Csak engem idegesít Péter?
Kedves Kérdező! Kedves Hozzászóló! Így indul általában, majd a kérdéssel kapcsolatban elmondja a nézeteit, ami általában nemis ad választ a kérdésre, hanem csak amolyan a kérdéshez alig kapcsolódó eszmefuttatás. Majd barátságosan megjegyzi, hogy remélem tudtam segíteni, végül elköszön: Üdvözlettel: Péter.
Mindenhol ott van. Mindenhol. Alig van olyan topic valláskritika témakörben ahol ne lehetne belebotlani. Szerintem ijesztő.
de nagy szemét kérdés ez!
ha mindenki ilyen higgadtan álllna a kérdésekhez,és minden vallásos ilyen lenne,mint Péter,akkor nem lenne kivel veszekedni?Láttátok őt valaha csúnyán beszélni,vagy gonoszan vitatkozni???Nem,mert ő itt az egyik legnormálisabb!!És nem ismerem,nem vagyok vallásos sem,de ő leírja a véleményét,és segíteni akar!ai ezt rossznak veszi az egy gonosz ember!Az ilyen csak vitatkozni akar itt,nem pedig beszélgetni!Elég szomoú,hogy pont őt bántjátok,miközben róla kéne példát venni,hogyan is viszonyuljunk a másikhoz!ráadásul ő itt az egyeten,aki a nevét is odaírja,és mindíg megpróbál az ő saját vilánézete alapján válaszolni,amit ugye tisztelni kéne!!!Az az ilyesztő,hogy valláosok közt van ilyen jó ember is?Én örülök neki!Persze legtöbbször én sem értek vele egyet,mégis a stílusát többre tartom,mint itt mindannyiotokét!Köszön,válaszol,reméli,hogy segített,majd aláírja!Biztos jó ember lehet a velejéig,ha ilyen udvarias,és segítőkész!És nekem mindegy milyen vallású,én dícsérem ezért,és aki bántja,annak valami hiba van a lelkében!Neki is olyan stílusban kéne írnia,mint mondjuk a legtöbb elvakult vallásos?vagy ídézzen a bibliából a saját szavai helyett?akkor nem bántanátok???Szégyen ez a kérdés!Ne is haragudj,nem bántott Péter soha senkit!
Remélem tudtam segíteni tisztánlátni az ember fontos tulajdonságait világnézeten kívül!!!!!
"Láttátok őt valaha csúnyán beszélni,vagy gonoszan vitatkozni???"
Nem láttam, de ettől még baromságokat beszél.
"Az ilyen csak vitatkozni akar itt,nem pedig beszélgetni!"
Én konkrétan vitázni akarok, nem vitatkozni.
"ő itt az egyeten,aki a nevét is odaírja"
Oké, én Gábor vagyok. És? Ez olyan fontos infó?
"Biztos jó ember lehet a velejéig,ha ilyen udvarias,és segítőkész!"
Ezt szerintem kevesen vitatják. Meg kellene már érteni, hogy amit leírsz, az önálló életet él. Ha az ellen írnak, akkor nem téged, hanem véleményedet bírálják.
"vagy ídézzen a bibliából a saját szavai helyett?"
Idéz. Nem keveset.
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..
Tessék, ezt nézd végig.
"ha mindenki ilyen higgadtan álllna a kérdésekhez,és minden vallásos ilyen lenne,mint Péter,akkor nem lenne kivel veszekedni?"
És ha kivágnánk a nyelvünket, levágnánk az ujjainkat, és kioperálnánk az agyunkat, akkor sem lenne kivel veszekedni, igen.
"ai ezt rossznak veszi az egy gonosz ember!"
Gonosz lennék, mert a fejemet fogom a marhaságaitól? Uhh.
"róla kéne példát venni"
Vegyél róla példát.
"ő itt az egyeten,aki a nevét is odaírja"
Tessék, az én nevem Árpád, gondolom most sokkal okosabb lettél a személyemet illetően.
"mindíg megpróbál az ő saját vilánézete alapján válaszolni,amit ugye tisztelni kéne!"
Mégis mit kéne tisztelnem azon, hogy teljesen torz és tévképzetekkel teli világképe van valakinek?
"Remélem tudtam segíteni tisztánlátni"
Köszönjük, Sherlock.
Mindenesetre a világról elég érdekesek az elképzelései. Elhiszem, hogy valaki a Bibliát Isten szavának veszi, de az már kicsit furcsa, ha valaki szerint a ragadozók majd füvet fognak legelni.
Hogy Isten nem teremtett ragadozó állatokat, arról magad is meggyőződhetsz a Bibliából:
1Móz 1,30 "A föld minden vadainak pedig, és az ég minden madarainak, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatoknak, amelyekben élő lélek van, a zöld fűveket adom eledelűl. És úgy lett."
Az embernek is csak a vízözön kapcsán adta a húsevést, az eredeti tápláléka nem az volt:
1Móz 1,29 "És mondta Isten: Ímé néktek adok minden maghozó fűvet az egész föld színén, és minden fát, a melyen maghozó gyümölcs van; az legyen néktek eledelül."
A húsevés a természteben is a bűn következményeképpen alakult ki. Az új Földön már nem lesz ilyen.
Ahogyan már többen is írtuk az Újjáteremtett Földön újra helyre áll majd az eredeti teremtés. Ézsaiás könyve szemléletesen írja:
Ézs 11,6 "...és lakozik a farkas a báránynyal, és a párducz a kecskefiúval fekszik, a borjú és az oroszlán-kölyök és a kövér barom együtt lesznek, és egy kis gyermek őrzi azokat"
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__4..
SZERINTEM meg fogadjátok el az ő (akár életképtelen) világnézetét is,és másét is,akkor civilizáltabbnak fogtok tűnni..nem hiszem el,hogy szerintetek a ti világnézetetek a tökéletes!Ilyen nincs,az enyém sem biztos hogy az,és én legalább elfogadom,ha valaki úgy gndolja,és nem emígy..
egy lépéssel közelebb az emberekhez..
OFF
eddig kb. 1:1 az állás :D
talán egy kicsit vezetnek, akiket irritál
ON
"nem hiszem el,hogy szerintetek a ti világnézetetek a tökéletes!"
Lehet, de szerintem kettő meg kettő az négy, de ha egy vallásos topikban lennénk, Peti haver jönne kijavítani, hogy de az nem úgy van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!