Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A Biblia valóban közvetlenül...

A Biblia valóban közvetlenül Istentől származik? Miből gondolod?

Figyelt kérdés

Nos.

1.adott egy tekercsgyűjtemény, amely kb. 40 (44) ember, több évezred alatt keletkezett írásait tartalmazza!

2. Ezt a gyűjteményt a kanonizáció során a az egyházatyák isteni ihletettségűvé nyilvánították (az I. niceai zsinattól- a III. Karthágói zsinatig bezárólag). Itt jegyezném meg, hogy az egyházatyák, a zsinat résztvevői mind egytől- egyig hús- vér EMBEREK voltak.:)

3.Majd ezt követően 1869-ben!!!(tehát az egész bibliai sztori után több, mint 1800 esztendővel) az I. Vatikáni zsinat résztvevői (szintén egytől egyig hús-vér emberek) kinyilvánították, hogy: "a szentírás könyvei azért szentek és azért kánoniak, mert a Szentlélek sugallta őket, így Isten a szerzőjük, s Isten műveként kerültek az egyház kezére és őrződtek meg az egyházban."

Ha valaki abban hisz, hogy a Biblia egy az egyben Istentől származik, az mindössze annyit tesz, hogy elfogadja ennek a néhány tucat embernek az Istenről, individuális sugallatra megalkotott képét. Persze a világméretű manipulációs gépezet segítségével (ami az emberek Isten utáni vágyát igyekszik meglovagolni) nem nehéz sok millió embert találni, akik hasonlóképpen hajlanak elfogadni ezt az emberi dogmát!

Valójában hol került bele Isten a Bibliába??

2010. jan. 13. 12:01
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/85 anonim ***** válasza:
51%
Nem személyeskedtem. Felfedtem, hogy miért teszel hamis kijelentéseket, ráadásul meggyőződésből. Amúgy ha megnézem, mitől vallás egy vallás, akkor a tudományokra semmiképpen sem illik a személyleírás, amit te is sejthetsz, hiszen éppen te írtad, hogy ellentétben áll a vallásokkal az, hogy nézetei változnak bizonyos kérdésekben, míg a vallások mindenképpen tartják magukat még a legégbekiáltóbb baromságokhoz is.
2010. febr. 18. 13:05
 62/85 anonim ***** válasza:
55%

"a tudomány-*moderálva* is próbál mászni... ...nem értjük tőlük jobban a világot. "

Ennél a pontnál meg rájöttem, hogy valószínűleg egy, a Jézus-szlogeneshez hasonló skizofrénnel tárgyalok, úgyhogy bye.

2010. febr. 18. 13:11
 63/85 Salx Narval ***** válasza:
Most már végképp nem értelek,azt mondod, hogy nem vagy sem hívő, sem vallásos. Akkor mégis mi az ami téged a hegyre visz, ha már így fogalmaztál.Ha hívő lennél, akkor talán megérteném, hogy Isten szeretete vezérel, de így.Ha nem hitet, akkor mit kaptál a vallástól, vallásoktól.
2010. febr. 18. 13:40
 64/85 anonim ***** válasza:

[link]

Miközben játszva tanulhatsz, választ is kapsz közben.

Persze ettől nem fog gyökeresen megváltozni az életed, ez csak száraz infó (és nem is túl részletes), de segíthet elgondolkodni.

A hit nem tanulható. Az magától jön, talán valamilyen esemény hatására, esetleg a kialakult világképe változik meg az embernek, amire csak az Istentől jövő válaszok (mert vannak Neki) adhatnak magyarázatot.

Úgy látom most még nincs ilyen 'problémád', de ha eljön az a nap, nagy örömben lesz részed.

Persze vannak vallások amik dogmatikusak, de ezeket könnyen ki lehet szűrni.

2010. febr. 18. 14:34
 65/85 anonim ***** válasza:

"Nem személyeskedtem. Felfedtem, hogy miért teszel hamis kijelentéseket, ráadásul meggyőződésből."

Személyeskedtél, és nem teszek hamis kijelentéseket. A véleményemet írom le, ami más, mint a tiéd, de attól még nem hamis. Annak pedig örülhetsz, hogy meggyőződésből beszélek, és nem csak szivatlak.

"[...] a vallások mindenképpen tartják magukat még a legégbekiáltóbb baromságokhoz is."

Bizonyos nézőpontból baromságok. Itt azon áll vagy bukik a dolog, hogy képes vagy-e a másik nézőpontjából megpróbálni megérteni a témát, nem csak bezárkózva a sajátodba, hülyeségnek titulálni mindent, ami a te véleményedtől eltérő irányból közelíti UGYANAZT.

"Ennél a pontnál meg rájöttem, hogy valószínűleg egy, a Jézus-szlogeneshez hasonló skizofrénnel tárgyalok"

A személyiség-elemzésem helyett foglalkozhatnál azzal, hogy amit írok, annak mi az értelme, és felfogni azt, hogy nem csak a te utad létezik, mint egyetlen igaz út. Nem tudom, mi az a Jézus-szlogen, én Jézussal nem foglalkozom, azt az utat nem értem. Próbáltam, de nekem az nem megy. A skizofréniáról olvasgathatsz picit: lehet, hogy meg fogsz lepődni.

"Akkor mégis mi az ami téged a hegyre visz"

Még nem tudom, hogy pont engem mi visz a hegyre, keresem az utamat. Ezért is ismerkedek több úttal. A tudomány útja elég rövidnek bizonyult. Persze, hogy engem is Isten szeretete vezérel, mint mindenki mást. Isten MINDEN emberben ott van, akár tetszik neki, akár nem. Aztán gondolatvilágtól függően mindenki másképp találhatja meg magában. Vagy egyáltalán nem találja meg, mint pl a tudományban hívők, akik nem jutottak tovább a newtoni vagy einsteini fizikánál. A kvantumfizika már egy érdekes terület, ott kezdenek érdekeseket kérdezni :)

2010. febr. 18. 15:17
 66/85 anonim ***** válasza:
48%

"Ennél a pontnál meg rájöttem, hogy valószínűleg egy, a Jézus-szlogeneshez hasonló skizofrénnel tárgyalok"

Nem zavar, ha sértegetsz, de ettől nem lesz igazad. Mióta érv az egy ideológia, vagy bármi más mellett, hogy a másik ideológiát valló egy hülye. Az ateisták között is csak akad egy hülye valahol, de ez nem befolyásolja semmiben sem az ateizmus valós, vagy nem valós voltát.

Ezzel valóban csak azt bizonyítod, elfogytál az érvekkel, erőből próbálsz meg győzni. Mivel a net-en pofozkodni nem lehet, jöhet a másik becsmérlése.

A Jézusba vetett hit reményt ad.

2010. febr. 18. 15:29
 67/85 anonim ***** válasza:
55%
Nem, ez nem érv volt, hanem diagnózis. Egy ilyen kijelentés után nem tudok más konklúziót levonni. Ha a tudományok nem segítenek megérteni a világ működését (szerinte), akkor nem tudom mi segít. Biztos a vízenjáró, vakokat szemenköpő Jézus. Baromi sok köze van a világ megértéséhez a vallásnak.
2010. febr. 18. 15:36
 68/85 anonim ***** válasza:
51%
Ja, amúgy érdekes tőled érvelésről olvasni, amikor eddig soha egyetlen kommentedben sem érveltél semmit, csak jöttél a demagóg rizsáddal.
2010. febr. 18. 15:37
 69/85 anonim ***** válasza:
Ez a baj, hogy diagnosztizálsz, ahelyett, hogy megérteni próbálnád a másik álláspontját. A tudományok pedig segítenek megérteni a világ működését, de sajnos csak egy bizonyos szintig, mert csak a fizikai világgal foglalkoznak. A világ pedig nem csak abból áll. Van benne "spiritusz" is, amit a fizikai képletek nem tudnak leírni, a vallások pedig megkísérlik, mindegyik a maga szemszögéből.
2010. febr. 18. 15:42
 70/85 anonim ***** válasza:

"A világ pedig nem csak abból áll."

Ha egyetlenegy dolgot mondasz, amiért nekem is így kellene ezt gondolnom, akkor megígérem, hogy meg fogom próbálni ezt az álláspontot is. És ne gyere ilyenekkel, hogy azért, mert a fizika nem tudja leírni.

2010. febr. 18. 16:08
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!