Tanúk! Az armagedon után egy helyben fogunk állni az idők végezetéig?
Az Armageddon után, ha hihetünk Russellnek, az összes elhunyt, aki valaha is élt, újból életet nyer egy második “próbaidős” időszakkal együtt, természetesen sokkal kedvezőbb körülmények között, a Sátántól megszabadulva, egy folyamatos evangélikus kampánnyal összekötve, hogy segítsenek nekik meghozni a helyes döntéseket.
Ha csak a történelem elmúlt 6000 évét vesszük alapul, ez 250 milliárd embert jelentene egyszerre a földön, amelyet olyan sűrűn borítanának be, hogy nem mindenki tudna egyszerre leülni!
Kedves Vidripi!
Homályos elképzelésed lehet a Hitről, mert amit én írtam, az következtetés. Olyan, mintha azt írnám, ha kiállok az esőre, akkor vizes leszek.
Tetű is volt. bolha is volt, vírus is volt, ember is volt, a többi magától adódik. Ez egy ok, okozati láncolat, nincs benne rosszindulat.
"Isten megoldotta"
Ezt most úgy érted, hogy Isten cumisüvegből etette a bolhákat, tetveket, poloskákat, stb... hogy Noé, meg Ádám nyugton legyenek tőlük?
Vidiripi
"Homályos elképzelésed lehet a Hitről, mert amit én írtam, az következtetés."
Továbbra is fenntartom hogy bárcsak nekem lenne akkora hitem mint neked.
"Isten megoldotta"
Ezt most úgy érted, hogy Isten cumisüvegből etette a bolhákat, tetveket, poloskákat, stb... hogy Noé, meg Ádám nyugton legyenek tőlük?"
Hát persze hogy úgy! Mást el sem lehet képzelni. (facepalm)
Vidiripi megoldotta. A kakas volt előbb. És a teremtéselméletből valóban ennek kell lejönni.
Vidipivel általában nem értek egyet, de a gyógyszerekkel igaza van. Például a legtöbb vérnyomáscsökkentő gyógysźer köhögést okoz. Antideprszánsok depresziót okozhatnak, szuicid hajlamokat. Érrendszeri betegségekre való gyógyszerek mellékhatása lehet szívmegállás, ideggyógyszerek okozhatnak mellékhatásként légzésmegállást ezzel halált is.
Eszetekbe se jusson szedni őket akkor.
Ha nem akarsz köhögni, akkor inkább kapj agyvérzést, vagy infarktust, az nem olyan vészes.
Azt nem teljesen értem, hogy az antidepresszáns hogyan okozhat depressziót, hiszen már van neki, azért kapja a szert, de mindegy.
Mellékhatások valóban előfordulhatnak, csak azt nem veszitek figyelembe, hogy nem vagyunk egyformák. Olyan gyógyszert nem tudnak kifejleszteni, ami minden embernek egyformán jó, ezért a többség elvét alkalmazzák. A legtöbb embernek nem okoznak ezek ilyen mellékhatást, de hát a szervezetünk bonyolult, akinek másfajta betegsége, érzékenysége van, azok pechesek. Azért a speciális esetekre is gondolnak és számukra is próbálnak megoldást találni, másfajta gyógymódot, csakhogy ezek általában sokkal drágábbak, figyelembe kell venni ezt, azt és az orvos feladata, hogy ezeket a bajokat kiderítse és ha az orvos jól képzett, akkor nagy a valószínűsége, hogy elkerülhetik a mellékhatásokat, más eljárást alkalmazva.
Menj jó orvoshoz és megkaphatod a megfelelő szert a bajodra.
Vidiripi
Mustafa!
Tévedsz nem oldottam meg. S nem írtam olyat hogy a kakas volt előbb. Azt írtam hogy: "...kakas is kell hozzá hogy abból a tojásból csibe keljen ki."
A lényeg az hogy kakas is kell. De ez nem jelenti azt hogy az volt előbb. Logikailag levezetve. Hiába van kakas ha nincs tyúk akkor nem lesz tojás és nem lesz utód sem.
A Biblia így írja.
1Mózes 1:21 Ekkor megteremtette Isten a nagy víziállatokat és a vizekben nyüzsgő különféle úszó élőlényeket a maguk neme szerint és mindenféle szárnyast a maga neme szerint. És látta Isten, hogy ez jó.
"...a maguk neme szerint..."
74.
"Ha nem akarsz köhögni, akkor inkább kapj agyvérzést, vagy infarktust, az nem olyan vészes."
Vagy használj más megoldásokat. Hogy lehetsz ennyire gyakorlatiatlan? Pedig azt írod hogy vitorláztál is. Ott nem voltak alternatív megoldások?
Hogy nyitsz ki egy sört ha nincs sörnyitód?
"Mellékhatások valóban előfordulhatnak, csak azt nem veszitek figyelembe, hogy nem vagyunk egyformák. Olyan gyógyszert nem tudnak kifejleszteni, ami minden embernek egyformán jó, ezért a többség elvét alkalmazzák."
Akkor imádkozz hogy te a többségbe tartozz!
"Ahogy az emberek megélik" alcím alatti szöveget kezd el olvasni főleg azt a részt ahol az orvosok vagy a kórház a tapasztalatait írja le.
Azért megjegyezném hogy nem semmi vagy te ,ilyen "elegánsan" váltani a túladagolásról arra hogy hát nem vagyunk egyformák. Akkor most ki is keveri a szezont a fazonnal?
"Halált is legfeljebb a túladagolás okozhat, szokás szerint nagyvonalúan kevered a szezont a fazonnal."
Kiegészíteném azzal hogy szokás szerint az emberek nehezen ismerik el ha tévednek valamiben. Akinek nem inge az NE vegye magára.
Mindezeken túl én elismerem, hogy a gyógyszereknek vannak, vagy lehetnek kellemetlen tünetei. Hogy mást ne mondjak, a seregben kaptuk a lószérumot, volt aki már a látására is elájult, de megmondhatom az a kombinált lötty rohadtul fájt és tisztára kivoltam vagy két napig, de bizonyára megérte, mert így fittyet hányhattam egy csomó betegségre.
A vakbélműtétnek is vannak mellékhatásai, hiszen össze-vissza vagdalják a pacákot, de hát ez van. így mégiscsak jobban gyógyul, mintha ráimádkozna egy pap. Annak valóban nincs különösebb mellékhatása, legfeljebb bekrepál a páciens.
Tetrán szemkenőcs helyett mosogathatod a szemed kamillával, valami csekély hatása annak is van, legfeljebb megvakulsz, de hát van másik, nem olyan nagy probléma, aztán még kalóznak is beállhatsz.
A galambvér jobb?
Kedves Vidripi!
Te úgy próbálod ezt beállítani, mintha a gyógyszeripar szándékosan irtaná az emberiséget, valami őrült szempontból.
A tájékoztató azért van, hogy elolvassák és értelmezzék és minden reklám végén ott a sablonszöveg, az orvosról és a patikusról. A mellékhatások egyébként is viszonylag ritkák, persze ez gyógyszertől is függ. Mondjuk egy ezrelék már magas számadat és erre már figyelnek, hiszen azért is hívják fel rá a figyelmet. Csupán ezt próbálom megértetni Veled és az ellen tiltakoztam, hogy úgy állítsd be a dolgot, mintha előfordulhatna, hogy valaki ugyan meggyógyul a náthából, de azt kockáztatja, hogy megkrepál, ha beveszi a szert.
Egyébként ne gondold, hogy érdekeltségem van a gyógyszeriparban, mindezt csak a józanság íratja velem.
Kedves Mustafa és Vidripi!
Egy eset nekem is eszembe jutott és elmondom.
Egy kutyaharapásról van szó, egy gyereket megharapott egy kutya, de a gazdája sürgősen lelépett vele. A szülő az orvosnál be akarta oltatni a gyereket veszettség ellen, hiszen nem tudhatták, hogy az eb nem volt e veszett, de az orvos lebeszélte. A veszettség elleni védőoltás nem kis dolog, hiszen tulajdonképpen megfertőzik a kicsit a kórral, persze olyan módon, amit le tud küzdeni a szervezete. Ezzel szemben iszonyúan megbetegedik, sőt, olyan eset is előfordult, hogy talán valami más miatt, vagy különösen satnya, gyenge volt egy kölyök, de belehalt a védőoltásba. Mondhatni egy a millióhoz, de mégiscsak volt ilyen eset. Természetesen ha biztos a dolog, vagy nagy a valószínűsége a veszettségnek, akkor nincs mese, oltani kell, hiszen biztos és szörnyű halál a következmény különben, de azt magyarázta az orvos, hogy ritka dolog a házi kutyáknál a veszettség, amiket oltani hordanak, különben sem hallott ilyesmit a környéken.
Mindenesetre volt dilemma, aztán mégsem volt oltás és szerencsére nem lett baj belőle.
Mindezt csak azért írom, hogy természetesen akad manapság is szörnyű nyavalya, aminek durva a gyógyítása, akinek nincs baja, az ne kezdjen bele.
A szívedet sem vagdaltatod össze, ha nem muszáj, csak akkor szedj szereket is, ha bajod van és beláthatod, hogy még a vakbélműtétnek is van kockázata.
Ilyen az élet.
A továbbiakra:
Régen volt, amikor vitorláztam, még Noé idejében...
Van fél éve, hogy sört ittam és az dobozos volt. Nincs sörnyitóm, passz.
Váltani elegánsan kell és köszi az elismerést, viszont Te sem vagy piskóta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!