolgok ezek...
15.35-ös Figyu csak egy mondat! Ne ítélj, hogy ne ítéltess meg :) Én vagyok az Osamás kecskefaló, szóval nem ájtatoskodok :D Ha van ilyen szó...
De ez nagy igazság! Ne ítélj el senkit és semmit... Nem kell egyetértened, de ítélni nem szabad. Az beszűkíti a látásodat... Tényleg.
…ismerek egy kis srácot, akinek meghalt az ikertestvére. Olyan 3- év körül voltak, amikor történt. Valamennyire sejtette, hogy nem találkozhat vele többé (ha pontosan nyilván nem is értette mi az a halál). Egy ideig nagyon letargikus volt, aztán később megteremtett magának egy képzeletbeli testvért. Szinte minden idejét „vele töltötte”, elég ijesztő volt néha látni, hogy úgy beszél vele, mintha tényleg ott lenne. A szülei elvitték gyerekpszichológushoz is, meg mindenfélét csináltak, hogy a gyerek ne csinálja ezt a játékot. De ő így tudta könnyebben feldolgozni a testvére elvesztését. ….aztán született egy kistestvére, aki egy idő után „hozzánőtt”, partnere lett. Most úgy néz ki, hogy szép lassan „lejön” a képzeletbeli testvérről.
Valami ilyesmi- szerintem- a vallásos hit: bizonyos emberek könnyebben birkóznak meg az élet nehézségeivel, ha egy képzeletbeli történetet valóságosnak fogadnak el, és megtalálják benne azokat a válaszokat, amelyeket máshol nem találnak (mert MÉG(!!!) nincsenek valódi válaszok, talán egyszer lesznek). Illetve könnyebb nekik az élet igazságtalanságain úgy túllépni, ha elhiszik, hogy egyszer lesz igazságszolgáltatás. Erre sokakban megvan az igény, és sajnos ezt néhányan kihasználják a saját anyagi gyarapodásukra. De mivel a „jutalom” a halál után következik, így akiket átvernek, azok nem nagyon tudnak reklamálni.
Nincs ezzel semmi gond, akinek könnyebb elviselni a létét a hit segítségével, szíve joga.
De kérem tisztelettel, a kereszténységen kívül is ugyanúgy létezik tisztesség, becsület(esség), erkölcsösség…stb., mint ahogy azon belül aljasság, és bűn. Tessék szíves az ilyen „széles út- keskeny út” típusú demagógiákat a helyükön kezelni (mondjuk a kultúra szemétdombján).
Kösz mindenkinek a válaszokat, megy a "hasznos".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!