A Biblia valóban közvetlenül Istentől származik? Miből gondolod?
Nos.
1.adott egy tekercsgyűjtemény, amely kb. 40 (44) ember, több évezred alatt keletkezett írásait tartalmazza!
2. Ezt a gyűjteményt a kanonizáció során a az egyházatyák isteni ihletettségűvé nyilvánították (az I. niceai zsinattól- a III. Karthágói zsinatig bezárólag). Itt jegyezném meg, hogy az egyházatyák, a zsinat résztvevői mind egytől- egyig hús- vér EMBEREK voltak.:)
3.Majd ezt követően 1869-ben!!!(tehát az egész bibliai sztori után több, mint 1800 esztendővel) az I. Vatikáni zsinat résztvevői (szintén egytől egyig hús-vér emberek) kinyilvánították, hogy: "a szentírás könyvei azért szentek és azért kánoniak, mert a Szentlélek sugallta őket, így Isten a szerzőjük, s Isten műveként kerültek az egyház kezére és őrződtek meg az egyházban."
Ha valaki abban hisz, hogy a Biblia egy az egyben Istentől származik, az mindössze annyit tesz, hogy elfogadja ennek a néhány tucat embernek az Istenről, individuális sugallatra megalkotott képét. Persze a világméretű manipulációs gépezet segítségével (ami az emberek Isten utáni vágyát igyekszik meglovagolni) nem nehéz sok millió embert találni, akik hasonlóképpen hajlanak elfogadni ezt az emberi dogmát!
Valójában hol került bele Isten a Bibliába??
13.06 szuper! Én ugyanerre mondom, hogy Jézust a legnagyobb pszichológusok egyikének tartom... Hogy ki, hogyan éli meg a Bibliát, az a saját dolga, de tény, hogy vannak benne bőven szemfelnyitogató mondatok. Aztán, hogy erre valaki mélyen vallásossá válik, vagy csak megtanul egy-két dolgot, és azt hasznosítja az életben, az már a saját ügye. De szerintem a legjobb hozzáállás az amikor valaki a vallásától függetlenül meghallgatja, és elfogadja mások véleményét, és ha egyet is tud érteni, mondjon bár ellent az ő hitének... Az, hogy emberek járnak mint a güzü templomba, semmit nem értenek a bibliából csak kántálni tudnak, és azt hiszik egy gyónással minden el van intézve, valamint úgy néznek le másokat, hogy nem is ismerik... na ezek nekem a gázok.
Szélsőséges példa, de vegyük pl. az olasz maffiát... ott aztán van kereszt, meg gyónás, meg vallás... aztán meg megy a gyilok... De ez kicsiben is ugyanígy megy nap mint nap, sok-sok családban... Nekem ez gáz... legyen bármilyen vallásról szó.
Én csak ezt a képet ajánlom annak aki hitetlen és annak is aki hívő, nézze meg igen alaposan! A kép alján a születést értelmezem, amikor belecsöppenünk ebbe a földi porba. A kép teteje, pedig a halál, mikor meghalunk és kire mi vár-hova jut cselekedete szerint. Bal oldalon a hitetlenek útja, ami a széles út, jobb oldali a hívő ember útja, ami a keskeny út. Az utat magunk választjuk. Ez a szabad akaratunk és nem mindegy, de nagyon nem mindegy melyiken járunk. Érdemes ezen elgondolkozni...
"mindenki a saját kárára, vagy hasznára hiszi el" Jaj ne károgj már... Mert, mi van ezen a képen? Hogy ha nem sátorban lakom, és nagy házam van akkor pokolra jutok? Ne fenyegess... Ez demagógia... Látod ez a baj sok emberrel, amikor kinyilatkoztatják tényként a dolgokat! ÍGY LESZ, ÚGY LESZ, ISTEN EZT AKARJA, POKOLRA JUTSZ! Ja... Akik boszokrányként égettek meg ártatlanokat, meg kényszerítenek szülésre megerőszakolt nőket, mert elvetetni isten elleni vétek! Anyád... Van egy érdekes mondás, Mindenki a mennyországba akar jutni, de meghalni senki nem akar... Érdekes, hogy mindig az ilyen erőszakos emberek -akik így kinyilatkoztatnak dolgokat- kapaszkodnak legjobban az életbe... Ha halálos beteg lennél, és mondanám, hogy megmentelek, de előbb tagadd meg amit mondtál, úgy megtennéd, mint a pinty... De nincs ebben semmi rossz... Hogy is volt az utolsó vacsorán? :) Ki hányszor tagad meg kit? :)
Ilyenek vagyunk, én elfogadom, és van hitem is. De nem fenyegetek másokat, nem gondolom, hogy jogom van hozzá.
13:50! "Ha halálos beteg lennél, és mondanám, hogy megmentelek, de előbb tagadd meg amit mondtál, úgy megtennéd, mint a pinty..."
Van ehhez a mondathoz hasonló sátáni eredetű gondolat a Bibliában: "És ezt mondván: Te, ki lerontod a templomot és harmadnapra fölépíted, szabadítsd meg magadat; ha Isten Fia vagy, szállj le a keresztről!" (Mt 27,40)
De én ezzel a mondattal védekezem: "Mert a mi Istenben láthatatlan, tudniillik az ő örökké való hatalma és istensége, a világ teremtésétől fogva az ő alkotásaiból megértetvén megláttatik; úgy, hogy ők menthetetlenek." (Rm.1,20)
14.12! Én meg ezt mondom!
Peti 27.39
Mert értelmezhetetlen az néked dumád, mit itten ájtatozva megszólalol! S mondám én, hogy nem értvén tégedet szállj le az billentyűzetről, s meglátod mily jó idő kint vala! S, mert látván, hogy ez jó, felemelvén az hátsódat játszódj a kertben, akarva mozdulj, mert jobb az, mint tespedvén gép előtt unott önmagadat! Ámen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!