Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért nem értik meg az emberek...

Miért nem értik meg az emberek, hogy a vallásban nincs olyan, hogy bizonyítás?

Figyelt kérdés
Ateisták és hívők egymásnak esnek azzal, hogy "bizonyítsd be, hogy van isten!" illetve "bizonyítsd be, hogy nincs isten!" Ezeknek a dolgoknak a hit a lényege; hisszük, hogy van isten, vagy pedig hisszük, hogy nincsen - nincs olyan, hogy valaki biztosan tudja, nincsen bizonyíték. Ha lenne, senki nem vitázna. Miért olyan nehéz ezt megérteni, és miért kell állandóan egymásnak esni azzal, hogy bizonyítsd be ezt vagy azt?
2009. dec. 19. 19:25
1 2 3 4 5
 11/44 Dymo ***** válasza:
Én Optimusban hiszek!!!
2009. dec. 19. 20:23
 12/44 anonim ***** válasza:
40%

"A pár száz évet meg mire mondod? Olyan fejlett lesz az emberiség?"

Ha rajtunk múlik akkor igen. Ha rajtatok múlna akkor még mindig boszorkányokat égetnétek és az átlagéletkor 35 év lenne.

"Vagy olyan erkölcstelen?"

Milyen? Csak nem azt akarod ezzel mondani, hogy amiatt mert elhitted, hogy egy halott ember három nap múlva feltámad te erkölcsösebb lennél. Ezen múlik?

2009. dec. 19. 20:34
 13/44 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj,kedves ateista,de szerintem párszáz év múlva egy rokkant lesz a bolygó mert a nagy "egy életünk van,ezt kell kiélvezni" harcosok lepusztítják.

"Az ember olyan csimpánz, aki seggrészeg lesz a hatalomtól." /Kurt Vonnegut/

Egy wicca

2009. dec. 19. 20:49
 14/44 ceri ***** válasza:
61%

válasz 19:59-nek

nem azért nézek le egy nem hívőt mert nem hisz istenben amiben én igen. hanem a tettei miatt.

Pl amikor a férj azért veri meg a feleségét mert nem ad neki elég pénzt a kocsmára

És még sorolhatnám ötszáz évig.

Ez a válasz kb annyira releváns, mint a tied.

2009. dec. 19. 20:50
 15/44 anonim ***** válasza:

kedves utolsó, amit te írsz annak semmi köze a vallásokhoz meg az ateizmushoz:)

ülj le egyes!

2009. dec. 19. 20:51
 16/44 anonim ***** válasza:

Az Istenben nem hívők közül, említve a fejlettség kitetőzését, és a racionálisan gondolkodó ember térhódítását, olyan érzésem támadt mintha a fejletlen "primitív", és a reálisan, ésszerűen, talán épeszűen gondolkodó ember lenne egymással szembe állítva!

Pedig az egyik hasonlat szerint, a tudomány megízlelésével a hívő ember is ateistává válik, majd miután pedig kiitta a tudás poharát, a fenekén meglátja Istent!

Ez akkoriban inkább az egyénben fogalmazódott meg, de ma már maga a tudomány az amely lassan eléri a pohár fenekét. Ezek után mindenki eldöntheti, mi lesz 100 év múlva...

Egy kis idézet, racionálisan gondolkodó embertől:

„Mindkettőnek, vallás és természettudomány munkájához szükség van az Istenben való hitre. Csak a vallás számára az Isten a gondolkodás kezdeténél, a tudomány számára a végénél. Az egyiknél az alapot jelenti, a másiknál a betetőzését minden világnézeti elmélkedés felépítésének… Akárhová és bármily messzire is tekintünk, vallás és természettudomány között sehol sem találunk ellentmondást, sőt teljes egyetértést éppen a döntő pontokban. Vallás és természettudomány nem zárja ki egymást, mint némelyek manapság hiszik vagy félnek tőle, hanem feltételezik és kiegészítik egymást.”

2009. dec. 19. 21:04
 17/44 anonim ***** válasza:

"Ne haragudj,kedves ateista,de szerintem párszáz év múlva egy rokkant lesz a bolygó mert a nagy "egy életünk van,ezt kell kiélvezni" harcosok lepusztítják."

Csak szólok, hogy jelenleg a döntéshozók jelentős része hisz valamilyen felsőbbrendű lényben, de lehet, hogy csak színleli. Úgyhogy a döntés a vallásos emberek kezében van. Vagy te úgy gongolod, hogy jelen pillatban az ateisták irányítják a világot? Mi tehetünk arról, hogy kiírtják az őserdőket Braziliában, ahol szinte az egész nemzet vallásos? Nem az ateisták vágják ott a fákat abban biztos lehetsz.

2009. dec. 19. 21:07
 18/44 ceri ***** válasza:

Kedves 20:51

Egyetértünk, én is épp ezt állítottam a te példáiddal kapcsolatban.

Persze, ha én is hasonló szinten gondolkodnék mint te belemagyarázhatnám a dolgokba, hogy aki a kocsmába jár és veri a feleségét az nem vallásos, hanem istentelen.

2009. dec. 19. 21:15
 19/44 anonim ***** válasza:

"Mindkettőnek, vallás és természettudomány munkájához szükség van az Istenben való hitre"

OFF

Ezek szerint csak és kizárólag keresztény tudósok vannak a Földön. Aki más istenben hisz, abból nem lehet tudós. Egyértelmű. Szegény wicca honfitársaink már mehetnek is a süllyesztőbe.

ON

2009. dec. 19. 21:17
 20/44 A kérdező kommentje:

nem azért nézek le egy hívőt mert hisz istenben amiben én nem. hanem a tettei miatt.

Érdekes, amit írsz. Ezek szerint akik itt lenéznek, lepontoznak, mind ismernek engem, tudják, miket tettem, és ez alapján ítélkeznek? Rengetegszer volt már olyan, hogy csak azért lettem lepontozva, mert megjegyeztem a válaszomban, hogy hívő vagyok.

2009. dec. 19. 21:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!