A Biblia valóban közvetlenül Istentől származik? Miből gondolod?
Nos.
1.adott egy tekercsgyűjtemény, amely kb. 40 (44) ember, több évezred alatt keletkezett írásait tartalmazza!
2. Ezt a gyűjteményt a kanonizáció során a az egyházatyák isteni ihletettségűvé nyilvánították (az I. niceai zsinattól- a III. Karthágói zsinatig bezárólag). Itt jegyezném meg, hogy az egyházatyák, a zsinat résztvevői mind egytől- egyig hús- vér EMBEREK voltak.:)
3.Majd ezt követően 1869-ben!!!(tehát az egész bibliai sztori után több, mint 1800 esztendővel) az I. Vatikáni zsinat résztvevői (szintén egytől egyig hús-vér emberek) kinyilvánították, hogy: "a szentírás könyvei azért szentek és azért kánoniak, mert a Szentlélek sugallta őket, így Isten a szerzőjük, s Isten műveként kerültek az egyház kezére és őrződtek meg az egyházban."
Ha valaki abban hisz, hogy a Biblia egy az egyben Istentől származik, az mindössze annyit tesz, hogy elfogadja ennek a néhány tucat embernek az Istenről, individuális sugallatra megalkotott képét. Persze a világméretű manipulációs gépezet segítségével (ami az emberek Isten utáni vágyát igyekszik meglovagolni) nem nehéz sok millió embert találni, akik hasonlóképpen hajlanak elfogadni ezt az emberi dogmát!
Valójában hol került bele Isten a Bibliába??
Ez egy elég gyenge trükk. Tudod, ha mától, mondjuk, egy éven keresztül elkezdenéd gyűjteni a publicisztikákat, amelyek a közeli jövőnkre vonatkozólag a lehetséges történéseket boncolgatják, és utólag megnéznéd, hogy van-e közte olyan, ami nagy közelítéssel előre látta a jövőt, egész biztos, hogy találnál jó néhányat. A nagy számok törvénye alapján ez biztos így van. Ezért utólag egyáltalán nem nagy művészet összeállítani egy könyvet, ami tele van megvalósult próféciákkal.
Tudod, mekkora esélye van a lottó 5-ösnek? 1:43 949 268 (tehát kb. 900 000 évig kellene játszanod egy szelvénnyel ahhoz, hogy biztosan nyerj). És mégis évente van 1-2 ember, akivel megtörténik. Ők valamilyen természetfeletti tulajdonság birtokosai, akik képesek a jövőbe látni, vagy egyszerűen csak akkora a merítés (a játékosok száma), hogy törvényszerű az alkalmankénti telitalálat! Pedig belátható, hogy emberi léptékkel nézve lehetetlen!
Isten hívószáma: Bűnös vagyok, könyörülj rajtam! Csak akkor működik ha őszintén mondod!
A Jézusba vetet hit reményt ad, hinni lehet az evolúcióban is, de az nem ad semmit.
Újra átolvastam az egészet, és arra szeretnék reagálni, mikor egy hívő azt írta, a kárhozatra lehet jutni, és erre azt válaszolta valaki, ne fenyegetőzzön.
Amikor mi keresztyének a kárhozatról beszélünk, nem fenyegetünk senkit. Nekünk magunknak ugyan is semmilyen lehetőségünk vagy hatalmunk nincs arra, hogy bárkit a kárhozatba juttassunk. A Fenyegetés pedig csak akkor reális, ha hatalmamban is áll megtenni azt, amivel fenyegetőzöm. Ez a kérdés arról szól, valóban Istentől származik-e a Biblia. Azt már korábban elismertem, bár meggyőződésem, hogy igen, bizonyítani nem tudom. De azt elmondhatom, mit tanít. És aki a kárhozatba jutás lehetőségét írta, az azt mondta, a Biblia szerint ez is lehet az ember osztályrésze. Én magam is ezt hiszem, és vallom. Amikor az ateista azt írja, nincs Isten, engem akar megmenteni a tévelygésemből, és egy olyan nyomorúságos élettől, mint amilyen a keresztyének élete. Viszont amikor mi keresztyének azt mondjuk a nem hívőknek, figyelj oda, mert a kárhozat reális lehetőség, ami a halálod után várhat rád, akkor mi azt jó szándékkal tesszük, mert szeretnénk, ha elkerülnéd azt, amiről mi meg vagyunk győződve, hogy igaz. Bizonyítani nem tudjuk. De az ateista sem tudja, milyen élete van egy keresztyénnek, csak torz elképzelései vannak, még is mi mindent elkövet, hogy megmentsen! Biztos vagyok benne, ő is szeretetből, féltésből teszi. Bocs ez egy kicsit szarkasztikusra sikerült, nehezen képzelem, hogy valaki szeretetből hülyézi le, és hívja elmebetegnek a másikat.
Bocs hogy nem közvetlenűl a kérdésre reagáltam.
A Jézusba vetett hit reményt ad.
Én nem vallom a Bibliát, de ismerem.
Csupán egy apró hozzászólás a hívőkhöz: az a baj, hogy teljesen csőlátásotok van. Csak, amit Isten mond. Isten nem mutatja az arcát. Isten nem is beszél, csak sugall. Akkor hogy hihettek egy könyvnek? Ha Isten ezt sugallja nektek, hát legyen.
Na meg azt nem szeretem, amikor másra rátukmálják a hitüket. "Térj meg fiam és minden jóra fordul...", illetve "Ezen naptól fogva Istenben fogsz hinni...", "Gyóndd meg bűneidet, Isten megbocsájt...". Ez a felszólító hangnem nekem nagyon nem tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!