Nektek mi a véleményetek mikor a szülők elviszik templomba/gyülekezetbe a gyerekeiket?
"A szülők oda viszik a gyerekeiket, ahová ők is járnak és jól érzik magukat."
Szóval ha a kocsmába érzi jól magát a szülő, oda is viheti a gyereket. Aha.
"Ez nem erőszak, akkor az egész gyereknevelést nevezhetnéd erőszaknak."
Nem is mondta ezt senki erőszaknak. Manipuláció szó hangzott el, ha olvasgattál volna itt a kommentekben.
"Az "elrontás" egy szubjektív vélemény."
Akkor a plázában flangálást később milyen jogon nevezed elrontásnak?
"Látszik, hogy fogalmad sincs a dolgokról."
Még így is több van, mint neked szerintem.
"Egy vallási közösség nagyon jó megtartó erő és nem vallásos programokat is szerveznek (kirándulás, nyaralás, közös fizikai munka önkéntesként, lehetne sorolni)"
Milyen megtartó erő? Mit tart meg? Ózsdi, régesrég idejét múlt hagyományokat? Ideje lenne tovább lépni, kirándulni, nyaralni, fizikai munkát végezni pedig a család is tud, egyház nélkül.
"Elrontás az, amikor szombaton a bevásárlás a közös program, vasárnap pedig a plázában flangálás."
Na magyarázd már meg, hogy ez miben elrontás, már ha szerinted tényleg "szubjektív" dolog az elrontás.
"Az pedig, hogy az ember vallásos lesz, vagy nem, az nem akarat kérdése"
A gyerekek számára valóban nem, a többiek számára nagyon is az. Vagy mindenki atuomatikusan katolikusnak/reformátusnak/hindunak születne...? ;)
A szülő oda viszi a gyerekét ahova jónak látja. Ez így van és így is lesz mindig. Érdekes, hogy pont a vallástól félted más gyerekét. Bár én sem vinném el, de lehet, hogy csak azért gondolom, mert én sem járok ilyen helyekre. Vannak ennél sokkal rosszabb helyek is -pl. az említett plázák.
Elrontani? mivel rontanák ott el? Ha otthon hagynák felnőtt filmet nézni, vagy akár egyik másik meseadón erőszakos zombi meséket nézni -na az aztán 100-szor olyan elrontás. Miért nem lehet megvárni, hogy magától legyen a gyerek degenerált, antiszociális, bűnöző?
Nagyon megható, hogy ennyire a szíveden viseled mások gyerekének a sorsát, de miért pont a vallástól félted őket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!