Nektek mi a véleményetek mikor a szülők elviszik templomba/gyülekezetbe a gyerekeiket?
Miért lenne az elméje beszűkítése? Nézz körül a tudósok, feltalálók, de akár a legnagyobb művészek között is! Szinte valamennyi hívő.
Minden gyereknek elege van néha a szülőjéből. Hány olyan kérdés van itt is, mikor kamaszok panaszkodnak, hogy a szüleiknek mindegy, hogy mit csinálnak, mások meg épp az ellenkezőjéről. Szóval ez miatt nem fáj a fejem. Az tudom, hogy a gyermekeim szerető közegben, következetes nevelés mellett, boldogan fognak felnőni! (ha csak Isten máshogy nem gondolja :-) )
Ha figyeltél volna arra, amit eddig írtam, ateista vagyok, sosem voltam vallásosan nevelve. Szóval az hogy nem vagyok teljesen elfogadó, sem toleráns az nem adódhat abból. Nem hiszem, hogy létezne annyira elfogadó szülő (még az ateisták vagy a liberálisan gondolkodók között sem), aki ÖRÜLNE annak, ha a gyermeke esetleg meleg lesz, vagy más a "normálistól eltérő" életet választ.
Tudod mi a különbség a nácik és a pedofil papok között, amiért semmi értelme annak, amit írtál? Hogy a náci pártban felülről kapták az utasításokat, amiket követtek. Ezzel szemben a pedofil papokat senki nem utasította felülről. Szóval pont saját magadat cáfolod!
Semmit sem akarok tisztára mosni. Miért ne lehetne az államot párhuzamba állítani az egyházzal? Ja, mert az egyikkel semmi bajod, míg a másikkal igen? A közhivatalnokok korrupciója kisebb bűn esetleg, mint a papoké?
Ezt hol is írtam? "csak vallás útján lehet a gyerek erkölcsös"
Sem a szülőtől, sem a vallástól nem függ! Mindkettő hatással lesz/lehet rá, de ez a hatás lehet pozitív és negatív is. Hogy melyik utat választja az az ő szabad döntése. Pont, mint a 68-as válaszolónál, aki mint látod vallásos neveltetése ellenére is lát maga előtt más utat és nem úgy tűnik a hozzászólása alapján, hogy nagyon mély sérüléseket hagyott volna benne.
Manipuláció? Hogy megkímélek egy gyereket a szörnyűségektől, amíg nem érik meg rá, hogy felfogja? Akkor gondolom az is manipuláció, hogy a Piroska és a farkas végén az én verzióm szerint nem eszi meg a farkas a nagymamát és ezért a hasát sem kell felvágni?
Nem Bibliát, hanem a Biblián alapuló szép kéteket és történeteket (meséket) tartalmazó könyvet. Láttál már ilyet? Olvastál?
"Fogja látni a többi gyereknél, az óvodában, az iskolában." Azoktól a gyerekektől akiket az utca és a haverok nevelnek? Akik még óvodába járnak és már egyedül csatangolnak a kisvárosi játszótereken? Akikről már 10 éves korukban sem tudja a szülő, hogy hol töltik az estéket, éjjeleket? Akik öldösős játékokon, tv-n és interneten szocializálódnak? Hát köszönöm, ebből nem kérek!
Konkrétam milyen hiányosságokról is beszélsz és mi alapján húztad ezeket rám?
"Miért lenne az elméje beszűkítése? Nézz körül a tudósok, feltalálók, de akár a legnagyobb művészek között is! Szinte valamennyi hívő."
Téves. Minden hívő tudósra jut legalább 3, aki ateista. A statisztikák ellened beszélnek, ezt 5 perc gúglizás után is láthatod.
"Ha figyeltél volna arra, amit eddig írtam, ateista vagyok, sosem voltam vallásosan nevelve. Szóval az hogy nem vagyok teljesen elfogadó, sem toleráns az nem adódhat abból. Nem hiszem, hogy létezne annyira elfogadó szülő (még az ateisták vagy a liberálisan gondolkodók között sem), aki ÖRÜLNE annak, ha a gyermeke esetleg meleg lesz, vagy más a "normálistól eltérő" életet választ. "
Ezt mondod te. Az, hogy Te, mint személy nem tudod egyszerűen elképzelni, hogy egy másik szülőnek abszolút semmi baja nincs azzal, hogy a gyereke a saját neméhez vonzódik, attól az még nincs úgy. Egyáltalán hány szülőt ismersz, hogy ilyen jellegű következtetéseket vonsz le? Egyébként is: mi az, hogy normálistól eltérő? Ha már eleve létezik, akkor az mitől abnormális?
"Tudod mi a különbség a nácik és a pedofil papok között, amiért semmi értelme annak, amit írtál? Hogy a náci pártban felülről kapták az utasításokat, amiket követtek. Ezzel szemben a pedofil papokat senki nem utasította felülről. Szóval pont saját magadat cáfolod!"
Ja értem, szóval ha utasítást nem kaptak, máris lehet dobni az egyház felelősségét…csak gratulálni tudok :)
"Semmit sem akarok tisztára mosni. Miért ne lehetne az államot párhuzamba állítani az egyházzal? Ja, mert az egyikkel semmi bajod, míg a másikkal igen? A közhivatalnokok korrupciója kisebb bűn esetleg, mint a papoké?"
Miért adsz olyan dolgokat a számba, amiket nem mondtam? Kérlek idézz tőlem, ahol azt mondtam, az állammal semmi bajom, sok sikert hozzá! A papok által elkövetett atrocitásokra ellenérvet viszont még mindig nem sikerült írnod, ellenben az államra látom nagyon szívesen áttérnél már. Miért okoz nehézséget beismerni a papok bűnösségét és gyarlóságát? Ha neked lenne igazad, már bizonyíthattad volna az ártatlanságukat, nem…?
"Sem a szülőtől, sem a vallástól nem függ! Mindkettő hatással lesz/lehet rá, de ez a hatás lehet pozitív és negatív is. Hogy melyik utat választja az az ő szabad döntése."
Érdekes, egész eddigi kommenteidben pont azt sugalltad, hogy a vallásos neveltetés (és itt most tőled idézek) miatt az emberek "kevésbé romlottak, kevésbé szabadosak, ugyanakkor jólneveltek, sokkal nyitottabbak". Micsoda hirtelen pálfordulás, és érdekes módon még te mondogatod azt, hogy magam ellen beszélek… :) Nos, gondold át még egyszer.
"Manipuláció? Hogy megkímélek egy gyereket a szörnyűségektől, amíg nem érik meg rá, hogy felfogja? Akkor gondolom az is manipuláció, hogy a Piroska és a farkas végén az én verzióm szerint nem eszi meg a farkas a nagymamát és ezért a hasát sem kell felvágni?"
Pontosan. Hiába csűröd-csavarod, ha egy adott könyvből kiszemezgeted a szép történeteket, míg a rosszat elhagyod, és ezt erkölcsnek mered aposztrofálni, akkor ez minden, csak nem erkölcsös, hanem mint mondtam, manipuláció, és elítélendő minden józanul gondolkodó ember számára. Más kontextusba helyezve: ha egy diktatúrában mindig csak a jót hangoztatják, de elfelejtik közölni, hogy pl. a nép éhezik, akkor minek hívnád…? Kíváncsian várom a választ.
"Nem Bibliát, hanem a Biblián alapuló szép kéteket és történeteket (meséket) tartalmazó könyvet. Láttál már ilyet? Olvastál?"
Láttam és olvastam is, úgyhogy nyugodtan ejtheted a lekezelő hangnemet. Csak itt meg azon nem gondolkodtál el, hogy a "szép történetek", melyeknek általában ugye van valami mondanivalójuk, abszolút nem a Biblián alapulnak. Mivel magyarázod máskülönben, hogy már jóval azelőtt léteztek emberi civilizációk, hogy a Biblia egyáltalán gondolati szinten is létezett?
"Azoktól a gyerekektől akiket az utca és a haverok nevelnek? Akik még óvodába járnak és már egyedül csatangolnak a kisvárosi játszótereken? Akikről már 10 éves korukban sem tudja a szülő, hogy hol töltik az estéket, éjjeleket?"
Általánosítás a tetőfokon. Gratulálok.
"Akik öldösős játékokon, tv-n és interneten szocializálódnak? Hát köszönöm, ebből nem kérek!"
Wow…ha szerinted az öldösős játékok, tv, és internet okozza a mai emberek agresszióját, akkor kérlek mondd már meg, milyen videójátékokkal, tv műsorokkal és internettel szocializálódtak az emberek az elmúlt 5000 évben. Komolyan kíváncsi vagyok!
"Konkrétam milyen hiányosságokról is beszélsz és mi alapján húztad ezeket rám?"
Szigorúan az alapján húzom ezeket rád, amiket írsz.
Elég sok szülőt ismerek ahhoz, hogy ezt el tudjam dönteni. És különben is, ideális esetben egy szülő boldognak szeretné látni a gyermekét. Jelenleg nem olyan társadalomban élünk, amely ezt lehetővé tenné egy meleg ember számára. Amivel nem azt mondom, hogy egy meleg nem élhet boldog párkapcsolatban, pusztán azt, hogy közben sajnos állandó harcot kell vívniuk a külvilággal szemben. És ne mondd erre, hogy erről az egyház tehet, mert nem így van. A nem hívő heterok nagy része ugyanúgy homofóbiában szenved. Egy átlagos szülő továbbá unokákat szeretne, mégpedig vérszerinti unokákat, ez miatt szintén nem örülnek annak, hogy gyermeküknek nem adatik majd meg a saját gyerekvállalással járó csoda. Még mielőtt belémkötnél közlöm azt is, hogy támogatom azt, hogy meleg párok gyerekeket fogadhassanak örökbe, mert egy szerető egyforma nemű párnál sokkal jobb helyen vannak, mint egy erőszakos heteronál vagy egy intézetben. Gondoltam, hogy ebbe a "normálistól eltérőbe" belé kötsz majd, akkor mondom inkább úgy, hogy az "átlagtól, a többség által elfogadott-tól eltérő".
Ha Te bármilyen gyerekekkel foglalkozó munkahelyen dolgozol és ott egy alkalmazottról kiderül, hogy visszaélt a helyzetével, ettől Te, a többi munkatárs és maga az intézmény amelyben dolgoztok is felelősségre vonhatóvá válik?
Miért bizonyítanám, hogy ártatlanok a pedofil papok? Dehogy azok! Remélem valamennyi meg is kapja ezért a méltó büntetését! De!!! Az az ő személyes bűnük, amiért nekik személyesen kell megbűnhődniük. (tovább lásd előző bekezdésem)
Ugye nincs gyermeked? Ha lenne, gondolom mint felelősségteljes szülő tudnád, hogy igen is meg kell szűrni azt, hogy milyen korban milyen információkat juttatunk el hozzájuk. Ami nem azt jelenti, hogy örökre letagadjuk, hanem hogy adott értelmi szinten, adott mennyiségben közvetítjük számukra a valóságot.
"Csak itt meg azon nem gondolkodtál el, hogy a "szép történetek", melyeknek általában ugye van valami mondanivalójuk, abszolút nem a Biblián alapulnak. Mivel magyarázod máskülönben, hogy már jóval azelőtt léteztek emberi civilizációk, hogy a Biblia egyáltalán gondolati szinten is létezett?" Ezt megmagyarázhatnád, mert gyenge felfogó képességemnek és beszűkült tudatomnak köszönhetően, többszöri elolvasás után sem látom értelmét.
Szóval szerinted általánosítás. Akkor egy konkrét példa valahol Európában, alapiskola 8. osztály 17 tanuló.
1.gyerek: elvált szülők közös családi házban továbbra is, ahol velük él mindkettő új párja és az új kapcsolatból született gyerekek is.
2.gyerek: apuka börtönben emberölésért.
3.gyerek: 5 testvér ugyanattól az apától és négy különböző anyától.
4.gyerek: apuka külföldön, évente kétszer három hetet tölt itthon, hogy anyuka igényeit fedezni tudja.
5.gyerek: nagyszülők nevelik, mert szülőket nem érdekli.
6.gyerek: apuka díler.
7.gyerek: 4 gyerek, majd utána anyukának 3 abortusz, minderről az egész osztály tud, mert a lány elmeséli.
8.gyerek - 9. gyerek: 2 lány akik hétvégente azon versenyeztek melyikük sz.p le több srácot a diszkó wc-jében.
10.gyerek: hajnalokig számítógépes játékokat játszik, majd végig alussza a tanítást.
11.gyerek: szülői beleegyezésel alszik rendszeresen a barátjánál.
12. - 13. gyerek fogamzásgátlót szed (legálább van fogalma a védekezésről).
És mielőtt valaki kisebbségi iskolára gondolna valahol egy romatelep közelében, közlöm hogy tévedne. Magyar szülők, magyar gyerekei. Az osztályban két roma gyerek jár, akiket ugyan rossz anyagi szinten, de szeretetben nevelnek a szüleik. Szerinted ebben az osztályban mit tanul meg a gyermekem, mert gondolom erkölcsi normákat nem igazán :-(
És még valami. Szeretném, ha a gyermekeim hívők lennének! De ha nem lesz így, akkor sem történik semmi, ugyanúgy fogom szeretni és elfogadni őket. Te hogy viszonyulsz majd a gyermekedhez ha közli veled, hogy szeretné felvenni mondjuk a katolikus vallást?
"Elég sok szülőt ismerek ahhoz, hogy ezt el tudjam dönteni. És különben is, ideális esetben egy szülő boldognak szeretné látni a gyermekét. Jelenleg nem olyan társadalomban élünk, amely ezt lehetővé tenné egy meleg ember számára."
Így van, és ezt pontosan a vallásos bigottság teszi lehetővé. Vajon miért van az, hogy a kereszténység előtti időben a homoszexualitás abszolút nem számított elítélendőnek (ld. Ókori Görögország)?
"Amivel nem azt mondom, hogy egy meleg nem élhet boldog párkapcsolatban, pusztán azt, hogy közben sajnos állandó harcot kell vívniuk a külvilággal szemben. És ne mondd erre, hogy erről az egyház tehet, mert nem így van."
De, pontosan így van. Ld. fentebb.
"A nem hívő heterok nagy része ugyanúgy homofóbiában szenved. Egy átlagos szülő továbbá unokákat szeretne, mégpedig vérszerinti unokákat, ez miatt szintén nem örülnek annak, hogy gyermeküknek nem adatik majd meg a saját gyerekvállalással járó csoda."
A későbbiekben azt mondod, támogatod az adoptálást. Akkor itt miért teszel különbséget? A családalapítás csodáját mennyiben akadályozza meg az, hogy adoptált, nem pedig vér szerinti gyerekről van szó…?
"Még mielőtt belémkötnél közlöm azt is, hogy támogatom azt, hogy meleg párok gyerekeket fogadhassanak örökbe, mert egy szerető egyforma nemű párnál sokkal jobb helyen vannak, mint egy erőszakos heteronál vagy egy intézetben. Gondoltam, hogy ebbe a "normálistól eltérőbe" belé kötsz majd, akkor mondom inkább úgy, hogy az "átlagtól, a többség által elfogadott-tól eltérő". "
És attól, hogy eltér az átlagtól, miért kellene elítélni, vagy másképp kezelni?
"Ha Te bármilyen gyerekekkel foglalkozó munkahelyen dolgozol és ott egy alkalmazottról kiderül, hogy visszaélt a helyzetével, ettől Te, a többi munkatárs és maga az intézmény amelyben dolgoztok is felelősségre vonhatóvá válik?"
Így van. Szerinted mi az egyetlen magyarázható oka annak, hogy az ilyen embert nagy valószínűséggel kirúgják?! Pontosan, az, hogy rossz fényt vet a dolgozó kicsapongása az intézménynek/cégnek. Normális cégvezető az ilyentől kézzel-lábbal próbál megszabadulni, kirúgja, esetleg plusz nyilatkozatban elhatárolódik tőle. Én sem vállalnék semmi közösséget az ilyennel, szerintem ki is lépnék a cégtől, francnak hiányzik az, hogy az önéletrajzomban az legyen, hogy valaha egy ilyen bagázsnak dolgoztam. Ellentétben a diktatúrás példámra érdekes módon nem érkezett részedről válasz…tehát megkérdezem újra:
Ha egy diktátor csak a jó dolgokról beszél, miközben arról hallgat, hogy a nép éhezik, akkor azt minek hívod?
"Miért bizonyítanám, hogy ártatlanok a pedofil papok? Dehogy azok! Remélem valamennyi meg is kapja ezért a méltó büntetését! De!!! Az az ő személyes bűnük, amiért nekik személyesen kell megbűnhődniük. (tovább lásd előző bekezdésem)"
Nem, nem személyesen kell megbűnhödniük. Ha annak a társadalomnak a szabályait hágták át, amelyben ők ténykednek, akkor logikus (lenne), hogy vállalja a felelősséget, és alá vesse magát a társadalom büntetőtörvénykezésének. És itt szokott képbe jönni az egyházi törvénykezés, amely megvédi az ilyen gennyes alakokat.
"Ugye nincs gyermeked? Ha lenne, gondolom mint felelősségteljes szülő tudnád, hogy igen is meg kell szűrni azt, hogy milyen korban milyen információkat juttatunk el hozzájuk. Ami nem azt jelenti, hogy örökre letagadjuk, hanem hogy adott értelmi szinten, adott mennyiségben közvetítjük számukra a valóságot."
Ha lenne gyerekem, nem adnék a kezébe Bibliát, mert pontosan tudnám, hogy egy ellentmondásos, primitív, és régesrég idejétmúlt könyv. Elkerülném ezzel azt a kellemetlenséget, hogy a gyerekem szemében hiteltelenné, esetleg hazuggá váljak.
"Szóval szerinted általánosítás. Akkor egy konkrét példa valahol Európában, alapiskola 8. osztály 17 tanuló.
1.gyerek: elvált szülők közös családi házban továbbra is, ahol velük él mindkettő új párja és az új kapcsolatból született gyerekek is.
2.gyerek: apuka börtönben emberölésért.
3.gyerek: 5 testvér ugyanattól az apától és négy különböző anyától.
4.gyerek: apuka külföldön, évente kétszer három hetet tölt itthon, hogy anyuka igényeit fedezni tudja.
5.gyerek: nagyszülők nevelik, mert szülőket nem érdekli.
6.gyerek: apuka díler.
7.gyerek: 4 gyerek, majd utána anyukának 3 abortusz, minderről az egész osztály tud, mert a lány elmeséli.
8.gyerek - 9. gyerek: 2 lány akik hétvégente azon versenyeztek melyikük sz.p le több srácot a diszkó wc-jében.
10.gyerek: hajnalokig számítógépes játékokat játszik, majd végig alussza a tanítást.
11.gyerek: szülői beleegyezésel alszik rendszeresen a barátjánál.
12. - 13. gyerek fogamzásgátlót szed (legálább van fogalma a védekezésről).
És mielőtt valaki kisebbségi iskolára gondolna valahol egy romatelep közelében, közlöm hogy tévedne. Magyar szülők, magyar gyerekei. Az osztályban két roma gyerek jár, akiket ugyan rossz anyagi szinten, de szeretetben nevelnek a szüleik. Szerinted ebben az osztályban mit tanul meg a gyermekem, mert gondolom erkölcsi normákat nem igazán"
És? 17 Tanuló alapján akarod elmondani, hogy az összes gyerek ilyen a világon? Ne haragudj, de te normális vagy?
Ezeket pedig magad is összeírhattad. Valami komolyabb forrás erről esetleg?
" [link]
"Az agresszió képernyőn keresztüli nézése direkt összefüggést mutatott az agresszív viselkedéssel, míg a képernyő előtt eltöltött idő ilyen direkt összefüggést nem mutatott az agresszivitás növekedésével." Hoppá-hoppá. Fontos különbség. Márpedig az elég merész állítás lenne tőled, hogy a képernyőn kivétel nélkül csak az agressziót látná a gyerek. Meg különben is, ez most magyarázat akart lenni arra, hogy videójátékok előtt is voltak már agresszív gyerekek...? Vagy azt akarod mondani, hogy a 2. ipari forradalom előtt mindenki pacifista volt...? :) Ugyanmár.
Plusz én kíváncsi lennék rá, hogyan mérték a kontroll erősségének szintjét, mennyire volt jelentős a változás. Pontosan mi és hogyan játszik szerepet kutatás alatt? Ezek az értékekre is hatásokkal lennének… Továbbá abszolúte semmit nem írnak a kísérlet reprodukciójáról, ami viszont a tudományosság egyik kulcsmomentuma. Ez közismert tény, ha ez hiányzik, akkor csak fantáziálunk…
"És még valami. Szeretném, ha a gyermekeim hívők lennének! De ha nem lesz így, akkor sem történik semmi, ugyanúgy fogom szeretni és elfogadni őket. Te hogy viszonyulsz majd a gyermekedhez ha közli veled, hogy szeretné felvenni mondjuk a katolikus vallást?"
Örülni fogok neki, pontosan amiatt, mert ha így fog határozni, akkor tudom, hogy a SAJÁT egyéni döntése lesz, utána olvasott, informálódott. Sokkal, de sokkal őszintébb választásnak tartom ezt, mintha eleve katolikusként neveltem volna. Teljesen el is fogom fogadni, sőt, ugyanúgy elfogadom, ha buddhista lesz, hindu, vagy meleg keresztény…
Mustafa33:
Bár tudnék valami olyat írni, ami felnyitná a szemed, de a te írásodból csak a mély frusztráció, és a fröcsögésben megmutatkozó tehetetlenség érződik. Ha valóban hozzá tudnál szólni valami érdemlegeset, akkor azt hiszem nem személyeskednél, és nem adnál olyan dolgokat a számba, amikre még csak utalást sem tettem. Semmi baj, magadról legalább ezzel belőttél egy alap nívót ;)
Mustafa33 mi történik ezen az oldalon? Nem is olyan rég még Tőled akart valaki minden áron megóvni. Most meg Te írsz ilyeneket :-(
75-ös folyt. köv. de most munka van :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!