Csak engem idegesít Péter?
Kedves Kérdező! Kedves Hozzászóló! Így indul általában, majd a kérdéssel kapcsolatban elmondja a nézeteit, ami általában nemis ad választ a kérdésre, hanem csak amolyan a kérdéshez alig kapcsolódó eszmefuttatás. Majd barátságosan megjegyzi, hogy remélem tudtam segíteni, végül elköszön: Üdvözlettel: Péter.
Mindenhol ott van. Mindenhol. Alig van olyan topic valláskritika témakörben ahol ne lehetne belebotlani. Szerintem ijesztő.
Szia
Szerintem nem csak téged idegesít. Vannak még jópáran rajtad kívül is.
Hozzáteszem, hogy engem abszolút NEM irritál, sőt
véleményem szerint az egyik legintelligensebb hozzászóló itt a gyakorikerdesek.hu-n (de legalábbis az én gondolkodásmódomhoz és világszemléletemhez legközelebb álló). Olyan aki elmondja a véleményét, ahhoz ragaszkodik, de nem akarja ráerőltetni senkire.
Én általában kifejezetten keresem a hozzászólásait (rám lehet mondani 'péterfan' vagyok :D), de mindig kritikusan olvasom őket. Nála ugyanis keresnem kell azt, hogy mibe kössek bele (azért szoktam találni ezt-azt :D), szemben az itt irogatók 90%-ával (legyenek akár megukat kereszténynek vag vallásosnak mondók, akár ateisták).
remélem tudtam segíteni ;P
Üdvözlettel: Nempéter
Sziasztok!
Olvastam fentebb, hogy valaki azt írta, hitetleneknek nem is válaszol. Ezt megcáfolnám. Én nem hiszek Istenben, de eddig valahányszor feltettem egy valással kapcsolatos kérdést (akár kritizáltam, akár csak kíváncsi voltam), mindig válaszolt rá :) És azt kell, hogy mondjam, először engem is idegesített, de nem is olyan rég kellemesen csalódtam benne, mert teljesen hasznos, pozitív és elgondolkodtató választ adott egy kérdésemre és még csak véletlenül sem szólt meg azért, amiért én nem hiszek, és nem akart mindenáron rámerőszakolni semmit sem, ahogy a többi túlbuzgó vallásos emberke teszi itt az oldalon. Úgyhogy még egy pont Péter javára :D
Üdvözlettel: Alexandra
"annak megfelelően viselkedik, amit a kereszténység tanít? "
A kereszténység arra tanít, hogy elvakult legyél és buta mint a föld?
Én sok témában írtam, amiben Péter is van. Péter nem rossz ember, csak nem tud érvelni. A konkrét kérdésekre meg nem tud válaszolni, csak valami maszlagot. Az itt jelenlévők többsége egyszerűen nem érti, hogy az érvek az érvek ellen, és nem az érvek írói ellen, személyesen szólnak. Ennyi.
Emellett Péter beleszól olyan témákba és úgy, amihez látványosan nem ért. Fogalma sincs egy csomó dologról. Ez csak azért rossz, mert az ide beíró emberek egy része a problémájával fordul ide, ő pedig szent meggyőződésével ír olyanokat, amik egyszerűen hamisak. Na nem a Biblia és vallás körében, hanem a tudomány és annak képviselői kapcsán. Ez pedig megbocsáthatatlan. Még egyszer mondom, nem a szándékaival és stílusával van baj, hanem az állításaival. Biztos vagyok benne, hogy jó és segítőkész ember, de hát ha hülyeségeket ír és támadja azokat, akik mást képviselnek, akkor nem csoda, ha őt is viszont támadják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!