Nektek mi a véleményetek mikor a szülők elviszik templomba/gyülekezetbe a gyerekeiket?
A túlzott vallásosság igen, az valahol nem egészséges.. pld. ez a szüzességi fogadalom sem az. Ezt nem támogatnám.
(az arab világ vallási kultúrájáról és szokásairól meg egyenest olyan véleményem van, ami nem tűrné el a nyomdafestéket) :D
Kedves 9-es, gondolom akkor szerinted az anyanyelvére sem kell megtanítani a gyereket, hisz ráér majd 18 éves korában eldönteni, hogy milyen nyelven is szeretne megtanulni? (jó, elismerem eléggé éltképtelen helyzet, de...)
A szülőknek igen is kötelessége nem csak a testi, de a gyerekük szellemi fejlődésének támogatása is. Sokkal jobb lenne a mai gyerekek élete, értékrendje ha újra közel kerülnének az egyházakhoz, ha megtanulnák az alapvető erkölcsi normákat.
És mielőtt megkezdődne a lepontozásom, nem szektákról és nem is elvakultan fanatikus keresztény, zsidó, iszlám hívőkről beszélek. A legtöbb szülő szerencsére önálló, felnőtt fejjel felelős döntéseket hozni tudó embert szeretne neveli a gyermekéből.
Én ugyanolyan érthetetlennek tartom ezt, mint amikor a szülő politikai tüntetésekre, vagy futballmérkőzésre viszi ki a gyerekét. Amit én itt látok az az, hogy a szülő képtelen az orra hegyénél tovább látni, és úgy gondolja, ami neki tetszik, vagy ami az ő életében sarkalatos (foci, vallás, politika), az automatikusan a gyerekére is vonatkozik.
Azt pedig szerintem sürgősen felejtsük el, hogy az egyház lenne az erkölcsi iránytű a mai társadalomban...Az csak egy dolog, hogy hányezer pedofil mocskos állatot védelmez az egyház, és pökhendi módon "isteni törvénykezés" mögé bújik, amit semmilyen racionális módon nem lehet(ne) a világi törvénykezés fölé helyezni... de sokkal fontosabb, hogy egy olyan szervezet, ami az erkölcsét a Bibliára alapozza, szerintem minden lehet, csak erkölcsös nem. Elég egyszer elolvasni ezt a remekművet, hogy értse az ember miről is beszélek.
A nyelvelsajátítást pedig én nem nagyon hasonlítanám össze a vallásos neveltetéssel. Ez kicsit lesarkítva olyan, mint ha azt mondanád, nem akarom, hogy alkoholra szokjon a gyerek...ezért vizet sem adok neki.
A szülő igen is hatással van a gyermekeire, hisz ő az elsődleges példa, akit maga előtt lát. Amikor azt látja, hogy a szülei szépirodalmat olvasnak nagy valószínűséggel ő is elkezdi majd előbb utóbb, ha a szülei rendszeresen járnak színházba, valószínűleg ő is így tesz majd a későbbiekben. Gondolom ezek olyan példák, amelyek helyességéről Te sem vitatkoznál. Akkor viszont miért baj a templom, a meccs vagy a politika? Azért mert a szülők bizonyos példát mutatnak, az csak valószínűsíti, de nem teszi kötelezővé az adott életvitelt, gondolkodást.
Volt alkalmam fél évet eltölteni egy erőssen vallásos (főleg katolikus) faluban. Teljesen más érzés volt, mint amit eddig tapasztaltam. Egyszerű falusi emberek, akik nem képmutatásból járnak templomba és nem is azért, mert ez a divat. És a fiatalok is teljesen mások voltak, kevésbé romlottak, kevésbé szabadosak, ugyanakkor sokkal jólneveltebbek, sokkal nyitottabbak.
A nyelvi példát pedig azért hoztam fel, mert az anyanyelvvel nem csupán egy kommunikációs formát tanítunk meg a gyermekünknek, hanem a hozzá tartozó nemzethez tartozást is.
A pedifilokról meg csak annyit, hogy szerintem egyáltalán nincsenek többen a papok között, mint máshol. Csak ha egy papról derül ki, abból rögtön botrány lesz. Bárcsak az otthon, saját vagy nevelt gyermekeiket molesztálókról derülne ki ugyanilyen számban.
(javítok, bárcsak sose derülne ki senkiről, bárcsak megszűnne!!!)
Beszélni azt kell, ráadásul főleg a közvetlen környezeteddel hogy dolgozni (= élni) tudj.
Ellenben KÁRTÉKONY HÜLYESÉGBEN AMIK CSÖKKENTIK AZ ÉLETBENMARADÁSI ESÉLYEIDET, nem szabad.
Így van, a szülő kötelessége a testi és szellemi egészség biztosítása ÉS PONT EZÉRT NEM SZABAD VALLÁSBA KEVERNI A SZERENCSÉTLENT.
Én sem az elvakult szélsőséges fanatikusokról beszélek. Én az átlaghívőről beszélek, akik egy harmincfős faluban nem álltak semmiféle kapcsolatban a falu kétharmadával, mert azok nem a katolikus/protestáns/református templomukba jártak! Ezekről beszélek.
Meg persze a papokról, akik kezedbe nyomják a "szent könyvet", aminek a lapjain ott áll a FEYNEGETÉS, miszerint "vagy hiszel ebben, VAGY KIÁLLHATATLAN SZENVEDÉSBEN LESZ RÉSZED". Nem épp egészséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!