Annyira felháborított a múltkor amit a spektrumon láttam. Téged nem idegesít/botránkoztat meg?
na szal valamelyik nap láttam a spektrumon a világ legszigorúbb szüleiben vagy miben az egyik családot és mesélték, hogy a gyerekek nem hallgathatnak olyan zenét amit szeretnek, a szülők ellenörzik hogy mi a szövege és ha már 1 szó nem tetszik akkor törlik, mellesleg tudják a netes jelszavaikat, és ellenörzik a leveleiket, internetes fiókjaikat az sms-eiket és megrögzött, vak, csőlátású keresztényt nevelnek belőlük. ja és olyat is mondtak, hogy ha meghallja az egyik gyerekük hogy csúnyán beszél valamelyik gyerek akkor elájul, mert olyan korban van.. hát én ettől annyira elborzadtam, hogy hihetetlen hogy így neveljenek gyerekeket. én sajnálom őket :/
nem mondom hogy eresszék őket szélnek de azért ez???!!!
ez nagyon szomorú,ilyen elmebeteg emberek nevelnek fel gyerekeket,aztán meg csodálkoznak,hogy sorozatgyilkos felnőtt lesz belőlük....természetesen erről a Sátán tehet.
Nem tisztelik a saját gyerekük egyéniségét,csak a saját önző akaratukat érvényesítik,közben pedig "hallelujah Isten szeret" van minden vasárnap.
Melyik országban volt ez?
Úgy veszem ki, hogy fundamentalista keresztények lehettek, és azokból az USA-ban van jópár. Hát, nem komplettek, az biztos, olvastam már ilyenekről könyvet. Van a "Tízezer könycsepp" című. Ajánlom figyelmedbe. Ezt egy koreai nő írta, őt gyermekkorában egy amerikai házaspár fogadta örökbe, akik fundamentalista keresztények voltak. Hát, nagyon durva! Azoknál még az érzelmek kimutatása /sírás, félelem, stb. / is tilos, csak és kizárólag az Úrnak szabad örvendezni. Kerülendők a szép ruhák, a szórakozás...Betegek, na! Nincs mit beszélni az iszlám hitre ezek után...
Hát igen, nem normálisak. Amúgy nem csak keresztényekhez küldik őket, bár ez a jellemzőbb. Mindig olyan családba kerülnek, ahol nagy a vallásosság. Általában Amerikába, Dél és Észak Afrikába. Tehát kerültek iszlámos helyre is. Az egyik részben azon volt pár kiscsaj kiakadva, hogy a lánynak volt barátja, és le is merészeltek feküdni. Kérdezték h és akkor most a férjed??? Az angol lány meg mondta, h nem és azóta szakítottak, de barátok maradtak. Meredtek rá mint borjú az új kapura.
Amúgy a kérdésre válaszolva, én biztos nem bírnám ki ilyen szülőkkel. Szörnyű lehet így élni. És az a baj, hogy mire ezek a gyerekek felnőnek, ők is így fognak gondolkodni, mint a bigott szüleik, és a saját gyerekeikkel is így fognak bánni. Vagy éppen a másik véglet, és amint kikerülnek a szülői nyomás alól, buliznak amíg bele nem döglenek.
Szerintem a problémás gyerekekkel szakemberhez kell fordulni, vagyis pszichológushoz. Ez a vallásosdi nem old meg semmit, inkább csak összezavarja őket. Középkori és maradi. Ha meg már vallás, akkor nem fanatikus, hanem normális, "életszagú" körülmények között gyakorolják.
Egyébként vannak olyan börtönjellegű átnevelő intézetek is az USA-ban, ezt a tv-ben mutatták, egy dokumentumfilmben , ahová maga a szülő adhatja le nevelhetetlen / és szerintem megunt! / gyerekét, és ott majd "átnevelik".
Szóval, két véglet van: a mindent megengedő, nemtörődöm, és a vasvesszővel idomító. Egyik sem jó. Nem mindenki alkalmas szülőnek.
basszus. ezt a részt én is láttam. én majdnem kiszedtem azokat a majmokat a tv-ből. annyira fölhúztam magam rajt hogy égett bennem a tűz miközben néztem. ezek elmebetegek, nem szülők. ilyeneket jól megpofoznék és a gyerekeket kiszakítanám abból a családból. nekem mondaná meg valaki hogy ne hallgassak pl metallica-át, na, ott helyben megszöknék...
komolyan mondom, ezen úgy fölhúztam magam mint állat. ilyen szemétláda szülőket... korlátozzák a gyerekeik szabadásgjogát, ráadásul lelkileg tönkreteszik őket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!