Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért nem értik meg az emberek...

Miért nem értik meg az emberek, hogy a vallásban nincs olyan, hogy bizonyítás?

Figyelt kérdés
Ateisták és hívők egymásnak esnek azzal, hogy "bizonyítsd be, hogy van isten!" illetve "bizonyítsd be, hogy nincs isten!" Ezeknek a dolgoknak a hit a lényege; hisszük, hogy van isten, vagy pedig hisszük, hogy nincsen - nincs olyan, hogy valaki biztosan tudja, nincsen bizonyíték. Ha lenne, senki nem vitázna. Miért olyan nehéz ezt megérteni, és miért kell állandóan egymásnak esni azzal, hogy bizonyítsd be ezt vagy azt?
2009. dec. 19. 19:25
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:

ma 21:15

szerintem nem értetted amit írtam, vagy inkább nem akarod érteni, ennyi.

tapasztalat, hogy kár magyarázni egy olyan embernek aki nem üt meg egy bizonyos szintet.

2009. dec. 19. 21:21
 22/44 anonim ***** válasza:

kérdező te meg félreértesz.

nem azt írtam, hogy lenézek minden hívőt mert...

hanem azt, hogy egy hívőt a tettei miatt nézem le. magyarul amelyik hívő nem hittérít mint állat és nem olyan mint amit írtam azzal nekem nincs bajom.

a lepontozás meg más téma. azon kár agyalni. mellesleg engem is lepontoznak vallásos és politikai topicban ahogy mindenki mást is.

2009. dec. 19. 21:23
 23/44 aulac ***** válasza:

Lennének kérdéseim.

Miért/mitől lesz egy ember vallásos?

Családi háttér? Kapott egy mintát és ebben nőtt fel?

Kezébe került egy olvasmány és azt mondta magának: Na, ez megmagyaráz számomra minden kérdést?

Véleményem szerint, a hívő ember minden, a világ kérdéseire a választ a biblia tanításaiban keresi. Semmi másban. A hívő embernek nincsenek fenntartásai, kérdései a bibliában leírtakkal kapcsolatban. Vakon HISZ benne.

Az ateisták miért lesznek azok?

Mert mindenre kérdései vannak, amik újabb kérdésre sarkalják és így tanul, okosodik?

2009. dec. 19. 23:05
 24/44 anonim ***** válasza:
40%

"Véleményem szerint, a hívő ember minden, a világ kérdéseire a választ a biblia tanításaiban keresi. Semmi másban. A hívő embernek nincsenek fenntartásai, kérdései a bibliában leírtakkal kapcsolatban. Vakon HISZ benne."

Miért a Bibliát írtad? Miért nem a Koránt? Van valami bajod vele? Miért gondolja sok keresztény azt, hogy csak az ő vallásuk van a világon és csak nekik vannak szent könyveik?

"Az ateisták miért lesznek azok?"

Mert annak születtem. A hitet csak rámerőltették. Minden ember ateistának születik, csak a környezete miatt fogja az adott vallás nézeteit vallani. Ezután három út van, vagy választ magának egy másik vallást vagy megtartja a vallását vagy ateista lesz.

"Mert mindenre kérdései vannak, amik újabb kérdésre sarkalják és így tanul, okosodik?"

Igen. Ebbe nem fér bele Isten. Az a válasz, hogy Isten? De akkor mi van az újabb kérdésekkel? Mi van utánna? És mi volt Isten előtt? És egyáltalán, mi Isten?

2009. dec. 19. 23:36
 25/44 anonim ***** válasza:

23:05

Csak kicsit szélsőséges és szubjektív amit írtál.

Szerintem pedig az ateista, akinek nem tűnik fel, hogy egy akkor világegyetem eldugott szegletében él, aminek még csak a méretéről sincs fogalma. Aminek ha valamilyen csoda folytán eljutnánk a végére, pont annyira torzulna az idő, hogy visszaérnénk az ősrobbanáshoz. És ezek után van olyan ember akinek eszébe jut, hogy csak kémiai reakciók mennek végbe bennünk.

2009. dec. 19. 23:46
 26/44 aulac ***** válasza:

23:36-nak.

Igen igazad van. Írhattam volna Kor an-t is. Bocs.

Kérlek ne javítsatok ki. Így kell írni és ejteni is.

Sajnos sokan "korán"nak ejtik. Hiba.

Minden szavaddal egyetértek.Ebből is látszik, hova tartozom.

23:46-nak

"világegyetem eldugott szegletében"

Honnan veszed, hogy eldugott szegletében vagyunk?

Különben is a Világegyetem véges, de határtalan.

2009. dec. 20. 00:35
 27/44 ceri ***** válasza:
59%

"És egyáltalán, mi Isten?"

Hát ez az, itt van a kutya elásva!

Nagyon sokféle istenfelfogás, értelmezés van. Még a 2 nagy csoporton belül is. Az ateisták megpróbálják rám erőltetni a felfogásukat. Ide zagyválnak gyerekét verő apákat, boszorkányüldözést, pedofil papokat, stb. Csak egyet nem értek. Mi köze ennek istenhez? Én is tudok ateista embert említeni, jó néhányat, aki tömeggyilkos volt. Mégsem azonosítom az ateizmust a tömeggyilkossággal.

Azt hiszem, hogy ez a szint méltatlan olyan emberhez, aki szeretné, hogy komolyan vegyék.

Értsétek már meg ateisták, én nem abban az istenben hiszek akit ti leírtok, ahogy őt ti értelmezitek!

Abban én sem hinnék. És egyáltalán milyen jogon akarjátok helyettem értelmezni az én hitem alanyát?

2009. dec. 20. 07:56
 28/44 anonim ***** válasza:

Ez azért van így, mert:

Az ateisták:

- azért hisznek el valamit, mert van rá okuk

A hívők:

- azért hisznek el valamit, mert csak

Szóval a hit kérdése eleve másképpen van értelmezve, úgyhogy innentől fogva tárgytalan a dolog.

2009. dec. 20. 16:52
 29/44 Zenon ***** válasza:

Egyszerűen azért,mert valami csak akkor valós,ha azt

be is lehet bizonyítani objektívan,egzakt módon.Hinni bármiben lehet,néger Jézusban,élő Elvisben,Benkő Dánielben,kismiskában,varangyosbékában..De komolyan!

Attól még,hogy hiszünk valamiben,az nem lesz igaz.Ha 2milliárdan hisznek egy valótlanságban,akkor SEM!

A tudomány egyértelműen bebizonyította,hogy a vallás fikció!Ez megdönthetetlen,aki mást állít,az magát csapja be!További szép napot!(21.század)

2009. dec. 21. 13:27
 30/44 anonim ***** válasza:
nahát!Ezt a kérdést mintha én tettem volna fel!Ugyanis pont ezt vágtam mindkét oldal fejéhez,hogy az elfogadott az lenne,ha mindenki megértené,hogy van meg nincs helyett inkább lehet,hogy van,vagy lehet hogy nincset kellene mondani,mert ugye egyikőnk sem tudja bizonyítani..erre lehurrogtak,hogy én JT vagyok,és hogy takarodjak el innen..NA?Ez hogy függ össze a JT-vel???
2009. dec. 21. 13:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!