Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Tanúk! Az armagedon után egy...

Geronimo Stilton kérdése:

Tanúk! Az armagedon után egy helyben fogunk állni az idők végezetéig?

Figyelt kérdés

Az Armageddon után, ha hihetünk Russellnek, az összes elhunyt, aki valaha is élt, újból életet nyer egy második “próbaidős” időszakkal együtt, természetesen sokkal kedvezőbb körülmények között, a Sátántól megszabadulva, egy folyamatos evangélikus kampánnyal összekötve, hogy segítsenek nekik meghozni a helyes döntéseket.

Ha csak a történelem elmúlt 6000 évét vesszük alapul, ez 250 milliárd embert jelentene egyszerre a földön, amelyet olyan sűrűn borítanának be, hogy nem mindenki tudna egyszerre leülni!

2013. nov. 3. 21:21
 31/95 anonim ***** válasza:
78%
Irányítania kellett, mert az a hajó, amit nem irányítanak, előbb, utóbb elsüllyed.
2013. nov. 5. 21:10
 32/95 anonim ***** válasza:
82%

Vidiripi

"Irányítania kellett, mert az a hajó, amit nem irányítanak, előbb, utóbb elsüllyed."

Persze elsüllyed. Előbb-utóbb.

Mint ez is?

[link]

[link]

2013. nov. 6. 15:08
 33/95 anonim ***** válasza:
71%

Ez lehet akár kacsa is, de erre a két csodásra ezrével jutnak az olyan hajók, amiket irányítottak, kormányoztak, de mégis elsüllyedtek az idők folyamán, mert elrontottak egy manővert, málé volt a kapitányuk.

Biztosan emlékszel, nemrégiben volt az Estonia komphajó, úgy felborult, mint a pinty, pedig jó stabilra volt építve.

Na, hát olyan hírek is keringenek időnként, hogy kiesik valaki a 10. emeletről és kutya baja sem lesz. Talán elő is fordul ilyesmi, de azért nem próbálnám meg és neked sem ajánlom.

Kormány nélküli hajót még nem építettek, meg olyat sem, amit nem lehetett valahogy hajtani, evezővel, vitorlával, motorral.

De ha nem hiszel nekem, kérdezz meg egy hajóst, teljes képtelenség még a gondolata is, álmomban sem jutott volna eszembe. A hajókat mindig irányítja valaki, kapitány, vagy első tiszt és a kormánynál is mindig állnak és állandóan figyelik a vizet, hogy reagálni tudjanak bármilyen változásra.

A hajózás egy mesterség, ezernyi fogással, különösen a tengeri, amihez még én sem sokat konyítok, de ennyit igen.

Tegnap elolvastam a történetecskét és meghökkenve láttam benne, hogy az oldalán volt az ajtaja, mit mondjak, ez sem a megszokott és az ajtót Isten csukta rájuk saját kezűleg. Hát bizonyára elnavigálta a hajót is, addig is vakarózhatott kedvére a Noé család.

Én gyermeteg mesének tartom, de felőlem Te hihetsz benne. Ha ilyen csodás dolgok megtörténnek szerinted, akkor megjegyzem a hajó is szükségtelen volt. Isten megtehette volna, hogy ahol ők vannak, ott nem esik az eső, ott nincs áradás, hiszen még a tengert is ketté tudja választani. Mózesnek legalább is megtette, de Noé azért nem feküdt annyira jól nála ezek szerint.

Tschüß

2013. nov. 6. 15:36
 34/95 anonim ***** válasza:
82%

Vidiripi

"Ez lehet akár kacsa is,..."

[link]

"Na, hát olyan hírek is keringenek időnként, hogy kiesik valaki a 10. emeletről és kutya baja sem lesz. Talán elő is fordul ilyesmi, de azért nem próbálnám meg és neked sem ajánlom."

18. komment! Minimum 78 beszámoló a túlélésről. Na meg azt se feledjük el hogy ha a "nyolcak" nem lettek volna akkor nem lennénk mi sem.

"Kormány nélküli hajót még nem építettek, meg olyat sem, amit nem lehetett valahogy hajtani, evezővel, vitorlával, motorral."

Egyről tudok. Noé bárkája.

"De ha nem hiszel nekem, kérdezz meg egy hajóst, teljes képtelenség még a gondolata is, álmomban sem jutott volna eszembe."

Akkor ebben egyenlő vagy Noéval. Mert neki sem.

"Én gyermeteg mesének tartom, de felőlem Te hihetsz benne. Ha ilyen csodás dolgok megtörténnek szerinted, akkor megjegyzem a hajó is szükségtelen volt. Isten megtehette volna, hogy ahol ők vannak, ott nem esik az eső, ott nincs áradás, hiszen még a tengert is ketté tudja választani. Mózesnek legalább is megtette, de Noé azért nem feküdt annyira jól nála ezek szerint."

Tudod ez a hit kérdés nagyon is fontos. Pont ez volt a lényeg. Nem azért kellett Noénak hajót építenie mert Isten más módon nem tudta volna megmenteni őket.

Hanem azért hogy Noé bebizonyítsa hogy hisz Az Istennek. Tehát a hitét fejezte ki ezzel a cselekedetével. Meg azok is akik még segítettek neki.

Csak ezt kell megértened hinni nem hiszel benne oké. De így már megtudod érteni. Mert Istennek fontos a hit.

Részemről ennyi.

2013. nov. 6. 17:45
 35/95 anonim ***** válasza:
78%
Nem Istennek fontos, akár van, akár nincs, hanem Neked!
2013. nov. 6. 19:24
 36/95 anonim ***** válasza:
79%

Vidiripi

Azért ez jó hogy pont te akarod meg mondani nekem hívőnek hogy Istennek mi a fontos. :)))

De nem hagylak kétségek közt. :D

Íme: Zsidók 11:6 Hit nélkül pedig senki sem lehet kedves Isten előtt, mert aki az Istent keresi, annak hinnie kell, hogy ő van; és megjutalmazza azokat, akik őt keresik.

2013. nov. 6. 19:55
 37/95 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Vidripi!

Azt még nagyjából megértem, hogy a hitedet támogató Biblia szavait makacsul védelmezed, de érthetetlen számomra, hogy miért vagy minden dologban ennyire szemellenzős. Valamiért a fejedbe vetted, hogy nem volt kormánya, meg vitorlája annak a hajónak és elszántan védelmezed az álláspontod.

Elárulom Neked, egy sort sem ír erről a Biblia.

Ahogyan arról sem, hogy bizonyára ők is ettek, ittak, aludtak és időnként WC-re mentek és ha kivakarózták magukat, a tetvek miatt, akkor lehet, hogy szerelmeskedtek is. Már ugye, az emberiség mégiscsak tovább szaporodott.

Vagy ezeket sem csinálták, hiszen erről sem ír a Könyv?

Belőlük talán az egér hordta ki?

Amiről nem ír a Biblia, az nincs?

:)

2013. nov. 6. 22:40
 38/95 mustafa33 ***** válasza:
77%
De szaporodtak, írja a Biblia, hogy Noé megnyomta a lányait. Vagy az az erkölcsös Lót vót? De biztos, hogy valaki aki megérdemelte a megmenekülést.
2013. nov. 6. 23:48
 39/95 anonim ***** válasza:
79%

Vidiripi

Noé megkapta hogy milyen fából és mekkora hajót építsen. Csak pont az marad ki hogy vitorlát és kormánylapátot is készítsen? Nem valamiért vettem a fejembe hanem azért mert nem írja a Biblia sem az építésnél sem később nem említ vitorlát.

Én meg elárulom neked hogy nem vagyok minden dologban szemellenzős.

mustafa33!

Noénak volt felesége!

2013. nov. 7. 05:24
 40/95 anonim ***** válasza:
73%

Múltkor pont a Noé bárkájának történetét boncolgató műsor volt a TV-ben.

Ott kísérletekkel is igazolták, hogy a hajó nem bírta volna túl sokáig a vízen, a mérete miatt. Ekkora fából készült hajó a hullámokon való hánykolódás miatt meghajlik, így valamelyik oldalon a megvetemedő falécek között rés támadt volna, és beszivárgott volna a víz.

Viszont a vízen stabilizálni tudták volna, a hajó aljára aggatott, a vízbe logó nagy kődarabokkal. Erről meg nincs leírás a Bibliában.

De találtak egy sumér ékírásos táblát, amely nagyon hasonló történetet mesél el. Vízözön lesz, egy ember pedig utasítást kap, hogy építsen hajót. Csak ebben a történetben pici a hajó, és kör alakú. Voltak ilyen csónakszerű vízi járgányok abban az időben. Valószínű, hogy csak arról volt szó, hogy árvíz volt, és egy hapi mentette a családját meg az állatait egy ilyen vízi csónakon. Innen indult az egész.

2013. nov. 7. 07:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!