Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A Biblia valóban közvetlenül...

A Biblia valóban közvetlenül Istentől származik? Miből gondolod?

Figyelt kérdés

Nos.

1.adott egy tekercsgyűjtemény, amely kb. 40 (44) ember, több évezred alatt keletkezett írásait tartalmazza!

2. Ezt a gyűjteményt a kanonizáció során a az egyházatyák isteni ihletettségűvé nyilvánították (az I. niceai zsinattól- a III. Karthágói zsinatig bezárólag). Itt jegyezném meg, hogy az egyházatyák, a zsinat résztvevői mind egytől- egyig hús- vér EMBEREK voltak.:)

3.Majd ezt követően 1869-ben!!!(tehát az egész bibliai sztori után több, mint 1800 esztendővel) az I. Vatikáni zsinat résztvevői (szintén egytől egyig hús-vér emberek) kinyilvánították, hogy: "a szentírás könyvei azért szentek és azért kánoniak, mert a Szentlélek sugallta őket, így Isten a szerzőjük, s Isten műveként kerültek az egyház kezére és őrződtek meg az egyházban."

Ha valaki abban hisz, hogy a Biblia egy az egyben Istentől származik, az mindössze annyit tesz, hogy elfogadja ennek a néhány tucat embernek az Istenről, individuális sugallatra megalkotott képét. Persze a világméretű manipulációs gépezet segítségével (ami az emberek Isten utáni vágyát igyekszik meglovagolni) nem nehéz sok millió embert találni, akik hasonlóképpen hajlanak elfogadni ezt az emberi dogmát!

Valójában hol került bele Isten a Bibliába??

2010. jan. 13. 12:01
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/85 anonim ***** válasza:
81%
Ne haragudj, de én nem ezen az úton jutottam el odáig, hogy a Biblia Isten Igéje. A dolog úgy kezdődött, hogy 1967-ben megszülettem egy ateista, de nagyon szerető családban. Bibliájuk még csak a nagyszüleimnek se volt, és a 70-80-as évek oktatási politikájában sem szerepelt, így nyugodt szívvel mondhatom, a neveltetésemre a Biblia nem volt hatással. 24 évesen láttam először Bibliát mint fizikai könyvet a maga valójában. Úgy rácsodálkoztam, hogy ilyen még van, és nem csak a múzeumokban létezik, hogy a munkatársam, akié volt, nekem adta. Néhányszor belelapoztam, de nem fogott meg. Három évig porosodott a polcon. Azt mondanom sem kell, a hitvitákban az ateisták igen széles táborát erősítettem, és és úgy sepertem le a Bibliát az asztalról, /képletesen kell érteni/ mint ha elölről-hátulról tudnám, mi van benne, pedig az igazság az volt, hogy soha nem olvastam. 27 évesen, éppen életem egyik igen mély pontján, munkanélküli voltam 1994-ben, de a korábbi fizetésem miatt igen szép összeget kaptam segély gyanánt, két gyerek meg szerelem házasság, meg normális lakás, és még is a válóper közepén, találkoztam valakivel, aki partner volt a hitvitában, vagy is mindig volt egy normális válasza a Biblia alapján arra, amit én kérdeztem. Pedig tudtam kötekedni hidd el. Ezért elhatároztam, kiolvasom a Bibliát. Munkanélküliként, feleség két gyerek 50km-el arrébb egy másik városban, ráértem. Biblia le a polcról, és ahogy egy normális könyvet kell, kezdtem az elején. A teremtés történet tele ellentmondással, helyenként röhejes. A nemzetségtáblázatok gyötrelmesek voltak. De mentem sorról sorra, és sok minden volt benne amit én egészen másképp gondoltam, de nem tudtam egyből rávágni, hogy amit az Ige ír, hülyeség. Ami a lényeg: két hét után teljes káosz kívül az életemben, teljes káosz a fejemben, letettem a Bibliát a földre, mellé térdeltem, behunyt szemmel, összekulcsolt kézzel /filmekben azt láttam így kell imádkozni/ azt mondtam: Isten, ha vagy, mutasd meg magad! Túl hosszú nem akarok lenni, de nem maradtam válasz nélkül, az imádság után mint ha nem is ugyan azt a Bibliát olvasnám, mint előtte, a teremtéstörténet valami csoda egy olyan embernek, aki személyesen élte át, hogy Isten szól: legyen világosság, és lesz világosság. Nincs az az ateista, aki úgy tudna rajtam röhögni, hogy az engem zavarjon. Röhögtem én hívőkön eleget. Ma már tudom, szánalmas voltam. A második feleségem az ötödik gyermekemmel várandós. A 17 éves fiam és a 14 éves lányom megtért, szabad saját elhatározásából, édesapám most velük vívja azt a reménytelen harcot Istennel szemben, amit 16 éven keresztül velem is tett, és ami itt is folyik hívők és ateisták között. Nem tudom bizonyítani Isten létét, de naponta tapasztalom, és a Biblia nagyon sok dologra nem ad választ, de azt tudja, hogy kell egy férfinak és egy nőnek együtt élniük úgy, hogy a házasságuk boldog és harmonikus legyen. És ez nekem kicsit fontosabb annál a kérdésnél, hogy mit tett Isten a teremtés előtt? Mert ettől még tudok nyugodtan aludni esténként. Nekem azokra a kérdésekre kell a válasz, amelyek miatt esténként álmatlanul forgolódnék. És ezekre a kérdésekre a Biblia mind tudja a választ. Jobban, és SOKKAL JOBBAT mint amit bármelyik ateista tud.
2010. jan. 13. 13:06
 12/85 anonim ***** válasza:
13.05-ös Sehol sem fikáztuk.
2010. jan. 13. 13:09
 13/85 anonim ***** válasza:

13.06 szuper! Én ugyanerre mondom, hogy Jézust a legnagyobb pszichológusok egyikének tartom... Hogy ki, hogyan éli meg a Bibliát, az a saját dolga, de tény, hogy vannak benne bőven szemfelnyitogató mondatok. Aztán, hogy erre valaki mélyen vallásossá válik, vagy csak megtanul egy-két dolgot, és azt hasznosítja az életben, az már a saját ügye. De szerintem a legjobb hozzáállás az amikor valaki a vallásától függetlenül meghallgatja, és elfogadja mások véleményét, és ha egyet is tud érteni, mondjon bár ellent az ő hitének... Az, hogy emberek járnak mint a güzü templomba, semmit nem értenek a bibliából csak kántálni tudnak, és azt hiszik egy gyónással minden el van intézve, valamint úgy néznek le másokat, hogy nem is ismerik... na ezek nekem a gázok.

Szélsőséges példa, de vegyük pl. az olasz maffiát... ott aztán van kereszt, meg gyónás, meg vallás... aztán meg megy a gyilok... De ez kicsiben is ugyanígy megy nap mint nap, sok-sok családban... Nekem ez gáz... legyen bármilyen vallásról szó.

2010. jan. 13. 13:21
 14/85 anonim ***** válasza:
56%
És nem akarok politizálni, de hát ugye... ott is... harsogják sokan, hogy keresztény értékrend, meg mittudomén... közben meg erőszakosak, lenéznek másokat, és szítják a tüzet. Nem általánosítok, még mielőtt bárki a torkomnak esne, de volt szerencsém bepillantani néhány ilyen ember életébe.
2010. jan. 13. 13:24
 15/85 anonim ***** válasza:
39%

Én csak ezt a képet ajánlom annak aki hitetlen és annak is aki hívő, nézze meg igen alaposan! A kép alján a születést értelmezem, amikor belecsöppenünk ebbe a földi porba. A kép teteje, pedig a halál, mikor meghalunk és kire mi vár-hova jut cselekedete szerint. Bal oldalon a hitetlenek útja, ami a széles út, jobb oldali a hívő ember útja, ami a keskeny út. Az utat magunk választjuk. Ez a szabad akaratunk és nem mindegy, de nagyon nem mindegy melyiken járunk. Érdemes ezen elgondolkozni...

[link]

2010. jan. 13. 13:25
 16/85 anonim ***** válasza:
41%
13.25 ez demagógia.
2010. jan. 13. 13:31
 17/85 anonim ***** válasza:
31%
13:31! Nem! Ez nem demagógia, ez az igazság ha tetszik ha sem! Mindenki maga kárára avagy hasznára hiszi el...
2010. jan. 13. 13:41
 18/85 anonim ***** válasza:
41%

"mindenki a saját kárára, vagy hasznára hiszi el" Jaj ne károgj már... Mert, mi van ezen a képen? Hogy ha nem sátorban lakom, és nagy házam van akkor pokolra jutok? Ne fenyegess... Ez demagógia... Látod ez a baj sok emberrel, amikor kinyilatkoztatják tényként a dolgokat! ÍGY LESZ, ÚGY LESZ, ISTEN EZT AKARJA, POKOLRA JUTSZ! Ja... Akik boszokrányként égettek meg ártatlanokat, meg kényszerítenek szülésre megerőszakolt nőket, mert elvetetni isten elleni vétek! Anyád... Van egy érdekes mondás, Mindenki a mennyországba akar jutni, de meghalni senki nem akar... Érdekes, hogy mindig az ilyen erőszakos emberek -akik így kinyilatkoztatnak dolgokat- kapaszkodnak legjobban az életbe... Ha halálos beteg lennél, és mondanám, hogy megmentelek, de előbb tagadd meg amit mondtál, úgy megtennéd, mint a pinty... De nincs ebben semmi rossz... Hogy is volt az utolsó vacsorán? :) Ki hányszor tagad meg kit? :)

Ilyenek vagyunk, én elfogadom, és van hitem is. De nem fenyegetek másokat, nem gondolom, hogy jogom van hozzá.

2010. jan. 13. 13:50
 19/85 anonim ***** válasza:
52%

13:50! "Ha halálos beteg lennél, és mondanám, hogy megmentelek, de előbb tagadd meg amit mondtál, úgy megtennéd, mint a pinty..."

Van ehhez a mondathoz hasonló sátáni eredetű gondolat a Bibliában: "És ezt mondván: Te, ki lerontod a templomot és harmadnapra fölépíted, szabadítsd meg magadat; ha Isten Fia vagy, szállj le a keresztről!" (Mt 27,40)

De én ezzel a mondattal védekezem: "Mert a mi Istenben láthatatlan, tudniillik az ő örökké való hatalma és istensége, a világ teremtésétől fogva az ő alkotásaiból megértetvén megláttatik; úgy, hogy ők menthetetlenek." (Rm.1,20)

2010. jan. 13. 14:12
 20/85 anonim ***** válasza:
70%

14.12! Én meg ezt mondom!

Peti 27.39

Mert értelmezhetetlen az néked dumád, mit itten ájtatozva megszólalol! S mondám én, hogy nem értvén tégedet szállj le az billentyűzetről, s meglátod mily jó idő kint vala! S, mert látván, hogy ez jó, felemelvén az hátsódat játszódj a kertben, akarva mozdulj, mert jobb az, mint tespedvén gép előtt unott önmagadat! Ámen

2010. jan. 13. 14:44
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!